Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1124 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 21 Sty 2014 11:27 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Możecie mi wyjaśnić dlaczego do tej pory nie widać żadnego statusu mojej przesyłki przez Sweden Post?
Zakupy 11.01, wysyłka 13.01, mija 9 dni od wysyłki, a wyrzuca Staus: Not Found na 17track.net, posten.se i directlinku.
 Profil Relacje PM off  

#142 PostWysłany: 21 Sty 2014 11:38 

złoty
U mnie przesyłka z Chin szła bite 2 miesiące, już myślałem że nie przyjdzie. Stan niestety tragiczny, fototapeta (podobna jaką wrzucił JIK) cała pognieciona, rulon był kiepsko zabezpieczony.

#143 PostWysłany: 21 Sty 2014 11:48 
Awatar użytkownika

niebieski
mashacra napisał(a):
Możecie mi wyjaśnić dlaczego do tej pory nie widać żadnego statusu mojej przesyłki przez Sweden Post?
Zakupy 11.01, wysyłka 13.01, mija 9 dni od wysyłki, a wyrzuca Staus: Not Found na 17track.net, posten.se i directlinku.

Też tak miałem. Przesyłka pojawiła się w trackingu po 9 dniach a po 14 miałem ją u siebie.
Ale jeśli nie pojawi się do 10 dni, załóż spór sprzedającemu (o całą kwotę, jako powód zły nr trackingowy).
Bo niektórzy nieuczciwi sprzedawcy szybko podają nr do Ali, żeby leciał już czas.
O co chodzi? Otrzymają oni kasę, jeżeli:
- podadzą nr trackingowy
- ty potwierdzisz otrzymanie przesyłki LUB miną 2 miesiące od podania przez nich nr trackingowego

Dlatego często b. szybko podają nr, ale nie spieszą się z fizyczną wysyłką, np. czekając, aż im się kilka uzbiera, żeby nie biegać za dużo na pocztę ;-)
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#144 PostWysłany: 21 Sty 2014 11:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Roku napisał(a):
Jobi

Cytuj:
Do @Roku - nie wiem, czy zauważyłeś, ale kilka postów wstecz pisałem o świetnym Nekenie N6.

Teraz przeczytałem i nawet poszukałem co nieco na jego temat. Rzeczywiście robi wrażenie. Zapomniałem jednak dopisać w moich wymaganiach Dual Sim i obsługę Aero2! Czy Neken da radę z Aero2? Z tego co widzę to dual sim jest.

A jak zdjęcia zrobione aparatem? Mógłbyś wrzucić ze dwa, jeśli to nie kłopot?

A jak oprogramowanie i romy? Pytam, bo do zte środowisko jest i działa, a lepiej (szybciej) skorzystać z istniejącego oprogramowania, niż szukac na zasadzie, bo może zadziała.

PS: Jaki tryb wysyłki? Tzn która pocztę wybrać? ROzumiem ze CHina i Singapore lepiej sobie darować?

Niestety jest w Chinach niewiele telefonów obsługujących Aero2. Dlatego aż tak popularne są Lenowo A820 czy ZTE v967, v987.
Obsługują one WCDMA900 a to warunek, aby Aero2 działało.

W grupie telefonów z Full HD praktycznie nie ma kandydatów z WCDMA900. Wyjątkiem jest TCL IDOL X S950, ale cena ponad 300USD.
Najlepszym podobno aparatem dysponują telefony CUBOT = model T9 można w promocjach wyhaczyć od 220USD ("zwykła" cena 250 USD).

NEKEN N6 robi przeciętne fotki. Ale wszystko inne jest na wysokim poziomie i jeśli ktoś przeboleje relatywnie kiepską jakość zdjęć (szczególnie w pomieszczeniach) na tym telefonie się nie zawiedzie. Filmy są doskonałej jakości.

Kilka fotek:

http://www.szpieg.net/p/1.jpg
http://www.szpieg.net/p/2.jpg
http://www.szpieg.net/p/3.jpg
http://www.szpieg.net/p/4.jpg
http://www.szpieg.net/p/5.jpg
http://www.szpieg.net/p/6.jpg
http://www.szpieg.net/p/7.jpg
http://www.szpieg.net/p/8.jpg
http://www.szpieg.net/p/9.jpg
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 23 Sty 2014 01:40 

Loty: 4
Kilometry: 14 401
Krajów: 3 / 1.4%
Moze nie do konca w temacie - czy ktos sie orientuje gdzie mozna kupic Samsunga Solida ? Na allegro pelno tego z Chin a na Ali nic nie moge znalezc :/
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 23 Sty 2014 01:58 

Loty: 248
Kilometry: 532 673
Krajów: 58 / 27.0%
niebieski
Somsiad napisał(a):
Moze nie do konca w temacie - czy ktos sie orientuje gdzie mozna kupic Samsunga Solida ? Na allegro pelno tego z Chin a na Ali nic nie moge znalezc :/

Bo to podróbki i nie znajdziesz ich pod frazą Samsung. Kupowanie podróby tego telefonu raczej się mija z celem.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 23 Sty 2014 10:06 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 124 496
Krajów: 20 / 9.3%
niebieski
Chciałem się pochwalić, że ku mojemu zdziwieniu dostałem przesyłkę China Post równo tydzień od złożenia zamówienia. :shock: Krótko mówiąc nie ma reguły co do czasu wysyłki.

#148 PostWysłany: 23 Sty 2014 10:52 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.6%
srebrny
Zwróćcie uwagę, że Chińczycy świętują nowy rok i mają z tego tytułu wolne od 25 stycznia do 4 lutego. Nie będą wtedy wysyłać przesyłek.

Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 23 Sty 2014 11:24 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 423
Kilometry: 607 869
Krajów: 60 / 27.9%
jobi napisał(a):
Roku napisał(a):
[b]Jobi
Niestety jest w Chinach niewiele telefonów obsługujących Aero2. Dlatego aż tak popularne są Lenowo A820 czy ZTE v967, v987.
Obsługują one WCDMA900 a to warunek, aby Aero2 działało.

W grupie telefonów z Full HD praktycznie nie ma kandydatów z WCDMA900. Wyjątkiem jest TCL IDOL X S950, ale cena ponad 300USD.
Najlepszym podobno aparatem dysponują telefony CUBOT = model T9 można w promocjach wyhaczyć od 220USD ("zwykła" cena 250 USD).

NEKEN N6

Czy;i jak rozumiem Neken N6 nie obsługuje Aero2? Fotki wydają mi się bardzo w porządku :)
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 23 Sty 2014 12:21 

Ja ostatnio zamówiłem Jaiyu G2F (ten niemal mityczny telefon) i najlepszy numer jest taki że koleś ma gwarancje że wysyła w 48 godzin a jak nie to dostaje w ramach odszkodowania zwrot 20$. Sprzedawca podał numer trackingu ale jakiś śmieszny (jakoś A1518005846) a dopiero po tygodniu zaktualizował na normalny numer Sweden post. Ale, że nie ze mną te numery więc zaraportowałem podanie złego numeru trackingu i jak to sprawdzą i potwierdzą to dostanę zwrotu....30$ :)

P.S.
Transakcja nie na aliexpress tylko na konkurencyjnym portalu.
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 23 Sty 2014 12:25 

Witam wszystkich

Zakupiłam dwa telefony na aliexpress ale zamówienie zostało anulowane , zapłaciłam 400 dolarów . Do dnia dzisiejszego nie otrzymałam zwrotu, może wiecie ile czeka się na taki zwrot wpłaty , czekam 2 miesiące . Firma sprawdzona- duża . -Na aliexpress piszą ,że mam czekać na swoją kolej ale ile jeszcze. Miał ktoś może ten sam problem .
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 23 Sty 2014 13:08 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
jobi napisał(a):
Ale jeśli nie pojawi się do 10 dni, załóż spór sprzedającemu (o całą kwotę, jako powód zły nr trackingowy).
Bo niektórzy nieuczciwi sprzedawcy szybko podają nr do Ali, żeby leciał już czas.
O co chodzi? Otrzymają oni kasę, jeżeli:
- podadzą nr trackingowy
- ty potwierdzisz otrzymanie przesyłki LUB miną 2 miesiące od podania przez nich nr trackingowego

Dlatego często b. szybko podają nr, ale nie spieszą się z fizyczną wysyłką, np. czekając, aż im się kilka uzbiera, żeby nie biegać za dużo na pocztę ;-)

Nie czekałem do 10 dni tylko od razu 21.01.2014 założyłem spór, a przed chwilą w końcu komunikat z trackingu : "2014-01-23 05:00, Order dispatched".

Czyli od razu walić z dwórurki, a nie bawić się w podchody :D
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 23 Sty 2014 15:44 

płaciłam za te telefony gotówka przez alior - kantorbank , kuźwa do jakiego banku mam to zgłosić
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 23 Sty 2014 15:46 

Mam cały czas napis tworzenie funduszu , nie wiem o co chodzi , kasy pewnie już nie zobaczę

okienko spór mam nieaktywne ... może dlatego ,że do transakcji nie doszło

wysłałam już ze 100 wiadomości i cały czas mnie zbywają , już nie wiem co robić

wysyłają mi takie teksty

Cześć kochanie
AliExpress zwróci pieniądze do ciebie,
doczekać twój nowy porządek, TKS

to chyba chodzi o ten numer trakingowy ale czekam juz na niego 2 miesiące
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 23 Sty 2014 16:04 
Awatar użytkownika

niebieski
sz34 napisał(a):
płaciłam za te telefony gotówka przez alior - kantorbank , kuźwa do jakiego banku mam to zgłosić

A jak myślisz? Trochę podpowiem: nie jest to Mbank ani Citi Bank ani nawet BZWBK (szukaj na literkę "A")
Ciekawy jestem, jak się płaci gotówką przez internet, podaje się nr banknotów czy jak?
Karty czasem nie użyłaś do zapłaty?

Ach te blondynki, hahaha ;-)
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 23 Sty 2014 16:31 

Zacytuj to co napisali w oryginale a nie tłumaczenie z google, bo tak to nie wiadomo o co chodzi.

sz34 napisał(a):
wysyłają mi takie teksty

Cześć kochanie
AliExpress zwróci pieniądze do ciebie,
doczekać twój nowy porządek, TKS

to chyba chodzi o ten numer trakingowy ale czekam juz na niego 2 miesiące
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 23 Sty 2014 16:36 

Nie wiem jak w tym przypadku, ale do mnie napisali kiedyś po Polsku przy użyciu translatora...
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 23 Sty 2014 17:07 

Witam,
może ktoś mi powiedzieć czy te produkty z linków sa oryginalne ? telefon niby tak, gwarancja zwrotu pieniedzy X3.
Co do kurtki nie wiem, Jeżeli jest to podróba to wszystkie emblematy firmy Nike zostana usuniete czy jest taka jak na zdjeciach?
Jakimi przesyłkami opłaca sie najbardziej zamówić? co do telefonu to zalezy mi na szybkiej wysyłce, Wysyłka będzie do Szkocji, Dlatego rozważam opcję DHL, ale pytanie co z dodatkowymi opłatami..

http://www.aliexpress.com/item/S720e-Un ... 8.html?s=p

http://www.aliexpress.com/item/2014-Win ... 37531.html
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 23 Sty 2014 17:48 
Awatar użytkownika

niebieski
A ktoś kupował jakiś tablet u chińczyka i jest w stanie coś polecić?

Bo rozważam taki zakup i konkurencyjna cena by mnie mogła przekonać, żeby to jednak zrobić, bo za stawki samsung/google/apple to raczej nie jestem zainteresowany, zważywszy że kupowałbym głównie w celach w stylu "internet do niedzielnego śniadania w łóżku", bo w podróżach i codziennych sprawach telefon mi starcza w 100%.
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 23 Sty 2014 18:32 

Loty: 19
Kilometry: 24 687
Krajów: 5 / 2.3%
Ja kupiłem tablet 7'' SANEY N79. Cena 120$ +VAT 60 pln. Sprowadzony DHL -em, darmowa wysyłka.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1124 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości