Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 262 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 27 Lis 2013 16:44 

to doladuj karte i im to napisz...:(
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#122 PostWysłany: 27 Lis 2013 16:54 

U mnie w mailu mam wyszczególnione "Kreditkarte: Mastercard" mimo, że zaznaczyłem VISE a wpisałem dane MCC. Najwidoczniej mają coś co mimo zaznaczenia płatnośći VISA a próby wpisania innej karty o tak ją wykrywa i obciąża wymienioną kwotą za płatność. Jedynie można zobaczyć jeszcze czy faktycznie bezprowizyjną VISA Electron przejdzie.
 PM off  

#123 PostWysłany: 27 Lis 2013 17:00 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
limaK napisał(a):
Za jedna pustym prepaidem f4f. Za drugie mc aliora.

Nie wszystko mi sie przekleilo z ich maila:

Sollten wir keine Rückmeldung von Ihnen bis 28.11.2013 18Uhr erhalten oder kommt es zu einer Stornierung der Buchungsanfrage, fallen gemäß unseren Allgemeinen Geschäftsbedingungen Gebühren (mindestens 50,00 EUR, maximal 100,00 EUR) für die bisherige Bearbeitung an.

Wenn Sie noch Fragen haben, können Sie sich sehr gern an uns wenden.

Też dostałem tego maila, niepokoiłem się trochę o ten zapis z 50 i 100 euro, ale płaciłem prepaidem, więc się nie obawiam.

Wysyłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2

#124 PostWysłany: 27 Lis 2013 17:01 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
no ale powinno byc chyba tak, że skoro nr karty się nie zgadza, to "odrzucają" transakcję i każą wpisać poprawny numer, albo zmienić opcję płatności. Jabędę bazować w banku na screenie na 26eur - twierdzą, że nie będzie problemu. Zobaczymy, bo już dziś nei takie rzeczy twierdzili :D

#125 PostWysłany: 27 Lis 2013 17:05 

ten zapis odnosi sie do czegos innego ...maja prawo skasowac Cie tylko za to jaka byla kwota koncowa widoczna na stronie ;) nie wiem czy dobrze ale juz dawno temu zrezygnowalem z prepaidow :(
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 27 Lis 2013 17:11 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Przy okazji lotów do Malagi sytuacja była podobna - na szczęście liczyło bez prowizji za inną kartę. Jeżeli chodzi o wczorajszy deal. Mnie wyrzucało stronę wstecz jak ktoś napisał, blokady żadnej nie ma tylko mail że nie rezerwacja niekompletna i nie udało sie wystawić biletu.

#127 PostWysłany: 27 Lis 2013 17:14 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
no mnie wczoraj tez wyrzucało na poprzednią stronę (nawet po wpisaniu electrona) dziś po wpisaniu MC przetwarzało transakcję, aż w końcu "kupiło" bilety

#128 PostWysłany: 27 Lis 2013 17:19 

niebieski
Nie wiem, czy rozmawiamy o tym samym pośredniku. Jeśli tak (niemiecki SS z młodym -> ...) to wczoraj probowałem na bilet RZE-WAW bezprowizyjną wg nich kartą i nie przeszło. Próbowałem na kwotę ujemną, a później na kwotę ok. 3 euro, bo dodałem jakieś ich usługi.
Próba z czystej ciekawości, bo biletu na ten termin i tak nie potrzebuję. Środków jest wystarczająco.
Jeśli ktoś dalej uważa, że da się to obejść, to kontakt na prv, mogę spróbować kupić jakiś bilet do 5 euro. Niech to będzie wkład w forumową wiedzę :)
mam chyba wszystko możliwe z tych "standardowych" kart: visa, visa electron, visa debit, mc debit, mc, mc prepaid....
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 27 Lis 2013 17:26 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
electronem dolicza oplate jak za kredytowa
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 27 Lis 2013 17:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ma ktoś amexa? Niby jest bez prowizji. Mój leży nie aktywny od kilku lat (zostawiłem go na pamiątkę)
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 27 Lis 2013 17:33 

sadze ze zbytnio kombinujecie...
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 27 Lis 2013 17:41 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Krajów: 43 / 20.1%
Zbanowany
tak, teraz się okazało kto przekombinował :D
gdyby było napisane jawnie, nacieło by się więcej osób i by był płacz :D

#133 PostWysłany: 27 Lis 2013 18:22 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Numery na karcie nie sa przypadkowe
inne numery maja mastercard a inne visa

cytat:
Pierwszych sześć cyfr numeru karty to właśnie symbol instytucji. A specjalne znaczenie ma pierwsza cyfra. Świadczy ona o przynależności branżowej wystawcy karty. I tak: jeśli numer karty zaczyna się od 1 lub 2, to jej wydawcą jest linia lotnicza. Trójka na początku numeru karty to instytucja z branży turystycznej bądź rozrywkowej. Czwórka i piątka to instytucje finansowe, z tego od 4 zaczynają się numery kart sygnowanych znaczkiem Visa, zaś od 5 (ściślej pisząc między 51 a 55) - karty MasterCarda. Siódemka jest cyfrą zarezerwowaną na początek numeru karty wystawianej przez firmy paliwowe, zaś ósemka to domena firm telekomunikacyjnych.

rowerzysta888
jesli placiles karta zaczynajaca sie na 5 to za cholere to nie mogla byc visa
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 27 Lis 2013 18:42 

Bo to nie była VISA ale zaznaczyłem VISA wiec powinno odrzucić a nie przepuścić i doliczyć prowizję.. Mniejsza z tym już poszło mam screena wiec chargeback a jak się nie uda to trudno.
 PM off  

#135 PostWysłany: 27 Lis 2013 18:47 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Anonymous napisał(a):
U mnie w mailu mam wyszczególnione "Kreditkarte: Mastercard" mimo, że zaznaczyłem VISE a wpisałem dane MCC. Najwidoczniej mają coś co mimo zaznaczenia płatnośći VISA a próby wpisania innej karty o tak ją wykrywa i obciąża wymienioną kwotą za płatność. Jedynie można zobaczyć jeszcze czy faktycznie bezprowizyjną VISA Electron przejdzie.

moj post to wyjasnienie jak moga zwryfikowac karte ktora dokonano platnosci
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 27 Lis 2013 19:14 

niebieski
Sprawdziłem jeszcze raz, trasa SZZ-WAW więc tam tanio nie jest, po "zniżce" €25. Visa Electron.

Komunikat otrzymany: Der von Ihnen gewünschte Flug ist leider Ausgebucht.
Als Alternativen können wir Ihnen folgende Flüge anbieten.

Jeśli ktoś ma niemieckie konto to może, podkreślam może uda się rezerwacji dokonać...

EDIT: dostałem e-mail (tłumaczenie za google translate)

Sehr geehrter Herr (),

vielen Dank für Ihre Anfrage zur Flugplatzreservierung!
Ihre Reservierung Szczecin - Warschau, Hinflug: 29.12. 20:45 wurde nicht vollständig beendet, sodass wir Ihr Ticket nicht final ausstellen konnten.

Um die Buchung bequem und ohne Neueingabe Ihrer Flugdaten abzuschließen, folgen Sie bitte diesem Link: Jetzt meine Buchungsdaten vervollständigen!.

Gerne unterstützen wir Sie persönlich bei ihrer Flugbuchung. Senden Sie uns hierzu einfach ihre Telefonnummer und wir rufen Sie umgehend zurück.

Achtung! Flugpreise sind sehr dynamisch.
Den durch Sie reservierten Tarif von 13,00 € p.P. können wir nicht dauerhaft garantieren. Zum Zeitpunkt des Versands dieser E-Mail waren nur noch 3 Plätze zu diesem Tarif verfügbar. Wir empfehlen Ihnen demnach schnell zu buchen.

Wenn Sie bezüglich Ihrer Flugzeiten ± 2 Tage flexibel sind, klicken Sie bei fluege.de auf attraktive Alternativangebote.

Ihre Maria Meier von fluege.de
Reise-Expertin Flug

Unister GmbH
Barfußgäßchen 11
04109 Leipzig
Germany

Sie möchten auf den kostenfreien Erinnerungsdienst zu Ihrer genannten Flugplatzreservierung verzichten? Klicken Sie hier. Sie werden damit auf unsere Webseite geleitet und erhalten dort die Bestätigung, dass der Erinnerungsservice eingestellt ist.

Szanowny () ,

Dziękuję za wniosek o rezerwację lotu !
Państwa rezerwacja Szczecin - Warszawa, data wyjazdu : 29.12 . 20:45 nie jest kompletny, więc nie mogliśmy wydać ostateczną bilet .

Łatwo i bez konieczności ponownego wprowadzania szczegóły lotu wykonać rezerwację , proszę na ten link : teraz zakończyć moje daty rezerwacja ! .

Chętnie pomożemy osobiście w ich rezerwacji lotu . Wyślij nam ten , tylko swój numer telefonu , a my oddzwonimy do Ciebie natychmiast .

Uwaga ! Opłaty są bardzo dynamiczne .
Zastrzeżone przez Ciebie taryfy od € 13,00 pp Nie możemy zagwarantować trwałe. W momencie wysłania tej wiadomości e-mail tylko 3 miejsca były dostępne w tym taryfy . Zalecamy zatem szybko do książki .

Jeśli są elastyczne czasowo swoich czasów lotów ± 2 dni, kliknij fluege.de atrakcyjnych alternatywnych ofert .

Twoja Maryja Meier z fluege.de
Podróży lot ekspertów

Unister GmbH
Barfußgäßchen 11
04109 Leipzig
Niemcy

Chcesz przegapić bezpłatny przypomnieniem Twojej określonej rezerwacji lotu ? Kliknij tutaj . Są one skierowane w ten sposób do naszej strony internetowej i tam dostaniesz potwierdzenie, żeusługa jest ustawiona pamiątkowa .

Ostatnio edytowany przez mkdabr 27 Lis 2013 19:23, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 27 Lis 2013 19:18 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
Anonymous napisał(a):

moj post to wyjasnienie jak moga zwryfikowac karte ktora dokonano platnosci

przeciez uzywalem visy electron i tak naliczyli Kreditkarte: Visa
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 27 Lis 2013 19:36 
Awatar użytkownika

niebieski
ja tez dostałem e-maila jak Wy, ale mi karta przeszła !
dzis dostałem takiego sms- z banku
Załącznik:
1 - Kopia.jpg
1 - Kopia.jpg [ 134.84 KiB | Obejrzany 1843 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 27 Lis 2013 19:50 
Awatar użytkownika

niebieski
[quote="jas_wedrowniczek"]ja tez dostałem e-maila jak Wy, ale mi karta przeszła !

ale biletu nie ma..?
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 27 Lis 2013 19:56 
Awatar użytkownika

niebieski
luftairways napisał(a):
jas_wedrowniczek napisał(a):
ja tez dostałem e-maila jak Wy, ale mi karta przeszła !
ale biletu nie ma..?

niestety nie ma ale to była cena za 5 biletów :-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 262 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: terrop oraz 9 gości