Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 25 Lis 2013 16:45 

wygląda na to że przeciek o "promocji" wyszedł od pracownika Widerøe...
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#402 PostWysłany: 25 Lis 2013 16:51 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Skąd info?
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 25 Lis 2013 16:53 
Awatar użytkownika

srebrny
FT
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 25 Lis 2013 16:55 

za FT. osoba która otworzyła tam temat wypowiadała się jako ich Customer Service Support w innych tematach (używając słów: Please contact our Customer Relations office and we will refund the charge. )

Ostatnio edytowany przez daniello, 25 Lis 2013 16:58, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 25 Lis 2013 16:55 

A nie ma jakiegoś zapisu w prawie amerykańskim, że loty do/z USA kupione z błędu muszą być również honorowane? Coś mi świta, że była o tym dyskusja w przypadku PROMOJP.
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 25 Lis 2013 16:57 

Loty: 577
Kilometry: 1 264 611
Krajów: 133 / 62.2%
złoty
wydaje mi się, że tak by było, gdyby loty były kupowane bezpośrednio u przewoźnika

Pośrednik imo zawsze może miec klientów w poważaniu... vide akcja z Martyniką - niektórzy się przestraszyli i sami z siebie anulowali bilety choc przewoźnik je uznał
It is an European site, so US DOT regulations on mistake fare might not necessarily apply

#407 PostWysłany: 25 Lis 2013 17:00 

złoty
Cytuj:
Update 8 @ 11/23/2013 @ 11:00PM Eastern – if you have a segment with Jet Airways or FlyDubai, your itinerary will be canceled and you will be soon receive this email:

Dear Customer

We were unable to complete your order. Your reservation has been canceled. Your credit card has not been charged.

The reason is that we do not have ticketing agreements with one or more airlines on your itinerary.

Please disregard the automatic confirmation we sent you by e-mail.

We apologize for the inconvenience and recommend that you book your travel directly from the airline’s website or via a travel agent.

Sincerely,
Widerøe Internet Booking

juz anuluja część biletów
za: http://www.theflightdeal.com/2013/11/23 ... ing-taxes/

#408 PostWysłany: 25 Lis 2013 17:02 

niebieski
maxima napisał(a):
Cytuj:
Update 8 @ 11/23/2013 @ 11:00PM Eastern – if you have a segment with Jet Airways or FlyDubai, your itinerary will be canceled and you will be soon receive this email:

Dear Customer

We were unable to complete your order. Your reservation has been canceled. Your credit card has not been charged.

The reason is that we do not have ticketing agreements with one or more airlines on your itinerary.

Please disregard the automatic confirmation we sent you by e-mail.

We apologize for the inconvenience and recommend that you book your travel directly from the airline’s website or via a travel agent.

Sincerely,
Widerøe Internet Booking

juz anuluja część biletów
za: http://www.theflightdeal.com/2013/11/23 ... ing-taxes/

Siejesz panikę. Tu chodzi o rezerwacje biletów z udziałem określonych linii, które nigdy nie były zaticketowane.

maxima napisał(a):
wydaje mi się, że tak by było, gdyby loty były kupowane bezpośrednio u przewoźnika

Pośrednik imo zawsze może miec klientów w poważaniu... vide akcja z Martyniką - niektórzy się przestraszyli i sami z siebie anulowali bilety choc przewoźnik je uznał
It is an European site, so US DOT regulations on mistake fare might not necessarily apply

Nie zawsze. Jeśli pośrednik jest zarejestrowany w USA to grożą mu potężne kary, podobnie jak liniom lotniczym latającym do USA. Jeśli w tym przypadku "wina" leży po stronie pośrednika to, moim zdaniem, może on anulować bilety bez większych konsekwencji, zgodnie ze zdaniem, które wkleiłaś.

Ostatnio edytowany przez blasto, 25 Lis 2013 17:08, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 25 Lis 2013 17:42 
Awatar użytkownika

kachel napisał(a):
Mateusz napisał(a):
Komuś brakuje jeszcze etixów? Mi do teraz nie wystawili jednego do hnl.

Tak, ja jeszcze nic nie dostałem. Rezerwacje ok 21 Sobota, brak blokady na karcie, brak etixów, jedynie na checkmytrips widnieje jako potwierdzona, United nie wystawiony bilet.. Czekam.

P.S. Bank nie widzi żadnej operacji.
P.S. II Karta diners

kachel, przeklep Diners'a do tego linku, zrobiłem tak i po 2-3h dostalem bilety
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 25 Lis 2013 17:54 
Awatar użytkownika

niebieski
daniello napisał(a):
za FT. osoba która otworzyła tam temat wypowiadała się jako ich Customer Service Support w innych tematach (używając słów: Please contact our Customer Relations office and we will refund the charge. )

Ciekawe czy gość tylko poinformował o tym błędzie, czy sam go stworzył. Tak czy owak, nie chciałbym być w tym momencie w jego skórze.
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 25 Lis 2013 18:00 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Mareckipl napisał(a):
daniello napisał(a):

Ciekawe czy gość tylko poinformował o tym błędzie, czy sam go stworzył. Tak czy owak, nie chciałbym być w tym momencie w jego skórze.

Cała zabawa polega na tym, że błąd nie leżał po ich stronie i to United słono zapłaci za te bilety (no chyba, że pokasuje wszystkie rezerwacje, czego na chwilę obecną nie można jeszcze wykluczyć), a Wideroe zainkasowało po 4€ na każdym bilecie, istna żyła złota.
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 25 Lis 2013 18:02 
Awatar użytkownika

niebieski
TWIERDZĄ że błąd nie był po ich stronie. Co moim zdaniem trochę nie trzyma się kupy, skoro byli jedynym OTA gdzie pojawiły się takie ceny, chyba że błąd był po stronie linii, a wszyscy inni mają zabezpieczenia wykrywające takie rzeczy, których u nich nie było, albo zostały wyłączone przez tego gościa - ale to już trochę naciągana teoria.

Ostatnio edytowany przez Mareckipl, 25 Lis 2013 18:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 25 Lis 2013 18:05 

niebieski
Mareckipl napisał(a):
TWIERDZĄ że błąd nie był po ich stronie. Co moim zdaniem trochę nie trzyma się kupy, skoro byli jedynym OTA gdzie pojawiły się takie ceny.

to mnie właśnie zastanawia
jeśli błąd był w amadeusie, to dlaczego tylko na tym wonga nok były ceny zaniżone?
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 25 Lis 2013 18:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Mareckipl napisał(a):
TWIERDZĄ że błąd nie był po ich stronie. Co moim zdaniem trochę nie trzyma się kupy, skoro byli jedynym OTA gdzie pojawiły się takie ceny, chyba że błąd był po stronie linii, a wszyscy inni mają zabezpieczenia wykrywające takie rzeczy, których u nich nie było, albo zostały wyłączone przez tego gościa - ale to już trochę naciągana teoria.

Sposób polegał na tym, że Wideroe tak naprawdę OTA nie są, a linią lotniczą. W związku z tym mają tzw. własny "stock" i mogą sprzedawać bilety na innych zasadach (np. na podstawie umów między liniami lotniczymi). Błąd pojawił się w GDS, a oni to szybko zauważyli i mieli do niego dostęp.
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 25 Lis 2013 18:22 

na obecną chwilę trzeba się wyluzować i poczekać spokojnie na rozwój sytuacji bo jak się domyślam praktycznie wszyscy dostali już te bilety. pewnie w tej chwili kilku analityków próbuje oszacować rozmiar "szkód", dodatkowo prawnicy, PR-owcy i cały sztab innych pracowników różnego szczebla w United i Amadeus. sprawa jest mocno publiczna więc pewnie decyzje co to tego co dalej będą podejmowane bardzo ostrożnie.
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 25 Lis 2013 18:37 

niebieski
Cytuj:
Sposób polegał na tym, że Wideroe tak naprawdę OTA nie są, a linią lotniczą. W związku z tym mają tzw. własny "stock" i mogą sprzedawać bilety na innych zasadach (np. na podstawie umów między liniami lotniczymi). Błąd pojawił się w GDS, a oni to szybko zauważyli i mieli do niego dostęp.

wyjąłeś mi to z ust, tzn. z klawiatury :)
nie dość, że linią lotniczą, to jeszcze po niedawnych zmianach własnościowych dotyczących SAS;
w każdym razie wystawiali bilety z przyjemnością wiedząc o błędzie - pewnie nie dlatego, żeby klientom zrobić dobrze, tylko kasując prowizję za każdy (podobno 4 EUR)
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 25 Lis 2013 19:07 
Awatar użytkownika

Hubert napisał(a):

dopiero zauważyłem ;-) dziękuję za zacytowanie mnie tutaj... potwierdzam - w lutym lecę do "Czikago" za 150 EUR ;) Bóg Zapłać fly4free! :)

#418 PostWysłany: 25 Lis 2013 19:48 
Awatar użytkownika

Ja mam pytanie z innej beczki, zakładając że linie uznają nasze bilety, za co trzymam kciuki:)
Jak wygląda sytuacja z ewentualnym opóźnieniem na jednym z odcinków trasy, tzn. w lutym lecę do NY,
startuję z Warszawy (LOT), kolejno Monachium (UA), Waszyngton(Air Canada dla UA) i NY właśnie, pierwsze międzylądowanie 1:10 na tranzyt, drugie 1:50,
co stanie się kiedy mój samolot opóźni się względem kolejnego odcinka, czy linie zobowiązane są do zapewnienia lotu najbliższym możliwym połączeniem?
Wiem że u "starych wyjadaczy" pytanie to wywoła pobłażliwy uśmiech, jednak taki żółtodziób jak ja nie ma o tym kompletnie pojęcia...
tzn. na logikę powinny, nie są to tanie linie, ale bilet jest w taryfie restricted, stąd wątpliwości :)))

Z góry pięknie dziękuję za odpowiedź!

m.
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 25 Lis 2013 19:49 

złoty
search.php

#420 PostWysłany: 25 Lis 2013 20:04 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
kalor napisał(a):
Hubert napisał(a):

dopiero zauważyłem ;-) dziękuję za zacytowanie mnie tutaj... potwierdzam - w lutym lecę do "Czikago" za 150 EUR ;) Bóg Zapłać fly4free! :)

chyba bog zaplac luftairways
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości