Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Lot "dookoła globu".
#1 PostWysłany: 15 Sty 2014 11:26 

niebieski
  • Wrocław(cała Polska i Europa z ryan/wizz)

Dokąd
  • USA(najlepiej: Los Angeles i/lub Hawaje), Tajlandia, Australia (Powiedzmy USA, Azja i jak się uda Australia)

Data wylotu
  • 01.05.2014

Data powrotu
  • 31.05.2014

Długość pobytu
  • Całość ok. miesiąca, poszczególnie miasta dowolnie (+4 dni na każdy)

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • niżej.

Dodatkowe informacje
  • "Zajawka" jest nowa. Po lataniu po Europie zdecydowałem się na USA + inne kontynenty.
    Wpadła mi w ręce oferta z innej strony, której nie będę umieszczał - ale prosiłbym o rzetelną ocenę doświadczonym okiem (czy to jest dobra oferta co do: ceny/czasu/itp).

1 maja Sztokholm - Bangkok 673 PLN (norwegian.no)
    8 maja Bangkok - Kuala Lumpur 245 PLN (airasia.com)
    12 maja Kuala Lumpur - Sydney 300 PLN (airasia.com)
    20 maja Sydney - Honolulu 1172 PLN (jetstar.com)
    28 maja Honolulu - Oakland 720 PLN (alaskaairlines.com)
    5 czerwca Los Angeles - Kopenhaga 852 PLN (norwegian.com)
    Koszt: 3962 PLN

Pasuje mi nawet ten termin (o ile ze studiów mnie nie wyrzucą).

Po tym jak zasięgnę opinii - proszę usunac temat (gdyby nie podobała się "wrzuta") :)

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 15 Sty 2014 12:46 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Cena jest bardzo dobra jak na taki składak, ale jako że wszystko na osobnych biletach i przez LCC, to musisz brać pod uwagę ryzyko opóźnienia/anulacji/zmiany odcinków lotu i ewentualne dopłaty za bagaż.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Sty 2014 13:44 
Awatar użytkownika

niebieski
RTW by LCC , 8 stopover'ów, 22.04-22.05 , około 4461 zł

http://www.fly4free.pl/forum/hit-rtw-by-lcc-8-stopover-ow-22-04-22-05-14-okolo-4461,231,40009
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Sty 2014 14:30 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Jeśli poważnie myślisz o RTW to tradycyjne opcje są bezpieczniejsze. Takie LCC się rewelacyjnie planuje, ale to co Niva napisała jest jednak problemem przy takiej podróży. Dużo bezpieczniej jest wybrać jedną z gotowych ofert np. tu: http://www.roundtheworldexperts.co.uk/f ... d-explorer 879 GBP + powiedzmy 160$ za lot Nowy York-Los Angeles. Daje razem ok 5000zł. Kosztuje więcej , ale moim zdaniem ryzyko konieczności kupna biletu w ostatniej chwili i komfort normalnego bagażu warte są dopłacenia różnicy.
J.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Sty 2014 17:28 

niebieski
@Niva,
Duża jest skala ryzyka ?

Wydaję mi się, że jestem w stanie się tego podjąć.

@kubutek, tak mniej więcej przez ile dostępność biletów utrzymuje się ?
(to jest tydzień/miesiąc ?)

@jasiub, sprawdzę oferty (zależało mi na Hawajach - widzę, że ich nie ma, ale podejrzewam, że można tym manipulować)

Dziękuję, ułatwiacie mi życie ;)

Jest możliwość jakiegoś ubezpieczenia lotów (w przypadku opóźnienia/czegokolwiek - czy to na zasadzie ryana lata ?)

Rozumiem także, że na taką podróż trzeba mieć dwukrotność tego ile daje za lot - przynajmniej?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości