Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Paź 2011 21:58 

Witam,
mam ogromną prośbę do osób obecnych na tym forum.

Moglibyście mi doradzić, jak najtaniej dolecieć do Vigo (Hiszpania) lub opcjonalnie do Porto albo Santiago de compostela, które są niedaleko Vigo?
Wylot skądkolwiek w Polsce, przylot koło 15 stycznia ( +/- 2/3 dni ). Zaznaczam, że będę mieć ze sobą dużą walizkę - z pewnością więcej, niż 20 kg, ale do 32kg się wyrobię.

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie rady :)
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 28 Paź 2011 22:45 
Awatar użytkownika

Więcej niż 20kg Ryan odpada bo raz, że bagaż do 20kg (a potem duża dopłata za nadbagaż) a dwa bagaż trzeba płacić za każdy lot. Poza wizzairem (który nie lata w tamte rejony) to nie jestem pewien czy jakaś tania linia pozwala na tak duży bagaż.

EasyJet też 20kg z tego co widzę.

Zakręcił bym się w kręgach normalnych linii lotniczych tylko z tymi 30kg to może być ciężko. Po krótkim sprawdzeniu lufthansa i lot też do 20kg.

Dodam, że pisze o wadzę które obowiązuje standardowy bagaż, w większości linii będziesz mógł przewieźć te 30kg tylko trzeba by poszukać gdzie nie zedrą ciebie za to jak za zboże.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Paź 2011 22:50 
Awatar użytkownika

srebrny
na Twoim miejscu:
po pierwsze, napisałbym kiedy chcesz lecieć, bo napisałaś tylko kiedy chcesz wrócić

po drugie, poleciałbym wizzairem do madrytu, a potem madrid - vigo pociągiem - podróż długa, ale komfortowa, i, jeśli zaczaisz się na promocję, to nie wyjdzie strasznie drogo
no i chyba to jedyny sensowny sposób na przewiezenie tych 30kg
choć nie wiem czasem, czy w regularnych liniach na te limity nie spogląda się jakoś pobłażliwiej, ale to musiałby się wypowiedzieć ktoś, kto regularnymi lata :D
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Paź 2011 22:53 
Awatar użytkownika

Znaczy on chyba szuka biletu w 1 stronę.

Z tym wizzairem to w sumie dobry pomysł wyjdzie prawdopodobnie najtaniej.
około 100zł za bilet z katowic w tym okresie. (Katowice -> Madryt) + 90 zł za bagaż rejestrowany
no i jeszcze musisz poszukać połączenia kolejowego.

Po szybkim wywiadzie na stronie hiszpańskich kolei bilet w podstawowej taryfie kosztuje ok. 50 euro.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Paź 2011 23:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Undefined napisał(a):

około 100zł za bilet z katowic w tym okresie. (Katowice -> Madryt) + 90 zł za bagaż rejestrowany

Po szybkim wywiadzie na stronie hiszpańskich kolei bilet w podstawowej taryfie kosztuje ok. 50 euro.

ktorys juz raz pisze w postach tu na forum o zaczajaniu sie na promocje, a ktos mi w odpowiedzi pisze ze 'w podstawowej taryfie wychodzi drogo'

czytajcie prosze ze zrozumieniem :roll: --- w promocji by wyszlo mniej niz polowe tej ceny
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Paź 2011 23:24 

Tak, tak, ja w jedną stronę - wyjeżdżam na Erasmusa na pół roku i stąd ta walizka ;)

Chyba faktycznie kolej brzmi najsensowniej... Dziękuję bardzo za odpowiedzi!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Paź 2011 23:50 
Awatar użytkownika

rw30 napisał(a):
Undefined napisał(a):

ktorys juz raz pisze w postach tu na forum o zaczajaniu sie na promocje, a ktos mi w odpowiedzi pisze ze 'w podstawowej taryfie wychodzi drogo'

czytajcie prosze ze zrozumieniem :roll: --- w promocji by wyszlo mniej niz polowe tej ceny

Kto mówi, że drogo? Ja mam się czaić na promocje? po co? nie wybieram się do Vigo. Wrzuciłem tylko orientacyjną cenę żeby wiedział jakiej ceny może się spodziewać.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Paź 2011 00:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Undefined napisał(a):
rw30 napisał(a):
Undefined napisał(a):

Kto mówi, że drogo? Ja mam się czaić na promocje? po co? nie wybieram się do Vigo. Wrzuciłem tylko orientacyjną cenę żeby wiedział jakiej ceny może się spodziewać.

nie, ty nie
ani on
tylko ona :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość