Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Sty 2014 21:18 

• Barcelona El Prat, później Wenecja lub Bergamo

Dokąd
  • Lot z Barcelony do Wenecji, Powrót z Wenecji do Polski , najlepiej Gdańsk lub Poznań

Data wylotu
  • 12.03.2014

Data powrotu
  • 15.03.2014

Długość pobytu
  • około tygodnia łącznie

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • Znalazłem do tej pory loty Ryanair z El Prat do Bergamo za 23 Euro na 12.03.2014, później lot z Bergamo do Gdańska na piątek 14.03.2014 za niecałe 60 Euro. Każdy szuka taniej....

Dodatkowe informacje
  • Witam Serdecznie.
    Razem z moją Panną i dwójką Przyjaciół planujemy niewielki bo zarazem tygodniowy wylot poza granice Naszego Kraju ( w Ustrzykach Dolnych już byłem, jakby ktoś pytał :) ). Bilety do El Prat (Barcelona) udało mi się kupić w dość okazyjnej cenie WizzAir'em za 159zł od osoby. Chcemy z El Prat ( może być również Girona ) polecieć do Wenecji - szykuje się ostra akcja - m.in. chciałbym tam Poprosić moją Damę o rękę. Wiadomo, ale Proszę , bez łez ;) Ogólnie szukamy jakiegoś fajnego połączenia z Barcelony do Wenecji. Wiem , że z tym jest ciężko. Wertowałem już strony www z lotami do Bergamo- dalej pociągiem do Wenecji. Może ktokolwiek ma większe pojęcie o lotach w tych regionach ode mnie. Uwierzcie, że szukałem wiele razy . Najlepsza oferta jaką udało mi się wypatrzeć to lot z El Prat do Bergamo na 12 lub 13.03.2014 za niecałe 23 Euro. Aby dostać się do Wenecji należy doliczyć koszta za pociąg + czas, który jest jak każdemu wiadomo niezbędny. Z Bergamo znalazłem lot WizzAir do Gdańska w piątek za niecałe 60 Euro od osoby. Fajnie , że akurat do portu docelowego jednakże patrząc na fakt iż jest to w piątek , a nie np. w sobotę lub niedzielę nie cieszy już tak bardzo. W niedzielę muszę być w Polsce bo do tego dnia mam urlop. Może ktokolwiek z Forumowiczów jest w stanie mi Pomóc? Podsumowując 12 lub 13.03.2014 z El Prat do Wenecji, 15, najpóźniej 16.03.2014 powrót z Wenecji najlepiej do Gdańska. To jest najbardziej optymistyczna opcja. Jestem otwarty na wszelkie alternatywne propozycje. Pozdrawiam ! :)

Ostatnio edytowany przez oes85 03 Sty 2014 23:04, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 03 Sty 2014 21:22 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
Poczekaj z szukaniem jeszcze 2 tygodnie - miesiąc. Będzie taniej.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Sty 2014 21:28 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
poza tematem..ale jak ja Wam cholera zazdroszczę że możecie sobie wymyślać takie miejsca na zaręczyny...byś się urodził 15 lat wcześniej to byś marzył o zabawie w remizie ;)
a teraz - UE, Schengen, loty po dziesiąt zeta...a ja stałem w kilometrowej kolejce po wizę do USA dla Ojca, innym razem kilka godzin w rotundzie żeby dostać forinty...i Batorym (chyba tak się ten pociąg zwał) do Budapesztu z trzepankiem na granicy...jakieś łańcuszki złote na szyi kitrane przed celnikami...

#4 PostWysłany: 03 Sty 2014 22:12 

Kański...nie uważasz , że wiąże się to ze sporym ryzykiem kupna biletów w lepszych cenach? Przepraszam Cię za mój teoretyczny pesymizm ale nie mam wyczucia jeżeli chodzi o kupna biletów na samolot ;)

Co do odbicia tematu. Wiesz...dla mnie tak naprawdę nie ma znaczenia w którym miejscu się oświadczę. Jako, że My Mężczyźni mamy do tego nieco inne podejście, rzeczą wiadomą jest to , że zaręczyny są dla Kobiet, gdyż facet stawia sprawę jasno i przeważnie, aczkolwiek nie zawsze liczą się dla Niego fakty, a nie okólna otoczka ;) Zaręcz się jeszcze raz ! :) Pozdrawiam również Ciebie ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Sty 2014 22:16 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
popraw tytuł

nikt Ci nie zagwarantuje że ceny spadną, mogą wzrosnąć, ale ja bym czekał jak Kański mówi
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Sty 2014 22:47 

niebieski
Możesz też polecieć z Barcelony do Wenecji, a następnie z Bolonii do Modlina -wszystko Ryanairem.

Załączniki:
barven.JPG
barven.JPG [ 69.34 KiB | Obejrzany 694 razy ]
bolwar.JPG
bolwar.JPG [ 70.65 KiB | Obejrzany 694 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Sty 2014 23:00 

zbyhu napisał(a):
popraw tytuł

nikt Ci nie zagwarantuje że ceny spadną, mogą wzrosnąć, ale ja bym czekał jak Kański mówi

Temat poprawiłem, mając nadzieję , że jest lepiej ;)
Co do gwarancji tańszego lotu tego właśnie się obawiam, więc w niedzielę zamówię bilety z El Prat do Wenecji dzięki następnemu mówcy ;)

Łączony post:
wojtol napisał(a):
Możesz też polecieć z Barcelony do Wenecji, a następnie z Bolonii do Modlina -wszystko Ryanairem.

Dzięki Serdeczne za namiar z El Prat do Wenecji. Nie wiem jak mogłem to przegapić ;) Co do lotu z Boloni do Modlina to również nie jest to zła opcja. Raz, że będę w Wenecji dzień dłużej (emocje bynajmniej opadną ) , a dwa , że do Boloni jest nieco taniej , no i na bilecie można zaoszczędzić 50 Euro od pary więc transport do Trójmiasta i tak uważałbym za bardziej opłacalny w Sobotę, niż tak jak myślałem w Piątek ;)

Jakieś inne propozycje moi Drodzy ?
Pozdrawiam !

Łączony post 2:
A jeszcze jedno pytanie ;)
Faktycznie jest tak ,gdy na stronie www Ryanair'a pokazuje komunikat, że pozostały ostatnie 3 bilety w tej cenie to jest to faktem czy raczej zabiegiem marketingowym mającym na celu nakłonić ew. klienta do zakupu biletu w tej chwili, a nie np. za 2 tyg kiedy to okaże się , że może być jeszcze taniej ?

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 03 Sty 2014 23:09, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Sty 2014 23:14 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
dzięki.

połączyłem jeszcze Twoje 3 posty - nie pisz jednego pod drugim - korzystaj z opcji zmień w prawym rogu :)

Komunikat Ryanaira jest faktem, ale to jest cena w obecnej chwili, może jeszcze spaść później.

Lot do Wenecji bym chyba brał dla świętego spokoju na Twoim miejscu, a za powrotem się rozglądał. Myślę że na pewno coś znajdziesz za 10-15 euro z Bolonii czy Bergamo.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Sty 2014 23:34 

zbyhu napisał(a):
dzięki.

połączyłem jeszcze Twoje 3 posty - nie pisz jednego pod drugim - korzystaj z opcji zmień w prawym rogu :)

Komunikat Ryanaira jest faktem, ale to jest cena w obecnej chwili, może jeszcze spaść później.

Lot do Wenecji bym chyba brał dla świętego spokoju na Twoim miejscu, a za powrotem się rozglądał. Myślę że na pewno coś znajdziesz za 10-15 euro z Bolonii czy Bergamo.

Dzięki za sugestie ;)
Właśnie tak też zrobię. Kupię bilet do Wenecji,a z powrotnym wstrzymam się kilka tygodni ;)
Tematu oczywiście nie zamykam. Jak znajdę coś baaardzo dogodnego to z pewnością podzielę się tym na forum ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Sty 2014 23:57 

Ten do Wenecji możesz kupować ,jeżeli bedzie tańszy to o jakieś 4-5 e nap. 20,99 patrząc po innych datach.
Z Bolonii jest jeszcze Wrocław za 17e ale w niedzielę rano . Więc zostaje długi kulanie się póżniej PB do Gdańska. Warszawa też może być tańsza tak pod koniec stycz i pierwszych dniach lutego.
To że system pokazuje zostało 3 miejsca w tej cenie może również oznaczać że cena na 1 dzień wzrośnie a potem spadnie jeszcze taniej niż było. Kilka dni temu jak kupowałem system nie pokazywał że zostało 3 lub 4 miejsca w tej cenie. Sprawdziłem sam ,że jest 8 miejsc a 9 jest droższe o 8 e. Po zakupie biletu automatycznie cena poszła do góry o bagatela 15 e i tak się trzyma. To jest ruletka,nie rozgryziesz.
Oczywiście bilety kupuj "mykiem" w zł unikniesz podwójnego przewalutowania.
 PM off  

#11 PostWysłany: 05 Sty 2014 13:12 

Wszystko zrozumiałem ;)
No prawie wszystko...na czym polega owy "myk" aby uniknąć przewalutowania?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Sty 2014 13:16 

oes85 napisał(a):
Wszystko zrozumiałem ;)
No prawie wszystko...na czym polega owy "myk" aby uniknąć przewalutowania?
Pozdrawiam

http://silesiair.com.pl/jak-zmienic-wal ... w-ryanair/

ale nie płać kartą visa, bo i tak może przewalutować
 PM off  

#13 PostWysłany: 05 Sty 2014 16:20 

Udało mi się zarezerwować bilety z EL Prat do Wenecji na 12.03.2014 za 26 euro od osoby omijając przewalutowanie wg kursu RyanAir który wynosił 4,46 zł za euro, natomiast mój bank przewalutował mi tą cenę po kursie 4,19zł za euro ;) Teraz wielkie wyzwanie i poszukiwania lotu do Polski w weekend 15-16.03.2014 ;)
Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest powrót do Gdańska , ale wiem , że z tym w przystępnych cenach jest problem.
Zgodnie z Waszymi podpowiedziami biorę pod uwagę loty z Bolonii czy to do Wrocławia czy do Modlina ;)
Znalazłem bezpośrednie połączenie z Wenecji do Gdańska lotem z AirBerlin, ale cena nieco poraża - coś około 500zł od osoby więc szukam dalej ! :)
Dzięki za wszelaką pomoc ! Gdyby nie Wasza pomoc dałbym się oszukać RyanAir'owi na walucie oraz nie znalazłbym tych wszystkich połączeń ! :)
Szkoda, że na wikipedii nie zaktualizowali wszystkich połączeń w danych portach lotniczych ( taką strategię też przyjąłem, uwzględniając nawet ew. przesiadki ), no ale jak to się mówi "nie można mieć wszystkiego".
Dziś zajrzałem na przelot z Bergamo do Gdańska na bodajże 14 marca i cena podskoczyła o 10 euro do 69,99 euro od osoby. Mam nadzieję , że coś odpuszczą za może dwa , trzy tygodnie i wtedy może uda się zakupić coś w okazyjnej cenie ;)
Pozdrawiam Wszystkich Pomocnych !
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości