Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 69 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Kwi 2014 10:51 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
becek napisał(a):
bo po co mi alior (darmowe wypłaty na całym świecie)jak tam tak samo zapłacę za karty innych banków??
no i co madralo przeczytales komunikat na ekranie i co? co mozesz zrobic?? szukac innego bankomatu? powodzenia

po to, że inną kartą oprócz tych 2$ zapłaciłbyś całkiem sporą prowizję dla banku.... i tak, możesz poszukać bankomatu bezprowizyjnego, zaręczam, że takie są.
becek napisał(a):
szymonpoznan1 napisał(a):
więc Alior nawet nie wie, czy wypłacałem 800$ czy 802$.
no tak ,masz racje , w końcu bankomaty wypłacające bilon to norma zawłaszcza w us ;)

ta, bo jedno i dwudolarówki to głównie w monetach występują :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#22 PostWysłany: 08 Kwi 2014 10:58 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
becek napisał(a):
więc Alior nawet nie wie, czy wypłacałem 800$ czy 802$.
no tak ,masz racje , w końcu bankomaty wypłacające bilon to norma zawłaszcza w us ;)
spoko loko,nic się nie stało, ja podziękowałem aliorowi za współprace, jakieś koszty zawsze trzeba ponieść
lagor masz racje, po prostu dałem się wkręcić reklamie
0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i na świecieto jest tekst z ich strony internetowej (http://www.aliorbank.pl/pl/klienci_indy ... kata_nocna)
nie ma nic o prowizji jest tylko 0 zlotych, ja to rozumiem ze koszt wyplaty karta alior bank za granica wynosi 0 (slownie zero) zlotych, tyle i tylko tyle
a w życiu jak to w życiu, wychodzi nie zero a np 30 zlotych

Chyba nie ma sensu dyskutować, bo nie przyjmujesz żadnych argumentów. Załóż konto w banku gdzie jest prowizja jasno określona, wtedy będziesz płacił i prowizję swojego banku i prowizję bankomatu.

Nikt nikogo nie okrada, komunikat jest wyświetlany jasno przed wypłatą i wymaga potwierdzenia, swoją drogą w bankomatach CITI Banku w Nowym Jorku był wyświetlony po polsku.

Swoją drogą, w sklepach Komputronik w całej Polsce teraz jest przy kasie info, że jak płacisz kartą to doliczają 2%, czy o to też obwinisz bank czy sklep, że stosuje takie dziwne haracze?

#23 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:04 
Awatar użytkownika

srebrny
luzz
dla jednych 0=zero dla drugich może i 50 bo się zgadza i jeszcze jest zadowolony bo się zgodził
i ok

Swoją drogą, w sklepach Komputronik w całej Polsce teraz jest przy kasie info, że jak płacisz kartą to doliczają 2%, czy o to też obwinisz bank czy sklep, że stosuje takie dziwne haracze?
w takiej australii to masz takie karteczki przy prawie każdym terminalu i jak tu żyć panie premierze ;)

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
becek napisał(a):
dla jednych 0=zero dla drugich może i 50 bo się zgadza i jeszcze jest zadowolony bo się zgodził

Twoja argumentacja jest powalająca :lol:
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:11 
Awatar użytkownika

srebrny
becek napisał(a):
w takiej australii to masz takie karteczki przy prawie każdym terminalu i jak tu żyć panie premierze ;)

I rozumiem, że w 'takiej Australii' akceptujesz te karteczki 'przy prawie każdym terminalu', a potem w Polsce składasz reklamację w banku, bo przecież płatności miały być darmowe?!

#26 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:13 
Awatar użytkownika

srebrny
no nie,pisze skargę do premiera

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 09 Kwi 2014 11:20 

Witam ponownie,
Po zapoznaniu się z ofertami banków wziąłem pod uwagę mBank, Deutsche bank, Ing Bank.Jak już wcześniej wspominałem posiadam już konto w Deutsche Bank. Trzymam to konto ze względu na darmowe bankomaty , lecz system transakcyjny jest tragiczny , a księgowanie z opóźnieniem troszkę dobija. Nie wiem jak jest w Ing Banku. W mBanku jest dobry system transakcyjny, dużo ciekawych opcji typu ubezpieczenia Emakler itp, . Więc skłaniam się na razie żeby ponownie założyć konto w mBanku. Z tego co się orientuje to bardzo mało banków udostępnia debet nie myląc kredytem odnawialnym, podobno Ing ma jeszcze w ofercie debet na rachunku. Co polecilibyście z tego zestawienia?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 09 Kwi 2014 11:24 
Awatar użytkownika

srebrny
ja mam w ING i sobie chwale
najbardziej system logowania, bezproblemowy na całym świecie
z debetu nie korzystałem, ale chyba jest coś takiego
no i pełna personalizacja karty, dla mnie duży +
opóźnień tez nie odnotowałem

o mbanku jest głośno w necie ,raczej negatywne opinie przeważają

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 09 Kwi 2014 11:34 
Awatar użytkownika

Od kiedy mbank zmienił wygląd systemu transakcyjnego, w ogóle nie mogę się tam odnaleźć. Powprowadzali pełno wodotrysków, a funkcji, których potrzebuję ciężko znaleźć. Tak przynajmniej było, bo od dwóch miesięcy nie jestem już w tym banku.
ING ma przystępny i przejrzysty system elektroniczny, więc polecam.

Oba mają limity, ale nie korzystałem, więc się nie wypowiem.
Oba tez mają opłaty jeśli nie wygenerujesz obrotów na karcie
mbank obrót 100 zł inaczej płacisz 4 zł
ing obrót 200 zł inaczej płacisz 7 zł.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 09 Kwi 2014 11:43 
Awatar użytkownika

niebieski
MargeretPL2229 napisał(a):
Jak już wcześniej wspominałem posiadam już konto w Deutsche Bank. Trzymam to konto ze względu na darmowe bankomaty , lecz system transakcyjny jest tragiczny , a księgowanie z opóźnieniem troszkę dobija.

Tak, to prawda, jak zrobisz przelew np. z jednego konta w DB na drugie w DB w piątek wieczorem to zobaczysz go dopiero w poniedziałek - to jest masakra...
Ja tego konta używam głównie do płatności kartą (- tzn. bardzo rzadko robię z niego przelewy) więc w tym kontekście jest bardzo ok - nigdy nie miałem żadnych problemów...

Zastanowiłbym się też nad BZWBK i kontem "Godnym Polecenia" razem z kartą "MasterCard Payback Multi"
darmowe wypłaty z bankomatów są tylko w Polsce, a karta kosztuje 5zł/miesiąc i to chyba całe opłaty związane z tym kontem...
ale w BZWBK jest dużo produktów/usług dodatkowych i system transakcyjny też chyba całkiem niezły, również mobilny się prężnie rozwija...
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 09 Kwi 2014 11:46 

Ja się zawiodłem na DB przy kupowaniu biletów w Simple Express bo płatność doszła do nich po 4 dniach podajże, a chciałem promocyjne bilety kupić. I kilka dni później już kupowałem przez AliorSynca i wszystko było od razu.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 09 Kwi 2014 12:04 

Może trzeba wyjść od pytania do czego to konto ma mi służyć :)
W mBanku kiepski nowy system transakcyjny który nie przyjmuje bardzo długich haseł, kiepska oferta lokat, ale konto darmowe, przelewy darmowe, niska kwota transakcji do zniesienia opłaty za kartę, każda transakcja potwierdzana SMSem.
DB - konto darmowe, bankomaty na świecie darmowe w miarę dobre subkonto oszczędnościowe i jak dla mnie najważniejsza jest niska prowizja na koncie maklerskim(bez prowizji minimalnej!), ale faktycznie denerwują opóźnienia w przelewach nawet pomiędzy własnymi powiązanym kontami.
Najlepiej mieć kilka kont bo każde ma swoje plusy i minusy, a dodatkowo dobierać opcje które są potrzebne.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 09 Kwi 2014 12:10 
Awatar użytkownika

niebieski
rafal1976 napisał(a):
Najlepiej mieć kilka kont bo każde ma swoje plusy i minusy, a dodatkowo dobierać opcje które są potrzebne.

Dokładnie, zgadzam się z przedmówcą, ja też wychodzę z takiego założenia
trudno znaleźć konto idealne ;)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 09 Kwi 2014 12:22 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Wszystko zależy ile zarabiasz (A) i czego oczekujesz od banku (B) ale ...mierz siły na zamiary :D Im większy parametr A tym masz lepszą pozycję przy negocjacjach z bankiem jeżeli chodzi o opcje B. To proste ten któremu na konto wpływa 2-3 000 nie będzie mógł liczyć na takie profity jak ten któremu co miesiąc wpływa 50 000. Na tego drugiego bank pochucha i podmucha bo liczy na to że zainteresuje takiego klienta całą gamą swoich produktów finansowych i zaoferuje "gratis" tyle dodatkowych opcji że ten pierwszy nawet nie będzie mógł o tym marzyć.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 09 Kwi 2014 12:37 
Awatar użytkownika

srebrny
A ja tam zawsze będę polecał mBank i co niektórych zaskoczy na chwilę obecną MKonto Aquarius Intensive. Na pierwszy rzut oka wydaje się tragedią, 50zł za prowadzenie, jednak ta opłata jest łatwa do ominięcia nawet mając mało pieniędzy ;) A samo konto? Poza standardem, czyli przelewy za darmo, wszystkie bankomaty za darmo itp., mamy 180 powiadomień SMS za darmo - przydaje się w dzisiejszych czasach, gdzie coraz więcej okradania kart, tutaj po każdej transakcji dostaję SMS, więc można szybko zareagować, wypłaty w oddziałach za darmo (można wejść do dowolnego banku w Polsce i wypłacić pieniądze bez prowizji) przydatne przy wypłacaniu pieniędzy na poczcie, bo pomimo, że Panie w okienku twierdzą że to 'bankomat w okienku' to traktowane jest jako wypłata w oddziale. Do tego jakiś concierge itp.

Poza tym mBank mimo wszystko od zawsze jest u mnie na pierwszym miejscu, bo nigdzie innego nie dostaniemy praktycznie za nic karty kredytowej, kredytu odnawialnego itp.

Za prowadzenie konta, karty, przelewy czy wcześniej eKonto, czy teraz mKonto Aquarius Intensive nigdy nie zapłaciłem nawet złotówki.

Co do 'nowego serwisu' - ja tam cały czas korzystam, że starej wersji, która jest dostępna i z tego co wiem od mBanku nie planują póki co jej likwidacji.

Jedyny minus jaki widzę w ofercie mBanku to oferta dla firm, tutaj jest bardzo słabo, każdy przelew zewnętrzny to 1zł opłaty, wpłaty i wypłaty mają jakąś prowizję, nawet w bankomacie i wpłatomacie. Dla firm na pewno jest wiele innych ciekawszych ofert, ale indywidualnie mBank mimo wszystko prowadzi, przynajmniej dla mnie.

#36 PostWysłany: 10 Kwi 2014 13:25 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 235 123
Krajów: 24 / 11.2%
Jesli zastanawiasz sie nad Ing to polecam bardzo, bankowosc elekttoniczna jest przejrzysta, aplikacja na telefon tez super funkcjonalna, mam w tym banku 2 konta Oko, karte kredytowa i konto osobiste. Limity na transakcje mozna zmieniac przez internet, to samo otwieranie i zamykanie kont, prowadzenie karty, wszystko przez neta i jesli uzywam karty kredytowej i zwyklej debetowki to nie mam zadnych oplat. Wyplaty ze wszytskich bankomatow za darmo, jedynie za granica pobierana jest oplata. Generalnie w banku mnie widza raz na ruski rok, jak chodzi o wieksza gotowke, wplaty, wtplaty. Mam konto direct wiec operacje w placowce banku kosztuja bodajrze 9 zl, ale uwaga- mozna wplacic na oko, nie ma wtedy prowizji i sobie przelac na zwykle konto, tak mi doradzila Pani w banku. To samo dotyczy wyplat w placowce, chcesz wyplacic za darmo to przelewasz na oko i idziesz do banku - wypata wtedy 0zl. No i co jest funkcjonalne to potwierdzenia zaplaty w pdf od reki. Chyba brzmię jak kryptoreklama, ale serio mam 10 lat konto w tym banku i jestem super zadowolona, dla porownania mialam tez bzwbk i mbank, nie przebily.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 10 Kwi 2014 14:07 

Zastanawiam się nad zmianą mBanku na coś innego, z powodu zmian w interfejsie systemu transakcyjnego oraz aplikacji mobilnej (jeszcze jeden PIN do pamiętania, przypisanie numeru konta do numeru telefonu)

Dla mnie mBank był najlepszy przed wprowadzeniem szeroko pojętego 2.0
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 11 Kwi 2014 19:33 

Magma napisał(a):
Jesli zastanawiasz sie nad Ing to polecam bardzo, bankowosc elekttoniczna jest przejrzysta, aplikacja na telefon tez super funkcjonalna, mam w tym banku 2 konta Oko, karte kredytowa i konto osobiste. Limity na transakcje mozna zmieniac przez internet, to samo otwieranie i zamykanie kont, prowadzenie karty, wszystko przez neta i jesli uzywam karty kredytowej i zwyklej debetowki to nie mam zadnych oplat. Wyplaty ze wszytskich bankomatow za darmo, jedynie za granica pobierana jest oplata. Generalnie w banku mnie widza raz na ruski rok, jak chodzi o wieksza gotowke, wplaty, wtplaty. Mam konto direct wiec operacje w placowce banku kosztuja bodajrze 9 zl, ale uwaga- mozna wplacic na oko, nie ma wtedy prowizji i sobie przelac na zwykle konto, tak mi doradzila Pani w banku. To samo dotyczy wyplat w placowce, chcesz wyplacic za darmo to przelewasz na oko i idziesz do banku - wypata wtedy 0zl. No i co jest funkcjonalne to potwierdzenia zaplaty w pdf od reki. Chyba brzmię jak kryptoreklama, ale serio mam 10 lat konto w tym banku i jestem super zadowolona, dla porownania mialam tez bzwbk i mbank, nie przebily.

Jestem po rozmowie z doradcą z ING i to jest prawda, też jestem zainteresowany zmianą na ten bank.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 11 Kwi 2014 19:51 

Loty: 47
Kilometry: 152 772
Krajów: 20 / 9.4%
Zdecydowanie POLECAM ING, korzystam z ich produktów od 8 lat.
Profesjonalna obsługa, intuicyjna bankowość elektroniczna, aplikacja mobilna na tablet/smartfon.
Wpłatomaty, bankomaty za free (24h/doba)
Zero opłat, jeśli płaci się kartami (za wyj. wypłat z bankomatów za granicą).
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 12 Kwi 2014 10:28 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 58 / 27.1%
Zbanowany
Zna ktoś konto z darmowymi/tanimi przelewami zagranicznymi? Muszę zrobić przelew do Niemiec w euro.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 69 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości