Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 02 Kwi 2014 21:26 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 492 027
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
Czy ktoś zna jakąś wypożyczalnię na Majorce, która wypożycza auto ludziom poniżej 21 roku życia? Znalazłem jedynie przywołany tu SIXT, ale ceny są bardzo wysokie w porównaniu do innych.

Ewentualnie czy wypożyczalnie patrzą na dokładną datę urodzenia, czy też wystarczy mieć 21 lat rocznikowo?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#382 PostWysłany: 02 Kwi 2014 21:46 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
miki_fly napisał(a):
Czy ktoś zna jakąś wypożyczalnię na Majorce, która wypożycza auto ludziom poniżej 21 roku życia? Znalazłem jedynie przywołany tu SIXT, ale ceny są bardzo wysokie w porównaniu do innych.

Ewentualnie czy wypożyczalnie patrzą na dokładną datę urodzenia, czy też wystarczy mieć 21 lat rocznikowo?

Te które znam wymagają 21 lat i często też minimum 1 rok doświadczenia, nie wiem czy rocznikowo wiek wystarczy - to jednak Hiszpanie, wiele rzeczy w tym wypożyczanie aut traktują dość luźno, więc może przejdzie ;)
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 02 Kwi 2014 21:47 

Polecam doyouspain - rezerwacja koniecznie przez internet, rewelacyjne ceny, pod warunkiem, że samochód odbierasz i oddajesz na lotnisku. Korzystają z aut bardzo wielu renomowanych wypożyczalni, działają w całej Hiszpanii. Nowiutka Corsa na 3 dni na Majorce kosztowała mnie w sumie 30 Euro.
Oferują też noclegi w hotelach w bardzo atrakcyjnych cenach.
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 02 Kwi 2014 21:51 

annu napisał(a):
w którymś z wątków znalazłam link do http://www.doyouspain.com/. Chciałam wypożyczyć samochód na 2 dni ale cena jaka mi się pokazuje to... 10,83 eur ... Co tu jest nie tak ?

Wszystko w porządku, widać tyle kosztuje, oni są bardzo konkurencyjni cenowo.
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 02 Kwi 2014 22:05 
Awatar użytkownika

niebieski
annu napisał(a):
w którymś z wątków znalazłam link do http://www.doyouspain.com/. Chciałam wypożyczyć samochód na 2 dni ale cena jaka mi się pokazuje to... 10,83 eur ... Co tu jest nie tak ?

Najczęściej przy niskiej cenie zawarte jest jedynie bardzo podstawowe ubezpieczenie np. do 600 euro - samochód wart jest jednak sporo więcej ;) - jeśli chcesz pełne ubezpieczenie to opcja no excess wymaga dopłaty (np. ok 8 euro za dzień). Przytoczony vanrell ma pełne ubezpieczenie - nie limitowane. Sprawdź też dokładnie co jest w warunkach Terms and conditions na dole strony rezerwacyjnej doyouspain - czy jest pobierany depozyt i ile, czy jest limit kilometrów, często też w tanich opcjach wypożyczalnia odbija sobie paliwem - musisz biorąc auto zapłacić pre paid za paliwo plus opłatę serwisową za tankowanie - razem 65-85 euro, ale paliwo masz do wykorzystania, co nie zmienia faktu, że na stacji tankując samodzielnie będzie taniej. Można przez takich pośredników (doyouspain to chyba pośrednik nie wypożyczalnia) znaleść naprawdę dobre opcje, ale trzeba (jak zawsze) dokładnie doczytać warunki co się bierze i za co dopłaca. Ja osobiście nie lubię takich akcji i wolę nawet dopłacić za sprawdzone opcje bezpośrednio z wypożyczalni. Może jestem frajerem ;) ale cenie sobie bardziej święty spokój ...
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 02 Kwi 2014 23:18 

Loty: 5
Kilometry: 4 201
Krajów: 5 / 2.3%
Dziękuje wam bardzo za odpowiedź. Jednak cały czas się schylam ku skuterowi, nie ma problemu z parkowaniem, mozna bardziej "poczuc klimat" :). Pozaym będę tylko dwa dni więc planu objazdu całej wyspy nie mam. Zna ktoś może tego typu strony ale ze skuterami ?
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 02 Kwi 2014 23:35 

Lub miejsce w Palmie, gdzie taki skuter mozna pozyczyc za rozsadna cene ?:P
 Profil Relacje PM off  

#388 PostWysłany: 03 Kwi 2014 00:22 

Loty: 5
Kilometry: 4 201
Krajów: 5 / 2.3%
do tej pory z tych tanszych znalazlam www.cooltra.com - znacie ją ? Jednak nie wiem jak oni licza dni bo w wyszukiwarce jak wpisuje 10.04 od 11 do 11.04 godz 19, mam info że jest to jeden dzien wiec i cena za jeden dzien. Dzownilam na infolinie ale przekierowali mnie w inne msc i nie wiedzieli jak na Majorce liczą. Jutro zadzownie kiedy jeszcze na wyspie mają biuro otwarte i spróbuję się dowiedzieć.
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 14 Kwi 2014 00:46 

Czy w Record Go trzeba przechodzić przez online check-in (wiadomość z emaila), czy można spokojnie o tym teraz zapomnieć i załatwić formalności na miejscu? :)
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 14 Kwi 2014 06:16 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Ja załatwiałem wszystko na miejscu. O jakim online check in mówisz?
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 26 Kwi 2014 18:19 

Hej, może i mi ktoś będzie umiał udzielić dobrej rady. Planuje wynająć samochód (min. 4 dni), to na czym mi zależy to: możliwość płatności gotówką lub kartą debetową. Dobrze byłoby także gdyby była opcja zwrotu w Alcudii. Samolot przylatuje o 23.45 więc byłoby miło odebrać samochód bezpośrednio na lotnisku bez dodatkowych opłat za późną porę. Czy ktokolwiek zna wypożyczalnie, która spełnia te wymagania (zdaje sobie sprawę, że nie są małe). Polecana tu Vanrell właściwie się wpisuje, z tym, że ceny nie są specjalnie niskie - obecnie najtańsza opcja na 4 dni to 110 euro, a należy jeszcze doliczyć ubezpieczenie dodatkowe i paliwo więc zrobi się pewnie ok. 180 euro. Jeśli ktokolwiek może polecić jeszcze jakąś wypożyczalnie z podobnymi warunkami, ale może jakimś cudem, nieco niższymi cenami, będę bardzo wdzięczna.
 Profil Relacje PM off  

#392 PostWysłany: 26 Kwi 2014 19:19 
Awatar użytkownika

niebieski
MiszMag napisał(a):
Hej, może i mi ktoś będzie umiał udzielić dobrej rady. Planuje wynająć samochód (min. 4 dni), to na czym mi zależy to: możliwość płatności gotówką lub kartą debetową. Dobrze byłoby także gdyby była opcja zwrotu w Alcudii. Samolot przylatuje o 23.45 więc byłoby miło odebrać samochód bezpośrednio na lotnisku bez dodatkowych opłat za późną porę. Czy ktokolwiek zna wypożyczalnie, która spełnia te wymagania (zdaje sobie sprawę, że nie są małe). Polecana tu Vanrell właściwie się wpisuje, z tym, że ceny nie są specjalnie niskie - obecnie najtańsza opcja na 4 dni to 110 euro, a należy jeszcze doliczyć ubezpieczenie dodatkowe i paliwo więc zrobi się pewnie ok. 180 euro. Jeśli ktokolwiek może polecić jeszcze jakąś wypożyczalnie z podobnymi warunkami, ale może jakimś cudem, nieco niższymi cenami, będę bardzo wdzięczna.

W Vanrell ubezpieczenie jest w cenie, nie musisz brać dodatkowego ubezpieczenia szyb, luster i opon jeśli nie chcesz. Dopłat za paliwo też nie ma, oczywiście nie licząc rachunku na stacji benzynowej ;)
Zobacz co znajdziesz na polecanej tu doyouspain - pośrednik. Poszukaj też bezpośrednio na http://www.recordrentacar.com
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 29 Kwi 2014 18:41 

Witam, będę na Majorce w dniach 23.06-27.06 ( 4 doby ) i chcę wypożyczyć samochód, przeczytałem te 21 stron i wydaje mi się że najkorzystniej będzie wziąć auto na 3 dni w Recordgo, odbiór na lotnisku o 13 i oddanie także na lotnisku o 6 rano. W tym momencie na doyouspain najtańsze właśnie z recordgo oscylują koło 33E, tylko do tego muszę doliczyć 3x4,45E ( mam 24 lata i lipa taka ) oraz ubezpieczenie 3x8,14E. Daję to około 71E. I mam do was takie pytanie czy biorąc auto przez doyouspain od recordgo na 3 dni, polityka paliwowa jest Full/Empty gdyż tak piszę mi na DYS ? ważne jest to dla mnie ponieważ jeśli tak to wolę wziąć prosto ze strony Recordgo i zapłacić 39E za auto na 3 dni i mieć Full/Full. Ktoś także ostatnio pisał, że pozmieniało się i teraz jest Full/Half ma ktoś jakieś informację ?
I czy zamawiając poprzez DYS musze odrazu wpłacić te 33E czy przy odbiorze ? z góry dzięki za pomoc ;)

Ostatnio edytowany przez SzarQ, 29 Kwi 2014 18:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#394 PostWysłany: 29 Kwi 2014 18:46 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
A co piszą na stronie Recordgo? Przeczytaj tam ich warunki. W zeszlym roku jak sie wypożyczało przez ich stronę to do 3 dni było full/full, ale może się coś zmieniło.

#395 PostWysłany: 29 Kwi 2014 18:54 

olus napisał(a):
A co piszą na stronie Recordgo? Przeczytaj tam ich warunki. W zeszlym roku jak sie wypożyczało przez ich stronę to do 3 dni było full/full, ale może się coś zmieniło.

Właśnie czytam "http://www.recordrentacar.com/car_hire/airport_condiciones.htm" ale nie mogę nic znaleźć o paliwie ;/
A wiesz może czy przez DYS odrazu trzeba wpłacić te 33E ? czy przy dobiorze auta ?
Zamawiając prosto z Recordgo można zapłacić na miejscu a przez Doyouspain ? wie ktoś ?
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 30 Kwi 2014 18:22 

Witam potrzebuje informacji w której wypożyczalni mogę dostać samochodzik bez karty kredytowej (auto potrzebuje na 3 dni od tej soboty) pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#397 PostWysłany: 30 Kwi 2014 19:51 

bonieq2 napisał(a):
MiszMag napisał(a):

W Vanrell ubezpieczenie jest w cenie, nie musisz brać dodatkowego ubezpieczenia szyb, luster i opon jeśli nie chcesz. Dopłat za paliwo też nie ma, oczywiście nie licząc rachunku na stacji benzynowej ;)
Zobacz co znajdziesz na polecanej tu doyouspain - pośrednik. Poszukaj też bezpośrednio na http://www.recordrentacar.com

Wielkie dzięki za odpowiedź z tym, że record ma opłaty za późny odbiór i płatność kartą kredytową a do tego zwrócić mogę wyłącznie na lotnisku więc średnio to widzę. Dodatkowe ubezpieczenie niezależnie od wypożyczalni chcę mieć także jego wykupienie nie jest dla mnie problemem - tak jak pisałam Vanrell jest optymalna z tym, że ma stosunkowo wysokie ceny. Jest komuś znana wypożyczalnia z podobnymi zasadami ale tańsza (tu średnio za dobę wychodzi 45eu z ubezpieczniem i + - paliwem)? Chyba, że przesadnie wybrzydzam i to wcale nie jest tak dużo jak się wydaję XD
 Profil Relacje PM off  

#398 PostWysłany: 30 Kwi 2014 20:05 

Tak przy okazji jeszcze zapytam - czy ktoś ma aktualne informacje na temat wypożyczalni "hiper rent a car"? Chodzi mi głównie o to czy nie ma problemów z odbiorem na lotnisku w późnych godzinach, opcje płatności i ogólne wrażenia :)
 Profil Relacje PM off  

#399 PostWysłany: 04 Maj 2014 11:15 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Zarezerwowałam na F4F samochód na Majorce - VV Touran, dla 7 osób, paliwo: przedpłacony (zwrot kosztów). Wypożyczalnia: goldcar. Orientujecie się, ile mogę zapłacić za pełen bak paliwa? Wyczytałam gdzieś, że mniej więcej wygląda to tak, że cena paliwa na stacji + 15 eur, ale czy jest to obowiązujące dla wszystkich typów aut?
Pytanie nr 2: znalazlam info, że na lotnisku biuro czynne jest od 7 rano, ale być może będę chciała zwrócić auto ok. 5 rano - czy na lotnisku jest drop box goldcara?

#400 PostWysłany: 04 Maj 2014 12:07 

Zbanowany
Za benzynę zapłacisz 112 euro, za diesla pomiędzy 103 a 145 euro. W praktyce bliżej górnej granicy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości