Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Mar 2014 11:44 
Awatar użytkownika

Czy ktoś z Was zna banki, które umożliwiają wyrobienie karty prepaid (przedpłaconej)?

Wiele tron internetowych, na których można kupić jakieś bilety przez internet (nettbuss.no lub nsb) nie akceptuje kart wydanych poza krajami skandynawskimi, więc pomyślałem, że założył bym sobie taką kartę prepaidową, do niej na pewno jest przypisany rachunek z IBANem i mógłbym, przed zakupem jakiś biletów, doładować konto tej karty i płacić kartą.

Tydzień z all inclusive na Korfu 🏖️🍹 4* hotel w Benitses za 2491 PLN Tydzień z all inclusive na Korfu 🏖️🍹 4* hotel w Benitses za 2491 PLN
Co za wyspa 😮😎 Tydzień na La Palmie za 1976 PLN ⛱️🌴🌲🌳🌋 Loty Lufthansą i noclegi Co za wyspa 😮😎 Tydzień na La Palmie za 1976 PLN ⛱️🌴🌲🌳🌋 Loty Lufthansą i noclegi
#2 PostWysłany: 11 Mar 2014 12:10 
Awatar użytkownika

No i wszystko jasne. Trochę pogooglałem i znalezłem co następuje:

Norweskie banki nie mają w swoich ofertach czegoś takiego jak karty prepaidowe (tzn. mają, np. DNB, ale z tego co wyczytałem to mozliwości dokonywania zakupów przez internet są bardzo ograniczone). Jedyną opcją na dostanie (zakup) takiej karty to będąc w Norwegii zakup karty http://www.spendon.no Można je dostać w sieciach sklepów 7-eleven i Narvesen.

Jednakże są ograniczenia:
- koszt karty to 39 koron
- możliwe wartości karty to od 200 NOK do 2000 NOK
- za każdą transakcję pobierana jest opłata w wys. 3 NOK
- karty nie można doładowywać, jest ona jednorazowego użytku aż do wyczerpania :-(

Czyli najważniejsza udogodność (doładowywania karty) jest niedostępna.

Jakby ktoś jednak znalazł coś lepszego, nie tylko norweskiego, ale również szwedzkiego, duńskiego i fińskiego, to zachęcam do podzielenia.

#3 PostWysłany: 20 Mar 2015 16:27 

Loty: 527
Kilometry: 603 687
Krajów: 38 / 18.4%
niebieski
Rzuciłem okiem na ofertę takich kart w banku, w którym mam konto i jest z opcją płatności internetowych.

Tutaj masz linka:
https://www.sparebank1.no/hedmark/kort- ... -gavekort/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości