Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Lut 2014 17:40 

Witajcie!

Chciałbym zasiegnąc opinii.

Wybieram się KLM do Azjii. Ląduję jak i wracam z Hong Kongu.

KLM trochę zawiódł i dokonał małej roszady w powrocie.

Planowo miałem wylatywać 31 Marca o 10.00 rano z Hong Kongu. Dzień wcześniej (30 marca ) jestem w Kuala Lumpur, stąd wczesniej zarezerowałem Air Asia z Kuala Lumpur , wylot 30 Marca z Kuala Lumpur o 16.00 - ląduje tego samego dnia o 20.35 w HKG T2.

KLM zmieniło powrót z tego 31.03 na 30.03 o godzinie 22:55. I teraz pytanie, co robić ?

Myślicie że lądowanie Air Asia na Terminalu 2 HKG, a następnie przedostanie się do 22:00 na T1 by chwycić KLM (w zasadzie wykonywany przez Air France)

mam do wyboru zostać przy tym KLM 30 Marca o 22:55, albo mam darmową zmianę na 31 Marca na 13.30.

Choć szczerze mówiąć, troche nie uśmiecha mi się czekać na HKG całą noc + do 13.00 dnia następnego. z drugiej strony, nie wiem czy dolot lowcostem z marginesem 2h na lot międzykontynentlany jest do konca bezpieczny.

HKG będę miał już pozwiedzany, więc nie chce mi się wracac do miasta też.

Będę wdzieczny za opinie.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 25 Lut 2014 18:08 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Na lot międzykontynentalny 2h w HKG uwzględniając odbiór bagażu, zmianę terminala, ponowne nadanie, security może być ryzykowne. Prawdopodobnie wyrobiłbyś się na styk, ale każdy poslizg z dolotem i mozesz zostać uziemiony w Hong Kongu. Na Twoim miejscu brałbym ten lot dnia następnego. To tylko przesuniecie o 3h tego samego dnia, więc raczej ciężko będzie ugrać opłacenie noclegu (gdyby zmienili wylot o dzień to by była inna rozmowa).
johan25 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 25 Lut 2014 21:35 

Dzięki Lkay

Tak myślałem.

W sumie - jadę tylko z podręcznym, brałem pod uwagę solidność AirAsia i stąd moje pytanie.

Ale chyba jednak lepiej będzie przekoczowoać tą noc. W HK chyba są względna warunki do spania ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości