Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 450 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 25 Kwi 2013 21:14 

niebieski
messnex napisał(a):
Auto zwrócone wczoraj a blokada dzisiaj dalej wisi. Ktoś wie w jakim czasie zdejmują blokadę?

Mi najdłużej trzymali 10 dni, a podobno do miesiąca się zdarza.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
 Temat postu: Re: Sardegna/Sardynia
#42 PostWysłany: 30 Kwi 2013 08:02 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
W Alghero wypożyczyłem skuter.
Cennik
Skuter 50cc 30€
Skuter 125cc 35€
Bak w Każdym skuterze jest wypełniony do połowy i można oddać pusty, bez kosztów
Wypożycza się na 24 godziny.
Przejechaliśmy na nim 170 km, ale oczywiście tankowaliśmy :)
W razie pytań co do północy Sardynii chętnie podzielę się tym co wiem :)

#43 PostWysłany: 01 Maj 2013 20:54 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 149 912
Krajów: 11 / 5.1%
Podobno standardowo 7 dni to jest normalnie chociac czasami mialem od razu, ostatnio w kwietniu po 4 dniach a w pazdzierniku 2012 po 30 dniach. Widac nie ma chyba reguly. Pytalem sie w moim banku i powiedzieli ze nawet jak wypozyczalnia zapomni to po 30 dniach blokada sama znika.

#44 PostWysłany: 02 Maj 2013 12:14 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 211 735
Krajów: 32 / 15.0%
Gleba3 napisał(a):
messnex napisał(a):
Auto zwrócone wczoraj a blokada dzisiaj dalej wisi. Ktoś wie w jakim czasie zdejmują blokadę?

Mi najdłużej trzymali 10 dni, a podobno do miesiąca się zdarza.

Czuję sie brzydko mówiąc wydymany. Nie dość że blokada dalej wisi to jeszcze pobrano (Locauto) mi dodatkowo opłatę 112 euro. Złożyłem więc zapytanie do Rentalcars co to jest za opłata? Odpowiedziano mi, że to jest dodatkowe ubezpieczenie które rzekomo wykupiłem na lotnisku gdy wypożyczałem auto a że zakres jego ubezpieczenia pokrywa się z tym które wcześniej wykupiłem poprzez Rentalcars to oni oddadzą mi pieniądze za to ubezpieczenie (118 zł ) a tej opłaty Locauto mi nie anulują. Oczywiście na lotnisku w wypożyczalni nikt żadnego ubezpieczenia mi nie oferował. Jedyne co to tylko pytano mi się czy auto zwróce z pełnym bakiem czy za paliwo zapłacę przy zwrocie (trzeba było to zaznaczyć na papierku) i podsunęli do podpisania umowę wypożyczenia auto i to wszystko. Po to skorzystałem z usług przewoźnika aby z nim wszystkie rzeczy załatwić czyli opłacić, auto ew. ubezpieczenia itp a tam tylko wziąść i oddać auto. Teraz sie okazuje że firma wypożyczająca auto kantuje mnie rzeczy któych nie chciałem a pośrednik pisze, że nic na to nie poradzi.

#45 PostWysłany: 02 Maj 2013 13:09 

Loty: 38
Kilometry: 79 867
Krajów: 10 / 4.7%
Dali Ci na pewno umowę - na której podpisujesz warunki - tam jest informacja o ew. ubezpieczeniach.

Poza tym - jak naliczają ubezpieczenie to zwykle od razu.

Coś tu śmierdzi.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 02 Maj 2013 22:53 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 149 912
Krajów: 11 / 5.1%
messnex - napisz co to za wypozyczalnia.

#47 PostWysłany: 03 Maj 2013 12:27 

almal napisał(a):
messnex - napisz co to za wypozyczalnia.
messnex napisał(a):
(Locauto)
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 08 Maj 2013 09:58 

Loty: 141
Kilometry: 394 854
Krajów: 23 / 10.8%
Wróciłem z sardyni w sobote, wypożyczałem auto w sumie na 10 dni w europcar koszt całkowity 206 euro kaucje odbloodblokowali mi od razu pod oddaniu, nie zdażyłem wrócić do PL juz były wolne środki na koncie :)
Jedyne co zamiast Punto dostałem Lancie Epsylon ale nie było źle małe spalanie 6l/100 km

#49 PostWysłany: 08 Maj 2013 20:57 

Też miałem na majówkę samochód z Europcara, kupiony za pośrednictwem autoeurope.com.
Fiat 500L (pudernica, nie mylić z puderniczką 500) diesel z ubezpieczeniem noexcess (kupionym w AutoEurope) kosztował 300 EUR za 8 dni. Wcześniej była na stronie traveljigsaw tańsza o ok. 25 EUR oferta w lokalnym Sicilybycar, ale się nie załapałem.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 16 Paź 2013 11:51 
Awatar użytkownika

Loty: 462
Kilometry: 526 322
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Czy ktos z Was ma doswiadczenie z firma Sardinya? Szczegolnie interesuje mnie czy rzeczywiscie wyglada to tak, ze bez karty kredytowej chca 300 euro depozytu i tyle. Czy korzystaliscie z dodatkowych ubezpieczen? Chcac nie chcac musze zdecydowac sie na wynajecie samochodu, nie posiadam karty redytowej, a wole juz doplacic do ubezpieczenia niz miec jakies pozniejsze problemy.

#51 PostWysłany: 16 Paź 2013 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Ja wypożyczałem w styczniu. Nie było żadnych problemów. Przy oddaniu pan poszedł obejrzeć samochód po czym oddał 300E depozytu :)
Dostałem nowego Fiata Punto.

#52 PostWysłany: 16 Paź 2013 12:06 

Ostrzegam WSZYSTKICH przed firmą Locauto. Wypożyczałem w maju samochód na tydzień za pośrednictwem Auto Europa. Z tego pośrednika korzystam od zawsze i zawsze było ok,aż do Sardynii. Rezerwowałem Fiata Pandę, po przylocie okazało się że wszystkie pandy wypożyczone i dostaje Skodę Yeti. Pytałem kilka razy czy w tej samej cenie, i otrzymałem potwierdzenie że tak bo to z ich winy. Kaucja była 350 euro, po tygodniu oddałem auto. Kaucja miała byc zwolniona i była po 21 dniach. Niestety nie na kwotę 350 euro tylko na 100.Reszta zostałą zabrana za skorzystania z innej klasy samochodu. Reklamacje pisałem wszędzie, ale o 250 euro mogę zapomnieć. LOCAUTO TO ZŁODZIEJE I TYLE, OSTRZEGAM JESZCZE RAZ!!!
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 16 Paź 2013 12:43 

Loty: 1040
Kilometry: 1 602 175
Krajów: 130 / 60.8%
niebieski
bartek13 napisał(a):
Ostrzegam WSZYSTKICH przed firmą Locauto. Wypożyczałem w maju samochód na tydzień za pośrednictwem Auto Europa. Z tego pośrednika korzystam od zawsze i zawsze było ok,aż do Sardynii. Rezerwowałem Fiata Pandę, po przylocie okazało się że wszystkie pandy wypożyczone i dostaje Skodę Yeti. Pytałem kilka razy czy w tej samej cenie, i otrzymałem potwierdzenie że tak bo to z ich winy. Kaucja była 350 euro, po tygodniu oddałem auto. Kaucja miała byc zwolniona i była po 21 dniach. Niestety nie na kwotę 350 euro tylko na 100.Reszta zostałą zabrana za skorzystania z innej klasy samochodu. Reklamacje pisałem wszędzie, ale o 250 euro mogę zapomnieć. LOCAUTO TO ZŁODZIEJE I TYLE, OSTRZEGAM JESZCZE RAZ!!!

A czy rezerwowałeś online? Masz jakieś pisemne potwierdzenie swojej rezerwacji? To oni powinni Ci udowodnić, że dostałeś skodę bo zmieniłeś rezerwację na inną klasę, że ty się o to sam nie prosiłeś. Ale nie będzie łatwo...
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 16 Paź 2013 12:52 
Awatar użytkownika

Loty: 404
Kilometry: 706 403
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Nie mam doswiadczenia z Locauto

Natomiast moge powiedziec jak wyglada sprawa z autoreisen/goldcar/rentspain/auriga crown/economycarrentals
Podczas odbioru samochodu przedkladalem wydruk rezerwacji, zazwyczaj nie otrzymywalem samochodu ktory zamiawialem.
Na potwierdzeniu od wypozyczalni sa wyszczegolnione wszystkie elementy zamiennie wydanego auta: marka, model, pojemnosc, numery etc oraz finalna kwota w dokladnie takiej samej wysokosci jak otrzymana podczas rezerwacji on line. Na chwile obecna nie bylo zadnych klopotow.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 08 Sty 2014 16:57 

Najtaniej na maj jest obecnie w Sardinya ale 180 euro za jakieś g***o i to bez ubezpieczenia jest i tak niemałym przegięciem. W Hiszpanii czy Portugalii w tym samym okresie zapłaciłoby się dobre 100 euro mniej. I za to szczerze nienawidzę Włochów :).
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 23 Sty 2014 12:23 

Loty: 6
Kilometry: 46 729
Krajów: 5 / 2.3%
Zbanowany
Wybieramy się do Sardyni (3os) od 1-7.05, lądujemy w Olbia.
Czy ktoś może polecić jakieś namiary na wynajem auta z lotniska?
Najtaniej co znalazłam to 740 zł za 6 dni auto bez wkładu własnego, czy ma sens szukać cos innego, czy też takie wysokie ceny są w Sardynii?
Ile kosztuje paliwo?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 23 Sty 2014 12:41 

Zbanowany
correos napisał(a):
...zazwyczaj nie otrzymywalem samochodu ktory zamiawialem...

Zamawiasz nie konkretny samochód, ale grupę np mini, compact, economy, standard,, suv, luxury itp. Dostajesz takie auto jakie akurat mają na stanie (w zamówionej grupie).
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 23 Sty 2014 14:27 

1980marzena napisał(a):
Wybieramy się do Sardyni (3os) od 1-7.05, lądujemy w Olbia.
Czy ktoś może polecić jakieś namiary na wynajem auta z lotniska?
Najtaniej co znalazłam to 740 zł za 6 dni auto bez wkładu własnego, czy ma sens szukać cos innego, czy też takie wysokie ceny są w Sardynii?
Ile kosztuje paliwo?

Też wybieram się na Sardynię ale w czerwcu. Jeśli możesz to napisz skąd wylatujecie, jakimi liniami i ile kosztowały was bilety? Ja najtaniej z Polski znalazłem wylot z Krakowa do Cagliari ale cały czas szukam dalej.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 24 Lut 2014 20:31 

Zbanowany
Yaris8 napisał(a):
Boję sie, że znajdę tanie auto, dokonam rezerwacji przez neta, a potem okaże się, że pojawią się ukryte koszty, o których nie wiedziałam.Umowy są zazwyczaj po angielsku a ja jestem niemieckojęzyczna. :-(

Tutaj nie ma żadnych ukrytych kosztów, korzystałem kilkadziesiąt razy, a przy okazji strona jest po niemiecku:
http://www.billiger-mietwagen.de/

Ostatnio edytowany przez mashacra, 09 Wrz 2014 10:48, edytowano w sumie 1 raz
usunięcie reflinka
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 24 Lut 2014 23:35 

Zbanowany
Yaris8 napisał(a):
Bardzo dziękuję
Poradź, proszę. Co jest korzystniejsze, co praktykujesz częściej.Wykup ubezpieczenia za każdy dzień np. 10 euro czy dużą blokadę na karcie?

Ubezpieczenie kupowane dodatkowo prawie zawsze jest droższe od zawartego w pakiecie. Ja zawsze wybieram ofertę z maksymalnym ubezpieczeniem. Na karcie jest blokada 300-500 Euro.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 450 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości