Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Sty 2014 16:47 

Dokąd
  • Pekin

Data wylotu
  • 25.02.2014

Długość pobytu
  • 6m

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • 1500

Dodatkowe informacje
  • Witam,

Poszukuje najtanszej mozliwej opcji dostania się do Pekinu z Polski w okolicach 20-28 lutego. one way ticket.
    Najtansza opcja, która dotychczas znalazłem to 1500 pln. Proszę o pomoc w znalezieniu czegoś tańszego, jeśli w ogole istnieje.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 20 Sty 2014 17:08 

na pewno nie może być to bilet w dwie strony?

można kupić powrót pół roku później.

chyba, ze planujesz powrót pociągiem...wtedy tylko one-way...

jeśli nie znasz daty szukaj kombinacji tani bilet na powrót ale z rozsądnymi zasadami zmiany daty na powrót, wyjść może i tak mniej niż dwa w jedną stronę.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Sty 2014 20:36 

jesli z powrotem to tak kolo 30 lipca. gdzie tego szukac :) ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Sty 2014 10:35 

Wszędzie....;)

Możesz zacząć od takiego forum, od innych stron gdzie podają info o promocjach (i błędach taryfowych....)
i od multiwyszukiwarek typu momondo albo flipo mnóstwo jest takich.
Można też samemu szukać na stronie linii lotniczych dla Ciebie to może być lepsze jeśli kluczowe są warunki taryfowe (jeśli chcesz mieć możliwość zmiany daty powrotu) - zazwyczaj szybciej dotrzesz do warunków taryfy.

Drugi problem jest taki, że przy tak długim wyjeździe odpadają niektóre tańsze taryfy
Np. Emirates ma teraz ofertę do Pekinu od 2077PLN gdzie zmiana daty to 400zł (+ różnica w cenie!) ale bilet na max miesiąc.
W dłuższym terminie (powrót 31 lipca) znalazłem u nich bilety za 2718PLN, gdzie zmiana daty to 300PLN (+ różnica w cenie między tą taryfą a nową, ale w tej taryfie jest u nich zawsze dużo miejsc więc nie powinno być problemu przy odrobinie swobody w wyborze daty w trakcie jej zmiany, obecnie są np. na najbliższą sobotę).
To wychodzi łącznie podobnie jak znalazłeś teraz w jedną stronę ale masz podobną cenę na powrót...nie wiem co lepsze, to zależy jakie inne bilety znajdziesz na powrót z Pekinu.
Pewnie wyjdzie podobnie...a nieco większa swoboda bo możesz kupić bilet trochę później.

Na tej samej zasadzie można analizować inne linie...w LOT widziałem taryfę za 3100PLN + zmiana biletu 100EUR.
(ale miałbyś lot bezpośredni, nie wiem jak w LOT jest z dostępnością taryf gdy będziesz potem zmieniać).

Aby się upewnić możesz zawsze dzwonić do linii...może też będą potrafili wyszukać Ci bilet w konkretnej taryfie z optymalną kombinacją cena / warunki zmiany biletu
(i jest niewielka szansa, ze znajdą taki bilet, że dobre warunki będą tylko na bilecie powrotnym czyli tam gdzie tego potrzebujesz).

Samo 1500zł na bilet w jedną stronę to chyba nieźle, ciężko o promocje na bilety one-way...promocja Qataru teraz za 1497zł jest, to znalazłeś?
Ale na powrót w lipcu chcą już za one-way 2350PLN.
Widziałem na momondo bilety Alitalii po 1700PLN one-way z PEK w lipcu.

Wiele linii sprzedaje bilety pełne Flex gdzie zmiany są bezpłetne ale są generalnie bardzo drogie...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości