Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 98 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 08 Lis 2013 12:42 

Do mnie również dziś dotarła paczka ;)
 PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 11 Gru 2013 20:55 
Awatar użytkownika

Loty: 380
Kilometry: 551 227
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
Czy orientuje się ktoś co oznacza zapis "Vouchery przedawnią się 3 miesiące od daty ich otrzymania"? Czy oznacza to tylko zakup biletu w ciągu wspomnianych 3 miesięcy czy też zakupiony ze zniżką lot musi się odbyć w terminie 3 miesięcy od daty otrzymania vouchera?
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 11 Gru 2013 20:58 

mzukowski napisał(a):
Czy orientuje się ktoś co oznacza zapis "Vouchery przedawnią się 3 miesiące od daty ich otrzymania"? Czy oznacza to tylko zakup biletu w ciągu wspomnianych 3 miesięcy czy też zakupiony ze zniżką lot musi się odbyć w terminie 3 miesięcy od daty otrzymania vouchera?

trzeba ich użyć podczas rezerwacji obniżając cenę finalną do 3-miesięcy od otrzymania, data na rezerwacji nie ma znaczenia
 PM off  

#44 PostWysłany: 12 Gru 2013 10:49 
Awatar użytkownika

Loty: 240
Kilometry: 587 392
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
Niestety jeśli chodzi o ważność voucherow to Ryanair co chwilę zmienia wersje. Ja robiłem rezerwacje we wrześniu kiedy jeszcze obowiązywał stary regulamin i otrzymane kupony miały dawać zniżkę do 9 miesięcy od czasu otrzymania. Dostałem je w listopadzie (wtedy zmienili regulamin dot czasu ważności-3 miesięcy) i w mailu miałem informacje że są ważne przez 9 miesięcy. kiedy użyłem kilku z nich podczas rezerwacji wyskoczyła informacja o ważności do 31.03.2014 ;/
Co ważne-pamietajcie że obniżają one wartość tylko podstawowej ceny biletów bezpodatku i innych oplat manipulacyjnych.

#45 PostWysłany: 12 Gru 2013 11:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Trochę mnie zaniepokoiliście, w mailach z voucherami było napisane że czas ważności to 9 miesięcy. Czy oni skrócili wstecznie czas ważności voucherów. Czy jest możliwość sprawdzenia ważności moich voucherów bez kupowania biletu?
Pozdrawiam
Kubutek
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 12 Gru 2013 11:14 

niebieski
o kurcze, ja też mam voucherki i się cieszyłem, że skoro dostałem w październiku to do czerwca mogę czekąc z wykorzystaniem...a tu się okazuje, że trzeba będzie się sprężyć wcześniej
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 12 Gru 2013 12:05 
Awatar użytkownika

niebieski
kubutek napisał(a):
Trochę mnie zaniepokoiliście, w mailach z voucherami było napisane że czas ważności to 9 miesięcy. Czy oni skrócili wstecznie czas ważności voucherów. Czy jest możliwość sprawdzenia ważności moich voucherów bez kupowania biletu?
Pozdrawiam
Kubutek

Ja robiłem rezerwację w listopadzie kiedy była jeszcze stara wersja strony ryana. Wtedy wystarczyło dojść do ostatniej strony rezerwacji (ze szczegółami płatności), wstukac voucher i pokazywało termin ważności. Nie wiem natomiast jak jest w przypadku nowego www.

#48 PostWysłany: 12 Gru 2013 12:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Przesyłam jeszcze treść maila, w którym otrzymałem jeden z voucherów:

We współpracy z Booking.com

€10 zniżki na kolejny lot z Ryanairem!

Przyjmij od nas nagrodę za skorzystanie z rezerwacji w systemie Ryanairhotels przy współpracy z Booking.com!
Wpisz poniższy kod podczas kolejnej rezerwacji lotu na Ryanair.com, a otrzymasz zniżkę w wysokości €10!

Twój kod to:
xxx

Kod jest ważny przez 9 miesięcy. Podczas jednej rezerwacji lotu możesz wykorzystać maksymalnie 4 vouchery.

Regulamin

Prawa autorskie © 1996–2013 Booking.com. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Ten e-mail został wysłany przez Booking.com, Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Holandia

i regulamin, który załączyli:
http://www.ryanairhotels.com/Ryanair/Vo ... agecode=pl

#49 PostWysłany: 12 Gru 2013 12:23 
Awatar użytkownika

niebieski
aarongeru napisał(a):

14. Vouchery przedawnią się 3 miesiące od daty ich otrzymania.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 12 Gru 2013 12:31 
Awatar użytkownika

niebieski
aarongeru napisał(a):
kubutek napisał(a):
Pozdrawiam
Kubutek

Ja robiłem rezerwację w listopadzie kiedy była jeszcze stara wersja strony ryana. Wtedy wystarczyło dojść do ostatniej strony rezerwacji (ze szczegółami płatności), wstukac voucher i pokazywało termin ważności. Nie wiem natomiast jak jest w przypadku nowego www.

Załącznik:
Schowek01.jpg
Schowek01.jpg [ 16.85 KiB | Obejrzany 1839 razy ]

Obecnie tą metodą nie da podejrzeć się daty ważności.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 14 Gru 2013 22:43 

niebieski
ja nie zamierzam gdzieś teraz latać
w mailu mam napisane 9 miesięcy, oraz mam nagrany stary regulamin gdzie jest napisane 9
robicie coś ztym?
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 14 Gru 2013 23:12 

niebieski
Sam nie wiem co robić, czy wykorzystać na początku stycznia kiedy będą mijały 3 miesiące od daty otrzymania czy poczekać do wiosny.
Trzymaj ten regulamin może będzie potrzebny (oby nie) to poratujesz innych ;)
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 15 Gru 2013 01:03 
Awatar użytkownika

niebieski
bronek40 napisał(a):
w mailu mam napisane 9 miesięcy, oraz mam nagrany stary regulamin gdzie jest napisane 9
robicie coś ztym?

Ryan to ryan i reklamacje nie zawsze uznają, albo robią to na swoich warunkach. Ja zrobiłem kilka rezerwacji, za które otrzymałem o dwa vouchery za mało. Piszę do nich raz na tydzień czemu nie dostałem jeszcze kuponów. Odpisali tylko na pierwszą wiadomość a kolejne niestety ignorują :/

#54 PostWysłany: 15 Gru 2013 02:18 

niebieski
bronek40 napisał(a):
robicie coś ztym?

Latać nie musisz ale lepiej kup bilety, jak będziesz liczył na te 9 miesięcy to obawiam się, że będziesz się "kopał z koniem".
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 15 Gru 2013 11:24 

Loty: 54
Kilometry: 59 518
Krajów: 18 / 8.4%
Zbanowany
Oj ta franca to cwaniaczki. Całe szczęście poinformowaliście o problemie, czekałbym do wakacji z realizacją i na pewno bym się zdziwił.

#56 PostWysłany: 31 Gru 2013 10:21 

niebieski
Stary regulamin:

Hotel Promotion Terms & Conditions
1. This offer applies only to bookings made with Ryanairhotels through the Ryanairhotels.com website from July 30th onwards.
2. This promotion applies only to hotel bookings whereby the final hotel check-out date is on or before 31 December 2013.
3. One voucher will be issued per completed hotel stay.
4. Multiple vouchers will not be issued for multiple room reservations under the same booking.
5. Multiple vouchers will not be issued for multiple reservations for consecutive nights by the same party.
6. Ryanairhotels will use best endeavours to issue vouchers within 7 days post check-out.
• Your voucher number will be emailed to the email address provided for your hotel booking.
• You are reminded to check your “junk mail folders” to ensure your email provider has handled the email correctly.
• Ryanair/Ryanairhotels will not be responsible for any email delivery failure.
7. Vouchers are transferable but are non-refundable. If a voucher is partially redeemed the remaining balance is void.
8. Vouchers may be redeemed on Ryanair.com only and can be redeemed against the flight fare only.
9. Vouchers will be issued in the currency of the credit card billing address provided at the time of the original hotel booking.
10. Vouchers can only be redeemed in the currency of issue.
11. A maximum of 4 vouchers, including Gift Vouchers, can be used to purchase a flight.
12. Vouchers will be issued in the following denominations:
Currency EURO GBP PLN SEK NOK DKK
Value per voucher €10 £10 PLN42 SEK85 NOK76 DKK75
Currency LVL LTL CZK HUF MAD
Value per voucher LVL7 LTL35 CZK258 HUF3000 MAD111
14. If your billing address is from a region with a different currency, a voucher will be issued in €.
15. Vouchers will expire 9 months from the date of receipt.
16. Participants in this promotion must be 16 years or over.
17. Ryanair reserves the right to withdraw or to amend this offer without notice at its sole discretion at any point in the future.
18. Except as otherwise provided by applicable law, this promotion and these Terms & Conditions shall be governed by and interpreted in accordance with the laws of Ireland and any dispute arising out of or in connection with these Terms & Conditions shall be subject to the jurisdiction of the Irish Courts.
19. All normal Ryanair Terms and Conditions of Travel (see http://www.ryanair.com) will apply once your reservation has been confirmed.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 07 Sty 2014 11:32 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
Krajów: 15 / 7.0%
Jeżeli ktoś chciałby sprzedać voucher to chętnie odkupie. Cena do uzgodnienia w zależności od ilości voucherów.

#58 PostWysłany: 07 Sty 2014 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Jest specjalny temat o sprzedaży voucherów FR w odpowiednim dziale.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 22 Sty 2014 17:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Miałem ciekawą sprawę z voucherami ryanair. Robiłem sporo rezerwacji podczas zeszłorocznej jesieni. Nie otrzymałem 2 voucherów. Po kilku tygodniach olewania moich maili w końcu odpowiedzieli na 10 w tej samej sprawie (dokladnie booking odpisał, bo u nich bezpośrednio była rezerwacja) i napisali, że otrzymam przelew na 20€. Po miesiącu oczekiwania dzisiaj przyszedł :)

#60 PostWysłany: 29 Sty 2014 19:18 

niebieski
Robiłem trzy rezerwacje na kolejne dni. Pierwszy nocleg w Glasgow, drugi nocleg w Inverness i trzeci nocleg w Glasgow. Dostałem tylko 1 voucher. Czy pisać do nich reklamacje, czy za noclegi w kolejnych dniach, nawet jeśli są w różnych miejscach należy się tylko 1 voucher?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 98 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości