Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#981 PostWysłany: 23 Sty 2014 11:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli połączenie masz na jednej rezerwacji, to w przypadku opóźnienia przebookują Cię. Jeśli na osobnych rezerwacjach, to już dobra wola przewoźnika.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#982 PostWysłany: 23 Sty 2014 11:32 

Zbanowany
Anonymous napisał(a):
...mam następny samolot (też LOT więc bilet dostanę w POZ)...

Nie ważne czy LOT czy inna linia lotnicza, ważne żeby oba loty były na jednej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#983 PostWysłany: 23 Sty 2014 11:39 
Awatar użytkownika

niebieski
5 godzin w EIN jest baaardzo dlugie. Na lotnisku nie ma kompletnie co robic. Niestety w samym miescie tez nie za bardzo jest co zobaczyc ale dla samego zabicia czasu mozesz jechac jesli nie szkoda Ci 3,5 € OW na autobus

#984 PostWysłany: 23 Sty 2014 21:42 

Loty nie są na jednej rezerwacji. Czyli te 35 min na przesiadke to w tym przypadku duże ryzyko?
 PM off  

#985 PostWysłany: 24 Sty 2014 00:57 

Zbanowany
Anonymous napisał(a):
Loty nie są na jednej rezerwacji. Czyli te 35 min na przesiadke to w tym przypadku duże ryzyko?

Bardzo duże. Nie napisałeś gdzie lecisz, jeśli poza strefę Schengen, to jeszcze czeka cię kontrola paszportowa i przejście do drugiej części terminalu.
 Profil Relacje PM off  

#986 PostWysłany: 25 Sty 2014 15:13 

Loty: 52
Kilometry: 69 877
Krajów: 11 / 5.1%
Witam serdecznie,
mam pytanie do stałych "oblatywaczy" Czy 1,50 min. wystarczą na przesiadkę?

Przylatuję z Lizbony do Beauvais o 15:10, a o 17:00 mam lot do Krakowa. Pewnie będę miał 1 bagaż rejestrowany. Niestety nie miałem żadnej alternatywy w związku z anulowaniem lotów na trasie do Wrocławia.

Nie miałem jeszcze okazji latać przez Beauvais, więc tym bardziej będę wdzięczny za informację.
 Profil Relacje PM off  

#987 PostWysłany: 25 Sty 2014 15:33 
Awatar użytkownika

srebrny
qyon napisał(a):
Witam serdecznie,

Przylatuję z Lizbony do Beauvais o 15:10, a o 17:00 mam lot do Krakowa. Pewnie będę miał 1 bagaż rejestrowany. Niestety nie miałem żadnej alternatywy w związku z anulowaniem lotów na trasie do Wrocławia.

Nie miałem jeszcze okazji latać przez Beauvais, więc tym bardziej będę wdzięczny za informację.

Beauvais to małe lotnisko, więc nie ma hiperkolejek do security czy do checkin. Jednak posiada dwa terminale i musisz sprawdzić na jakim lądujesz a z jakiego startujesz dalej, gdyż może będziesz musiał się przemieszczać miedzy nimi.
Poza tym pamiętam że security było dosyć upierdliwe i przez to można stracić trochę czasu.
Ja bym 1,5h uznał że ok, tyle że ja latam zawsze z podręcznym i nie wiem jakie tam mają tempo przy wrzucaniu bagaży na taśme ;)
 Profil Relacje PM off  

#988 PostWysłany: 25 Sty 2014 15:43 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
@Andi, absolutnie zdążysz. Na BVA zupełnie nic się nie dzieje. Nawet w godzinę byś zdążył, jeśli wszystko będzie o czasie.
 Profil Relacje PM off  

#989 PostWysłany: 25 Sty 2014 16:00 

Loty: 52
Kilometry: 69 877
Krajów: 11 / 5.1%
Andi napisał(a):
qyon napisał(a):
Witam serdecznie,

Beauvais to małe lotnisko, więc nie ma hiperkolejek do security czy do checkin. Jednak posiada dwa terminale i musisz sprawdzić na jakim lądujesz a z jakiego startujesz dalej, gdyż może będziesz musiał się przemieszczać miedzy nimi.
Poza tym pamiętam że security było dosyć upierdliwe i przez to można stracić trochę czasu.
Ja bym 1,5h uznał że ok, tyle że ja latam zawsze z podręcznym i nie wiem jakie tam mają tempo przy wrzucaniu bagaży na taśme ;)

Dziękuje za odpowiedź. Akurat Ryan ląduje na tym samym terminalu, więc są szanse.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#990 PostWysłany: 25 Sty 2014 22:04 

marfot napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Bardzo duże. Nie napisałeś gdzie lecisz, jeśli poza strefę Schengen, to jeszcze czeka cię kontrola paszportowa i przejście do drugiej części terminalu.

Strefa Schengen ale chyba jednak nie bede ryzykowac i przylece do warszawy dzien wczesniej.
 PM off  

#991 PostWysłany: 29 Sty 2014 12:49 

niebieski
Witam,
Ile czasu potrzeba na przesiadkę w Toronto YYZ lecąc z Europy do USA.
Bilety jeszcze nie zabookowane. Czy to prawda, że w takim przypadku już w Kanadzie przechodzi się procedurę imigracyjną i dalej do USA leci się na terminal krajowy?
Mam możliwość wyboru lotów z przesiadką ok 1,5h oraz 4,15h. Co sugerujecie? Lot Air Canada na jednej rezerwacji, ale czy ew. spóźnienie będzie uwzględnione przez przewoźnika i przebookuje bilet na późniejszy?

#992 PostWysłany: 29 Sty 2014 20:23 
Awatar użytkownika

Loty: 429
Kilometry: 767 675
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
witam, ile czasu potrzeba na przesiadke w modlinie? z Londynu na "krajówkę". W Modlinie jest ponowne security czy da rade odrazu po wyjściu z samolotu udać się do hali odlotów?

#993 PostWysłany: 29 Sty 2014 20:36 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Cytuj:
witam, ile czasu potrzeba na przesiadke w modlinie? z Londynu na "krajówkę". W Modlinie jest ponowne security czy da rade odrazu po wyjściu z samolotu udać się do hali odlotów?

z tego co kojarzę to za bardzo nie widzę opcji żeby obyło się bez security, ale nie szukałem, więc nie na 100%.
Sam terminal jest bardzo mały.

#994 PostWysłany: 01 Lut 2014 12:32 

Dwa loty Wizzair:
Szczecin - Oslo Torp, przylot 21:05
następnie tym samym samolotem
Oslo Torp - Belgrad, odlot 21:40

Pytania:
1. Czy w Wizz można to wykupić jako lot z przesiadką?
2. Czy w takim przypadku można zostać w samolocie czy trzeba normalnie wysiąść i na nowo wejść "do kolejki" na lotnisku?
3. Z jednej strony między przylotem a odlotem jest 35 min. a trzeba być w gate na 30 min. przed odlotem, więc słabo to wygląda. A z drugiej póki nie wyładują, to nie zaczną ładować nowych, więc niby powinno się zdążyć. Jak to w praktyce wygląda - bezpiecznie uda się taka przesiadka czy raczej nie? Testował to ktoś w praktyce w Torp?
 Profil Relacje PM off  

#995 PostWysłany: 01 Lut 2014 12:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Robert7 napisał(a):
Dwa loty Wizzair:
Szczecin - Oslo Torp, przylot 21:05
następnie tym samym samolotem
Oslo Torp - Belgrad, odlot 21:40

Pytania:
1. Czy w Wizz można to wykupić jako lot z przesiadką?
2. Czy w takim przypadku można zostać w samolocie czy trzeba normalnie wysiąść i na nowo wejść "do kolejki" na lotnisku?
3. Z jednej strony między przylotem a odlotem jest 35 min. a trzeba być w gate na 30 min. przed odlotem, więc słabo to wygląda. A z drugiej póki nie wyładują, to nie zaczną ładować nowych, więc niby powinno się zdążyć. Jak to w praktyce wygląda - bezpiecznie uda się taka przesiadka czy raczej nie? Testował to ktoś w praktyce w Torp?

Ad1. Wizz jak każda linia lowcostowa sprzedaje bilety z punktu A do B bez możliwości przesiadki. Musisz kupic dwa oddzielne na każdy odcinek
Ad2. Musisz opuścić samolot
Ad3. W Torp wchodzisz do terminala i widzisz jak kilkanaście metrów dalej czeka kolejka na ten samolot, więc spokojnie ustawiasz się w tej kolejce
 Profil Relacje PM off  

#996 PostWysłany: 01 Lut 2014 15:00 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Andi napisał(a):
Ad3. W Torp wchodzisz do terminala i widzisz jak kilkanaście metrów dalej czeka kolejka na ten samolot, więc spokojnie ustawiasz się w tej kolejce

A kontrola paszportowa? Lot poza Schengen.
 Profil Relacje PM off  

#997 PostWysłany: 01 Lut 2014 22:53 
Awatar użytkownika

srebrny
krasnal napisał(a):
Andi napisał(a):

A kontrola paszportowa? Lot poza Schengen.

A faktycznie, nie pomyślałem... w takim razie może ktoś się wypowie kto testował taki wariant.
 Profil Relacje PM off  

#998 PostWysłany: 07 Lut 2014 19:49 

Loty: 294
Kilometry: 392 132
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Po raz pierwszy będę w USA i nie znam tamtejszych zwyczajów. Ile czasu przed odlotem trzeba się stawić przy gate? Planuję przylecieć na MSP o 5:25 i kolejny wylot o 6:20. Oczywiście zakładam, że pierwszy samolot się nie spóźni. Czy zna ktoś to lotnisko i może coś o nim napisać? Przesiadka z krajówki na kolejną krajówkę: obie liniami Spirit, bez bagażu. Zakładam, że odprawię się on-line. Trzeba z tą kartą pokładową iść jeszcze do check-inu?

#999 PostWysłany: 07 Lut 2014 21:49 

J29 napisał(a):
Po raz pierwszy będę w USA i nie znam tamtejszych zwyczajów. Ile czasu przed odlotem trzeba się stawić przy gate? Planuję przylecieć na MSP o 5:25 i kolejny wylot o 6:20. Oczywiście zakładam, że pierwszy samolot się nie spóźni. Czy zna ktoś to lotnisko i może coś o nim napisać? Przesiadka z krajówki na kolejną krajówkę: obie liniami Spirit, bez bagażu. Zakładam, że odprawię się on-line. Trzeba z tą kartą pokładową iść jeszcze do check-inu?

jeśli z krajówki na krajówkę to bez problemu, ten sam terminal, zatem jak się będziesz zwijał to zdążysz ;)
jeśli MSP to będzie tym razem Twoje 1 lotnisko w USA to niemalże bez szans, nie mówiąc o tym, że musiałbyś zmienić terminale...
lekko licząc trzeba liczyć 25 minut (jedzie się pociągiem)
 Profil Relacje PM off  

#1000 PostWysłany: 08 Lut 2014 01:40 

Loty: 294
Kilometry: 392 132
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
drop napisał(a):
jeśli z krajówki na krajówkę to bez problemu, ten sam terminal, zatem jak się będziesz zwijał to zdążysz ;)
jeśli MSP to będzie tym razem Twoje 1 lotnisko w USA to niemalże bez szans, nie mówiąc o tym, że musiałbyś zmienić terminale...
lekko licząc trzeba liczyć 25 minut (jedzie się pociągiem)

Planuję lecieć z Las Vegas do Chicago, z przesiadką właśnie na MSP. Wszystko tymi samymi liniami. Z resztą, bilety już kupione, więc nie pozostaje nic innego jak liczyć, że się uda ;) Jak nie, to będę się martwił potem...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości