Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Glasgow z Polski RT
#1 PostWysłany: 04 Mar 2014 21:40 
Awatar użytkownika

niebieski

Dokąd
  • Glasgow

Data wylotu
  • 28.06.2014

Data powrotu
  • 26.07.2014

Długość pobytu
  • 1 mies.

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • najtaniej Ryanair z Modlina do Glasgow Prestwick - ok. 450 zł RT (plus 10 GBP za busa RT i dojazd do Wawy)

Dodatkowe informacje
  • Szukam możliwie najtańszego i zarazem optymalnego dla mnie połączenia do Glasgow. Najbliższe mi lotnisko to Katowice/Wrocław. W grę wchodzi Kraków, oraz ze względu na łatwy dojazd ewentualnie Warszawa.

Szukam jakiegoś połączenia w rozsądnej cenie. Obecna cena - 450 zł RT z Warszawy jest na granicy mojej akceptowalności. Sprawdzałem na skyscanner, Tripsta - wyszukuje Lufthansę i KLM w cenach 1250-1500 RT.

Ktoś ma jakieś sugestie gdzie szukać? Jakie przesiadki? Próbować easyJetem z przesiadką w Londynie? Ktoś zna jakieś triki obniżające cenę? Kiedy kupować bilety (czy będą tańsze z upływem czasu, czy raczej z uwagi na termin wakacyjny nie liczyć na to?)

Z góry dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 04 Mar 2014 21:59 

niestety zapomniałeś o kosztach bagażu rejestrowanego ( dodatkowe +332 zł), co dodatkowo czyni podróż z przesiadkami nieopłacalną - ze względu na wakacje kupowałbym już te loty z Modlina (z bagażem rejestrowanym wyjdzie jakieś 700 zł)
 PM off  

#3 PostWysłany: 09 Mar 2014 15:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Rzeczywiście, dzięki za przypomnienie. Ryanair pozwala na duży podręczny ale lecąc na miesiąc mógłbym się nie zmieścić :)
Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Mar 2014 08:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Termin się trochę zmienił.
Szukam lotu od 05.07.2014 do 09.08.2014.

Wizzair z Wawy za ok 800-850 zł RT z bagażem.

KLM z Pragi za 1000.
KLM z Berlina za 800.

Lepszych ofert nie znalazłem. Ryanair też ok, ale nie lata na główne lotnisko.

Co myślicie?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Mar 2014 08:10 

Loty: 90
Kilometry: 171 903
Krajów: 37 / 17.3%
Jest jeszcze wcześnie, ceny powinny nieco spaść. Nie mam pewności jak będzie wyglądać to w wakacje, ale na mój lot (kilka dni temu) ceny spadły na początku grudnia.

W przypadku Prestwick można jeszcze pojechać pociągiem za 7,6 GBP (trzeba tylko zakupić bilet w kasie i wskazać, że jedzie się na lotnisko). Zawsze 2,4 GBP do przodu ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Mar 2014 14:20 
Awatar użytkownika

niebieski
@Kabanos, rozumiem, że latałeś do Glasgow? Skąd i jaką linią leciałeś do Glasgow? I na jakim poziomie cenowym spotyka się najtańsze bilety w tym kierunku?

Z góry dzięki za odp.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości