Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 48 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 07 Mar 2014 13:48 

Oooo tak, tego wszystkim na forum życzę : )
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 09 Mar 2014 18:57 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
klayton napisał(a):
Cytuj:
Bezpłatny transport przysługuje nawet w sytuacji przylotu na Don Muang i przejazdu na Suvarnabhumi w innym celu niż odlot. W skrócie - nie musimy pokazywać biletu z BKK ale ten z trasy X - > DMK.

Oficjalne informacje mówią co innego.

Nie wiem dokładnie o jakich oficjalnych info mówisz ale jak wspomniałem w temacie Bangkok - odległość między lotniskami, 3 tygodnie temu tak właśnie zrobiłem. A ostatnio podobną sytuację opisał inny użytkownik.

#43 PostWysłany: 09 Mar 2014 20:41 

Zbanowany
Mówię o informacjach umieszczonych na lotniskach. Nas proszono o okazanie biletów, turystom przed nami odmówiono darmowego przewozu. Przepisy są jasne - reszta zależy od tego, jak stosują je ludzie.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 09 Mar 2014 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
klayton napisał(a):
Mówię o informacjach umieszczonych na lotniskach. Nas proszono o okazanie biletów, turystom przed nami odmówiono darmowego przewozu. Przepisy są jasne - reszta zależy od tego, jak stosują je ludzie.

Na lotnisku Don Muang, na stanowisku białego autobusu, oznaczonego logiem AOT była umieszczona informacja o możliwości, którą podałem. Albo karta odlotu z BKK, albo przylotu na DMK.

#45 PostWysłany: 20 Mar 2014 00:32 

Kurcze, mamy bardzo podobną sytuację ;)
Ja nie mogę spać bo wciąż się zastanawiam czy lecieć z Bangkoku od razu po lądowaniu z Warszawy na Bali bezpośrednio roższym przewoźnikiem, ew do Kuala Lumpur i tam nocleg i rano na Lombok, gdzie chcemy się docelowo wybrać na początku, czy może przenocować w Bangkoku i o 5 rano na lotnisko? Taxi i taniej i bezpośrednio ... 1 opcja z zobaczeniem Kuala Lumpur i z lotem na Lombok wychodzi ok 2400zl z noclegiem a z bezpośrednim lotem i noclegiem w BKK ok 1600zl za nasza 4-os rodzinkę...
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 20 Mar 2014 09:31 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
jajciucha napisał(a):
Kurcze, mamy bardzo podobną sytuację ;)
Ja nie mogę spać bo wciąż się zastanawiam czy lecieć z Bangkoku od razu po lądowaniu z Warszawy na Bali bezpośrednio roższym przewoźnikiem, ew do Kuala Lumpur i tam nocleg i rano na Lombok, gdzie chcemy się docelowo wybrać na początku, czy może przenocować w Bangkoku i o 5 rano na lotnisko? Taxi i taniej i bezpośrednio ... 1 opcja z zobaczeniem Kuala Lumpur i z lotem na Lombok wychodzi ok 2400zl z noclegiem a z bezpośrednim lotem i noclegiem w BKK ok 1600zl za nasza 4-os rodzinkę...

Pamiętaj, że w Kuala Lumpur jest dość daleko na lotnisko - w szczycie potrafi zejść 2 godziny z lotniska do KL Sentral w Skybusie (sam kiedyś jechałem chyba ponad 2,5 bo był spory korek, według rozkładu miała być godzina z hakiem, ale to było koło 8 rano...) , potem jeszcze dojazd dalej, więc żeby nie wyszło, że zostanie wam ledwie kilka godzin w centrum, ledwie kilka snu i potem z powrotem ;)
Transfer między lotniskami w Bangkoku też trochę czasu zje...(zależy jaką linią lecicie i z jakiego lotniska oczywiście)
Kuala Lumpur może nie jest cudownym i wspaniałym miastem, ale jest całkiem spoko i jeśli nie byliście i budżet to wytrzyma to na pewno warto zobaczyć.
Teraz może namieszam jeszcze bardziej- A czy sprawdzaliście też opcje z Tigerem na Bali przez Singapur? :) Singapur też jest ładny...
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 20 Mar 2014 10:47 

a z racji podrozy z dziecmi nie braliscie pod uwage np pociagu z Bkk do KUL np? jasne, wiem, ze pociag popoludniowy jest, wiec dzieci czyms zajac trzeba, ale obserwowanie krajobrazow zawsze fajniejsze niz oczekiwanie na lotniskach(u), no i nocleg Wam odpada, zawsze to redukcja kosztow i spania (z dwojka dzieci mozecie spokojnie 3 sleepery kupic), i dojazdu z lotniska do hotelu. Nie pamietam, czy pociag rzeczywiscie jeden tylko, przyjazd do KUL bodajze 6.30, troche wczesnie, biorac jeszcze pod uwage roznice czasu... nie wiem jak dzieci to zniosa, no i ile zamierzacie zostac jeszcze na miejscu w KUL.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 21 Mar 2014 10:39 

No to my już kupiliśmy bilet :) Ktoś mi tu na forum zasugerował, że niezbyt mądrym będzie zamiana kilku dni na plażach na kilka dni w mieście-pomijając koszty noclegów itp ale chodzi o sam fakt. Mieszkamy na co dzień w Warszawie i 4,5 tyg wakacji w roku, jakie udaje nam się wygospodarować mają polegać na spacerach, plażowaniu, atrakcjach wodnych i małych mieścinach wyspiarskich. Singapur bardzo chcę zobaczyć, tak samo Kuala Lumpur ale to zostawiamy na kolejne wakacje w 2015 do Malezji (Borneo) :) Dzięki za rady!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 48 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości