Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: WAW/RZE/KRK -> PARIS
#1 PostWysłany: 10 Sty 2014 16:37 

niebieski

Dokąd
  • PARYŻ

Data wylotu
  • 27.06.2014

Data powrotu
  • 01.07.2014

Długość pobytu
  • 4-5 dni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 598 zł

Dodatkowe informacje
  • Koniecznie chciałbym być na miejscu 30 czerwca - rocznica ślubu, inne konfiguracje dotyczące dni mile widziane.
    Nie wiem czy rezerwować teraz za 600, bo później z kolei mogę nie znaleźć miejsca na airbnb.

Hotele są koszmarnie drogie.

Czy 600 zł to dobra cena na lot do Paryża?
    Jeśli nie to kiedy może trafić się coś tańszego?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 10 Sty 2014 18:15 
Awatar użytkownika

Loty: 392
Kilometry: 539 554
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
WMI-BVA-WMI

FR 27.06 - 02.07 za 299 zł.

Do tego dolicz dojazd z Warszawy do Modlina (x2) i z Beauvais do Paryża (x2).
Jak będziesz śledził ceny to myślę, że spokojnie znajdziesz w okolicach 150 zł RT.

Niby to czerwiec i sezon się powoli zaczyna, ale ja bym poczekał.
Jeszcze nie pora na kupowanie biletów lowcostami na czerwiec, poczekaj gdzieś do kwietnia.

#3 PostWysłany: 10 Sty 2014 18:41 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Możesz obserwować również EasyJet z Krakowa - lata na główne lotnisko Paryża, CDG. Przejazd do miasta kosztuje tylko 10 euro i jest szybszy niż autobusem z Beauvais. Aczkolwiek cena na dzisiaj też nie powala, wychodzi bodajże około 500 zł/os.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Sty 2014 18:57 

Szyn3k napisał(a):
WMI-BVA-WMI

FR 27.06 - 02.07 za 299 zł.

Do tego dolicz dojazd z Warszawy do Modlina (x2) i z Beauvais do Paryża (x2).
Jak będziesz śledził ceny to myślę, że spokojnie znajdziesz w okolicach 150 zł RT.

Niby to czerwiec i sezon się powoli zaczyna, ale ja bym poczekał.
Jeszcze nie pora na kupowanie biletów lowcostami na czerwiec, poczekaj gdzieś do kwietnia.

to co znalazłeś jest dokładnie tym samym co znalazł autor, bo on mylnie podał cenę łączną dla 2 osób, sugestie właściwe, przy czym wiedząc jakie mam daty lotów rezerwowałbym już airbnb i sukcesywnie wejście na wieżę eiffla itd.
 PM off  

#5 PostWysłany: 11 Sty 2014 10:09 

niebieski
I myślicie że lot na pewno trafi się nie droższy niż te 598 zł?
Bo jak porezerwuje dużo rzeczy, a okaże się że lot kosztuje 800-1000 to wycieczka mija się z celem..
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Sty 2014 14:23 

masz kilka opcji lotów wizzair i ryanair, że na pewno kupisz taniej (na skyscanner pozakładaj sobie alerty cenowe z powiadamianiem na e-mail o zmianach cen na tym kierunku z kilku interesujących cię miast, będziesz na bieżąco ze zmianami) - sam lecę 12.06 ale mi się udało z Wrocławia wizzair za 34 zł z wdc, który potem zmienili mi z powodu likwidacji lotu za darmo na z Pyrzowic)
 PM off  

#7 PostWysłany: 27 Sty 2014 09:29 

niebieski
Odnawiam temat, może niewiele czasu minęło, ale patrząc na ceny biletów, one ciągle tylko rosną :)
Było za 598 zł/2 osoby, teraz już 800 zł.

Myślicie, że ok. kwietnia/maja coś zacznie maleć?

Pytam, bo jestem laikiem :)

Edit:
Kupiłem bilety za 800zl z WAW-CDG.
Myślę że dobra cena.

EOT.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Lut 2014 23:24 

Wiatajcie mam do was prośbę o odpowiedź.

W czerwcu 14 wybieramy się z W-wy do Paryża. Mam dwie opcje Wizzer i Lot/Air France. "Goły" Wizzer 14.06.2014 r. (sobota) i powrót 21.06. w tj chwili dla 4 osób jest tylko trochę tańszy od liniowych a tu mam możliwość bagażu. Myślałem że Wizzer im bliżej do wylotu to będzie tanieć, tymczasem ostatnio skoczył mi o 400 złotych. Z kolei Lot i Air france na razie stoi w miejscu. I tu mam pytanie, czy mogę liczyć na to że Wizzer stanieje tak do marca/kwietnia ? Czy też w soboty raczej cena nie spadnie. Czy moge liczyć na jakieś promocje w liniowych połaczeniach, czy to już wg. was jest maks (ok. 2800 za 4 osoby). Czy ceny liniowe już tylko będą rosły i np. za miesiąc będą wyższe , czy można będzie złapać jeszcze jakąś okazję. Do kiedy czekać
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Lut 2014 23:57 

robek321 napisał(a):
Wiatajcie mam do was prośbę o odpowiedź.

W czerwcu 14 wybieramy się z W-wy do Paryża. Mam dwie opcje Wizzer i Lot/Air France. "Goły" Wizzer 14.06.2014 r. (sobota) i powrót 21.06. w tj chwili dla 4 osób jest tylko trochę tańszy od liniowych a tu mam możliwość bagażu. Myślałem że Wizzer im bliżej do wylotu to będzie tanieć, tymczasem ostatnio skoczył mi o 400 złotych. Z kolei Lot i Air france na razie stoi w miejscu. I tu mam pytanie, czy mogę liczyć na to że Wizzer stanieje tak do marca/kwietnia ? Czy też w soboty raczej cena nie spadnie. Czy moge liczyć na jakieś promocje w liniowych połaczeniach, czy to już wg. was jest maks (ok. 2800 za 4 osoby). Czy ceny liniowe już tylko będą rosły i np. za miesiąc będą wyższe , czy można będzie złapać jeszcze jakąś okazję. Do kiedy czekać

Biorąc pod uwagę obecne ceny wizzair, koszty dojazdu do Paryża z Beauvais oraz koszt bagażu rejestrowanego bo z małym podręcznym raczej się nie da to kupowałbym już znalezione na skyscanner bezpośrednie loty LOT-U za niewiele więcej niż 500 zł/osoba:
Kod:
ODLOTY - 14 czerwca 2014
LOT
LO331

07:30    WAW Warszawa    Wylot    2 h 25 min
09:55    CDG Paryż Charles de Gaulle    Cel podróży
Podróż powrotna

POWRÓT - 21 czerwca 2014
LOT
LO334

07:15    CDG Paryż Charles de Gaulle    Wylot    2 h 10 min
09:25    WAW Warszawa

2 057,60 zł Cena rzeczywista
Klasa ekonomiczna
4 dorośli
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości