Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Wrz 2011 10:31 

Witam!

Poszukuję możliwych rozwiązań lotu z Oulu (Finlandia) do Polski (Wrocław) w terminie 21-23 grudnia oraz powrót 7-8 stycznia, przy czym nie ograniczam sie do lotniska Wrocławskiego, ale generalnie do szeroko pojętej okolicy, także po stronie Fińskiej - mogę dojechać pociągiem np. Tampere/Turku/Helsinek (w cenie około 35E w jedną stronę).

Aktualnie znalazłem AirBaltic na trasie Oulu - Berlin w cenie 228E w obie strony wraz z bagażem.

Czy widzicie jakieś lepsze (tańsze) możliwości odbycia tej podróży? Może warto poczekać na tańsze bilety? Nigdy nie podróżowałem w podobnych terminach, więc nie wiem, czy jest szansa że ceny jeszcze będą spadać, czy raczej tylko będą szły w górę.

Pozdrawiam
gonzo_102
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 15 Wrz 2011 12:19 

Prawdopodobnie najtańszym połączeniem będzie lot z Turku do Gdańska (WizzAirem) i dalej kontynuowanie podróży pociągiem (albo jak upolujesz tanie bilety to PolskimBusem). W ten sposób możesz wydać o ok. połowę mniej niż Ty znalazłeś, ale będzię to czasochłonna podróż.

21.12 Turku-Gdańsk 89zł + pociąg do Wrocławia (jadący w nocy 9 godzin) 61zł <bez ulgi>
06.01 Gdańsk-Turku 69zł + pociąg pewnie też ok 61zł (nie ma jeszcze rozkładu)

Wychodzi 280zł + 70eur (dojazdy 'z' i 'do' Turku), ale nie musisz już jechać z Berlina do Wrocławia.
Zamiast pociągu PolskimBusem można tą trase zrobić jeszcze ok 100zł taniej.

Z Wrocławia do Gdańska można Eurolotem dolecieć za 195zł jak chcesz wygodnie i szybko, a nadal taniej niż przez Berlin.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Wrz 2011 13:14 

skąd masz takie ceny lotów Turku - Gdańsk i Gdańsk - Turku? Ja znalazłem na stronie WizzAira te loty w cenie 99 Euro za jeden, a ponieważ jest to okres świąt, obawiam się że ceny mogą takie pozostać.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Wrz 2011 13:44 

Mój błąd, bo zaznaczyłem złe kirunki (Turku z Gdańskiem zamieniłem), a to jak widać bardzo zmienia postać rzeczy... Pewnie troche ludzi pracuje w Finalndii i wraca na święta, za to z Finalndii do Polski na święta nikt nie lata :/
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Wrz 2011 14:15 

To ciężko coś dużo taniej znaleźć...
LOTem do Warszawy wychodzi po doliczeniu dojazdu do Helsinek 205euro, ale powrót 6.01.12
Wylot: 23.12.2011 - 11:20
Powrót: 06.01.2012 - 07:45
588,51zł
Może jeszcze oszczędzisz na tym, że Wawa-Wrocław-Wawa można taniej zrobić niż Berlin-Wrocław-Berlin...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Wrz 2011 14:32 

niebieski
Trochę taniej i do Warszawy

airBaltic Oulu (OUL) Warsaw (WAW) 1 [RIX] Wed, 21 Dec 06:45 12:05 6h 20 88.87 EUR
airBaltic Warsaw (WAW) Oulu (OUL) 1 [RIX] Mon, 9 Jan 15:10 21:55 5h 45 101.30 EUR
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Wrz 2011 17:18 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
albo coś takiego

Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Uploaded with ImageShack.us

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości