Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 730 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 04 Gru 2013 20:17 

Washington, wpadłeś automatycznie na czasową czarną listę. Wyczyszczenie ciasteczek nie pomoże, wyczyściłem jednak już listę z Twojego adresu IP.
Przy okazji napiszę, iż nie opłaca się raczej próbować robić kilku zapytań naraz z zagranicy, bo automatycznie też wyszukiwarka będzie wydłużać czas w jakim pokaże wyniki.
Zatem, póki co, jedno zapytanie z zagranicy i po wyświetleniu wyników spokojnie kolejne.

Dzięki za gratulacje, cieszę się, że się podoba, a będzie jeszcze lepiej... :)

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#142 PostWysłany: 06 Gru 2013 02:18 

Bardzo fajna sprawa z tą wyszukiwarką. Ja ze swojej strony mam pytanie czy też sugestie, zastanawiałeś się może czy przy wyszukiwarce można by było dać taką opcję, dzięki której ceny biletów na wizzar'a od razu byłyby rozróżniane dla osób z wizz discount club i dla tych bez, ale z opcją, że kupują bilet dzięki innym osobom związanym z forum z doliczeniem kwoty za ten dodatkowy bilet?? Chodzi mi o opcja, którą można by było zaznaczyć przed wyszukiwaniem za pomocą "fajeczki"
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 06 Gru 2013 11:27 

Hej a na poczatku roku można kupić bilet na maj? czy cena się zmieni czy będzie obowiązywać ta za którą zapłacimy w styczniu? wie ktoś?
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 06 Gru 2013 11:39 

Kasiecza napisał(a):
Hej a na poczatku roku można kupić bilet na maj? czy cena się zmieni czy będzie obowiązywać ta za którą zapłacimy w styczniu? wie ktoś?
Bilety możesz kupić z dowolnym wyprzedzeniem, najlepiej wtedy kiedy uznasz, że cena jest dla Ciebie wystarczająco korzystna. Późniejsza ewentualna podwyżka lub obniżka cen konkretnych lotów nie ma dla Ciebie żadnego znaczenia, obowiązuje cena już zapłacona.

Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 06 Gru 2013 18:05 
Moderator forum

w dniu takim jak dziś...
wisienka na torcie - rozważ może nie nazywanie Barcelony Gironą,
np viewtopic.php?f=8&t=2231&p=13867&hilit=Girona#p13867
Cytuj:
proponowałbym inaczej rozłożyć akcenty w nazewnictwie, np
zamiast Barcelona(Girona) -
GRO Girona (Costa Brava / barcelona)
(...)bo nazywanie GRO czy REUs 'barceloną' jest produktem ''twórczego marketingu'' ryanaira (nie wspominam o geografii), nadużyciem prowadzącym do nieporozumień, ocierającym się o oszustwo.
To tak na marginesie tematu wątku ( oprócz tego że GRO lub REUs leżą w innych prowincjach , jest kwestia połączeń, około 100 km na płn lub płd od Barcelony, a to pieniądze i - co ma znaczenie przy przejeździe, czas

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 06 Gru 2013 18:15 

Abcn, zerknij na chociażby pierwszą stronę wyników z ostatnich miesięcy http://www.fly4free.pl/?s=barcelona+girona W wyszukiwarce obie nazwy są rozpoznawane przy wyszukiwaniu. Zarówno pod hasłem Girona, jak i Barcelona znajdziesz lotnisko GRO. Ryan i Wizz stosują takie oznaczenie i wcale mnie to nie dziwi.

Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 07 Gru 2013 22:41 

Dzisiaj chciałbym pokazać odrobinę wyszukiwarki "od kuchni".

Poniżej zamieszczam zrzut ekranu z jednego z dostępnych narzędzi jakie posiadam.
Widzimy na nim generowane na bieżąco informacje o nowych pulach biletów udostępnionych na danych trasach. Poza ceną i trasą (w tym przypadku widzimy kody IATA, kolumny z pełnymi nazwami są ukryte; trasy i ceny podane w jedną stronę) zestawienie zawiera też istotny podział na miesiące wraz z informacją ile nowych biletów w danym miesiącu, w danej cenie zostało udostępnionych i o której godzinie (kolumna ukryta na zrzucie).
Pozwala to łatwo zorientować się z jak dużą pulą nowych biletów w danej cenie mamy do czynienia.

Dzięki dobrym algorytmom w wyszukiwarce sami możecie znaleźć błyskawicznie najlepsze oferty i uprzedzić w tym innych.
O większości z atrakcyjnych cen staram się pisać na forum f4f, subiektywnie najlepsze (nie więcej niż 1-2 dziennie) umieszczam na profilu http://facebook.com/samolotemtaniej i dlatego warto kliknąć "Lubię to". :)

Załączniki:
Komentarz do pliku: Narzędzie do monitorowania na bieżąco nowych pul biletów.
NOWE_PULE.png
NOWE_PULE.png [ 9.87 KiB | Obejrzany 2640 razy ]

Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 08 Gru 2013 21:31 

Bardzo ciekawe informacje powyżej, więcej takich "z kuchni"! Gratuluje przy okazji 500 polubień i życzę 500 TYSIĘCY! :D
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 09 Gru 2013 17:57 

Loty: 36
Kilometry: 101 051
Krajów: 14 / 6.5%
Super! Bardzo czytelna i intuicyjna wyszukiwarka!
Gratulacje! :-)

Jay Jay
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 13 Gru 2013 23:07 

niebieski
Ceny jednak bardzo nieaktualne.
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 14 Gru 2013 01:59 

Chciałbym od siebie zaproponować - możliwość wyszukiwania najtańszych lotów z kilku polskich lotnisk naraz. Albo wszystkich naraz.
W moim miejscu zamieszkania bez znaczenia w zasadzie jest czy polecę z Łodzi, Modlina, Wrocławia czy Poznania - koszt dojazdu podobny tylko trochę więcej czasu trzeba przeznaczyć. Także wyczekuję takiej możliwości :)

Tapatalk - SGS III i9300
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 18 Gru 2013 18:48 

Wyszukiwarka zostanie uruchomiona po północy.
Jestem dziś caly dzień w drodze, aktualnie na transferze w Genewie i za mało czasu mam na rozwiązanie tej awarii (powód to automatyczna planowa aktualizacja).

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk

edit (19.12.2013 1:06am): Otrzymałem info (od serwerowni) o awarii, trwających pracach i prośbie o cierpliwość. Nic nie jestem w stanie zrobić. Od marca na szczęście nowy serwer u innego dostawcy...
edit (19.12.2013 9:50am): Wyszukiwarka działa już normalnie. :-)

Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 19 Gru 2013 20:26 

Jak przy pomocy tej wyszukiwarki znalezc lot np na madere?

Nie ma zadnego polaczenia, bo wyskakuje brak wynikow. Ze z pl nie ma to ok ale z berlina itd ze nic nie wyswietla?
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 20 Gru 2013 15:25 

sebjag napisał(a):
Ceny jednak bardzo nieaktualne.
To nieprawda. Aktualizacje cen są obecnie wykonywane od 5 do 30 minut w zależności od trasy. Pozwala to zachować niemal 100% zgodność cen non-stop na wszystkich trasach. Na liście "to do" jest już podawanie cen "live". :)

Kyrtap napisał(a):
Chciałbym od siebie zaproponować - możliwość wyszukiwania najtańszych lotów z kilku polskich lotnisk naraz. Albo wszystkich naraz.
W moim miejscu zamieszkania bez znaczenia w zasadzie jest czy polecę z Łodzi, Modlina, Wrocławia czy Poznania - koszt dojazdu podobny tylko trochę więcej czasu trzeba przeznaczyć. Także wyczekuję takiej możliwości :)
Będzie udostępniona maksymalnie do końca stycznia.

Nolimit napisał(a):
Jak przy pomocy tej wyszukiwarki znalezc lot np na madere?
Nie ma zadnego polaczenia, bo wyskakuje brak wynikow. Ze z pl nie ma to ok ale z berlina itd ze nic nie wyswietla?
Wystarczy przeczytać podstawowe informacje w pierwszym poście.

Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 20 Gru 2013 15:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Wyszukiwarka super. Szybko, rewelacja! Jeszcze nie miałam okazji testować zakupu, czekam do ok marca az wakacyjne loty stanieją:)
Czekam też na loty bardziej egzotyczne, Azja, Ameryka Środkowa - nie doczytałam - będą?? Super gdyby z kombinacjami przesiadek przewoźników niskobudżetowych -klik u Was na stronie i kupione!! Wow:)
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 20 Gru 2013 17:07 

No dobra ale dlaczego jesli wpisuje wylot z berlina i chce wpisac w pole "do" madera to nie ma zadnych wynikow. Tak jakby nie bylo lotow a przeciez sa i to nie jednego przewoznika

edit: aha, bo tutaj wyszukuje tylko 2 linie lotnicze? Ray i Wizz?
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 27 Gru 2013 17:52 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Czy nie wspominałeś, że wyloty okołoweekendowe w pierwszej kolejności dotyczą dni wolnych, a dopiero potem czw, pt, pn lub wt?
Tu jest przykład, gdy podpowiadany jest lot czw-pt, gdy można zrobić sb-nd lub pt-nd lub sb-pn :)

Załączniki:
zle.png
zle.png [ 67.27 KiB | Obejrzany 1388 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 29 Gru 2013 14:45 

niebieski
Tak z dzisiejszego korzystania: może przydałaby się taka opcja, żeby zamienić cele podróży miejscami? Na przykład gdy mamy:
Skąd wylatujesz: xxxx, Dokąd lecisz yyyy
Po zmianie: Skąd wylatujesz: yyyy, Dokąd lecisz: xxxx.

Poza tym ceny na grafikach nie odpowiadają cenom w rzeczywistości, akurat sprawdzałem dla Paryża.
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 29 Gru 2013 15:58 

Jestem ze Szczecina, więc patrzę na to specyficznie i tak:

A. Najtańsze loty:
1. Brakuje mi... Berlina, to oczywisty wybór dla mieszkańców 1/4 Polski.
2. Podawana jest cena za dwa loty, to czasem jest dobre a czasem nie, zwłaszcza we Włoszech, gdzie warto przylecieć rano do Bolonii a wylecieć wieczorem np. z Wenecji - dodanie opcji 1/2 strony byłoby idealne.

B. Szukam lotu:
1. Oprócz wyboru lotniska brak mi wyboru kraju, po prostu Polska, jak to jest w Esky.
2. Ideałem byłaby możliwość wyboru, np. w profilu, grupy preferowanych lotnisk, ze względu na możliwość dojazdu. Dla Szczecina byłby to: Szczecin, Berlin, Poznań, Wrocław i Gdańsk (do Modlina nie da się dojechać ze Szczecina o sensownej porze - dzięki ci PKP!).
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 29 Gru 2013 22:17 

Loty: 4
Kilometry: 5 486
Krajów: 3 / 1.4%
Dla mnie przydało by się ustalenie ilości dni od-do np. 19 -22 dni na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 730 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość