Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Sty 2014 13:56 

Dokąd
  • Bangkok

Data wylotu
  • 02.07.2014

Data powrotu
  • 16.07.2014

Długość pobytu
  • 14

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 2610 zł / osobę

Dodatkowe informacje
  • Znalazłem lot z bardzo dogodnymi przesiadkami i wydaje mi się, że dość dobre proporcje lotu. Czy jest sens czekać na lepszą cenę na takie połączenie. Termin na Tajlandię jest dość nietypowy, ale obawiam się, że początek wakacji skutecznie podbije cenę. Co sądzicie na ten temat ?

Warszawa - Frankfurt
    Frankfurt Intl
    10:45- 12:40
    LOT Polish Airlines 1h 55m
    czas pomiędzy lotami 5h 00m

Frankfurt Intl - Bangkok Intl
    17:40 - 9:40
    Lufthansa 11h 00m

Powrót
    Bangkok -Frankfurt Intl
    12:10 - 18:45
    Lufthansa 11h 35m

czas pomiędzy lotami 2h 10m

Frankfurt - Warszawa
    20:55 - 22:40
    LOT 1h 45m

Ł.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 16 Sty 2014 15:37 

Zbanowany
Ja bym spokojnie czekał. Skoro terminy styczeń/luty czyli prawie najwyższy sezon były po około 2000zł (Qatarem), to lipiec spokojnie powinno się dać znaleźć taniej niz to co wkleiłeś.

#3 PostWysłany: 16 Sty 2014 15:46 

W zeszłym roku, na lot lipcowy Emirates, kupiłem bilety w maju za kwotę 2397 zł. Nic taniej z Warszawy na ten termin nie było.

#4 PostWysłany: 16 Sty 2014 16:14 

Woytas2001 napisał(a):
W zeszłym roku, na lot lipcowy Emirates, kupiłem bilety w maju za kwotę 2397 zł. Nic taniej z Warszawy na ten termin nie było.

Kuszą mnie bardzo rozsądne przesiadki w tym locie - bez konieczności noclegu.

Minus Emirates to przesiadka w Dubaju 11:30 godziny. Zakładam, że lądując o 22:30 jadę do hotelu i następnego dnia lecę daje. Co prawda Emirates zapewnia wizę tranzytową jeśli hotel zarezerwuje u nich na stronie ( ok 250 zł ) ale i tak podnosi to koszty przelotu. I podróż trwa jeden dzień dłużej, więc coraz bliżej mi do wersji dla "wygodnych"

Dzięki za podpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie: Jak pogoda w lipcu w Tajlandii ? Gdzie byłeś ? My planujemy tydzień objazdowy Phukket, Krabi, Ko phi phi, a póżniej szukamy słońca na Ko Samui.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Sty 2014 16:46 

Byliśmy od 5 do 28 lipca, więc trafiliśmy w "słynną" porę deszczową. Pogoda była upalna, ale codziennie wieczorem, przychodził monsun i 1-2 godzinkę padało. Nie ma się czym w ogóle martwić, po sezonie jest taniej, mniej ludzi, a trochę wody z nieba jeszcze nikomu nie zaszkodziło :). Byliśmy przez pierwsze 3 dni w Bangkoku, później lot do Chiang Mai, kolejne trzy dni, wypad na jedną noc do górskiej miejscowości Pai. Później powrót autobusem do Bangkoku i nocny wyjazd pociągiem do Chumphon, skąd promem płynęliśmy na wyspę Ko Phangan. Następnie po tygodniowym wypoczynku i plażowaniu powrót do Bangkoku autobusem i wyjazd znów pociągiem do Aranyaprathet i przez przejście graniczne w Poipet do Siem Reap. Powrót mini busem do Bangkoku. W drodze powrotnej mieliśmy stopover w Dubaju 13 godzin, więc zarezerwowaliśmy hotel poprzez Emirates, a oni dorzucili nam wizy i transfery z i do hotelu.

#6 PostWysłany: 16 Sty 2014 17:07 

Woytas2001 napisał(a):
Byliśmy od 5 do 28 lipca, więc trafiliśmy w "słynną" porę deszczową. Pogoda była upalna, ale codziennie wieczorem, przychodził monsun i 1-2 godzinkę padało. Nie ma się czym w ogóle martwić, po sezonie jest taniej, mniej ludzi, a trochę wody z nieba jeszcze nikomu nie zaszkodziło :). Byliśmy przez pierwsze 3 dni w Bangkoku, później lot do Chiang Mai, kolejne trzy dni, wypad na jedną noc do górskiej miejscowości Pai. Później powrót autobusem do Bangkoku i nocny wyjazd pociągiem do Chumphon, skąd promem płynęliśmy na wyspę Ko Phangan. Następnie po tygodniowym wypoczynku i plażowaniu powrót do Bangkoku autobusem i wyjazd znów pociągiem do Aranyaprathet i przez przejście graniczne w Poipet do Siem Reap. Powrót mini busem do Bangkoku. W drodze powrotnej mieliśmy stopover w Dubaju 13 godzin, więc zarezerwowaliśmy hotel poprzez Emirates, a oni dorzucili nam wizy i transfery z i do hotelu.

Trochę boję się o pogodę, bo chcemy przez tydzień posmażyć się na plaży. Z tego co piszę będzie ok.

Dziękuję za podpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Sty 2014 17:41 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Pogoda może ale nie musi być fajna. Zeszły rok, początek sierpnia -Wybrzeże Andamańskie, okolice Krabi, Ko Phi Phi, Railay ogromne ulewy cały dzień. Moim zdaniem trzeba się przygotować na alternatywę, np przejazd na Ko Samui/Phangan gdzie pogoda o tej porze (w teorii) bywa łaskawsza.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości