Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 85 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 07 Mar 2014 14:02 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 010 827
Krajów: 78 / 36.5%
niebieski
m3lm4k napisał(a):
Ta linia ma takie klopoty operacyjne, ze to sie nadaje na osobny watek. Nie wroze wiele dobrego w probie zapewnienia innego polaczenia z PL.

Niestety na to wychodzi. Mimo wszystko mogliby podejść do sprawy trochę inaczej. Wprowadzanie w błąd, a później ignorowanie klientów wygląda beznadziejnie, niezależnie od tego jak duże mają problemy.

Following planned service are now cancelled:

Rome – Tirana Previously to start from 01APR14
Rome – Zagreb Previously to start from 30MAR14

Following routes has been cancelled:
Berlin Tegel – Poznan
Berlin Tegel – Wroclaw

Planned new routes, announced by the airline on 17NOV13, appears to be cancelled as reservation never opened:
Dusseldorf – Berlin
Dusseldorf – Cambridge
Dusseldorf – London City
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#62 PostWysłany: 07 Mar 2014 16:11 
Awatar użytkownika

Loty: 77
Kilometry: 160 859
Krajów: 19 / 8.9%
papricana napisał(a):
walen78 napisał(a):
ja nadal ich duszę.... ale póki co są nieugięci...

Dostałeś od nich jeszcze jakąś wiadomość? W moim przypadku w ogóle się nie odzywają.

dostałem maila o nast treści:

Dear Mister Walenski,

We thank you for your reply and we deeply apologize for the inconvenience caused by our rout cancellation.

Here below you can find a useful link to consult the passenger’s Bill of Rights:

http://www.enac.gov.it/Servizio/Info_in ... index.html

We confirm you that we can only authorize a full refund and that the refund procedure must be processed by your travel agency or the intermediary channel used for your reservation.

For any further complain I suggest you to write to our Customer Relations Service at the following email address:

customer.relations@etihadregional.com

We thank you for your understanding.

Yours sincerely,

jaja sobie robią...

#63 PostWysłany: 10 Mar 2014 16:33 

niebieski
"We thank you for contacting our Customer Relations Service. We deeply apologize for any inconvenience we may have caused you with the cancellation of our route Poznan Berlin. Unfortunately, as we were advised more than two weeks prior to departure, we won’t be able to rebook you on another airline, but we confirm your right to a full refund of your ticket. We thank you for your understanding and we remain at your disposal for any further information. Best Regards, Customer Care Etihad Regional Operated by Darwin Airline Darwin Airline SA Via Campagna - Centro Nord Sud Stabile 2 6934 Bioggio - Switzerland Mail customer.relations@etihadregional.com"

#64 PostWysłany: 10 Mar 2014 18:53 
Awatar użytkownika

ja dzis taka sama odpowiedz dostalem - i odpisalem im, że skaldam pozew do sadu - pewnie oleją, ale poki co mam czs by powymieniac z nimi korespondencje....

#65 PostWysłany: 10 Mar 2014 19:11 

walen78, w dokumencie co Ci podali pisze na stronie 8 ze jesli nie zalatwia ci alternatywnego lotu to nalezy Ci sie za lot do 1500km 250 Euro rekompensaty ;)
 PM off  

#66 PostWysłany: 10 Mar 2014 20:08 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
walen78, w dokumencie co Ci podali pisze na stronie 8 ze jesli nie zalatwia ci alternatywnego lotu to nalezy Ci sie za lot do 1500km 250 Euro rekompensaty ;)

tak wiem i to im wlasnie napisalem.....

#67 PostWysłany: 10 Mar 2014 23:48 

niebieski
Z mojej strony poszła już notka do ULC oraz ECK.

#68 PostWysłany: 11 Mar 2014 12:48 
Awatar użytkownika

najnowszy hit jaki do mnie napisali:

We are really sorry for any inconvenient we may have caused you with the cancellation of our route Berlin Wroclaw, but we regret to inform you that according to EC 261/04 no compensation is due if passengers are advised at least 14 days prior to scheduled departure.
We thank you for your comprehension and we remain at your complete disposal for any further information.
Best Regards,
Customer Care

#69 PostWysłany: 16 Mar 2014 04:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Już mi pośrednik oddał pieniądze na kartę. Nawet nie zdążyłem dokończyć rozmowy z linią. Dostałem tylko wiadomość, że nie ma czegoś takiego jak wstrzymanie procedury zwrotu do czasu wyjaśnienia wątpliwości i zaraz pojawiły się środki.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 18 Mar 2014 21:03 
Awatar użytkownika

oto mail z dnia dzisiejszego:
"Thank you for your e-mail.
As previousely stated, we confirm that according to EC 261/04 our airline is not in the abligation to provide you a rebooking with another airline, in case you where advised at least 14 days prior to departure date.
We thank you for your understanding.
Best Regards,
Customer Care"

nie mam juz pomysly na walke z nimi ;-)
moze ktos mi cos skutecznego podpowie

#71 PostWysłany: 20 Mar 2014 23:55 

niebieski
Szanowny Panie,
do Europejskiego Centrum Konsumenckiego wpłynęło zapytanie dotyczące odwołanego lotu w sprawie przeciwko Etihad Airways należącego do Darwin Airlines SA. Sprawa została zarejestrowana pod podaną wyżej sygnaturą.
Z treści zapytania skierowanego do ECK Polska wynika, że roszczenia kierowane są do przedsiębiorcy zarejestrowanego na terenie Szwajcarii. Nie należy jednak do zadań Europejskiego Centrum Konsumenckiego pomoc w sprawach pomiędzy polskim konsumentem a przedsiębiorcami spoza Unii Europejskiej, Norwegii i Islandii.
ECK Polska nie jest znany podmiot pomagający w sprawach konsumenckich ze szwajcarskimi przedsiębiorcami.
W Pana sytuacji możemy jedynie zasugerować kontakt z ambasadą szwajcarii w przedmiotowej sprawie.

Europejskie Centrum Konsumenckie funkcjonuje w ramach Sieci ECC-Net, obejmującej całą UNIĘ EUROPEJSKĄ, NORWEGIĘ i ISLANDIĘ, powołanej, aby asystować obywatelom w sprawach konsumenckich i ułatwiać dostęp do procedur odszkodowawczych, w sprawach ponadgranicznych na terenie obejmującym Unię Europejska, Norwegię i Islandię. W momencie, gdy konsumenci poszkodowani przez przedsiębiorców zagranicznych wyczerpią procedurę reklamacyjną, mogą zwrócić się do ECK ze skargą konsumencką i wówczas podejmowane są kroki w celu wsparcia w polubownym rozwiązaniu sporu. Jednocześnie należy zaznaczyć, że ECK nie posiada uprawnień do prowadzenia spraw przed sądami powszechnymi ani organami administracji publicznej.

Postępowanie prowadzone przez ECK Polska nie wstrzymuje biegu przedawnienia możliwości dochodzenia roszczenia przed sądem powszechnym.
Proszę o zapoznanie się z informacją nt. przetwarzania danych osobowych przez Sieć ECK http://www.konsument.gov.pl/files/Oswia ... tnosci.pdf

W razie pytań lub wątpliwości proszę o kontakt.

Z poważaniem
Magdalena Krużyńska
Konsultant ECK Polska

Europejskie Centrum Konsumenckie
Pl. Powstańców Warszawy 1, 00-950 Warszawa
www.konsument.gov.pl
Tel.: +48/22/ 55 60 474
Faks: +48/22/ 55 60 359

#72 PostWysłany: 24 Mar 2014 16:01 
Awatar użytkownika

http://travelcompens.pl/ piszcie do nich w tej sprawie - moją się już zajęli

#73 PostWysłany: 24 Mar 2014 17:08 
Awatar użytkownika

niebieski
walen78 napisał(a):
http://travelcompens.pl/ piszcie do nich w tej sprawie - moją się już zajęli

Tak z ciekawości, ile Ciebie będzie taka walka kosztować, tzn. ile ewentualnie pobierze wspomniana firma?
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 24 Mar 2014 20:48 
Awatar użytkownika

http://travelcompens.pl/porady-dla-podrozujacych/

#75 PostWysłany: 24 Mar 2014 21:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki, jakoś mi to umknęło. Trzymam kciuki za powodzenie Twoich starań.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 24 Mar 2014 21:23 
Awatar użytkownika

mysle ze kazdy powinien im w taki sposob nosa utrzec - nic do stracenia - ja na wiele nie licze inna forme dojazdu do berlina juz mam ale moze cos sie uda wskorac

#77 PostWysłany: 09 Kwi 2014 17:54 

Loty: 293
Kilometry: 388 280
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Jak tam w temacie, ktoś coś wywalczył?

#78 PostWysłany: 10 Kwi 2014 01:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Podpinam się pod pytanie. Walen, jeżeli znajdziesz chwilę, daj proszę zdaniem znać jak wygląda aktualnie Twoja sprawa.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 10 Kwi 2014 20:18 
Awatar użytkownika

sprawa w toku... na razie cisza.

#80 PostWysłany: 18 Maj 2014 15:17 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 137 396
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Pisał ktoś do ER pismo z żądaniem rekompensaty 250eur za nie poinformowanie o odwołaniu lotu?
Macie jakiś wzór/formularz?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 85 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości