Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 151 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 07 Lut 2014 01:46 

rml napisał(a):
Zawsze można godzinną podróż wytrzymać bez alkoholu :P

Tam gdzie brałem swój sprzęt podróż trwała od 10.00 do 23.00

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#62 PostWysłany: 07 Lut 2014 08:57 
Awatar użytkownika

Loty: 30
Kilometry: 37 700
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
cichyy napisał(a):
Moya napisał(a):
To ja zawsze latam z actimelami :lol:

Dzięki za patent jest bardzo dobry. Jedyny minus to taki, ze te buteleczki szybko przechodzą zapachem whisky heh.

Nie sprawdzałam, zawsze wożę w nich... Actimele ;).
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 07 Lut 2014 09:20 

niebieski
rml napisał(a):
Zawsze można godzinną podróż wytrzymać bez alkoholu :P

No można i mi nie chodzi o lot, tylko o te 15 minut boardingu, kołowania i startuuuuuuuu
To bardzo stresujące momenty mojego życia ;-)

#64 PostWysłany: 07 Lut 2014 21:48 

a ja znów wracam do przewozu alkoholu w rejestrowanym bagażu - czy piwo mogę włożyć do bagażu rejestrowanego, czy nie eksploduje w liku bagażowym z powodu niskiego ciśnienia, czy nie zamarznie (mrożone piwo to sik a nie piwo), czy jakiś spec od latania coś tu napisze sensownego, dzięki
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 10 Lut 2014 20:30 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Teoretycznie mogłoby zamarznąć, bo temperatura to jakieś-30 czy -40 stopni Celsjusza, aczkolwiek wydaje mi się, że luk bagażowy też ma jakąś dekompresję, bo nie kojarzę, żeby kiedykolwiek bagaż po długim locie był zimny czy coś, a uwierzcie mi, że na wysokości już 9 czy 10 km jest bardzo, bardzo zimno. Wracając do tematu alkoholu w podręcznym: rozważmy czysto hipotetyczną sytuację. Lecę np. do Oslo, a tam piwo kosztuje 16-20 zł. Chciałbym kupić sobie parę dobrych, polskich piwek i przewieźć, aby skonsumować je w jakimś ustronnym miejscu( wiem, że to złe, że nie powinno się, ale robię to na własną odpowiedzialność). Czy mogę kupić sobie np w wolnocłowej i przewieźć więcej niż ten nieszczęsny litr w reklamóweczce ze sklepu, w którym zakupiłem w/w piwko? :)

#66 PostWysłany: 10 Lut 2014 20:41 

W luku w sumie czasem jest zimno :D Czasem dostawalem bardzo zimne rzeczy lecac nawet do cieplych krajów. Zależy jaki samolot i gdzie dokladnie twoj bagaz wrzuca i jak dlugo trwa lot.

Piwo przezyje. Przetrwało mi podroz Londyn-Ateny.
Normalny alkohol tez, należy go poowijac w recznik, lub koszulki nalepiej zdala od brzegów torby. Ja zawsze biore jakiś alkohol ze sobą i wracam z lokalnym, gdyż zbieram. Najgroźniejsze jest pakowanie bagażu, gdyż wtedy nim troche poniewierają na lotnisku. Kolezanka kiedys odebrala bagaz zalany winem, ktore potlukło jej się w środku.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 10 Lut 2014 20:47 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
Luk jest ogrzewany, przynajmniej powinien być. bo przewożone są tam również zwierzęta. Ogrzewanie podobno się czasami psuję a wtedy zwierzęta zamarzają tak gdzieś słyszałem.

W podręcznym miałem parę razy przelane do setek i kazali mi próbować

#68 PostWysłany: 10 Lut 2014 21:19 

Ale macie problem. Leciałem wieloma liniami i zawsze flaszeczkę i piwo biorę do ręki lub pakuję do podręcznego. Teraz jak Ryanair zezwolił na dodatkowy bagaż mini,to na otatnie 3 loty nim brałem mały plecak. Do plecaczka wkładałem buteleczkę i 2-4 puszki piwa. Oczywiście alkohol zakupiony po security. Piwo po średno 6 zł a wódeczka za 15 zł . To co przepłace na piwie wyrówna się,bo wódka czysta polska jest naprawdę tania, ajeszcze tańsza na loty poza unię. W samolocie spokojnie można otwożyć piwko lub dychnąć setę jak ktoś ma stresa. W Ryanie pseudostewardesy "gonią" jak zauważą ale ogólnie spokój
Piwo w Oslo ,zgadza się nawet w markecie kosztuje za puszkę 0,5 ponad 30 koron ale po wjściu z samolotu np. na Ryyge przechodzi się przez sklep i tam piwo w 6 packach 0,33 za 55-59 koron. Inny alkohol też tańszy niż na "mieście"
 PM off  

#69 PostWysłany: 11 Lut 2014 13:04 

Loty: 248
Kilometry: 532 673
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
Ostatnio jak leciałem Ryanairem ze Sztokholmu na Teneryfę Południową (chyba najdłuższa trasa Ryanaira, 6 godzin lotu :)) to sprzedawali flachy na pokładzie w bardzo dobrych cenach - wszystkie były po 12 euro. My kupiliśmy Smirnoffa 50% 1 litr i Kapitana Morgana, też chyba 1 litr :D Po Smirnoffie na trzech to kopło nas ostro, chyba na drugi dzień się dopiero skapnęliśmy, że to było 50%.
Dużo co prawda jeszcze nie latałem, ale pierwszy raz się z tym spotkałem. Ktoś wie na jakich jeszcze kierunkach sprzedają takie alkohole? Zależy to od długości lotu czy może od konkretnych destynacji? W innych liniach też praktykowane?

PS: Te flachy wydają gdzieś z pół godziny przed lądowaniem, także, żeby ktoś się nie napalał za bardzo :)
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 11 Lut 2014 13:18 
Awatar użytkownika

Loty: 265
Kilometry: 343 142
Krajów: 35 / 16.4%
W Ryanair tylko jeśli lecisz na Kanary i poz UE.

#71 PostWysłany: 12 Cze 2014 18:19 

michcioj napisał(a):
aha i testowalem to teraz w sobote rano, whisky zapakowane i kupione w krakowie w piatek rano,
po bardzo dokladnym obejrzeniu przeszlo znowu przez kontrole bezpieczenstwa w CRL. :)

Ktoś próbował tego na Stansted?
Lecę z Porto i mam tam przesiadkę. Zastanawiam się czy wino zakupione na strefie w Porto podczas przesiadki w Londynie i przejściu przez ponowną kontrolę nie zostanie zabrane.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 12 Cze 2014 18:42 

Loty: 32
Kilometry: 53 302
Krajów: 9 / 4.2%
aggiss napisał(a):
michcioj napisał(a):
aha i testowalem to teraz w sobote rano, whisky zapakowane i kupione w krakowie w piatek rano,
po bardzo dokladnym obejrzeniu przeszlo znowu przez kontrole bezpieczenstwa w CRL. :)

Ktoś próbował tego na Stansted?
Lecę z Porto i mam tam przesiadkę. Zastanawiam się czy wino zakupione na strefie w Porto podczas przesiadki w Londynie i przejściu przez ponowną kontrolę nie zostanie zabrane.

Tak potwierdzam ze przejdzie tylko musi byc zapakowane i przy zakupie w Porto nalezy podac lotnisko docelowe, nie tylko przesiadkowe
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 12 Cze 2014 22:14 

Dzięki wdrozdik :)
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 14 Gru 2014 02:21 

Hej hej, odkopuję temat troszkę!
Przeczytałam posty, żeby nie było, ale wolę zapytać, bo może coś się pozmieniało.

Chciałabym w Porto kupić oryginalnie zapakowane wino, taki kartonik, w którym jest chyba 5 buteleczek różnych win, każda ma 100ml. Czy to przejdzie przez taką kontrolę bez problemu? Buteleczki są szklane, myślę, że jak się uprę to zmieszczę w woreczku, choć to na prezent więc wolałabym nie rozpakowywać..
Lęcę ryanairem do BCN i stamtąd wizzairem do GDN.

Wolno taki alkohol przewozić, czy mogę mieć jakieś problemy? Pojemność się zgadza, 5x100ml to nie 1l :>

Będę wdzięczna za rozwianie wątpliwości! ;)
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 14 Gru 2014 02:44 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Nie liczy się czy pięć buteleczek po 100ml ma objętość w sumie mniejszą niż litr, tylko czy się zmieści w litrowym woreczku. To nie do końca to samo.

Na moje oko mogą się przyczepić - na skanerze będzie to wyglądało jak pięciopak, a nie jak kilka buteleczek ciasno obok siebie w woreczku. Na Twoim miejscu wziąłbym woreczek do którego by to się ewentualnie zmieściło i próbował atakować security z oryginalnie zapakowanymi. Jak nie będą chcieli puścić, to otwierasz przy nich, przekładasz i jest ok.

Ale może na wolnocłowej jest w sprzedaży coś podobnego? Wtedy przewozisz już bez problemów w tej zapieczętowanej torbie.
 Profil Relacje PM off
happy_cow uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 14 Gru 2014 09:09 

niebieski
Na OPO w bezcłowych jest dużo takich wielopaków z np. porto-za 4-5€/ chyba. Ostatnio widziałam i żałuję, że nie kupiłam :)
 Profil Relacje PM off
happy_cow uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 15 Gru 2014 17:02 

@ewaolivka ooooo serio? Mają coś takiego? Tu na mieście widziałam takie np. od Offleya, że masz właśnie zapakowane kilka małych buteleczek razem, każda innego rodzaju. Jest coś takiego na lotnisku też dostępne?

I problem z bezcłową mam taki, że się przesiadam. Nie ma z tym problemu? Mam dwa osobne loty, z przesiadką w BCN.
I w wizzair będę mogła to wnieść oprócz bagażu czy musi się zmieścić w tym jednym podręcznym?

Będę wdzięczna z pomoc, bo lot już jutro!
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 15 Gru 2014 17:07 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Co do drugiego problemu, co będzie na przesiadce to przeczytaj ten wątek - rozwiejesz swoje problemy :)
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 15 Gru 2014 18:56 

No już i tak rozwiałam, bo mam lot o 6:30 więc bezcłowa będzie jeszcze zamknięta ;]
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 15 Wrz 2015 14:43 

Loty: 67
Kilometry: 246 757
Krajów: 22 / 10.3%
A może ktoś wie, jak wygląda wniesienie małpek na pokład Turkish Airlines na lot do Stambułu (nie kupionych w sklepach wolnocłowych, a następnie ze Stambułu na Male?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 151 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości