Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Gru 2013 18:37 
Awatar użytkownika

Cześć,

Planujemy zwiedzić kawałek Norwegii (głównie północny zachód). Wycieczka będzie niskobudżetowa, zatem bierzemy rowery, namioty, śpiwory, prowiant, etc. Pytanie brzmi - jak najtaniej i zarazem w miarę wygodnie dotrzeć z Poznania do Bergen lub Ålesund?

Znaleziona opcja na lipiec 2014 (wyliczenie na 1 osobę):

- Wizz-air - samolotem z Gdańska do Bergen lub Ålesund - 738 pln RT (z członkostwem 488 zł, ale nie mamy karty -> opłaca się dorobić to członkostwo?) + przewóz rowerów jako bagażu rejestrowanego (252 zł) + torba na rower (160 zł) + podróż pkp Poznań-Gdańsk (150-200); razem: 1350 zł

I to tyle. Jak inaczej/taniej się tam dostać? Powyższa rozkładówka to niezbyt wygodna opcja, a do tego dość droga. Może pkp, promem, innymi lotami, etc? Czekać na promocję czy już ciężko o lepsze promocje? Z Poznania też niby Wizz lata do Bergen, ale nie ma żadnych lotów w systemie...

Jeśli ktoś organizował podobną wyprawę to proszę o porady.
 Profil Relacje PM off  

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#2 PostWysłany: 27 Gru 2013 18:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja na Waszym miejscu wykupilbym WDC. Żadna karta przy płatności nie daje zniżek. Podział cen jest tylko na WDC i bez WDC

#3 PostWysłany: 27 Gru 2013 19:00 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.9%
niebieski
W 2007 spędziliśmy wakacje z rowerami w Norwegii. 12 osób, 3 samochody, rowery na przyczepce. Prom Gdynia - Karlskrona.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Gru 2013 19:22 
Awatar użytkownika

@littleboy1989
Podróżujemy w 2 osoby, czyli za sam przelot Gdańsk - Bergen płacimy na dzień dzisiejszy 1476 zł. Przy zakupie WDC za 130 zł cena spada do 976 zł. Oszczędzamy w ten sposób 370 zł - całkiem sporo, dzięki.

@krasnal
Byłem promem w Karlskronie - 459 za rejs dla 2 osób w 2 strony, w promocji. Z rowerami i w dwóch różnych rejsach zapewne byłoby sporo więcej. No i jakoś musielibyśmy się dostać z Karlskrony do Bergen (ok. 1000 km). Samochodem na dwie osoby wyszłoby drożej niż samolotem, choć fakt - wygodniej :-)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Gru 2013 19:37 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 19.3%
No i przede wszystkim trzeba poczekać na niższe ceny WizzAir. 34 PLN za lot wydaje się być realne, a biorąc poprawkę na "gorący" okres wakacyjny - na pewno poniżej 100 PLN.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Gru 2013 19:45 
Awatar użytkownika

Fakt, póki co ceny lotów nie zachwycają i chyba pozostaje czekać. Ciekawi mnie również czy ponownie otworzą loty z Poznania do Bergen, ktoś wie? Nigdzie oficjalnej informacji nie znalazłem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości