Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Wrz 2011 14:45 

Znalazłem cos takiego na intenstywny listopadowy tydzień w poszukiwaniu słońca!

19.11 Poznań - Mediolan/Bergamo 17.20-19.05 24 zł (20.11 wizyta w Mediolanie)
21.11 Mediolan/Bergamo - Walencja 06.35-08.30 14,99 EUR
21.11 Walencja - Malaga 22.20-23.30 6 EUR
22.11 Malaga - Barcelona 17.20-19.00 6 EUR
23.11 Barcelona - Porto 22.50-23.40 9 EUR
24.11 Porto- Madryt 15.55-18.05 6 EUR
26.11 Madryt - Mediolan/Bergamo 06.00-08.15 14,99 EUR (26.11 wizyta w Bergamo)
26.11 Mediolan/Bergamo - Poznań 15.10-16.55 6 EUR

CAŁOŚĆ ZA 294 ZŁ :)
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 14 Wrz 2011 16:52 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
+ sprint (w cenie)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Wrz 2011 17:08 

Fajna sprawa :) Szkoda, że nie dostanę tyle urlopu w tym terminie :(
Ja coś podobnego zabukowałem na 3 dniowy weekend listopadowy (11/13)

Image
Całość z pociągiem z Pragi do Ostravy za ok 600 zł. Mam zabukowany też hotel w Casablance za ok 150 zł z tym, że będę szukał jeszcze darmowego spania na CS. W Madrycie spię natomiast u kuzyna :)
Tak więc Casablanca, Rabat (dojazd pociągiem), Madryt, Rzym i Praga w 3 dni :D :)

#4 PostWysłany: 14 Wrz 2011 17:21 

matys napisał(a):
Znalazłem cos takiego na intenstywny listopadowy tydzień w poszukiwaniu słońca!

19.11 Poznań - Mediolan/Bergamo 17.20-19.05 24 zł (20.11 wizyta w Mediolanie)
21.11 Mediolan/Bergamo - Walencja 06.35-08.30 14,99 EUR
21.11 Walencja - Malaga 22.20-23.30 6 EUR
22.11 Malaga - Barcelona 17.20-19.00 6 EUR
23.11 Barcelona - Porto 22.50-23.40 9 EUR
24.11 Porto- Madryt 15.55-18.05 6 EUR
26.11 Madryt - Mediolan/Bergamo 06.00-08.15 14,99 EUR (26.11 wizyta w Bergamo)
26.11 Mediolan/Bergamo - Poznań 15.10-16.55 6 EUR

CAŁOŚĆ ZA 294 ZŁ :)

masz jakiś plan awaryjny gdyby coś się obsunęło ? wypadło ? odwołano ?

#5 PostWysłany: 14 Wrz 2011 17:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Oberschlesien napisał(a):
Fajna sprawa :) Szkoda, że nie dostanę tyle urlopu w tym terminie :(
Ja coś podobnego zabukowałem na 3 dniowy weekend listopadowy (11/13)

Image
Całość z pociągiem z Pragi do Ostravy za ok 600 zł. Mam zabukowany też hotel w Casablance za ok 150 zł z tym, że będę szukał jeszcze darmowego spania na CS. W Madrycie spię natomiast u kuzyna :)
Tak więc Casablanca, Rabat (dojazd pociągiem), Madryt, Rzym i Praga w 3 dni :D :)

O ile Rzym jeszcze jestem w stanie zrozumiec (6h) - to co Ty zobaczysz w Madrycie? Na te miasta trzeba poświęcic minimum kilka dni :-)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Wrz 2011 17:32 

Andi napisał(a):
O ile Rzym jeszcze jestem w stanie zrozumiec (6h) - to co Ty zobaczysz w Madrycie? Na te miasta trzeba poświęcic minimum kilka dni :-)

Madryt w kilka dni? Hmm....ja należy do tych osób, które z reguły oglądają zabytki z zewnątrz, a nie wchodzą do jakiegoś muzeum tylko po to żeby zobaczyć jakieś dwa obrazy ;) Najważniejsze punkty Madrytu spokojnie zobaczę tym bardziej, że będzie mnie obwoził/oprowadzał samochodem kuzyn który mieszka tam kilkanaście lat. Nie ukrywam jednak, że głównym celem jest zobaczenie Casablanki i Rabatu bo południe Maroka mam już zaliczone. Wieczór poświęcam na Casablankę, a z samego rana udaję się do Rabatu pociągiem. Rzym hmm...6 h może mało, może dużo czasu. Wystarczy dobry przewodnik i konkretna trasa przed przyjazdem do danego miasta. Zresztą zawsze tak robię i jeszcze się nie zawiodłem :) Praga (byłem kilkadziesiąt razy) natomiast to tylko przystanek końcowy/przesiadkowy do Ostravy skąd mam już tylko 35 km do domu :)

#7 PostWysłany: 14 Wrz 2011 17:59 

To życzę dobrej pogody w Krakowie :) W listopadzie już bywają nieraz mgły dopołudniowe, szczególnie na Balicach.

W Rzymie to można chyba z Fiumicino dostać się do centrum, zjeść pizze i zobaczyć o której połączenie spowrotem jest ;)

W tej całej wycieczce to praktycznie zwiedzania nie ma ;) Chyba że jak to południe Maroka "zaliczyłeś" :)

Pozdrawiam i powodzenia!!
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Wrz 2011 22:38 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Z jakiej strony www pochodzi screen ?

Pozdrowienia,
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Wrz 2011 21:48 

ludzzmgly napisał(a):
To życzę dobrej pogody w Krakowie :) W listopadzie już bywają nieraz mgły dopołudniowe, szczególnie na Balicach.

W Rzymie to można chyba z Fiumicino dostać się do centrum, zjeść pizze i zobaczyć o której połączenie spowrotem jest ;)

W tej całej wycieczce to praktycznie zwiedzania nie ma ;) Chyba że jak to południe Maroka "zaliczyłeś" :)

Pozdrawiam i powodzenia!!

Nie mam zamiaru się licytować ile zobaczę, a ile nie ;) Przyjadę, zdam relację i na pewno dostaniesz ją na PW :) W dodatku sądząc po twoim nicku jesteś fanem mgły więc nie dziwię się, że dla ciebie mgła o 10:40 jest czymś normalnym uniemożliwiającym startowanie samolotów....a mi się zawsze wydawało, że mgła raczej powoduje problemy z lądowaniem niż ze startem ;)

pehape napisał(a):
Z jakiej strony www pochodzi screen ?

Pozdrowienia,

Nie wiem czy mogę to napisać bo jakby nie patrzeć to konkurencyjna strona, ale jak coś to link usuną ;)
http://tania-podroz.pl/

#10 PostWysłany: 15 Wrz 2011 22:52 
Awatar użytkownika

niebieski
na Madryt jest cała noc, wiec cos zobaczyc mozna, natomiast Rzym w 6h to samobójstwo - a mowi to czlowiek, ktory rowniez zwiedza w tempie expresowym ;) Własnie to drugie miasto zwiedzalem jeden dzien i bylo akurat w sam raz - mniej wiecej od 9 rano do 7 wieczor. Dodajac do tego dojazd i koniecznosc bycia godzine przed odlotem na lotnisku.. zostaja ci jakies 2-3 godziny. Uwierz mi, na Rzym to malo.
W maroko tez nie poszalejesz, zwlaszcza ze polnoc to Fez, Rabat, Asilah, gory Rif, Chefchawen - a nie Casablanca w ktorej nic nie ma :)

no ale kazdy lubi cos innego :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 15 Wrz 2011 23:11 

Loty: 259
Kilometry: 427 536
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Ale zawsze będzie się można pochwalić byłem tu i tam... A cóż, że gów... pozwiedzałem. A któż o tym będzie wiedział i pamiętał. Radość na widok otwartych szeroko z zazdrości oczu i ust? - bezcenna! :-)

#12 PostWysłany: 15 Wrz 2011 23:48 
Awatar użytkownika

dla samego mówienia tu i tam to sobie lepiej odpal google street view.
A tak mniej uszczypliwie, to każdy robi to co lubi. Ja wolał bym spędzić 3 dni np w Rzymie niż zwiedzać lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 16 Wrz 2011 00:14 
Awatar użytkownika

niebieski
ja należy do tych osób, które z reguły oglądają zabytki z zewnątrz, a nie wchodzą do jakiegoś muzeum tylko po to żeby zobaczyć jakieś dwa obrazy ;)

Co kto lubi. Moim zdaniem dużo tracisz. Ale to tylko moja subiektywna opinia.

głównym celem jest zobaczenie Casablanki i Rabatu bo południe Maroka mam już zaliczone. Wieczór poświęcam na Casablankę

100% racji w Twoim powyższym zdaniu. ZOBACZYSZ, a raczej ZALICZYSZ Casablancę. Podejrzewam, że kiedyś Ci przejdzie ZALICZANIE miast/państw/regionów, a będziesz chciał coś OBEJRZEĆ, POZNAĆ et cetera. Uwierz mi, to dużo większa przyjemność ;)

Rzym hmm...6 h może mało, może dużo czasu. Wystarczy dobry przewodnik i konkretna trasa przed przyjazdem do danego miasta.

A tutaj mi się dwa cytaty od razu przypomniały. Jeden to kultowy film, pod jakże znaczącym tytułem => "Jeśli dziś wtorek - jesteśmy w Belgii".

A drugi cytat pochodzi z mojego znajomego, który mając podczas dolotu na urlop pięciogodzinną przerwę w podróży we Florencji (między lądowaniem a kolejnym lotem), po powrocie z rzeczonych wakacji powiedział: "No to TOSKANIĘ mam już zaliczoną". Eeech :lol:

Kolego Oberschlesien, absolutnie no offence z mojej strony - jeżeli lubisz takie wypady, to trafiła Ci się fajna okazja :!:. Będę trzymać za Ciebie kciuki, aby żadne przypadkowo-losowe wydarzenia nie popsuły tego planu. Daj nam znać na forum, czy wszystko poszło OK.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 16 Wrz 2011 02:16 

Ja również nie chcę zniechęcać do Casablanki, ale, ja pojechałbym od razu o przylocie do Fezu, pochodził w nocy i rano wrócił do Casy, w której wystarczy Ci 30min - jest tam jedynie jeden interesujący obiekt - za to na prawdę robiący wrażenie (Meczet Hassana II ). Pomyśl, może byłaby to dobra opcja zobaczyć oba te miasta.

#15 PostWysłany: 16 Wrz 2011 09:43 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Jak dla mnie to tytul powinien byc "7 lotnisk 8 dni", ale co kto lubi ;)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 16 Wrz 2011 12:18 

Rzym da sie obejrzec w "pigulce".
Tylko musisz sie zdecydowac na przejazd z lotniska Leonardo Expressem.
Nie wiem jak teraz,ale ja placilam okolo 12 euro za przejazd Fiumicino-Termini.
czas przejazdu-30 minut,pociag nie zatrzymuje sie na zadnych stacjach posrednich,odjezdza zawsze z 1 peronu stacji kolejowej na lotnisku.
czestotliwosc odjazdow,srednio co pol godziny.
Bilet kupisz w kasie i nie zapomnij skasowac:)
Na Termini kupujesz 24h bilet na komunikacje miejska Rzymu za 4 euro i przemieszczajac sie metrem jestes w stanie sporo zobaczyc.
Oczywiscie,nie w czasie podrozy metrem:)
Od przylotu do wylotu masz 7,5h.Z tego z 4,5h na oglad Wiecznego Miasta da sie wykroic.
Pewnie,ze lepiej tydzien,ale kilka godzin tez warto:)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 16 Wrz 2011 23:04 

teliszon napisał(a):
Rzym da sie obejrzec w "pigulce".
Tylko musisz sie zdecydowac na przejazd z lotniska Leonardo Expressem.
Nie wiem jak teraz,ale ja placilam okolo 12 euro za przejazd Fiumicino-Termini.
czas przejazdu-30 minut,pociag nie zatrzymuje sie na zadnych stacjach posrednich,odjezdza zawsze z 1 peronu stacji kolejowej na lotnisku.
czestotliwosc odjazdow,srednio co pol godziny.
Bilet kupisz w kasie i nie zapomnij skasowac:)
Na Termini kupujesz 24h bilet na komunikacje miejska Rzymu za 4 euro i przemieszczajac sie metrem jestes w stanie sporo zobaczyc.
Oczywiscie,nie w czasie podrozy metrem:)
Od przylotu do wylotu masz 7,5h.Z tego z 4,5h na oglad Wiecznego Miasta da sie wykroic.
Pewnie,ze lepiej tydzien,ale kilka godzin tez warto:)

Dzięki za informacje. Dokładnie mam taki zamiar jak to opisałeś :)

Panowie nie każdy ma urlop kiedy sobie zażyczy. Ja praktycznie mam wolne tylko weekendy, a urlop mogę wybrać tylko w zimę. Dlatego wolę jechać na taki 3 dniowy trip niż siedzieć w domu. Ostatnio w 6h zwiedziłem CAŁY Londyn. Tak samo mogę Was zapewnić, że wcale dłużej nie trzeba zwiedzać takich miast jak Praga, Wiedeń, Budapeszt, Oslo, a trochę więcej czasu trzeba poświęcić, żeby zwiedzić Paryż. W Rzymie już byłem przejazdem pod paroma atrakcjami tego miasta, więc zostawię je na sam koniec ale i tak będę chciał je zobaczyć jeszcze raz z bliska niż z zza szyby samochodu. Casablanca to faktycznie tylko komercyjny meczet i nic więcej. Dlatego też z samego rana ruszam do Rabatu. Manieklbl - do FEZu nie ma szans dojechać w tak krótkim czasie (za daleko).

#18 PostWysłany: 17 Wrz 2011 06:26 
Awatar użytkownika

Andi napisał(a):

Madryt w kilka dni? Hmm....ja należy do tych osób, które z reguły oglądają zabytki z zewnątrz, a nie wchodzą do jakiegoś muzeum tylko po to żeby zobaczyć jakieś dwa obrazy ;) Najważniejsze punkty Madrytu spokojnie zobaczę tym bardziej, że będzie mnie obwoził/oprowadzał samochodem kuzyn który mieszka tam kilkanaście lat. Nie ukrywam jednak, że głównym celem jest zobaczenie Casablanki i Rabatu bo południe Maroka mam już zaliczone. Wieczór poświęcam na Casablankę, a z samego rana udaję się do Rabatu pociągiem. Rzym hmm...6 h może mało, może dużo czasu. Wystarczy dobry przewodnik i konkretna trasa przed przyjazdem do danego miasta. Zresztą zawsze tak robię i jeszcze się nie zawiodłem :) Praga (byłem kilkadziesiąt razy) natomiast to tylko przystanek końcowy/przesiadkowy do Ostravy skąd mam już tylko 35 km do domu :)

:D I jeszcze msz Ostrave :lol:
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 18 Wrz 2011 22:51 

JACARAIPE napisał(a):
Andi napisał(a):

:D I jeszcze msz Ostrave :lol:

Nie wiem co się śmiejesz z Ostravy? Nie byłeś to nie zabieraj głosu.... a mogę cię zapewnić, że większość polskich miast może tylko czerpać przykłady z Ostravy :)

#20 PostWysłany: 19 Wrz 2011 13:12 

Loty: 259
Kilometry: 427 536
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Panowie nie każdy ma urlop kiedy sobie zażyczy. Ja praktycznie mam wolne tylko weekendy, a urlop mogę wybrać tylko w zimę. Dlatego wolę jechać na taki 3 dniowy trip niż siedzieć w domu.

Chyba nie chodzi o to ile masz urlopu, tylko jak chcesz go spędzić. Nikt tu nie dziwi się, że wybierasz się na krótkie wakacje, tylko jeśli już to, że chcesz je spędzić w większej części na lotniskach i w samolocie...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: JanuszTripów, marcinkonra, radomt, semizkum oraz 5 gości