Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Seszele czerwiec 2014
#1 PostWysłany: 06 Sty 2014 23:37 

Dokąd
  • Mahe (SEZ)

Data wylotu
  • 07.06.2014

Data powrotu
  • 22.06.2014

Długość pobytu
  • ok 14 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • WAW-SEZ Emirates 3508 1 przesiadka, Etihad 3377 2 przesiadki

Dodatkowe informacje
  • Witam! Po przeczytaniu wątków o Seszelach. Zdecydowaliśmy się,że to właśnie tam chcemy spędzić "miesiąc miodowy" ( dlatego czerwiec). Obecnie cena za bilety z różnych miast Europy jest powyżej 3 tysięcy. Czy warto czekać na tańsze możliwości, czy raczej akceptować ceny jakie są? Czy myślicie,że jest szansa na jakąś ciekawą promocją w najbliższej przyszłości (jak Emirates rok temu)?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 07 Sty 2014 12:22 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Etihad z Paryża w dniach np. 8-23 czerwca jest po 578 Euro (~2450 zł).
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Sty 2014 19:59 

Dzięki! Rzeczywiście z Paryża lepsza cena, ale dolot i transfer znacznie podbijają cenę.
|...o...| Wiesz, nam najbardziej pasuje czerwiec, od razu po ślubie ;). Ale jest aż tak kiepsko? Słyszałem,że morze może być wzburzono,ale aż tak duże zachmurzenie?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Sty 2014 20:02 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Byłem na przełomie maj/czerwiec i jakoś przez większość czasu świeciło słońce a chmur było niewiele. To jest takie miejsce że zawsze jakieś chmurki będą. Padało jedynie wieczorami może 2,3 razy.

Seszele to przepiękne miejsce, w które warto jechać zawsze.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Sty 2014 18:37 

A czy mógłby ktoś podpowiedzieć czy bilety na takie trasy (WAW-SEZ) mogą jeszcze trochę stanieć czy raczej nie ma co liczyć. Zastanawiam się czy czekać, a może brać ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Sty 2014 19:02 

Seszele są przereklamowane !
Spędziliśmy tydzień na Mahe w listopadzie. Przejechaliśmy wyspę wszerz i wzdłuż oglądając pewnie ponad połowe plaż i uważam , że w stosunku np. do Tajlandii Seszele nie oferują nic nadzwyczajnego, a nawet powiedziałbym że w Tajlandii można znaleźć znacznie większą różnorodność i plaż i wszelkich atrakcji. Natomiast ceny na miejscu całkiem odjechane. Hotele 5 x droższe niż w Tajlandii a w restauracjach ta różnica jest chyba jeszcze większa.
Spędzenie tygodnia na Seszelach w średniej klasy hotelu to koszt zwykle nie mniejszy niż 7 tyś zł i twierdzę , że te wyspy nie są warte takich pieniędzy.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Sty 2014 19:45 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
proceder napisał(a):
Seszele są przereklamowane !
Spędziliśmy tydzień na Mahe w listopadzie. Przejechaliśmy wyspę wszerz i wzdłuż oglądając pewnie ponad połowe plaż i uważam , że w stosunku np. do Tajlandii Seszele nie oferują nic nadzwyczajnego, a nawet powiedziałbym że w Tajlandii można znaleźć znacznie większą różnorodność i plaż i wszelkich atrakcji. Natomiast ceny na miejscu całkiem odjechane. Hotele 5 x droższe niż w Tajlandii a w restauracjach ta różnica jest chyba jeszcze większa.
Spędzenie tygodnia na Seszelach w średniej klasy hotelu to koszt zwykle nie mniejszy niż 7 tyś zł i twierdzę , że te wyspy nie są warte takich pieniędzy.

Ja byłem tydzień na Mahe i jakoś mam zupełnie odwrotne zdanie. Jeżeli ktoś potrafi sobie zorganizować czas, przed wyjazdem ogarnąć główne rzeczy (nie trzeba nocować w kilkugwiazdkowych hotelach) to na pewno nie jest tak mega drogo jak pisze przedmówca.

Co do ceny:
aktualnie możesz kupić w podobnych datach (np. 07.06-23.06) bilety Air France za około 3200zł. Cena 3.5k to trochę sporo nawet biorąc pod uwagę klasę linii. Jedno jest pewne - drożej niż 3600zł na pewno nie będzie, a może trafi się jakaś promocja w co niestety wątpie.

Pozdrawiam

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości