Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 166 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 15 Lut 2014 18:03 

Loty: 89
Kilometry: 200 016
Krajów: 24 / 11.2%
Problem z walizkami był taki, ze większość z nich miała mechanicznie uszkodzone zamki i nie nadawała się do normalnego użycia. Po co to zrobiono, nie mam pojęcia.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#122 PostWysłany: 15 Lut 2014 19:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Pisałem Wam na samym początku jak będzie... Niestety, to nie "walka o bagaż" z Discovery :D
To jest Polska 8-)
Patrząc na same walizy jako takie, to nawet porządnego samsonite nie można było trafić, tylko jakieś badziewia z bazaru. No, ale zawsze można się pochwalić udziałem w "walce o bagaż" - w szczególności dotyczy to nabywców wejściówek z Allegro :mrgreen:
m3lm4k lubi ten post.

#123 PostWysłany: 15 Lut 2014 20:00 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
jakim cudem ludzie zgubili tyle jednakowych walizek? większość była identyczna
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off
adriannaw lubi ten post.

#124 PostWysłany: 15 Lut 2014 21:14 
Awatar użytkownika

Dla tych co nie byli kilka filmików z otwierania kupionych bagaży, jakość może nie jest najlepsza, ale zawsze coś można zobaczyć:

Coś zapakowane w kartony:

Dwie walizki:

Walizka dziecięca i okrągły pakunek:

Później postaram się wrzucić jeszcze kilka i trochę opisać przebieg.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 15 Lut 2014 21:34 

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,154 ... #BoxBizTxt
 PM off  

#126 PostWysłany: 15 Lut 2014 21:50 

gratuluję zwycięzcom, a....

gdyby jeszcze byli zainteresowani dalszą "zabawą" to chętnie naszykuję im ze trzy moje stare walizki
i obiecuję, że do środka napcham nie gorszych rzeczy niż takie jak kupili na aukcji :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 15 Lut 2014 22:01 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Później wrzucę fotki i opiszę trochę więcej co się ciekawego działo ;)

pozdrawiam Gaszpar
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

#128 PostWysłany: 15 Lut 2014 22:12 

niebieski
http://biznes.onet.pl/wideo/pierwsza-w- ... 704,w.html

Chyba nie było rewelacji, czego należało się spodziewać :) Ale w sumie żałuję, że zawahałem się i nie kupiłem wejściówki, bo fajnie było to zobaczyć na żywo.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 15 Lut 2014 22:54 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
Moja mama znalazła aparat fotograficzny

#130 PostWysłany: 15 Lut 2014 23:03 

Loty: 54
Kilometry: 59 518
Krajów: 18 / 8.4%
Zbanowany
miloszp napisał(a):
Moja mama znalazła aparat fotograficzny

A dorzucili kartę gwarancyjną? 8-)

#131 PostWysłany: 15 Lut 2014 23:18 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
zdała średnia relacje nie wspomniała nawet czy była ładowarka albo jakieś kompromitujące zdjęcia na karcie pamięci.

#132 PostWysłany: 15 Lut 2014 23:38 
Awatar użytkownika

Obiecana relacja i kilka dodatkowych filmików

http://kropkinamapie.pl/pierwsza-aukcja ... wideo.html
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 15 Lut 2014 23:44 

niebieski
Jestem w szoku i zniesmaczony po tej aukcji.

Ci sami ludzie, którzy teraz kupili stertę scierek za gruby hajs, za 20 lat będą narzekać że mają za niską emeryturę.
To jak się wypowiadają, dlaczego kupili "bo mają wolne pieniądze","bo myśleli żę będą misie w środku" są osobami przegranymi jak dla mnie.
Dlaczego ludzie są tak lekkomyślni? Czy to może być moje pokolenie?

Wytłumaczcie mi co to za zabawa? Jedziesz przez pół miasta, zarywasz kilka godzin weekend, żeby za duże pieniądze licytować starą walizkę i kupkę używanych ubrań - i wszystko dla zabawy... Jacy to inteligentni ludzie, którzy nie potrafią sie rozerwać w normalny sposób - sport, książka, muzyka, teatr
 Profil Relacje PM off
skoli lubi ten post.

#134 PostWysłany: 15 Lut 2014 23:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
bronek40 napisał(a):
...
Ci sami ludzie, którzy teraz kupili stertę scierek za gruby hajs, za 20 lat będą narzekać że mają za niską emeryturę.
...

Wytłumaczcie mi co to za zabawa? Jedziesz przez pół miasta, zarywasz kilka godzin weekend, żeby za duże pieniądze licytować starą walizkę i kupkę używanych ubrań - i wszystko dla zabawy... Jacy to inteligentni ludzie, którzy nie potrafią sie rozerwać w normalny sposób - sport, książka, muzyka, teatr

tok myślenia niezwykle oryginalny.
wychodzisz z wielu dość ciekawych założeń:
- ci ludzie są biedni (mało zarabiają to i niska emerytura)
- chcieli się dorobić (jak ktoś przychodzi z 1200zl do wydania to raczej dorabiać sie już aż tak bardzo nie musi)
- jednych jara taki spęd baranów, innych teatra a innych to i to (rozumiem, że tych tutaj tylko tego typu imprezy)
- są po pięćdziesiątce... :mrgreen:

po za tym, nie wszystko musisz rozumieć, na prawdę. i nie warto w ten sposób się tym chwalić.

nikt tam nie szedł wiedząc co znajdzie wiec wyluzuj, ludzie czasem lubią się tak zabawić co nie znaczy że nie czytają książek (może trochę innych nich Ty) itp; nie odbieraj nikomu prawa to robienia rzeczy praktycznie nie szkodliwych.

mam nadzieje, że Twoje wypociny to nie efekt zawiści że kogoś stać na przepuszczenie parę setek...

Ostatnio edytowany przez namteH, 15 Lut 2014 23:59, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
isetta lubi ten post.

#135 PostWysłany: 15 Lut 2014 23:57 

niebieski
moglibyśmy się założyć
bogaci nie chodzą na takie "imprezy"
założyłbym się że ci ludzie mają kredyty na samochody i mieszkania, i proprostu sa tak nieświadomi i lekkomyślni że dopuszczają się takich zakupów
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 16 Lut 2014 00:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
bronek40 napisał(a):
moglibyśmy się założyć
bogaci nie chodzą na takie "imprezy"
założyłbym się że ci ludzie mają kredyty na samochody i mieszkania, i proprostu sa tak nieświadomi i lekkomyślni że dopuszczają się takich zakupów

jakie samochody?
jakie mieszkania?
opowiedz nam o tym. oświeć nas!

#137 PostWysłany: 16 Lut 2014 00:03 

Loty: 54
Kilometry: 59 518
Krajów: 18 / 8.4%
Zbanowany
Każdy ma w życiu chwile słabości + medialna nagonka = tłum chętnych.
Nie wiem po co dalej drążyć temat.
bronek40 lubi ten post.

#138 PostWysłany: 16 Lut 2014 01:04 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
bronek40 napisał(a):
Jestem w szoku i zniesmaczony po tej aukcji.

To jak się wypowiadają, dlaczego kupili "bo mają wolne pieniądze","bo myśleli żę będą misie w środku" są osobami przegranymi jak dla mnie.
Dlaczego ludzie są tak lekkomyślni? Czy to może być moje pokolenie?

Rzeczywiście pierwszą pojawiającą się myślą wobec ludzi wydających niemałe pieniądze w sytuacji, w której szansa na sukces jest minimalna, jest lekkomyślność.
Trzeba mieć w głowie wizję własnej emerytury, oszczędności, studiów dzieci itd. ;)

Jednak to podejmowanie ryzyka sprawia, że jednostka osiąga sukces, zdobywa cel, który w stanie „stabilności i normalności" nie jest osiągalny. Wszystkie podmioty „zwycięskie"(ludzie, firmy, inne) swój sukces zawdzięczają temu, że któregoś dnia ktoś wybitny postawił wszystko na jedną kartę, zaryzykował (na przykład wszystkie swoje oszczędności wkładając w swój szalony biznesowy pomysł), co było skrajnie lekkomyślne i nieodpowiedzialne, a jednak się opłaciło i okazało się, że to oni są tymi wygranymi i to oni zmieniają świat dyktując kierunki rozwoju 8-) Dla większości ważniejsza jest stabilność, pewność jutra, przewidywalność - jednak o nich nie będzie nikt pamiętał, to ci nieliczni prowadzą resztę ;)

Trochę filozoficznie Ci odpowiedziałem 8-) (nie śmiejcie się, czasami tak mam) i nie w bezpośrednim odniesieniu do licytacji bagażu, jednak z Twojego postu wywnioskowałem, że nie chodzi Ci o piętnowanie zachowania stricte na aukcji, a bardziej o generalnie taki sposób życia i myślenia (bo z szalonego zakupu walizek z ubraniami raczej nikt nic nie osiągnie :D) - czasami jednak warto spojrzeć szerzej 8-)

A tak w ogóle to dla wielu sport, książka i teatr właśnie nie są tymi normalnymi sposobami na rozrywkę, ludzie szukają nowych nieszablonowych metod na zabawę ;)

#139 PostWysłany: 16 Lut 2014 01:17 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 59 / 27.6%
Zbanowany
Pabloo napisał(a):
Jednak to podejmowanie ryzyka sprawia, że jednostka osiąga sukces, zdobywa cel, który w stanie „stabilności i normalności" nie jest osiągalny. Wszystkie podmioty „zwycięskie"(ludzie, firmy, inne) swój sukces zawdzięczają temu, że któregoś dnia ktoś wybitny postawił wszystko na jedną kartę, zaryzykował (na przykład wszystkie swoje oszczędności wkładając w swój szalony biznesowy pomysł), co było skrajnie lekkomyślne i nieodpowiedzialne, a jednak się opłaciło

[/quote]

Święta prawda, sam sprawdziłem.

Ale takich ludzi - sądząc po zdjęciach i cenach - na tej aukcji nie było. Podobnie jak nie było cennych przedmiotów w walizkach. Każdy, kto ma jakiekolwiek pojęcie o pracy na lotnisku, o tym jak to wszystko działa wie, jak wszystko jest rozkradane. Aczkolwiek żałuję, że nie kupiłem biletu i nie sprzedałem na Allegro...

#140 PostWysłany: 16 Lut 2014 03:48 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Obiecana relacja.
Trochę więcej niż na głównej.

http://gaszpar.fly4free.pl/blog/20/walk ... a-w-worku/

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 166 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości