Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 18 Lut 2014 22:53 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Poszło dementi o zamknięciu lotnisk a jak widać na stronie KBP przyjmuje ono samoloty normalnie.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 18 Lut 2014 22:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Informacja o lotniskach była oficjalnie dementowana przez same lotniska. Choć pewnie sprawa się rozwija dynamicznie

Pomijając wszelkie opinie o protestujących i władzach to ja nie potrafiłbym czerpać przyjemności ze zwiedzania (i z siedzenia na basenie w 5* hotelu też) wiedząc, że w tym samym mieście, kilka kilometrów dalej giną ludzie (i protestujący i milicjanci).
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 18 Lut 2014 23:07 

tu nie chodzi o czerpanie przyjemnosci ale jak ktos ma juz bilet (podobnie jak ja) to ma dwa wyjscia albo leci i nie laduje sie w klopoty albo zostaje w domu i spisuje na straty podroz i poniesione wydatki. Gdyby mozna bylo zmienic daty wylotow to pewnie wiele osob do czasu ustabilizowania sytuacji by sie na cos takiego zdecydowalo. Z drugiej strony moze niektorzy beda chcieli wesprzec protestujacych w tych tragicznych dniach, znam osoby ktore tak wlasnie mysla i nie przeraza ich mysl nadchodzacej podrozy
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 18 Lut 2014 23:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Czuję, że to się może zaostrzyć i mimo teoretycznie odległych terminów (miesiąc, dwa), może tam nie być zbyt ciekawie. Poza tym jak tak będzie dalej to zmieni się także ostrzeżenie MSZ i może będą zawieszone loty.
Ja wróciłam 3 dni temu ze Lwowa i Stanisławowa i tam było spokojnie. Widzieliśmy jedną dużą demonstrację, poza tym to nic wielkiego. Nie spodziewałam się, że zaostrzenie sytuacji przyjdzie tak szybko.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 18 Lut 2014 23:19 

Za miesiąc wybieram się do Lwowa na pełnym spokoju.
 PM off  

#26 PostWysłany: 19 Lut 2014 14:43 

W oświadczeniu na FB LOT dał możliwość zmiany biletów:

"Oznacza to, że pasażerowie mogą albo zmienić daty i w innym terminie polecieć na trasie Warszawa-Kijów-Warszawa, czy Warszawa-Lwów-Warszawa, albo zamienić bilet do Kijowa lub Lwowa na każde inne europejskie miasto z naszej siatki połączeń, również na przestrzeni roku."

cały tekst oświadczenia:

Cytuj:
[Oświadczenie dotyczące lotów do Kijowa i Lwowa

W związku z sytuacją na Ukrainie, dajemy swoim pasażerom możliwość nieodpłatnej zmiany rezerwacji na rejsy do Kijowa i Lwowa, które odbędą się do końca lutego 2014. Każdy, kto kupił bilet na lot do tych dwóch miast, mający odbyć się w tym terminie, będzie mógł zmienić rezerwację i wybrać inny dowolny termin na przestrzeni roku. Będzie też mógł zmienić kierunek. Oznacza to, że pasażerowie mogą albo zmienić daty i w innym terminie polecieć na trasie Warszawa-Kijów-Warszawa, czy Warszawa-Lwów-Warszawa, albo zamienić bilet do Kijowa lub Lwowa na każde inne europejskie miasto z naszej siatki połączeń, również na przestrzeni roku.

Obecnie wszystkie nasze rejsy do Kijowa i Lwowa realizowane są zgodnie z rozkładem. Monitorujemy sytuację na bieżąco i w zależności od jej rozwoju będziemy podejmować decyzje i o nich informować.

Ostatnio edytowany przez Gaszpar, 19 Lut 2014 14:54, edytowano w sumie 1 raz
dodałem treść oświadczenia
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 19 Lut 2014 14:55 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Za miesiąc wybieram się do Lwowa na pełnym spokoju.

To wlasnie we Lwowie demonstaranci przejeli arsenal milicji i siedzibe slozb specjalnych. Nie pisze tego by straszyc, raczej uswiadamiam, ze zamieszki dzieja sie zazwyczaj w konkretnych miejscach i trzeba trzymac reke na pulsie sledzac aktualna sytuacje.

Poza tym miasta sa duze i obowialbym sie jedynie pospolitej bandyterki, ktora moze sobie pozwalac na wiecej z racji zaangazowania slozb porzadkowych w innych miejscach.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 19 Lut 2014 14:58 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 416
Kilometry: 594 327
Krajów: 60 / 28.0%
Jakies wieści z Charkowa? Pytam, bo za 4 tygodnie i 3 dni wylot :) Na razie Charków wygląda na oazę spokoju. Był ktoś ostatnio?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 19 Lut 2014 15:02 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
W Charkowie mieszkają niemal sami Rosjanie, bądź zrusyfikowani Ukraińcy, to kto tam ma demontrować przeciw prezydentowi? ;)
Akurat o bezpieczeństwo w tym mieście bym się nie obawiał.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 19 Lut 2014 15:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Zmieniło się ostrzeżenie MSZ
Teraz jest "ostrzegamy przed podróżą".

Ostatnio edytowany przez invasion, 19 Lut 2014 15:07, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 19 Lut 2014 15:07 

Loty: 119
Kilometry: 167 104
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Zmiana stanowiska MSZ w sprawie wyjazdów na Ukrainę:

Image

Edited: widzę, że zdublowałem się z jednym uzytkownikem (ale chociaz wstawilem foto)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 19 Lut 2014 15:28 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 010 827
Krajów: 78 / 36.5%
niebieski
W przyszłym tygodniu lecę do Kijowa z UIA. W oświadczeniu z dziś linie informują, że wszystko funkcjonuje normalnie. Z oferty podobnej do tej LOTu pewnie bym skorzystał, a tak pozostaje śledzić doniesienia i zachować ostrożność.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 19 Lut 2014 18:27 
Awatar użytkownika

niebieski
12:33 (10:33) A route from the Borispol airport to Kiev is closed. All unfold.

17.32 (15.32) In Kiev, problems having started with food.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 19 Lut 2014 21:54 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 746 940
Krajów: 56 / 26.2%
niebieski
Mam info, że jest utrudniony przejazd samochodem przez granicę w tym momencie.

#35 PostWysłany: 20 Lut 2014 21:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Info z twittera euromajdanu:
Cytuj:
Borispol International Airport 5000 barricaded access to the airport to keep MP's (dop. deputowani, oficjele) in country

Image
 Profil Relacje PM off
Kański lubi ten post.

#36 PostWysłany: 20 Lut 2014 23:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Jakiś użytkownik (nie pamiętam loginu, gdyż jego post przed chwilą został skasowany) odniósł się do mojej informacji, którą zamieściłem około 10 lutego, w której napisałem , że spokojnie i bez obaw można jechać do Kijowa. Krótko pisząc stwierdził, że moja informacja jest fałszywa. Osobiście jemu proponuję troszkę odpoczynku od internetu oraz tv i wykorzystaniu pięknej pogody na spacerek, gdyż aby odnosić się obiektywnie do tematu należy sprawdzić taką informację na własnej skórze. Media karmią odbiorców tym co się bardziej sprzedaje, daje większą oglądalność, pozwala więcej zarobić itd... Proszę zwrócić uwagę, że zaogniona sytuacja na Majdanie trwa od około 2 miesięcy i telewizja przypominała sobie o naszych Sąsiadach tylko w dni, gdy nie było bardziej medialnych informacji typu wyjście na wolność pedofila. Na Majdanie miałem okazję osobiście gościć kilkanaście dni temu i napisałem jak sytuacja wyglądała z punktu widzenia turysty. Zwiedzanie Kijowa było bardzo bezpiecznie i nie zauważyłem większej aktywności policji lub innych "służb porządkowych". Na samym Majdanie byłem 3 razy o rożnych porach dnia lub wieczorem. Bez zakłóceń działało metro, korzystałem ze stacji Chreszczatik oraz Majdan z których centralnie wychodziło się na zabarykadowane obozy protestujących. Oczywiście omijałem ulicę Chruszewskiego, gdyż tam mniej więcej dwa razy na dobę dochodziło do starć. Starcia nie polegały na tym, że berkut atakował protestujących, tylko protestujący chcieli siłą zdobyć budynki rządowe. Reszta miasta żyła w 100% normalnie. Zatem na tamten dzień mogłem jednoznacznie stwierdzić, że podróż do Kijowa nie wiązała się z żadnym niebezpieczeństwem. Ba, czułem się bezpieczniej niż w Gruzji, która obecnie jest tak oblegana przez polskich turystów.
Obecnie jak wszyscy wiedzą sytuacja zaogniła się ale wg mnie Kijów nadal żyje własnym życiem. Jeśli ominie się miejsca starć, czyli okolice Majdanu, można będzie bezpiecznie pojechać do Kijowa, przy czym należy zastosować się do rekomendacji MSZ.
Pewnie mało z obecnych tu pamięta Stan Wojenny w Polsce. Warto podpytać się swoich rodziców na czym on polegał i jak wpłynął na życie zwykłych obywateli. To co się dzieje na Ukrainie nie ingeruje w życie przeciętnych obywateli jak Stan Wojenny/Stan Wyjątkowy, ale determinacja Ukraińców przeciwstawiona polityce kremla niestety niesie za sobą wiele niepotrzebnych ofiar :(
Podsumowując: Ukraina nawet w obecnej chwili jest bezpieczniejszym krajem niż każdy afrykański zakątek (z wyłączeniem kurortów) ale należy mieć głowę na karku i zachować zdrowy rozsądek.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#37 PostWysłany: 21 Lut 2014 00:11 

No niestety nie wpisałeś się panprofesor82 w mainstream widoczny w gazetach oraz moralny szantaż jacka69. Po pierwsze, jesteś takim samym rasistą jak ja ponieważ ośmielasz się wyrażać krytyczne zdanie względem określonej grupy religijnej lub rasowej (to jest skandalem - należy im najpierw pomóc finansowo, potem wybudować meczety, na końcu oddać kobiety - koniecznie w tej kolejności).
Po drugie jesteś tak samo jak ja cwany jedynie zza monitora. To nic, że również byłem w Kijowie i również na Majdanie - google wie lepiej :)
Co gorsze jednak, nie pozwalasz się otumanić mediom, wykazujesz się rozsądkiem - czyli nie szukasz na siłę guza, nie pchasz się pod karabin.

Kolega, który hobbystycznie zgłasza wszystkie niepodobające mu się posty, potem prowokuje OT a na końcu przerzuca odpowiedzialność najwyraźniej preferuje formę podróżowania mniej skoncentrowaną na byciu częścią lokalnych emocji. Ma do tego prawo (jacku69 - to co teraz robię to tolerancja).

Ostatnio edytowany przez Kański, 21 Lut 2014 00:24, edytowano w sumie 1 raz
za post przyznano ostrzeżenie, wycieczki osobiste mimo wcześniejszego usunięcia postów.
 PM off
namteH lubi ten post.

#38 PostWysłany: 21 Lut 2014 00:22 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
Don_Bartoss za ciągłe zaczepki mimo usunięcia postów otrzymujesz ostrzeżenie. Każde kolejne osobiste wycieczki będą karane banem czasowym.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 21 Lut 2014 00:34 

Przedmówcy, zajęci szukaniem ciekawych ofert na tańsze bilety zapewne tak naprawdę nie śledzą co obecnie dzieje się w Kijowie i co ma niewiele wspólnego z sytuacją sprzed kilkunastu dni, gdzie nic nie wskazywało, iz dojdzie do strzelania z ostrej amunicji do demonstrantów - nie wiem co kieruje ludźmi, którzy tam teraz jadą, zapewne i tak nie będą mieli czym ale to już inna sprawa

http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/20-0 ... t_id=16966

http://www.rmf24.pl/wideo/video,vId,1299392
Kod:
Wynoszenie ciał zabitych z prowizorycznego szpitala, który urządzono w lobby hotelu Ukraina. To tam znoszono rannych w czasie dzisiejszych walk w Kijowie

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... xSlotI3img

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 21 Lut 2014 00:49, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#40 PostWysłany: 21 Lut 2014 00:49 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Być może przydatna informacja dla ewentualnych "turystów": w większości sklepów nie akceptują już kart płatniczych. (nie tylko w Kijowie, również w spokojnych regionach)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość