Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: kuszetka a sypialny
#1 PostWysłany: 09 Lut 2014 23:25 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 49 702
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Witam z racji tego że nie korzystałem jeszcze z kuszetki moje pytanie brzmi czy warto jechać kuszetką?? jadę do Zakopanego z Warszawy planuję wziąć sypialny ale cena jest..... sami wiecie czy w kuszetce jest obsługa konwojenta macie jakieś zdjęcia?

Ostatnio edytowany przez Gaszpar, 10 Lut 2014 01:59, edytowano w sumie 1 raz
Wziąć :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 09 Lut 2014 23:47 

Hmmm czy warto.... oto jest pytanie.
Z jednej strony nogi wyciągnąć jest miło, z drugiej luksusów w PKP czy TLK się nie spodziewaj - wąski przedział i trzy piętra "łóżek" w dwóch rzędach...
Na taką trasą to brał bym tylko dlatego aby mieć co wspominać ;-)
Chociaż z drugiej strony ja zasypiam w każdych warunkach....
Co do zdjęć to zobacz w google - jest ich cała masa....

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off
mezo23 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 10 Lut 2014 00:04 

Loty: 29
Kilometry: 41 921
Smialo bierz tania kuszetke, w zeszle wakacje koszt bodajze 25 pln dodatkowo do biletu podstawowego. Wagon zamykany, obsluga jest, 6 lozek w przedziale (wiecej niz w sypialnym).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Lut 2014 00:04 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 010 827
Krajów: 78 / 36.5%
niebieski
Obsługa w kuszetce jest. Bilet oddajesz przy wsiadaniu, nikt już później nie przeszkadza, więc możesz spokojnie przespać całą drogę. Warunki surowe i bez luksusów, ale tak czy siak opcja jest dużo lepsza niż zwykły przedział na długiej trasie (choć ugotować się lub zamarznąć też czasami można). W Taniej Kuszetce sporo ludzi po prostu śpi w śpiworach.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Lut 2014 00:29 
Awatar użytkownika

niebieski
jak to w śpiworach?? to nie ma prześcieradła? i aż tak zimno jest wagon nieogrzewany ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Lut 2014 00:33 

Loty: 29
Kilometry: 41 921
przescieradlo jednorazowe dostaniesz, w spiworze wygodniej po prostu, z nieogrzewanym wagonem, to.... powinni grzac : )
 Profil Relacje PM off
mezo23 lubi ten post.

#7 PostWysłany: 10 Lut 2014 00:48 

Jest kilka rodzajow kuszetek-
tzw tania (obecnie 33zl),ponieważ tania :) nie dostajesz poduszki i koca.
Poza tym sa dwa rodzaje droższych-w cztero i sześcioosobowych przedziałach.Tu należy się przescieradlo,poduszka i koc.
Można trafić tak jak ja-jadąc z Krakowa do Gdyni,bilet kupiłam 2h przed odjazdem.Miejsce w taniej miejscówce dostałam w "dodatkowym" wagonie,jadacym do Kolobrzegu.W całym wagonie był pan konduktor i sześcioro pasazerow.
W przedziale bylam sama na całej trasie.Dodatkowo informuje,ze doskonale sprawowal się net Aero2.Rozmawialam przez skype korzystajac z wideorozmowy i nic się nie zawieszalo.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Lut 2014 00:52 
Awatar użytkownika

niebieski
najważniejsze abym się wyspał , bo śpiochem to jestem
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Lut 2014 01:46 

Loty: 74
Kilometry: 109 694
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Na pewno pamiętaj o tym, żeby bilet kupić wcześniej niż 30 minut przed odjazdem pociągu.
Jeśli nie zrobisz tego wcześniej, to jedziesz na chybił/trafił, albo dostaniesz kuszetkę albo nie.
Chociaż ma to swoje plusy, ponieważ może się trafić, że przypadnie cały przedział tylko Tobie.
Jechałem w tamtym roku w ten sposób na trasie Szczecin-Kraków. W pierwsza stronę się udało,
były wolne kuszetki i dostaliśmy przedział tylko dla siebie. W drugą stronę natomiast się już nie udało.
Na ruchliwych trasach tanie kuszetki schodzą dość szybko, tak więc proponuje Ci zakup nawet parę dni wcześniej.
Niedawno chciałem kupić kuszetkę dzień przed odjazdem pociągu i już nie było żadnej...
Nieduży koc, czy nawet ręcznik aby się przykryć też się przyda.

W sypialnym nie jechałem nigdy. Cena jest dość porażająca :roll:
Słyszałem jedynie, że w sypialnym tym o podwyższonym standardzie poza miejscem do snu można spodziewać się rogalika i jakiegoś owocu :D
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 10 Lut 2014 03:12 

Kiedy można wyciągnąć nogi podróżuje się o wiele przyjemniej, jednak ja mam niecałe 170 cm i długość kuszetki jest dla mnie "na styk", także dla osoby pow. 180 cm wzrostu, która nie lubi podkurczać nóg, nie musi już być tak komfortowo - a jeśli przedział będzie pełny to może się okazać, że bagaż nie zmieści się na półce tylko trzeba spać razem z nim
pomimo wszystko poleciłabym kuszetkę :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Lut 2014 10:19 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
m_ta napisał(a):
...a jeśli przedział będzie pełny to może się okazać, że bagaż nie zmieści się na półce tylko trzeba spać razem z nim...

no a pod dolnym łóżkiem?

#12 PostWysłany: 10 Lut 2014 12:34 
Awatar użytkownika

niebieski
jechałem 2 razy sypialnym powiem tak trafiłem a wagon zmodernizowany i było ok niestety z powrotem nie było tak różowo trochę za duszno było no i tak jakby mniej miejsca było
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Lut 2014 23:09 
Awatar użytkownika

niebieski
kupiłem kuszetkę zobaczę jaki komfort oferuje intercity i napiszę
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: QbaqBA, Trendiction [Bot] oraz 2 gości