Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Sty 2014 18:03 
Awatar użytkownika

Dokąd
  • Madryt/Porto/Wyspy Kanarysjkie/Sevilla/Kraj Basków

Data wylotu
  • 03.02.2014

Długość pobytu
  • kilkudniowe

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Lizbona - Madryt RT 330 zł (Iberia/EasyJet)

Dodatkowe informacje
  • Witam ponownie!

Tak jak wspominałem, gdy szukałem biletu do Lizbony wyjeżdżam tam na pół roku na studia. Na miejscu ląduje 2 lutego. Czas na podróże mam do lipca. Z racji tego, że powinienem mieć dużo wolnego czasu będę miał świetną okazję do zwiedzania półwyspu iberyjskiego, pobliskich wysepek i północnych wybrzeży Afryki. Potrzebuję kilku wskazówek co ciekawego mogę zobaczyć nie płacąc dużych pieniędzy jeśli wszystkie moje podróże będą się rozpoczynały i kończyły w Portugalii (najlepiej Lizbonie).

1. Przede wszystkim, z racji tego, że mam zamiar 2 razy w miesiącu pojawić się w Madrycie (mecze na Estadio Santiago Bernabeu) szukam najkorzystniejszego połączenia między tymi miastami (samolot/pociąg/autobus?)

Poza tym chciałbym się generalnie zorientować jak tanio dotrzeć z Lizbony do:

1. kraju Basków
    2. Sevilli
    3. coś afrykańskiego np. Maroko
    4. Madera - easyJet? kupować przez ich główną strone?
    5. wyspy Kanaryjskie
    6. Lizbona-Porto (Ryanair?) Czy lepiej szukać autobusu?

Cała reszta ciekawych i budżetowych propozycji też byłaby niesamowicie mile widziana. Jeśli są jakieś mniej turystyczne miejsca must seen to także świetnie byłoby się dowiedzieć. Generalnie, na miejscu wszędzie się dogadam, mówię po hiszpańsku i portugalsku, więc serwisy/przewoźnicy tylko w tych językach wchodzą oczywiście w grę. :)

Aha, w obecnej chwili nie szukam konkretnych lotów tylko suchych informacji gdzie je wykupywać w przyszłości (no chyba, że jest teraz dostępnego coś w dobrej cenie na luty/marzec)

Przepraszam, że wszystko tak mało sprecyzowane, ale sam dopiero tworzę listę potencjalnych kierunków. Dziękuje z góry serdecznie za każdą dyskusję i pozdrawiam!

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#2 PostWysłany: 09 Sty 2014 19:02 
Site Admin

Loty: 543
Kilometry: 1 005 099
Krajów: 82 / 38.3%
2 musty to Madera i Azory, ludzie jeżdżą celowo do Lizbony by dostać się w te strony;) latają tam easy jet, tap i sata, ceny najniższe (nie śledzę na co dzień, może da się mniej, ale tyle miały najniższe które widziałem, a azory obserwuje już jakiś czas, a na maderze byłem) na tych kierunkach z Lizbony to ok 40e rt na Maderę i ok 90e rt na azory

także korzystaj!:)

#3 PostWysłany: 10 Sty 2014 20:39 
Awatar użytkownika

Dzieki za propozycje! Zanotowane w moim podroznym zlotym zeszycie do zaliczenia w najblizszym czasie.

A jak z tym Madrytem? Nie znajde nic taniej niz 315zl easyjet?

#4 PostWysłany: 10 Sty 2014 20:45 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 29 031
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Tą cenę (315 zł) spokojnie zbijesz - spróbuj wylotu 4.02 i poszukaj na forum, i stronie tzw. patentu praskiego :)

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Sty 2014 21:27 
Awatar użytkownika

Nie nie nie. 8-) Ja nie potrzebuje wylotu 4.02 - chce tam poleciec kilka razy w okresie od lutego do czerwca. Chociaz najwygodniej byloby jakby to byly podroze weekendowe, bo raz: nie mam wtedy zajec na uczelni, dwa: Real rozgrywa wtedy najczesciej mecze.

Zagadka tylko czy jak juz potrzebuje to wieksza szansa na nizsza cene easyjetem, iberia czy moze w ogole renfe?

#6 PostWysłany: 10 Sty 2014 22:15 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 010 827
Krajów: 78 / 36.5%
niebieski
Pakuję się właśnie do Lizbony na niedzielny mecz Benfica vs FC Porto. Przy okazji robię wypad na Maderę i do Madrytu. Za bilet LIS-MAD-LIS płaciłem w grudniu 180zł RT (easy). Obecnie na luty są w podobnej cenie, tyle że w dni powszednie. Jeżeli chcesz konkretne weekendy meczowe, to niestety o niskokosztowe opcje lotów będzie ciężko.

Najtańszą możliwością, o ile nie musi być Bernabeu i zadowolisz się Coliseum Alfonso Perez (Getafe vs Real) + zwiedzanie, jest przylot 16.02 i wylot 19.02 za 190 zł metodą praską (wcześniejszy powrót 17 lub 18 też dostępny trochę drożej). Lot na Real vs Elche 22-24.02 możesz kupić za ~240zł RT.

Załączniki:
Komentarz do pliku: W kółkach dni meczowe w Madrycie.
madryt mecze.jpg
madryt mecze.jpg [ 87.12 KiB | Obejrzany 1412 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Sty 2014 02:44 
Awatar użytkownika

Super. Jutro pokombinuje, dzieki!

Z ciekawosci - ile kosztował Cie bilet na derby Portugalii?

#8 PostWysłany: 11 Sty 2014 03:34 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 010 827
Krajów: 78 / 36.5%
niebieski
Akurat na ten konkretny mecz bilety rzucone do publicznej sprzedaży kosztowały od 25 do 75 euro, ale to spotkanie specjalne. Ogólnie w Portugalii wejściówki są dosyć tanie, będąc na miejscu i mając Membership można dostać się na ligę za 10 euro (jeżeli dobrze pamiętam, to jest nawet bilet gratis przy kupnie członkostwa). Także polecam wizyty nie tylko na Bernabeu. Dobrej piłki nigdy za wiele.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 26 Lip 2015 11:13 

srebrny
Pytanie do znawców. Szukam lotu/środku podróży na ostatni weekend listopada (najchętniej sobota) z Porto do Lizbony. Ceny biletów w Ryan Air to obecnie najtańsza opcja powietrzna- 19 EUR. Jeszcze kilka dni temu były po 9. Czy myślicie, że jest szansa na spadek ceny tego połączenia?

Ew. czy jest szansa/sens jechać pociągiem lub busem. Może jest jakieś nocne połączenie?

#10 PostWysłany: 26 Lip 2015 11:17 

Loty: 294
Kilometry: 392 132
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Arekkk napisał(a):
Pytanie do znawców. Szukam lotu/środku podróży na ostatni weekend listopada (najchętniej sobota) z Porto do Lizbony. Ceny biletów w Ryan Air to obecnie najtańsza opcja powietrzna- 19 EUR. Jeszcze kilka dni temu były po 9. Czy myślicie, że jest szansa na spadek ceny tego połączenia?

Ew. czy jest szansa/sens jechać pociągiem lub busem. Może jest jakieś nocne połączenie?

Do listopada sporo czasu, Ryanair powinien jeszcze wrzucić bilety za 9 EUR. Pociągi i busy od około 15 EUR, także myślę że lepiej kupić nawet za 19 EUR przelot ;)
Arekkk uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 26 Lip 2015 16:35 
Awatar użytkownika

srebrny
na tego typu trasie, o ile cena jest podobna, zdecydowanie lepiej kupic jest bilet na pociag. Szybciej i wygodniej. Ew bus, w ostatniej kolejnosci samolot.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 26 Lip 2015 18:39 

srebrny
Rw, dlaczego tak uważasz? Czy możesz podać jakieś namiary np. na busy? Najlepiej, gdyby coś jeździło w nocy. :)

#13 PostWysłany: 26 Lip 2015 22:59 

Autobusy: http://www.rede-expressos.pt/
Generalnie od 6 do 21 codziennie co godzine, a w nocy o 00:45 (przyjazd do Lizbony kolo 4:30), wiecej polaczen w piatki i niedziele.
 Profil Relacje PM off
Arekkk uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości