Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1124 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 29 Lis 2013 01:07 

dialam napisał(a):
pytanie do osób płacących kartą - też musieliście przejść weryfikacje i wysyłać kopie dokumentów?

jak pierwszy raz kupujesz to najlepiej coś o małej wartości np za 3 dolary, potem już bez problemu kupisz.
A skanów dowodu i karty lepiej nie przesyłać.
tu masz poradnik jak tanio zapłacić na aliexpress i o bezpieczeństwie zakupów z użyciem karty. warto przeczytać.

Ps aktualnie trwa promocja, idzie ugrać kupony do wykorzystania w zakupach w dniu 2.12.13
 Profil Relacje PM off  

#102 PostWysłany: 29 Lis 2013 01:43 

A jak zgłosić charge back? Do banku prosto z tym?
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 29 Lis 2013 01:52 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
czamarek napisał(a):
jak pierwszy raz kupujesz to najlepiej coś o małej wartości np za 3 dolary, potem już bez problemu kupisz.
A skanów dowodu i karty lepiej nie przesyłać.
tu masz poradnik jak tanio zapłacić na aliexpress i o bezpieczeństwie zakupów z użyciem karty. warto przeczytać.

dzięki za info, w sumie to zrobiłam zakupy za kilka $, wysyłać im nic nie zamierzam, aż tak mi nie zależy na tych zakupach ;)
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 02 Gru 2013 23:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
http://activities.aliexpress.com/epic-holiday-sale.php
może coś sie uda komuś kupić - ja juz miałem telefon Lenovo w koszyku i ... fiu

#105 PostWysłany: 02 Gru 2013 23:57 

Loty: 248
Kilometry: 532 673
Krajów: 58 / 27.0%
niebieski
Mi się udało tablet za $26, normalnie chodzą po $80 :)
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 04 Gru 2013 07:07 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.1%
No i pochwalę się. Dwa dni temu odebrałem swój telefonik (Lenovo A820).
Telefon był wysyłany przez Singapur Post i niestety wpadł w ręce celników, którzy kazali dosłać dane na kogo adresowana jest paczka (lub scan dowodu), wydruk specyfikacji oraz wyruk zamówienia lub wyciąg zmkonta. Wszystkie dokumnety przesłałem mailem i po 2 dniach telefon był do odebrania na poczcie. Do zapłaty pozostało cło w kwocie 104 PLN.
W domu telefon odpaliłem, przetestowałem wszystkie funkcje na dwóch kartach (Orange, Era) jednak nie chciało coś zaskoczyć Aero :(
Wystarczyło uruchomić google, trochę poczytać, trochę podpytać i już wszystko działa jak należy.

PS.
Pomogła zmiana ROMu na inny ;)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 04 Gru 2013 07:37 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.6%
srebrny
Jesteś pewien, że płaciłeś cło, a nie VAT? Wedle mojej wiedzy telefony są zwolnione z cła.

Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 04 Gru 2013 08:24 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

vincenz napisał(a):
Jesteś pewien, że płaciłeś cło, a nie VAT? Wedle mojej wiedzy telefony są zwolnione z cła.

Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka

Możliwe że był to Vat.

Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 05 Gru 2013 20:28 

niebieski
Ile w sumie zapłaciłeś?

#110 PostWysłany: 05 Gru 2013 20:41 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

fly4me napisał(a):
Ile w sumie zapłaciłeś?

139 USD + 104 PLN

http://www.aliexpress.com/item/Freeship ... 78212.html

Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 07 Gru 2013 14:32 

Loty: 81
Kilometry: 110 787
Krajów: 16 / 7.4%
niebieski
Yupi :) Już WER warszawa.

#112 PostWysłany: 16 Gru 2013 21:18 
Awatar użytkownika

Loty: 308
Kilometry: 640 826
Krajów: 49 / 22.8%
niebieski
Mam pytanie do tych, którzy zgłaszali Aliexperss problem z dostarczeniem przesyłki. Moja przesyłka od prawie 50 dni leży gdzieś w Chinach (status collection). Teoretycznie czas dostawy to 15-34 dni. Kontaktowałam się ze sprzedawcą jakiś czas temu ale odpisał ze high season i na pewno dojdzie.
Za 10 dni otrzymanie tej przesyłki zostanie automatycznie potwierdzone na moim koncie na Ali. I teraz pytanie, czy dopiero wtedy mogę zgłosić ze przesyłki nie dostałam? Próbowałam to zrobić już teraz (opcja open dispute), bo w końcu obiecany czas dostawy upłynął, ale na razie się nie da, piszą ze mogę to zrobić właśnie za te 10 dni. Zastanawiam się tylko, czy jeśli ta przesyłka już będzie potwierdzona to będzie można zgłosić, że jednak jej nie mam.

#113 PostWysłany: 16 Gru 2013 22:39 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
Krajów: 50 / 23.3%
złoty
olus napisał(a):
Mam pytanie do tych, którzy zgłaszali Aliexperss problem z dostarczeniem przesyłki. Moja przesyłka od prawie 50 dni leży gdzieś w Chinach (status collection). Teoretycznie czas dostawy to 15-34 dni. Kontaktowałam się ze sprzedawcą jakiś czas temu ale odpisał ze high season i na pewno dojdzie.
Za 10 dni otrzymanie tej przesyłki zostanie automatycznie potwierdzone na moim koncie na Ali. I teraz pytanie, czy dopiero wtedy mogę zgłosić ze przesyłki nie dostałam? Próbowałam to zrobić już teraz (opcja open dispute), bo w końcu obiecany czas dostawy upłynął, ale na razie się nie da, piszą ze mogę to zrobić właśnie za te 10 dni. Zastanawiam się tylko, czy jeśli ta przesyłka już będzie potwierdzona to będzie można zgłosić, że jednak jej nie mam.

Musisz otworzyć roszczenie przed upływem terminu dostawy, potem zostanie uznane za dostarczone.
Powinnaś mieć taką możliwość - ja ostatnio zgłaszałem, było jeszcze ze 20 dni do końca terminu, ale sprzedawca przepadł - odczekałem 5 dni, które Ali daje na odpowiedź i dostałem zwrot z powodu nieaktywności sprzedawcy.

#114 PostWysłany: 16 Gru 2013 23:00 

Zbanowany
niebieski
China post niestety dosc czesto gubi przesylki. Otwieraj spor i popros sprzedajacego o wyslanie Hong Kong post - dziala znacznie szybciej niz China...
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 17 Gru 2013 01:05 
Awatar użytkownika

Loty: 308
Kilometry: 640 826
Krajów: 49 / 22.8%
niebieski
No ale właśnie nie mogę otworzyć. Robię tak: Klikam Open dispute. Pierwsze pytanie Did you receive your goods?, zaznaczan no. Teraz pojawia się Select your problem i takie opcje do wyboru Package is still in transit, but very slow, Package was returned to seller by shipping company, No tracking information. Wybieram pierwszą bo tylko ona mi tu pasuje, mam numer do sledzenia przesyłki i mogę ją zlokalizować, tylko od 50 dni leży w tym samym miejscu. No więc jak kliknę opcję pierwszą to mi wyskakuje komunikat The promised delivery date for your order is 2013/12/28. You can contact the seller to confirm the delivery status. If your order doesn’t arrive by that date, you can open a dispute here. Jednoczesnie tego dnia ta przesyłka zostanie automatycznie potwierdzona, jeśli nic nie zrobię.

Edit: Ok, jednak pomimo tego komunikatu, że muszę czekać do 28.12, okazało się, że roszczenie da się otworzyć. Więc już to zrobiłam. Dzięki za pomoc.

#116 PostWysłany: 11 Sty 2014 14:06 

Cześć,
zainteresowałem się zakupem telefonu z Chin, ale czytając opinie kupujących już sam nie wiem co robić.
Interesuje mnie HTC One X.
Czytałem, że często Chińczycy sprzedawają odnowione telefony z chińskimi zamiennikami, które szybko padają, ale na aliexpress są również nówki:
http://www.aliexpress.com/premium/categ ... isrefine=y
za 240$ z wysyłką, na allegro najtańszy taki jest za 1000pln. Ale czy to napewno oryginał, czy tylko wygląda jak HTC?
Dzięki za odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 11 Sty 2014 14:23 

Loty: 248
Kilometry: 532 673
Krajów: 58 / 27.0%
niebieski
rafalekjan napisał(a):
Cześć,
zainteresowałem się zakupem telefonu z Chin, ale czytając opinie kupujących już sam nie wiem co robić.
Czytałem, że często Chińczycy sprzedawają odnowione telefony z chińskimi zamiennikami, które szybko padają, ale na aliexpress są również nówki:
za 240$ z wysyłką, na allegro najtańszy taki jest za 1000pln. Ale czy to napewno oryginał, czy tylko wygląda jak HTC?
Dzięki za odpowiedzi.

Jeśli chodzi o HTC zdecydowana większość to telefony Refurbished. Znajomy kupił HD2, mówi, że jak nówka - porównywał z oryginałem była drobna różnica w kolorze dwóch przycisków, najprawdopodobniej to po prostu inna wersja, być może na azjatycki rynek.
Ten sprzedawca którego podałeś nie jest zbyt pewny, ciężko powiedzieć czy to oryginały.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 11 Sty 2014 15:39 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

KondzikS napisał(a):
rafalekjan napisał(a):
Cześć,
Dzięki za odpowiedzi.

Jeśli chodzi o HTC zdecydowana większość to telefony Refurbished. Znajomy kupił HD2, mówi, że jak nówka - porównywał z oryginałem była drobna różnica w kolorze dwóch przycisków, najprawdopodobniej to po prostu inna wersja, być może na azjatycki rynek.
Ten sprzedawca którego podałeś nie jest zbyt pewny, ciężko powiedzieć czy to oryginały.

Dokładnie tak jak pisze KondzikS. Te telefony są po tak zwanym odświeżeniu. Sam byłem bardzo zainteresowany tym HTCkiem ale później poczytałem i w końcu zakupiłem Lenovo A820 (telefon lepszy niż SG II trochę gorszy od SG III) + dużym plusem jest dual sim i obsługa Aero2. Możliwe że zainteresuje cię ten telefon ;)

Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 11 Sty 2014 15:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Kupiłem i bardzo sobie chwalę to cacko:
http://www.pandawill.com/neken-n6-smart ... 79104.html
Antutu 15600, ekran IPS (widzialny pod każdym kątem) OGS (odpowiednik Gorilla Glas) FHD, czyli 1920x1080px, przyzwoita kamerka, GPS chodzi wzorowo, idealny rozmiar ekranu do noszenia w kieszeni, ale i czytania ebooków czy surfowania po necie.
Kosztuje 183 dolary, czyli jakieś 564 zł (o ile nie dojdzie vacik, wtedy wyjdzie około 700 zł).
Duża rozdzielczość zwiększa czytelność literek w necie i np. mapa Osmand pokazuje dużo więcej szczegółów, ulice są rysowane cieńszymi kreskami itp.

Smartfon prezentuje się elegancko, chodzi płynnie, nie ma żadnych chińskich udziwnień, znaczków itp.
Ma wbudowany kompas, żyroskop, dotyk jest 5-punktowy i działa doskonale.
Fonik tylko raz nie złapał mi zasięgu GPS przy szybce w samolocie - zwykle łapie w czasie do 2-3 minut (na ziemi do minuty).

Pandawill.com to sprawdzony sprzedawca, robi też ładne filmy na Youtube o swoich produktach:

Swojego Nekena kupiłem na Ali, ale teraz kosztuje tam 194$: http://www.aliexpress.com/snapshot/288800664.html

Gorąco polecam. Poprzednio używałem Galaxy Note - teraz nie wyobrażam już sobie noszenia tej "cegły".
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 11 Sty 2014 16:17 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
JIK napisał(a):
Dokładnie tak jak pisze KondzikS. Te telefony są po tak zwanym odświeżeniu. Sam byłem bardzo zainteresowany tym HTCkiem ale później poczytałem i w końcu zakupiłem Lenovo A820 (telefon lepszy niż SG II trochę gorszy od SG III) + dużym plusem jest dual sim i obsługa Aero2. Możliwe że zainteresuje cię ten telefon ;)

Jakim operatorem robiłeś przesyłkę? Singapore Post czy Sweden Post?
Twój sprzedawca nie ma już białych więc wezmę gdzie indziej [a820 white with gift]
http://www.aliexpress.com/item/free-shi ... 23894.html

Myślicie, że coś nie tak z tym sprzedawcą (to mój pierwszy zakup na ali)?
Free shipping tylko przez Singapore Post.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1124 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości