Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Sty 2014 13:21 

... no właśnie. Jak w temacie. Gdzie mogę zabrać swoją żonę na 10 rocznicę ślubu? Żona chciałaby Rzym. Czy warto pojechać w inne miejsce w którym można spędzić 2-3 dni? Osobiście, nigdy nie byłem we Włoszech i mogę jechać gdziekolwiek. 8-) Jaki nocleg polecacie, kiedy szukać biletów, ogólnie proszę o pomoc w znalezieniu weekendowego wypadu. AA, zapomniałbym termin rocznicy przypada na lipiec, także od połowy lipca będę szukać noclegów.
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#2 PostWysłany: 14 Sty 2014 13:39 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 384 840
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Prosisz zeby ktos za Ciebie zgadl jaki jest gust Twojej zony, co jej sie spodoba a potem jeszcze wskazal Ci konkretny nocleg i jeszcze skombinowal tanie bilety.
Bardzo chetnie Ci tutaj pomozemy ale musisz wykazac troche wlasnej inwencji i pokazac ze sam cos robisz w tym kierunku.
Rzym jest super miejscem. Przez 2-3 dni niewiele zdazycie zobaczyc ale na pewno milo spedzicie czas.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Sty 2014 13:42 

Loty: 27
Kilometry: 59 235
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Osobiście Rzym bardzo polecam. Byłem w tym roku. w linku masz relację z podróży może się coś przyda ( http://www.fly4free.pl/forum/wlochy-rzym-capri-kampania-wezuwiusz-pompeje-fotorelacja,209,34442) pisałem w niej również o noclegach jakie mieliśmy i kilku innych wskazówkach.

jedyny minus to, że w Lipcu będzie bardzo ciepło w Rzymie.

Pierwsza rzecz za jaką się weź to szukanie lotów, możesz też poprosić o pomoc w znalezieniu najtańszych lotów na konkretne terminy w odpowiednim dziale na forum. Potem dopiero weź się za noclegi.

#4 PostWysłany: 14 Sty 2014 13:47 

xyrxis napisał(a):
Prosisz zeby ktos za Ciebie zgadl jaki jest gust Twojej zony, co jej sie spodoba a potem jeszcze wskazal Ci konkretny nocleg i jeszcze skombinowal tanie bilety.
Bardzo chetnie Ci tutaj pomozemy ale musisz wykazac troche wlasnej inwencji i pokazac ze sam cos robisz w tym kierunku.
Rzym jest super miejscem. Przez 2-3 dni niewiele zdazycie zobaczyc ale na pewno milo spedzicie czas.

Wiadomo, o gustach się nie dyskutuje. Nie znam Włoch na tyle, abym wiedział co można odwiedzić. Są takie miejsca, gdzie np. można zabrać żonę/dziewczynę, są takie gdzie warto jechać z dziećmi, a są też takie, gdzie wyjeżdża się, aby poszaleć. Intencją moją było uzyskanie takiej odpowiedzi, a nie "podanie na tacy". Jeśli chodzi o bilety, to jest od tego inny dział, a jeżeli ktoś w przeciwieństwie do Ciebie będzie chciał udzielić podpowiedzi to będę wdzięczny. Sorki za off topic, ale nie mogłem się powstrzymać.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Sty 2014 13:49 

niebieski
Jak zarezerwujesz Hotel Bernini, zostanie z Tobą na kolejne 10 lat ;-)

http://www.sinahotels.com/eng/bernini_b ... dining.htm
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Sty 2014 13:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Grzegorz40 napisał(a):
Jak zarezerwujesz Hotel Bernini, zostanie z Tobą na kolejne 10 lat ;-)

http://www.sinahotels.com/eng/bernini_b ... dining.htm

nie przesadzaj
kilka hot-dogów z orlenu do podręcznego i ticket na wycieczkę po Stadio Olimpico tez załatwi sprawę
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Sty 2014 14:10 

niebieski
Wbrew pozorom, ten Hotel Bernini, to nie do końca żart. Rocznica jest taką okazją, przy której należy się trochę "szarpnąć" z kasą. Każdy oczywiście we własnym zakresie określa do jakiego stopnia może się "szarpnąć". Ja gdybym nie musiał się liczyć z pieniędzmi, to rzeczywiście wybrałbym ten Hotel Bernini. Widok na Bazylikę św. Piotra i Piazza Barberini z Fontanną Trytona Berniniego jedyny w swoim rodzaju. Rzym jak najbardziej nadaje się na romantyczny weekend i oczywiście można go zorganizować dużo taniej ;-)

Tu linki do relacji z mojego wyjazdu co prawda nie weekendowego, ale tylko 24-godzinnego. Może coś się przyda :-)

http://www.fly4free.pl/24-godziny-w-rzy ... nika-cz-1/
http://www.fly4free.pl/24-godziny-w-rzy ... nika-cz-2/
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Sty 2014 14:13 

niebieski
a ja polecam Ci Toskanię , trochę bardziej skomplikowanie niż Rzym ale wrażenia nie zapomniane
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Sty 2014 14:16 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Cinque Terre

#10 PostWysłany: 14 Sty 2014 14:27 

Jak Włochy to przemyśl wyjazd Toskanii, możesz wypożyczyć auto z lotniska w Rzymie i przejechać najciekawsze miejscowości w Toskanii ( Voltera, Siena, Piza). Noclegów poszukaj na airbnb.com. Kolega, który posiada forum szkoda-czasu.pl ( dzięki Radek za pomoc) opisał dużo ciekawych miejsc w okolicy Rzymu. Tak poza tym polecam Wenecję i okolice Vento ( byłem na ubiegłej majówce), ale nie jest tak fajnie jak w Toskanii. W Wenecji możesz wynająć b. komfortowy hotel i przed sezonem do połowy maja ceny są do przyjęcia. Ciekawostką jest darmowa podróż łodzią motorową ( hotele czterogwiazdkowe mają to w kosztach noclegu). Łodzią odpływasz z pod bocznego wyjścia z hotelu i płyniesz np. do Burano lub Murano. W Murano jest fabryka szklanej biżuterii ( zwiedzanie gratis , miałem to w kosztach pobytu w Hotelu Motropole Venice). Moja żona często wspomina Wenecję, kupiła tam masę biżuterii, na wyspie jest tanio jak barszcz. Sama Wenecja jest ładna wieczorem. Trzecie miejsce to Paryż, wróciliśmy dwa tygodnie temu, ale nie jest to aromatyczny wypad. Zwiedzanie, zabytki, no dzielnica łacińska, Wersal i Montmartre może na kobietach zrobić wrażenie.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Sty 2014 14:35 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Jak na taką okazję to polecam Weronę.

Byliśmy tam bez okazji niecały dzień w drodze powrotnej z Wenecji do Bergamo i żałujemy, że tak krótko...
W sam raz na weekend. No i oczywiście cały kontekst.

Łatwo się dostać z Bergamo pociągiem...

#12 PostWysłany: 14 Sty 2014 15:27 

Dziękuję za powyższe informacje i za to, że chcieliście się ze mną podzielić swoimi wrażeniami. Na początek porównam sobie Weronę, oraz Rzym. Zabieram się do czytania co warto zwiedzić, aczkolwiek relacja "szkodaczasu" już na tyle mnie zafascynowała, że możliwe iż na pierwszy ogień pójdzie Rzym.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 14 Sty 2014 15:29 

Grzegorz40 napisał(a):
Wbrew pozorom, ten Hotel Bernini, to nie do końca żart. Rocznica jest taką okazją, przy której należy się trochę "szarpnąć" z kasą. Każdy oczywiście we własnym zakresie określa do jakiego stopnia może się "szarpnąć". Ja gdybym nie musiał się liczyć z pieniędzmi, to rzeczywiście wybrałbym ten Hotel Bernini. Widok na Bazylikę św. Piotra i Piazza Barberini z Fontanną Trytona Berniniego jedyny w swoim rodzaju. Rzym jak najbardziej nadaje się na romantyczny weekend i oczywiście można go zorganizować dużo taniej ;-)

Tu linki do relacji z mojego wyjazdu co prawda nie weekendowego, ale tylko 24-godzinnego. Może coś się przyda :-)

http://www.fly4free.pl/24-godziny-w-rzy ... nika-cz-1/
http://www.fly4free.pl/24-godziny-w-rzy ... nika-cz-2/

Również jestem tego samego zdania, że na taką okazję warto się szarpnąć. Jeżeli mógłbym sobie na to pozwolić to chętnie, ale niestety 600 Euro za 2 noce, to trochę dużo, tym bardziej, że w kolejce czekają rodzinne wakacje w Hiszpanii ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 20 Sty 2014 21:54 

Moze Werona jak ktos juz wczesniej polecal, od siebie polecam Padwe i obowiazkowo Wenecje.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 20 Sty 2014 22:00 

Z Modlina możesz niskobudżetowo dolecieć do Bolonii, spędzić w niej dzień lub dwa i stamtąd pojechać pociągiem za ok.10-12 Euro do Wenecji - chyba ciężko o bardziej romantyczne miejsce.
 PM off  

#16 PostWysłany: 27 Sty 2014 15:35 

Hmmm, Wenecja w lipcu najbardziej romantycznym miejscem w Europie?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 27 Sty 2014 19:08 

zdecydowanie Wenecja i Rzym
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:14 

Ja polecam wybrzeże Amalfi, żeby zobaczyć fajne miejsca trzeba wypożyczyć samochód, ale wg mnie jest to najładniejsze miejsce we Włoszech.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:34 
Awatar użytkownika

Loty: 166
Kilometry: 357 801
Krajów: 35 / 16.4%
2-3 dni na wybrzeże Amalfi to chyba trochę za mało :/ Ja zdecydowanie polecam Rzym, już 3 razy byliśmy i niedługo lecimy znowu:) chyba moje ulubione europejskie miasto:) Wenecja strasznie zatłoczona i z tego względu średnio romantyczna. Moim zdaniem jeszcze Florencja jest warta rozważenia.
Jakby ktoś miał ochotę, nasze fotki z Rzymu: http://mamasaidbecool.blogspot.com/search/label/Rome

#20 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:53 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
W tym terminie też odradzam Wenecję, zresztą prawie w każdym terminie jest strasznie zatłoczona. Raz mi się udało, na wiosnę w zeszłym roku, prawie bez tłoku i bez smrodu kanałów, ale za pewną cenę - dzień był pochmurny i dosyć popadywało...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości