Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 119 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 08 Sty 2012 21:25 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Orientujecie sie w jakich godzinach czynne jest biuro Orcar rent a car na lotnisku Lanza.
Moj samolocik siada okolo godz. 18 i zastanawiam sie czy do ceny wynajmu dobija mi jakas opłate extra za odbiór wozu poza godzinami pracy biura. Przeglądam ich stronę www i nie mogę nic konkretnego znalezc o godzinach pracy.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#42 PostWysłany: 08 Sty 2012 21:38 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 187 865
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
correos napisał(a):
Orientujecie sie w jakich godzinach czynne jest biuro Orcar rent a car na lotnisku Lanza.
Moj samolocik siada okolo godz. 18 i zastanawiam sie czy do ceny wynajmu dobija mi jakas opłate extra za odbiór wozu poza godzinami pracy biura. Przeglądam ich stronę www i nie mogę nic konkretnego znalezc o godzinach pracy.

Witam,
tak przy okazji ile płacisz za autko?? godziny otwarcia tej wypożyczalni to chyba 10:00 -19:00

Ostatnio edytowany przez Robertos, 08 Sty 2012 21:46, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 08 Sty 2012 21:43 
Awatar użytkownika

platynowy
10-17.02.2012 chce małe autko, na chwilę obecna cena 86 euro.
Przegladam tez autoreisen cena okolo 88 euro.
Ratowałby mnie jakis kuponik rabatowy :)
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 08 Sty 2012 21:48 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 187 865
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
ja zarezerwowałem małe autko na 5 dni w PlusCar za 86 euro http://www.pluscar-lanzarote.com/es/index.html
odbiór auta o 1 w nocy, zwrot o 4 rano
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 10 Sty 2012 01:03 

@correos
Widzę, że będziemy na Lanzarote dokładnie w tych samych datach :) Co do godziny przylotu to chyba też lecisz z Bergamo:)
Też szukam małego samochodu (lecimy we 2), ale nie na cały tydzień, tylko drugą część pobytu.
Mogę powiedzieć tyle, iż z moich poszukiwań (szukam na2/3dni) najtaniej wychodzi Record Go (48E za 3 dni)
Btw, rok temu wypożyczałem u nich na Majorce za 6E za dzień :)
Też liczę na jakiś kod. Alę żałuje, że nie kupiłem groupona na holidaycars.
Jak znajde wyróżniającą się ceną ofertę dam znać:)
i oby pojawił się jakiś kupon rabatowy :D
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 11 Sty 2012 11:11 
Awatar użytkownika

platynowy
Gural

Jak cos wyszperam tanszego z autkiem masz wiadomosc jak w banku.
Dolot mam z Bergamo, wracam przed Madryt.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 22 Sty 2013 19:50 

Loty: 62
Kilometry: 125 254
Krajów: 13 / 6.1%
macias napisał(a):
Sprawdzony transport o przystępnych cenach, m.in. na Wyspach Kanaryjskich: http://www.a2btransfers.com/
Korzystałem na Lanzarote kilka dni temu. Za transfer Costa Teguise - Port Lotniczy o 5 rano zapłaciłem 5,60 euro.

hej!mam głupie pytanie - czy jak się jedzie tylko z lotniska do hotelu to sie wybiera outbound czy inbound. logiczne wydawałoby sie "outbound" ale jak to wybieram to pokazuje przejazd Pt De Carmen - Arrecife Airport; przy inbound - odwrotnie.może pamiętasz;) dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 23 Sty 2013 00:30 
Awatar użytkownika

srebrny
myśl raczej o tym wyjeździe raczej jako o wizycie na wyspie / w hotelu niż na lotnisku, i wtedy pomyśl, którego pojęcia w jakiej sytuacji użyć : )
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 23 Sty 2013 21:58 

Loty: 62
Kilometry: 125 254
Krajów: 13 / 6.1%
jakaś logika w tym jest ;)
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 02 Kwi 2013 01:31 

Loty: 21
Kilometry: 22 302
Krajów: 7 / 3.3%
Za tydzień ląduję na Lanzarote, chciałbym skorzystać z polecanej na forum rezerwacji online w wypożyczalni Plus Car i w związku z tym mam pytanie: czy przy odbiorze samochodu niezbędny jest depozyt lub karta kredytowa? Czy wystarczy tradycyjny debit MasterCarda?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 02 Kwi 2013 01:55 

A nie myślałeś o PayLess. Ja korzystałam i byłam bardzo zadowolona. Samochód brałam na lotnisku w Arrecife i nie chcieli nawet karty ode mnie. http://www.payless.es/index_EN.htm
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 02 Kwi 2013 02:42 
Awatar użytkownika

niebieski
oceanicon napisał(a):
Za tydzień ląduję na Lanzarote, chciałbym skorzystać z polecanej na forum rezerwacji online w wypożyczalni Plus Car i w związku z tym mam pytanie: czy przy odbiorze samochodu niezbędny jest depozyt lub karta kredytowa? Czy wystarczy tradycyjny debit MasterCarda?

Ja płaciłem normalną debetówką Mastercard mBanku i nie było problemów, nie pobrali żadnej kaucji. Dodam tylko, że poinformowano mnie, że pracownica wypożyczalni ma na mnie czekać z kartka z moim nazwiskiem w hali przylotów. Tak się nie stało (podejrzewam, że czekała na kilka osób z danego lotu i poszła z pierwszymi do stoiska wypożyczalni). Ich stoisko znajduje się na parkingu (z tego co pamiętam to taki budyneczek zaokrąglony, nie ma tam oznaczeń wypożyczalni, a w środku były dwie panie z różnych firm), jak wychodzisz z hali przylotów trzeba wjechać windą na pierwsze piętro, na parking.

Generalnie bardzo polecam tą wypożyczalnie. Sprawdź ceny na różne ilości dni. W moim przypadku okazało się, bo może okazać się że cena za 5, czy 7 dni jest niewiele wyższa niż za 3 dni. My oddawaliśmy wóz w innym miejscu niż wypożyczaliśmy (w porcie, bo płyneliśmy dalej na Fuertę) i z tego co pamiętam warunkiem było wypożyczenie go właśnie na min. 5 dni.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 02 Kwi 2013 10:03 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
Ja tez korzystałem z Plus Car
Płaciłem wypukłą debetówką z Alior Kantor ( eur)
Żadnych depozytów nie chcieli, wszystko poszło bardzo sprawnie.
W dzień w którym miałem wypożyczyć auto zadzwoniła nawet do mnie kobieta z wypożyczalni z przypominajką, wytłumaczyla gdzie dokładnie jest wypożyczalnia. Przy oddawaniu nawet nie oglądała auta

#54 PostWysłany: 02 Kwi 2013 12:02 

Loty: 21
Kilometry: 22 302
Krajów: 7 / 3.3%
serdecznie dziękuję za wszystkie informacje, wybrałem Plus Car bo miał sporo dobrych opinii tutaj na forum, a dodatkowo skorzystałem z ich aktualnej promocji, dzięki której dostałem samochód na 7 dni w cenie standardowych 4 ;)
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 02 Cze 2013 13:21 

Witam,
Czy ktoś się orientuje czy pływają jakieś promy pomiędzy Fuerta a Lanzarote?
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 02 Cze 2013 13:48 

M&D napisał(a):
Witam,
Czy ktoś się orientuje czy pływają jakieś promy pomiędzy Fuerta a Lanzarote?

Bez problemu, kilku przewoznikow jest. Poszukaj z Playa Blanca do Corralejo - to najkrotsze i najtansze polaczenie.
Alternatywnie Arrecife - Puerto del Rosario - dłuższe i droże.

Na inne wyspy tez sa promy, ale to juz dosc droga przyjemnosc.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 11 Lut 2014 21:49 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 280 884
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Prom Armas pomiędzy Playa Blanca a Corralejo aktualnie kosztuje 40 euro w 2 strony (20 euro w jedną stronę, dzieci 11 euro w jedną stronę). Inne promy(mniejsze, którymi bardziej buja) są tańsze ale ja mam większość rodzinki z chorobą lokomocyjną i nawet podczas przeprawy Armasem byli zieloni.

#58 PostWysłany: 11 Lut 2014 22:08 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 280 884
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Co do wypożyczalni samochodów to polecam Cabrera Medina płaciliśmy 44 euro za jeden dzień za 7 miejscową Zafirę, przy czym u konkurencji chcieli za ten sam model 70 euro, zarzekając się, że to najlepsza cena. Mniejsze samochody też mieli w dobrych cenach(najtaniej chyba 17 euro za jeden dzień). Dodatkowo nie wymagali karty kredytowej, płatność gotówką, zatankowane było 1/4 zbiornika paliwa i tyle trzeba było zwrócić.

Temat postu: Re: Lanzarote
#59 PostWysłany: 22 Cze 2014 20:55 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
chce wziąć autko w Cabrera Medina na 7 dni na Furaventura i na 4 dni skoczyć nim na Lanzarote. Przerabiał to ktoś u nich? Nie robią problemów? Ile kosztuje przeprawa auta na Lanzarote? Koszt osób widziałem. Czy ceny promu w listopadzie mogą się różnić bo rozkład póki co jest do października.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Lanzarote
#60 PostWysłany: 23 Cze 2014 14:12 

Porownywales ceny z autopluscar ? ja lece 1ego.11 na fuerte i okolo 20e taniej. Zawsze na wyspach bralem od nich auto i narzekac nie moge.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 119 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości