Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Sty 2014 16:53 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
Krajów: 15 / 7.0%
Mała oblotówka na pokładzie Ryanair i Wizz Air:

8.02
WAW-NYO-PFO - 34 PLN(39 PLN bez WDC)+169 SEK
11.02
PFO-CHQ - 16,99 EUR
12.02
CHQ-SKG - 16,98 EUR
18.02
SKG-CIA - 16,99 EUR
19.02
CIA-WMI - 19,99 EUR

Suma: 70,95 EUR + 169 SEK + 34 PLN(39 PLN bez WDC) = 407 PLN (bez WDC 412 PLN)

Załączniki:
6.png
6.png [ 27.59 KiB | Obejrzany 3083 razy ]
5.png
5.png [ 25.79 KiB | Obejrzany 3083 razy ]
4.png
4.png [ 26.98 KiB | Obejrzany 3083 razy ]
3.png
3.png [ 26.06 KiB | Obejrzany 3083 razy ]
2.png
2.png [ 26.44 KiB | Obejrzany 3083 razy ]
1.png
1.png [ 14.23 KiB | Obejrzany 3083 razy ]
2 ludzi lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 12 Sty 2014 17:18 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 29 031
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Należy czytać od dołu :)
Co do propozycji składaka to dobra wrzuta. Jedynie przydałoby się troche więcej czasu w Rzymie i na Krecie.

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Sty 2014 17:31 
Awatar użytkownika

Fakt dodało się od tyłu ;)

Przydałoby się więcej czasu w Rzymie choć porównując ceny hoteli to zdecydowanie bardziej opłacają się Saloniki :D

#4 PostWysłany: 12 Sty 2014 18:08 

Kilometry: 63 894
super składak, ale w salonikach to jest taka bida do zwiedzania.
No chyba, że się wyskoczy gdzieś "za miasto" bo tak przez tyle dni można się zanudzić - jescze w lutym...

#5 PostWysłany: 12 Sty 2014 20:28 

Wrzuta świetna, szkoda że nie ma szans na taką cenę w okolicach maja, czerwca. Rzeczywiście, jeśli o mnie chodzi to też wolał bym dłużej posiedzieć na Krecie. Można polecieć do Thessalonik 17.02. za 27e (10e drożej niż 12.02) i na Krecie być 6 dni zamiast 1. Dzień na oblecenie Thessalonik po łepkach powinien wystarczyć. A co do tego czy w Thessalonikach bida do zwiedzania to bym się kłócił (ale mogę być nieobiektywny bo ze mnie Grekomaniak).
Przez wieki miasto wędrowało z rąk do rąk, przenikały się różne kultury, dzięki czemu podziwiać możemy tego efekty (w większym lub mniejszym stopniu) do dzisiaj. Dziś jest znane z bogatego życia kulturalnego, znakomitych klubów, lokali, tawern, z których wiele jest zamkniętych w sezonie a odżywa po wakacjach kiedy do miasta wracają mieszkańcy oraz liczni studenci. Ja niestety jeszcze nie miałem przyjemności odwiedzić drugiego co do wielkości miasta Grecji ale w internecie można znaleźć sporo przydatnych informacji.
Największymi atrakcjami są m.in.: Biała Wieża - symbol miasta (znajduje się w niej Muzeum Kultury Bizantyńskiej), Łuk Galeriusza, Mauzoleum Galeriusza (Rotunda) - najstarszy istniejący budynek miasta), bizantyjskie Mury Obronne, Akropol (Eptapirgio), kościół Św. Demetriusza, kościół Świętej Mądrości Bożej (Agia Sophia), kościół Agios Panteleimonas, wykopaliska archeologiczne - Pałac Galeriusza, rzymska agora, Plac Diokitirou, dzielnice Ladadika, słynna z wąskich uliczek, kolorowych starych domów, romantycznych tawern i ekscentrycznych barów oraz Kastra (Ano Poli) - Stare Miasto pełne jest bizantyjskich zabytków oraz wąskich uliczek z tawernami.
Strony, które pozwolą lepiej poznać miasto oraz zachęcą jak najwięcej do jego odwiedzenia na dzień, dwa, kilka:
www.krajoznawcy.info.pl/w-stolicy-greck ... rettyPhoto
www.krajoznawcy.info.pl/wewnatrz-murow- ... rettyPhoto
turystyka.interia.pl/swiat/news/saloniki-twoje-greckie-wakacje,1350707,3576
www.enjoythessaloniki.com/visit/
Thessaloniki zostały wybrane Stolicą Młodzieży 2014 roku warto więc tym bardziej się tam wybrać, kalendarz imprez pewnie będzie imponujący:
www.europeanyouthcapital.org/
www.visitgreece.gr/en/greeceonthespotli ... pital_2014
www.thessaloniki2014.eu/en/
inne linki:
www.thessaloniki.travel/index.php/en/
www.thessalonikicitywalks.gr/index2.html
www.virtualtourist.com/travel/Europe/Gr ... oniki.html
www.greeka.com/macedonia/thessaloniki/
www.tripadvisor.com/Attractions-g322671 ... donia.html
wikimapia.org/#lang=pl&lat=40.640009&lon=22.943809&z=17&m=b&search=thessaloniki
Poza tym jest to miejsce, z którego dostaniemy się bez problemu na Chalkidiki czy do innych części Grecji, samolotem, autobusem lub samochodem.
Piękna piosenka Maji Sikorowskiej (być może Ryan wyciągnie z tego wnioski;), którą gdy się słucha to łezka się w oku kręci:

Inne filmiki:

Ja nie mam wątpliwości czy warto się wybrać do Thessalonik.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Sty 2014 20:36 
Awatar użytkownika

Gratuluję rozmachu piterek. Godny podziwu kompleksowy wywód.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości