Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Lut 2014 16:15 

Witam,
Dzieki waszej stronie kupilem bilety ryanaira Modlin->Bruksela-> Fez i powrót Rabat->Londyn>Modlin
Lecialem kiedyś Modlin-Budapeszt i podczas odprawy online wpisywalem jako dane seria i numer dowodu osobistego, wiadomo UE.
I moje pytanie, jak z lotem Bruksela-Fez i Rabat-Londyn? Mam wpisywać też nr i seria dowodu osobistego a paszport mieć tylko po to aby po wylądowaniu pojść po pieczątke czy odrazy przy odprawie musze wpisac nr i seria paszportu?

I teraz maly off top Z Modlina lecąc ląduje w Brukseli o 13 15 a lot z Brukseli do Fezu mam już o 15 10. 2 godziny na "przesiadke" jest wystarczające?Wiem ze zależy od róznych czynników...
 Profil Relacje PM off  

Zamek nad miastem i klimatyczne uliczki 🌇 Alicante ❤️💛 Loty i hotel za 989 PLN 🥰✨ Zamek nad miastem i klimatyczne uliczki 🌇 Alicante ❤️💛 Loty i hotel za 989 PLN 🥰✨
All inclusive na Costa Brava 🌊☀️🍹 Lato w 4* hotelu już od 2476 PLN All inclusive na Costa Brava 🌊☀️🍹 Lato w 4* hotelu już od 2476 PLN
#2 PostWysłany: 21 Lut 2014 16:23 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
No nie możesz chyba pojechać do Maroko na sam dowód osobisty? Więc ja bym od razu wpisał numer paszportu. W Schengen nikt tych danych nie sprawdza, szczerze mówiąc nie pamiętam jak jest z lotami poza strefę.

Lotnisko w Charleroi nie jest duże. Jeśli masz tylko bagaż podręczny i nie będzie opóźnień, to nawet zdążysz się ponudzić.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Lut 2014 23:09 

Ktoś jeszcze może sie wypowiedzieć jak to jest poza Schengen?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lut 2014 23:12 

Nikt więcej niczego nie napisał, bo forumowicz, który Ci odpowiedział wyczerpał temat. W Maroku honorują jedynie paszport, a więc wpisujesz dane paszportu.
 PM off  

#5 PostWysłany: 21 Lut 2014 23:14 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
Krajów: 15 / 7.0%
Najlepiej wpisać już paszport.
Myślę że bez problemu zdążysz o ile lecisz na podręcznych.

#6 PostWysłany: 21 Lut 2014 23:22 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Ja powiem tak. Latając poza Schengen wpisuję to, na co akurat mam ochotę. Czasami ID card (dowód osobisty), czasami paszport... jak jest opcja wpisania ID card i takie dane wpiszesz, po prostu podczas custom control pokażesz paszport i tyle. NIGDY i NIKT nie robi z tym problemów. Jedynie kraje w których wymagana jest wiza (USA, Rosja i inne tego typu) lepiej ostrożnie traktować - wpisać numer paszportu. U mnie podczas odprawy Wizz automatycznie uzupełnia ID card. Po wylądowaniu pokazuję paszport i... jest ok. Jakby się pluli, wyciągasz dowód, pokazujesz i nie mają prawa nic powiedzieć.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości