Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Mar 2014 23:08 

Dokąd
  • Pekin BJS

Data wylotu
  • 01.09.2014

Data powrotu
  • 15.09.2014

Długość pobytu
  • 20

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • WARSZAWA-PEKIN 2060zł/os

Dodatkowe informacje
  • Cześć,
    Wybieram się we wrześniu do Pekinu i powoli szukam lotów w dwie strony. Dodatkowo pojawiła się informacja, że Polacy mają zniesione wizy do Dubaju więc zależy mi na liniach Emirates z dłuższą przesiadką 12-18h do zwiedzania. W interesującym mnie terminie znalazłem lot za 2064zł czy kupować już czy może nie napalać się bo cena może jeszcze spaść? Zaznaczam, że istotne jest dla mnie, żeby mieć przesiadkę w Dubaju (trzeba wykorzystać darmowe wizy)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 06 Mar 2014 23:17 

Brałbym bez dwóch zdań
 PM off  

#3 PostWysłany: 06 Mar 2014 23:37 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
zadaj sobie pytanie. Czy taka cene za bilet jest dla ciebie atrakcyjna? Jeżeli tak to kupuj.
Oczywiście możemy ci doradzić abyś się wstrzymał jeszcze i poczekał na jaką promocje/błąd, jednak to od ciebie zależy czy kupisz bilet teraz czy jeszcze poczekasz.
Osobiście bym się jeszcze wstrzymał tak z 2 miesiące :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Mar 2014 23:26 

No właśnie to trudne pytanie i ciężko mi odpowiedzieć jednoznacznie. Oczywiście bardzo zależy mi na zminimalizowaniu kosztów podroży (bo i cała podróż będzie raczej typu low cost czyli hostele, jedzenie w barach na ulicy itd.) I dlatego każde 100zł na osobę robi dla mnie różnice. Boję się, że później będzie tylko drożej i albo będę musiał dopłacić lub zrezygnować z darmowego zwiedzania Dubaju (na czym mi zależy) na rzecz innego operatora lotniczego, który będzie miał tańsze bilety.
I nawet na samym forum są zadania podzielone. Myślicie, że jeśli się wstrzymam te 2 miesiące jest szansa, że cena nie będzie wyższa a niższa?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi,

Michał
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Mar 2014 23:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Jest szansa, ze cena bedzie nizsza, rowna, albo wyzsza ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Mar 2014 23:59 

ta cena waha sie pomiedzy 1800 - 2600, bez bledu po nizej tego ciezko znalezc
ja bym bral gdyz:
a) masz malo ruchome daty
b) robisz stopover w dubaiu
c) lecisz z warszawy a nie z "calej europy"

za wiele nie ugrasz czekajac i szanse na to sa male, masz zbyt "wygorowane" wymagania ;)
 PM off  

#7 PostWysłany: 10 Mar 2014 00:20 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Termin dośc odległy, jeśli ma to być na wrzesień. Proponowałbym się wstrzymać, bo na pewno będą w międzyczasie jakieś promocje na ten kierunek. Atrakcyjna cena, patrząc na poprzednie promocje to poniżej 1700 zł. Sądze, że bez większych problemów kupisz w tej okolicy, jesli się wstrzymasz.

EDIT:
Nie doczytałem, że koniecznie chcesz mieć przesiadkę w Dubaju. W takim wypadku cena ok. 2000 zł Emirates jest atrakcyjna i bym brał.

#8 PostWysłany: 10 Mar 2014 00:30 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 59 / 27.6%
Zbanowany
Brać. Znam osobę, która zapłaciła ponad 6000zł za WAW-FRA-BJS-FRA-WAW (LH economy), bo musiała mieć konkretne daty.

#9 PostWysłany: 11 Mar 2014 16:01 

W takim razie chyba się zdecyduję chociaż mam pewne obawy co do kupna z tak dużym wyprzedzeniem. No, ale skoro jest okazja do zobaczenia chociaż przez kilkanaście godzin Dubaju za darmo (no może poza biletami do komunikacji miejskiej) to warto. W każdym razie dzięki za wasze podpowiedzi, które pomogły w podjęciu decyzji.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości