Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 319 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Rzym
#81 PostWysłany: 26 Sty 2014 10:48 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 20 944
Krajów: 8 / 3.9%
Czyli to pewnie regularna cena, a groupon jak czesto to bywa pewnie "produkuje okazje" :)

Dzieki Mlody za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#82 PostWysłany: 26 Sty 2014 11:27 

Loty: 255
Kilometry: 423 004
Krajów: 34 / 16.4%
niebieski
bkolakowski napisał(a):
Czyli to pewnie regularna cena, a groupon jak czesto to bywa pewnie "produkuje okazje" :)
Dzieki Mlody za pomoc :)
Tak okazje to grupon w Polsce produkuje. We Włoszech nie dostaniesz za takie menu takiej ceny. Zdecydowanie nie jest regularna...

#83 PostWysłany: 26 Sty 2014 11:32 

Z dobrego jedzenia w przystępnej cenie polecam pizzerię "Sfizio" na Termini. Stojąc twarzą do McDonalda i plecami do stacji, wystarczy iść w lewo jakieś 50m. Lasagna+butelka 0,5l wody mineralnej 5€, duża pizza, którą najedzą się do syta 3-4 osoby 10-16€ (zależy od rodzaju).
 PM off  

#84 PostWysłany: 26 Sty 2014 17:30 

Loty: 225
Kilometry: 284 723
Krajów: 30 / 14.5%
niebieski
Menu typu dla turysty omijajcie z daleka bo sami wlosi sie smieja ze nikt sie tsgo nie tknie oprocz turysty, haha albo piwo ze niby lane a to ppdaja peroni butelkowe przelewa do kufla i zamiesza lyzka zeby sie piana zrobila

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

#85 PostWysłany: 31 Sty 2014 13:52 
Awatar użytkownika

Kilometry: 20 944
a co powiecie o tym? :)

http://www.groupon.it/deals/roma/bistrot-36/33346023
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 31 Sty 2014 14:04 

A ja polecam knajpkę Cantina e Cucina. Ceny standardowe. Uważam, że drożej jest w badziewiastych fastfoodach, do których rzadko kto wchodzi, bo muszą sobie odbić. A do tej knajpki czekałyśmy 15 minut na stolik. Na koniec jeszcze dostałyśmy w gratisie rum od Pani kelnerki Polki :)
Dodatkowo polecam bazar przy Via S. Teodoro - chyba tylko w soboty - jest duuużo pysznego regionalnego jedzonka.

#87 PostWysłany: 29 Mar 2014 11:57 
Awatar użytkownika

Kilometry: 18 007
Zbanowany
A ja polecam pizzę kupowaną na kawałki w Pizza House przy Piazza del Popolo, via di Ripetta.

#88 PostWysłany: 13 Kwi 2014 19:39 

Szukam pizzerii w której płace i jem ile chcę kojarzy ktoś taką, w grę na pewno nie wchodzi knajpa momart restaurant ?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 15 Kwi 2014 00:07 

Ja polecam najlepsze lody w Old Bridge, niedaleko Watykanu. Najlepsze cafeterie są przy Panteonie Tazza D'oro oraz Lant Eustachio.
A na znakomite tiramisu do Pompi :)
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 15 Kwi 2014 15:02 

Loty: 54
Kilometry: 102 316
Krajów: 18 / 8.7%
rosik93 napisał(a):
Ja polecam najlepsze lody w Old Bridge, niedaleko Watykanu. Najlepsze cafeterie są przy Panteonie Tazza D'oro oraz Lant Eustachio.

lody w Old Bridge są boskie, ale kolejka zawsze stoi.

Za to często na zmianie jest tam Polak, więc bariera językowa znika
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 17 Kwi 2014 17:10 

Polecam pizzerie O' Sole 'e Napule pizza palce lizać i tania, 6 euro, 0,5l wina 3,5 euro kolo stacji metra Re di Roma
Sieciówka Re Roma też jest dobra , jest koło Piazza di Popolo i Campo de Fiori
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 17 Cze 2014 20:56 

tomalo77 napisał(a):
jezeli macie ochote na slodkie to polecam najlepsza cukiernie w Rzymie niedaleko stacji Ottaviano
Pasticceria Dolce Maniera
Via Barletta, 27
website: http://www.dolcemaniera.it

zawsze swieze gorace rogaliki 50 cent za sztuke

możecie jeszcze polecić jakąś inną cukiernię?

-- 17 Cze 2014 20:29 --

był ktoś w Pompi?
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 18 Cze 2014 20:50 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Krajów: 9 / 4.4%
yoda napisał(a):
rosik93 napisał(a):

lody w Old Bridge są boskie, ale kolejka zawsze stoi.

Za to często na zmianie jest tam Polak, więc bariera językowa znika

A dla mnie lody Old Bridge sa przereklamowane. Owszem, kolejka stoi, bo za 2 euro takich wielkich lodow nigdzie nie dostaniesz. I mysle, ze glownie dlatego te kolejki tam sa. Ale wybor smakow i same smaki nie moga sie rownac z innymi lodziarniami. Np. po drugiej stronie Watykaniu (Via Porta Cavalleggeri) jest Capitan Cono, ktory ma duzo wiekszy wybor i pyszne lody, a swiadczyc moga o tym np. tubylcy, ktorzy wieczorem podjezdzaja po lody dla calej rodziny (biora je w pudelkach na wage).
Inne pyszne lody ma Frigidarium na Via del Governo Vecchio niedaleko Piazza Navona. Wyrob tradycyjny, domowy, swietne smaki, a w cenie polewa czekoladowa.

Przereklamowane sa tez dla mnie Giolitti i Palma (mimo ogromnego wyboru smakow malusienkie i drogie porcje, a poza tym zdarzylo mi sie raz jesc tam lody, ktore po prostu byly zepsute!).
 Profil Relacje PM off
Natalia lubi ten post.

#94 PostWysłany: 18 Cze 2014 21:24 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 551
Krajów: 30 / 14.5%
niebieski
Mnie tam lody naprawdę bardzo smakowały, jeszcze dostaliśmy w gratisie wielką porcję bitej śmietany :)
Dobrze wiedzieć o tej lodziarni z drugiej strony, na pewno pójdę spróbować! (choć nie wiem, kiedy znów się tam wybiorę ;))

#95 PostWysłany: 18 Cze 2014 23:37 

Kredka, dzięki za info., a jakie ceny są w Capitan Cono i Frigidarium ?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 20 Cze 2014 17:10 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Krajów: 9 / 4.4%
Natalia napisał(a):
Kredka, dzięki za info., a jakie ceny są w Capitan Cono i Frigidarium ?

Ceny przyzwoite, w Capitan Cono od 2 euro (2 smaki), za 2,50 mozesz wziac 3 smaki. Bita smietana za darmo.
To samo we Frigidarium + bita smietana, polewa z bialej lub ciemnej czekolady w cenie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#97 PostWysłany: 20 Cze 2014 17:32 

Loty: 54
Kilometry: 102 316
Krajów: 18 / 8.7%
kredka napisał(a):
Ceny przyzwoite, w Capitan Cono od 2 euro (2 smaki), za 2,50 mozesz wziac 3 smaki. Bita smietana za darmo.
To samo we Frigidarium + bita smietana, polewa z bialej lub ciemnej czekolady w cenie.

dzięki kredka, będę w Rzymie jesienią, skorzystam z Twojej porady
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 20 Cze 2014 18:42 

Dzięki Kredka, na pewno tam pójdę za kilka dni.:)
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 20 Lip 2014 17:04 

Raz jeszcze zapytam :) czy ktoś zlokalizował jakaś knajpę ze szwedzkim stołem??
za symboliczne 10 euro....
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 07 Sie 2014 22:46 
Awatar użytkownika

Potwierdzam, że lody z Frigidarium są wyśmienite. Mnie najbardziej smakowały te o smaku czekoladowo-pomarańczowym, przypominają jedną z czekolad Lindta (więc jeśli ktoś lubi...).

Z całego serca polecam też małą piekarnię Forno Campo de' Fiori przy placu o tej samej nazwie. Rano sprzedają tam pyszną pizzę w dwóch wariantach: pizza bianca (ciasto polane oliwą i posypane grubą solą) oraz pizza rossa (z sosem pomidorowym), dodatkowo do wyboru do koloru ciastek i ciasteczek. A do tego ceny wcale nie wygórowane.

Co do rzymskich rozczarowań, to w moim przypadku takim okazało się słynne Pizzarium. Nie twierdzę, że pizza, którą tam jedliśmy była bardzo zła, co to, to nie, ale jadałam lepsze, ta była najwyżej przeciętna. Próbowałam tam za to smacznych suppli.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 319 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości