Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 233 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 09 Gru 2013 10:37 
Awatar użytkownika

srebrny
raczej na 100% ostatni bus odjeżdża po wylądowaniu ostatniego samolotu, bez względu na to co podane jest w rozkładzie

możliwe że to jakiś nowy lot, a rozkład na stronie sagales jest jeszcze niedopasowany do niego

zdarzyło mi się przylecieć do Girony z ok. 2-godzinnym opóźnieniem, o 1.30, i autobus ciągle czekał [choć w rozkładzie napisane było że odjeżdża o 23.45 czy jakoś tak]
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#82 PostWysłany: 09 Gru 2013 14:37 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
jak wczoraj spojrzałem na rozkład lotów na monitorze na lotnisku to tam tylko FR lata więc te autobusy są typowo pod nich dostosowane.

Jak wyjeżdżaliśmy o 5.45 z Barcelona Nord to zebrało się tak nieco ponad jeden autobus pasażerów i nikt nic nie kombinował normalnie pojechał drugi autobus w 1/3 pełny.
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 13 Gru 2013 02:48 

Loty: 10
Kilometry: 11 139
Krajów: 5 / 2.3%
Nigdzie nie znalazłem tańszego dojazdu do GRO niż busem więc wrzucam przejazd pociągiem.
W Barcelonie udajemy się na jedną ze stacji: Saints, Passeig de Gracia, (El Clot-Arago ?), Sant Andreu Comital. Do każdej ze stacji można spokojnie dojechać metrem.
Kupujemy bilet na pociąg regionalny za 7,85€.
W Gironie idziemy do stanowiska nr 10 skąd odjeżdża autobus na lotnisko za 2,75€. Bilet kupujemy u kierowcy.
Całość wychodzi 10,6€. Może nie jest to wielka oszczędność w porównaniu do bezpośredniego autobusu, ale zawsze coś.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 13 Gru 2013 10:15 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Cytuj:
Nigdzie nie znalazłem tańszego dojazdu do GRO niż busem więc wrzucam przejazd pociągiem.
W Barcelonie udajemy się na jedną ze stacji: Saints, Passeig de Gracia, (El Clot-Arago ?), Sant Andreu Comital. Do każdej ze stacji można spokojnie dojechać metrem.
Kupujemy bilet na pociąg regionalny za 7,85€.
W Gironie idziemy do stanowiska nr 10 skąd odjeżdża autobus na lotnisko za 2,75€. Bilet kupujemy u kierowcy.
Całość wychodzi 10,6€. Może nie jest to wielka oszczędność w porównaniu do bezpośredniego autobusu, ale zawsze coś.

a jak z częstotliwością kursów pociągu i busa z Girony na lotnisko? Patrząc z perspektywy to autobus z Barcelony ma bardzo duży zapas czasu do wylotu. Jak ma się tylko podręczny to można coś kombinować z późniejszym wyjazdem, żeby nie koczować ponad godzinę na lotnisku. Chociaż z drugiej strony "polska kolejka" do bramki ustawia się już jakieś 45 minut przed odlotem :P
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 13 Gru 2013 19:16 
Moderator forum

bruce09lili ,
w 1-ym poscie wątku dopisalem m.in. link do rozkładu pociagow Regional, jeżdżą + - co godzinę czy pół w czasie szczytu
jak są zgrane z autobusem wahadłowym który jezdzi o rownej godzinie z Girony miasta, nie wiem

zobacz też tam szlak przez Riudellots

to wszystko w godzinach dziennych,
w nocy tylko bezposrednie

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 14 Sty 2014 22:06 
Awatar użytkownika

Witam, lot powrotny z GRO do WRO (FR)jest o 6:30 w niedziele, natomiast autobus SAGALES odjeżdza z Barcelony o 5:45 w niedziele (za późno). Czy zna ktoś rozwiązanie jak się dostać z Barcelony na lotnisko w niedziele aby zdążyć na lot o 6:30 ?

#87 PostWysłany: 19 Sty 2014 16:49 
Awatar użytkownika

srebrny
zna ktoś

jak już tu wielokrotnie pisano [wiem, czasem ciężko znaleźć] --- jeśli masz wylot wcześnie rano, to na pewno jestodpowiedni autobus z Barcelona Nord na Girona Airport, żeby dotrzeć na czas na lotnisko [ kolego, sprawdź rozkład ponownie, powoli i uważnie]

jeśli wracasz, nie wiadomo jak późno, to autubus na lotnisku Girona Airport czeka na Ciebie [nawet jeśli samolot się opóźnia - autobus czeka]

bilety też zawsze jakoś można kupić

proponuję wstawić to co napisałem do pierwszego posta w wątku : )

PS1 - z grubsza jest to wpisane w pierwszym poście, choć może trochę niejednoznacznie i ktoś może się nie domyśleć
PS2 - obecne ceny airport busa to 16E one way / 25E return
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 20 Sty 2014 21:14 
Awatar użytkownika

"jak już tu wielokrotnie pisano [wiem, czasem ciężko znaleźć] --- jeśli masz wylot wcześnie rano, to na pewno jestodpowiedni autobus z Barcelona Nord na Girona Airport, żeby dotrzeć na czas na lotnisko [ kolego, sprawdź rozkład ponownie, powoli i uważnie]"

No właśnie skoro jest odpowiedni bus to chciałbym go znaleźć, bo jak pisałem pierwszy w niedziele odjeżdża o 5:45 a wylot jest o 6:30... Na wycieczkę jadą osoby nie znające języka więc muszę napisać jaki bus i skąd, a wszystkie storny przekierowują mnie na Sagales. Więc jeśli znasz takowy transport to podziel się tą tajemnicą... lub daj link rozkładu.

#89 PostWysłany: 20 Sty 2014 21:27 
Moderator forum

Może -dla ścisłości- rw30 powinien był napisać "będzie"
Kiedy jest lot ?

ale ...
viewtopic.php?p=307119#p307119

A.

Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 20 Sty 2014 22:08 
Awatar użytkownika

srebrny
znalazłeś go

na lato będzie inny rozkład autobusów sagales niż to co teraz wisi na ich stronce, i, o ile ten samolot GRO<->WRO ciągle będzie latał [ostatnio tnią z wrocłąwia wszystko równo], to będzie bus z barcelona-nord o 3.30
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 22 Sty 2014 12:20 
Awatar użytkownika

Abcn napisał(a):
Może -dla ścisłości- rw30 powinien był napisać "będzie"
Kiedy jest lot ?

ale ...
viewtopic.php?p=307119#p307119

Powrót 20.04.2014

Skoro to problem rozkładu to kiedy będzie letni?

#92 PostWysłany: 22 Sty 2014 13:52 
Awatar użytkownika

srebrny
to by trzeba zadzwonić do sagales i się spytać

namiary tutaj:
http://www.sagales.com/es-web-46_oficinas.html
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 01 Lut 2014 22:22 

Hej, mam pewien problem ze stronką Barcelona bus- chcę znaleźć połączenie z Barcelony do Girony ,mam lot z Girony 8 lutego o 10 30. Niestety wchodzę na ich stronkę i jak włączam "lot z" -Barcelona, potem coś mi się zacina i nie mogę włączyć lotu do Girony...generalnie nie ogarniam tej strony...może ktoś mi pomoc, jak tam szuka się połączeń, a konkretnie rozkładów?
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 01 Lut 2014 22:34 
Moderator forum

faktycznie teraz cos nie gra z Bbus i sagales.com,
spróbuj później
o, zob http://www.sagales.com/pubdocs/3957_aer ... 604%29.pdf
[ z http://www.sagales.com/airport/index.php?idioma=3 ]

A.

Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 03 Lut 2014 12:22 

Wiem, że było juz parę razy o tym, ale chciałbym się upewnic.
Przylatuje Ryanairem o 23:55 z WRO do GRO.
Mam 7 godzin żeby się dostać do BCN. Czy autobusy czekaja na ten lot na 100% czy nie?
Czy pozostaje mi tylko transfer taxi za masakryczne 150 EUR?
Bo nawet okienka Rent-A-Carów są pozamykane o tej godzinie.

Pliz, to dla mnie bardzo istotne.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 03 Lut 2014 12:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
andypodean napisał(a):
Mam 7 godzin żeby się dostać do BCN. Czy autobusy czekaja na ten lot na 100% czy nie?

puste autobusy odjeżdżają z piskiem opon gdy tylko lądujący samolot dotknie pasa.
rw30 lubi ten post.

#97 PostWysłany: 03 Lut 2014 12:29 
Moderator forum

andypodean napisał(a):

Upewniam Cię
Upewniam Cię
Upewniam Cię

Jeśli chcesz skontaktuj się z przewoźnikiem , podając datę lotu (kontakt kilka postów wcześniej)

A.

Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#98 PostWysłany: 08 Lut 2014 15:37 

nie tylko autobusy czekają, ale otwarte są również wypożyczalnie samochodów
jeśli zdarzyłoby się tak, że nie zdążysz na busa (bo coś tam) to taniej niż taxi możesz wypożyczyć najmniejszy tani samochodzik i oddać go za 2 godziny np. na BCN (znacznie taniej niż taksówka)
jadąc w dwie osoby autobusem jest to już droższe od wypożyczenia...
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 08 Lut 2014 16:16 
Awatar użytkownika

srebrny
drop napisał(a):
nie tylko autobusy czekają, ale otwarte są również wypożyczalnie samochodów
jeśli zdarzyłoby się tak, że nie zdążysz na busa (bo coś tam) to taniej niż taxi możesz wypożyczyć najmniejszy tani samochodzik i oddać go za 2 godziny np. na BCN (znacznie taniej niż taksówka)
jadąc w dwie osoby autobusem jest to już droższe od wypożyczenia...

możesz podać szczegóły i jakieś przykładowe ceny? trochę niewiarygodne wydaje mi się to co mówisz ale, jak okazało się w innym wątku, straciłem ostatnio rozeznanie w sprawie wypożyczania samochodów w Hiszpanii, i w sumie chętnie dałbym się zaskoczyć po raz kolejny
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 08 Lut 2014 17:00 

Wypożyczalem samochód C1 chyba to był i za dobę stawka byla 23eur. Dojechaliśmy do Barcelony i oddaliśmy po może 3 godzinach płacąc stawkę za dobę. Była nas czwórka wiec łatwo policzyć. Benzyna kosztowała trochę mniej niż 10e. Jechaliśmy tymi bezpłatnymi drogami i wcale nie było to problemem.
Uważam ze nam sie opłaciło.
(Stan na wrzesień 2013)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 233 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości