Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Gru 2013 15:49 

Dokąd
  • Barcelona, Majorka.

Data wylotu
  • 06.2014

Długość pobytu
  • Po okolo 3 dni w kazdym z miast.

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • 343 zl.

Dodatkowe informacje
  • Witam. Planuje w/w podroz typowo turystyczna. W czerwcu koncze studia wiec jezeli chodzi o pieniadze to planuje wydac jak najmniej kasy. Jezeli chodzi o podroze to jestem amatorem, zas jezeli chodzi o loty to tylko raz w zyciu lecialem z Londynu do Krakowa. Jezeli chodzi o loty to wszystko znalazlem na http://www.skyscanner.de (kolega mi polecil dokladnie ta strone poniewaz ponoc jest najlepsza w wyszukiwaniu lotow [$]).

Przede wszystkim chce odwiedzic Barcelone i wyleciec z Warszawy. To nie podlega dyskusji. Z Barcelony chce poleciec w rownie cieple i powiedzmy 'egzotyczne' miejsce na terenie Europy. Czy doradzicie jakas lepsza opcje niz Palma na Majorce? Moze wybrac jakis inny miesiac? Myslalem o Gran Canarii ale sprawdziwszy cene to raczej odpada. Chyba, ze Wy znajdziecie cos lepszego?

Prosze o jakies rady gdzie najlepiej udac sie z Barcelony i z tego poradzonego miejsca dostac sie najlepiej bezposrednio do Warszawy.

Jest to moj pierwszy post na forum wiec byc moze pomylilem dzialy. Prosze o wyrozumialosc.

Pozdrawiam i dziekuje za wszystki posty.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 25 Gru 2013 16:11 

Najlepiej bo najtaniej to tak jak kombinujesz Modlin - Barcelona - Palma de Mallorca - Modlin lub Kraków (całość ze względu na bagaż ryanair)
lepszą wyszukiwarką działającą na wzór azuona do wyszukiwania lotów tanich linii lotniczych jest
http://www.azair.eu/?lang=pl
co do cen w czerwcu możesz zdobyć wiedzę bezpośrednio na stronie ryanair np. w styczniu przelot Barcelona - Palma de Mallorca za 14 euro

Napisz co znalazłeś za składak na teraz na czerwiec za łącznie 343 zł, bo z takim wyprzedzeniem nie ma szans na taką cenę i jestem ciekaw?
 PM off  

#3 PostWysłany: 25 Gru 2013 16:26 

Co to znaczy nie ma szans za taka cene? Rozumiem, ze za duzo?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Gru 2013 17:09 

Sorry za doubleposta ale powiedzcie mi ile wg Was powinienem zabrac ze soba Euro? Takie absolutnie minimum. (dojazdy na i z lotnisk, hotele/hostele, jedzenie. Chodzi mi o koszta zagraniczne).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Gru 2013 17:13 

Loty: 32
Kilometry: 53 302
Krajów: 9 / 4.2%
Mysle ze tanio jak na taki skladak czerwcowy z polrocznym wyprzedzeniem.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Gru 2013 18:37 

pijany_czarodziej napisał(a):
Co to znaczy nie ma szans za taka cene? Rozumiem, ze za duzo?

tylko tyle, że na teraz zapewne nic nie znalazłeś, a cena 343 zł za znaleziony składak w VI.2014r. jest z kosmosu (zakup biletów lotniczych z ok. 8-6 tygodniowym wyprzedzeniem co do daty wylotu)
jak klikniesz na "Szukaj" zapytania Barcelona, Barcelona noclegi, Palma itp. znajdziesz skarbnicę informacji
 PM off  

#7 PostWysłany: 03 Sty 2014 08:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Najlepiej bo najtaniej to tak jak kombinujesz Modlin - Barcelona - Palma de Mallorca - Modlin lub Kraków (całość ze względu na bagaż ryanair)

Czy, gdy zrobię dwie osobne rezerwacje FR: Poznań-Barcelona-Poznań i Barcelona-Palma-Barcelona i będę musiał zabrać bagaż rejestrowany, to za każdym razem (przy każdej rezerwacji) będę musiał za niego uiścić stosowną opłatę? Jeśli tak, to czy wyjdzie korzystniej cenowo, niż przy zakupie jednego lotu Poznań-Palma (obecnie w granicach 115 euro+ 30 euro bagaż) --- ja w przeciwieństwie do załozyciela wątku nie chcę się zatrzymywac w Barcelonie.
Czy przy wspomnianych dwóch osobnych rezerwacjach FR mogę ten bagaż nadać od razu w Poznaniu do Palmy?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Sty 2014 09:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Na każdą rezerwację Ryanair należy wykupić oddzielny bagaż rejestrowany więc przesiadkowe loty z rejestrowanym są całkowicie nieopłacalne. Bagaż można nadać tylko na jeden (pierwszy odcinek podróży).
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Sty 2014 10:58 

Ja byłam we wrześniu na Majorce a potem w Barcelonie.

Warszawa- Kraków (pociąg) Kraków- Palma (Ryan) Palma - Barcelona (Ryan) Barcelona - Warszawa (Wizz). Jak masz bagaż rejestrowany to nie ma problemu w ryanie rozkładasz na podręczny + rejestrowany a w wizzie pakujesz wszystko w rejestrowany (32kg)

Dużo wyliczeń, sprawdzania i czasu i taka kombinacja okazała się najtańsza.

Mimo wszystko popatrzyłabym na loty z Krakowa bo często stamtąd są duuużo tańsze, a do Krakowa łatwo dostać się pociągiem.

Najtańsze noclegi w Barcelonie znajdziesz na wimdu.pl Często można znaleźć także kupony zniżkowe do wimdu.
Noclegi na Majorce nie należą do najtańszych ja szukałam na http://www.homeaway.co.uk/.

Ogólnie to Majorkę odradzam- jedynym fajnym miejscem tam jest Es Trenc.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość