Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Kwi 2014 10:56 

Loty: 53
Kilometry: 121 490
Krajów: 16 / 7.7%
Witam

Podpowiedzcie proszę ktore miejsce wybrac? Moze zupelnie inne?
Wybieramy sie w 7 osob( 4 dorosle i szkolne dzieciaki).
Zastanawiam sie gdzie lepiej wynajac mieszkanie. Zalezy nam na ladnej plazy i fajnym miejscu.
Plan mamy taki- 4 dni Madryt, 5 dni wlasnie plazowanie, 4 dni Barcelona.

Licze na wasze rady.
Dzieki
 Profil Relacje PM off  

Wczasy na klifie z widokiem na ocean 🌊☀️ All inclusive na Gran Canarii za 2399 PLN Wczasy na klifie z widokiem na ocean 🌊☀️ All inclusive na Gran Canarii za 2399 PLN
Odkryj hiszpańską wyspę za 1189 PLN 🌊☀️ 4 dni w 4* hotelu ze śniadaniami na Majorce 🇪🇸✈️ Odkryj hiszpańską wyspę za 1189 PLN 🌊☀️ 4 dni w 4* hotelu ze śniadaniami na Majorce 🇪🇸✈️
#2 PostWysłany: 14 Kwi 2014 11:03 

Zbanowany
Jakie masz ograniczenia lokalizacyjne? Wolisz atmosferę szczytu sezonu w Sopocie, czy np. pustkę Karwii z lat osiemdziesiątych?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Kwi 2014 11:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
klayton napisał(a):
Jakie masz ograniczenia lokalizacyjne? Wolisz atmosferę szczytu sezonu w Sopocie, czy np. pustkę Karwii z lat osiemdziesiątych?

jak to będzie w lecie(bo tego to nie wiadomo) to raczej bez różnicy, tak mi się wydaje.

#4 PostWysłany: 14 Kwi 2014 12:00 

Zbanowany
Chcesz powiedzieć, że na całym wybrzeżu Hiszpanii w lecie jest tak samo? ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Kwi 2014 12:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
klayton napisał(a):
Chcesz powiedzieć, że na całym wybrzeżu Hiszpanii w lecie jest tak samo? ;)

w tych dwóch miejscowościach to raczej na pewno. benidorm to przecież taki sopor a do denii się zjeżdża reszta madrilenos.

#6 PostWysłany: 14 Kwi 2014 12:11 

Benidorm przypomina Manhatan tylko dużo więcej wieżowców. Denia bardziej kameralna.
Plaże w obu miejscowościach bardzo dobre, miękki piasek. Osobiście polecam Salou na costa dorada, wspaniałe plaże bardzo różnorodne, wielka i doskonale zagospodarowana promenada z fontannami, placami zabaw , boiskami. Niedaleko Taragona miasto pełne zabytków. No i olbrzymia ilość apartamentów.

#7 PostWysłany: 14 Kwi 2014 12:13 

Zbanowany
Tak, pomiędzy tymi miejscami nie ma aż tak ogromnej różnicy, aczkolwiek jest istotna co do wyglądu i atmosfery.
I dlatego zapytałem, jakie ma ograniczenia lokalizacyjne - bo gdzie indziej może być znacznie spokojniej, albo chociaż przyjemniej. :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Kwi 2014 13:56 

Zbanowany
Objechałem to wybrzeże dokładnie. Odradzam Benidorm. Ogromne "silosy" -wieżowce. załoczone plaże Lewantei Spumante. Główna ulica obstawiona blaszanymi budami ,w których Wietnamczycy handlują tandetą.
Natomiast Denia,Soul, a zwłaszcza Calpe to inna liga.
Piękne nieduże ,zadbane kurorty. I te polecam na pobyt.
Zwłaszcza na obrzezach Calpe dużo rezydencji bogaczy
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Kwi 2014 17:55 

Właśnie dlatego napisałam, takie rady są dla mnie najbardziej cenne.
Bardzo dziękuję.nigdy nie byłam w tamtym rejonie wiec nie wiem czego mogę oczekiwać.
I uściślę.

Sprawa wygląda tak-
Przylatujemy do Madrytu i tam planujemy pobyt - 12-16 sierpnia
Potem planujemy wybrzeże- 16-22
Potem 4 dni Barcelona- 22-26 i wylot

Zaplanowane oba miasta, co pomiedzy nie...

Ze względu na to że będą z nami dzieciaki (8,10,12) chcielibysmy aby była to miejscowość z jakimis atrakcjami niedaleko ( aquapark, park rozrywki) zeby plaża była piaszczysta.
Jednoczesnie chcialabym zeby to było raczej ładne i urocze miejsce a nie moloch.

Z tego co juz sama poczytalam taki moloch to Benidorm- znajomi polecili ze wzgl na atrakcje.

Zastanawialam sie nad Denią, bo jest spokojniejsza.

Czy możecie napisac coś wiecęj o tej miejscowosci SALOU pod Terragoną . Bede bardzo wdzieczna.

Pazur- czy Soul to to samo czy inne miasteczko bo nie moge go zlokalizować.

Liczac na dalsze rady i rozmowy, pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Kwi 2014 19:08 

Zbanowany
Sorry. Przeniosłem miasto
Salou aż tak daleko na południe. Jechałem wzdłuż wybrzeza od Barcelony , do Torrevieja. Salou leży trochę na południe od Barcelony.Ale jest też ładne ;)
Ja wybrałbym w okolicach Alicante miasto,Calpe .Tam mi się najbardziej podobało.Ale gusta są różne. Niektórzy lubią duże głośne kurorty. Ja nie .W Benidormie byłem 2 dni i szybko uciekłem
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Kwi 2014 19:35 

Zbanowany
Ja bym mimo wszystko proponował Alicante. Jest co robić wieczorami, plaże znajdziesz sympatyczne, dla dzieci blisko na wypad do np. Terra Mitica.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Kwi 2014 23:54 

Ja już dalej niż ten Benidorm na południe jechać nie chcę- potem mamy powrót z Barcelony.
Im dalej na północ znajdę tym lepiej.

Rozważam Denię (blisko atrakcji w Benidormie), Calpe nieco za drogie ( na airbnb bardzo drogie domy lub mieszkania dla 7 osób)
Zaciekawiło mnie to Salou. Może coś więcej o tym mieście napiszą osoby, które byly.

dziękuję bardzo za wasze opinie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości