Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Eurolot
#1 PostWysłany: 31 Sty 2014 15:05 

Witam! Chciałbym się dowiedzieć od osób doświadczonych lataniem Eurolotem jak to jest naprawdę. Czytałem wiele opini przez które jestem przerażony, częste odwoływania lotów, opóźnienia, niemiła obsługa, bardzo stare samoloty. Chciałem w Eurolocie zarezerwować bilet dla dwóch osób z Krakowa do Amsterdamu na wrzesień 2014. Co wy sądzicie o tej lini?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
 Temat postu: Re: Eurolot
#2 PostWysłany: 31 Sty 2014 15:11 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Akurat Eurolot ma nowe Dashe Q400, więc o stan floty bym się nie obawiał. Kilka razy leciałem Eurolotem i nie miałem żadnych zastrzeżeń. Jedyne co, to to, że te samoloty są dość głośne (napęd turbośmigłowy) co może być męczące na dłuższej trasie i latają wolniej, co wydłuża czas lotu.
 Profil Relacje PM off
Danielp lubi ten post.

#3 PostWysłany: 31 Sty 2014 15:15 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
W tamtym roku (2013) lecieliśmy z Poznania do Dubrownika- wszystko jaknajbardziej dobrze. Punktualnie, picie i kanapka z prinepolo i bagaż w cenie 15kg plus nowiutki Dash spokojny lot . W tym roku juz też kupiliśmy z Poznania do Chorwacji i tez Eurolotem.
 Profil Relacje PM off
Danielp lubi ten post.

#4 PostWysłany: 31 Sty 2014 15:18 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 746 940
Krajów: 56 / 26.2%
niebieski
Ja mam pozytywną opinię o Eurolocie. Tylko raz zdarzyło się im niewielkie opóźnienie dlatego, że pilot musiał przed startem rozgrzać silniki.
Danielp lubi ten post.

#5 PostWysłany: 31 Sty 2014 15:23 

Dzięki za opinie choć im będzie ich więcej tym lepiej :) raz leciałem samolotem linią Wizz Air i nie było żadnych problemów, bardzo głośno też nie było, da się porównać głośność samolotów WizzAira do Eurolotu? Ps.słyszałem, że większość floty to stare ATR którymi strach latać, co o tym sądzicie? :) z góry dziękuję za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Sty 2014 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Ostatnio raz leciałem z Lwowa do Krakowa - powrót po meczu EURO 2012

Nie mam najmniejszych zastrzeżeń mimo, że wtedy to był jeszcze ATR

Z tego co pamiętam była jakaś zmiana planu lotu o kilkadziesiąt minut, ale elegancko z odpowiednim wyprzedzeniem powiadomienie telefoniczne.

Z tego co słyszałem to numery wykręcają LOT jak na jego zlecenie latają (jeżeli się coś im posypie to podstawiają samolot, który miał lecieć dla LOT-u na swoją trasę)
Danielp lubi ten post.

#7 PostWysłany: 31 Sty 2014 15:28 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Teraz w większości operują na Dashach.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Sty 2014 15:31 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Jedyne co, to turbośmigłowe z natury rzeczy mają niższą prędkość przelotową.
Na krótkich trasach niezauważalne.
Danielp lubi ten post.

#9 PostWysłany: 31 Sty 2014 15:38 

Obsługa w Eurolocie jest w porządku, nawet ośmielę się stwierdzić, że lepsza niż w LOTcie, więc bez obaw ;)
 PM off
Danielp lubi ten post.

#10 PostWysłany: 31 Sty 2014 16:19 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
vincenz napisał(a):
Akurat Eurolot ma nowe Dashe Q400, więc o stan floty bym się nie obawiał. Kilka razy leciałem Eurolotem i nie miałem żadnych zastrzeżeń. Jedyne co, to to, że te samoloty są dość głośne (napęd turbośmigłowy) co może być męczące na dłuższej trasie i latają wolniej, co wydłuża czas lotu.

W Q400 nie jest aż tak źle z hałasem. W ATR na moje drewniane ucho było głośniej i warkot silników mniej komfortowy.

#11 PostWysłany: 31 Sty 2014 16:36 

Latałem z Gdańska do Popradu i Wrocławia ATR'ami i najmniejszych problemów nie był,o nawet zimą :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 31 Sty 2014 17:38 
Awatar użytkownika

srebrny
Danielp napisał(a):
Ps.słyszałem, że większość floty to stare ATR którymi strach latać, co o tym sądzicie? :) z góry dziękuję za odpowiedź.

Większość floty to nowe Bombardiery Q400 NG. W K2 została zdaje się jedna ATR jako rezerwa.
 Profil Relacje PM off
Danielp lubi ten post.

#13 PostWysłany: 31 Sty 2014 17:44 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
Trochę nie na temat ale jak wpisujecie loty na flightmemory bądź flightdiary jeżeli macie kupiony LOT przez stronę LOTu a jest on obsługiwany przez Eurolot ?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 31 Sty 2014 18:13 

niebieski
klapio napisał(a):
Trochę nie na temat ale jak wpisujecie loty na flightmemory bądź flightdiary jeżeli macie kupiony LOT przez stronę LOTu a jest on obsługiwany przez Eurolot ?

To wyłącznie kwestia gustu. Ja zawsze wpisuję przewoźnika realizującego, bo tak wydaje mi się logiczne.

Temat postu: Eurolot
#15 PostWysłany: 02 Lut 2014 00:45 

niebieski
Wizzair lata na a320 wiec jest DUZO cichszy aniżeli dashe.

ATRy sa bardzo wadliwe ale to akurat nie az taki problem. Wciaz maja dwie sztuki których używają, np WRO-GDN.
Na 100% do AMS lecą dashem ktory jest o niebo cichszy od atr i bardziej komfortowy.

Jeżeli chodzi o wpisy w dzienniku to przyjmuje zasadę:
Rejsy lotowskie wrzucam jako LOT bo to nie jest codeshare. Gdyby to było K2 to by mi mil nie naliczali.

Natomiast code share wpisuje zależnie od rzeczywistego metalu, aczkolwiek numer lotu podaje z code share. Czyli jeżeli bilety kupuje w lufthansie i jakis odcinek jest na CS lotu to numer LH XXXX, a linia LOT.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 02 Lut 2014 12:04 

nie wiem gdzie tyle tych negatywnych opinii, mam za soba kilkanaście lotów eurolotem i żadnych złych doświadczeń, loty na czas, obsługa w porządku, nie ma się do czego przyczepić
 PM off  

#17 PostWysłany: 02 Lut 2014 12:59 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
I nawet herbata jest za darmo na krótkich trasach.
Okazuje się, że eurolot nie posłuchał, tak jak LOT, entuzjastycznych głosów swoich klientów, którzy domagali się płatnych napoi, za to znacznie lepszej jakości. Np. coca cola...

#18 PostWysłany: 02 Lut 2014 13:08 
Awatar użytkownika

Loty: 558
Kilometry: 828 156
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
Ja leciałem 3x Eurolotem i mam pozytywne zdanie, choć w zeszłym roku z Gdańska do Dubrovnika lot miałem opóźniony blisko 3h z powodu awarii. Poziom hałasu (siedziałem obok silnika w rzędzie 8) jest porównywalny z Airbasami i Boeingami, ale to też zależy od siły wiatru, my lecieliśmy z wiatrem i nie było dużego hałasu.

W mojej ocenie spokojnie mogli by dostać 8/10. W ofercie jest dostępny niby tablet, ale ja nawet na trasie biznesowej Gdańsk-Wrocław go nie widziałem. Poczęstunki słabe, w cenie bagaż 15kg.

Image
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 02 Lut 2014 14:11 

Biorąc pod uwagę ceny za loty zagraniczne, Eurolot daje całkiem przyzwoity stosunek jakości do ceny, a to, że Dash leci trochę wolniej nie ma żadnego znaczenia na tak krótkich trasach.
 PM off  

#20 PostWysłany: 02 Lut 2014 14:24 

Wystarczy, że zaopatrzysz się w zatyczki do uszu, jeśli przeszkadza Ci hałas :) Samoloty nowe i wygodne. Leciałem i nie mam żadnych zastrzeżeń :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości