Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Lis 2013 16:12 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Czemu miałoby służyć takie zestawienie?

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 19 Lis 2013 16:18 

niebieski
Bardzo często rezerwuje się samochód i na rezerwacji jest napisana kategoria samochodu (np. Fiat 500 or Similar). Jak wiadomo w tej klasie auta bardzo często oprócz Fiata 500 jest też Fiat Panda, Ford Ka, itp. Ważny też jest stan aut: np Wyspy Kanaryjskie, wypożyczalnia AutoReisen, która ma najlepsze ceny ale ich auta to czasem samochody z przebiegiem 200k oraz z przed 6 lat. Ja osobiście chciałbym wiedzieć czego mogę się spodziewać.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Lis 2013 16:32 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Rozumiem ogólny pomysł. Nie mniej ciezko będzie stworzyć tak duza bazę, a potem ją aktualizować.

#4 PostWysłany: 19 Lis 2013 16:38 

niebieski
To prawda, że będzie ciężko. Ale ogółem jeżeli ktoś prześledzi Sobie kilka postów to będzie wiedział np. czego może się spodziewać, jakich aut w danej wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Lis 2013 16:39 

Zbanowany
Cytuj:
Ja osobiście chciałbym wiedzieć czego mogę się spodziewać.

Po prostu zapytaj o to wypozyczalnie.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Lis 2013 16:45 

niebieski
1. wypożyczalnie nie będą chętne mówić w jakim stanie są auta
2. po co dzwonić jak można mieć ciekawy temat na forum i śledzić
3. nikt nie będzie tobie wymieniał co w jakiej klasie jest i ma. a strony internetowe czasem nie są na bieżąco updatowane.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Lis 2013 16:54 

Zbanowany
1. W tej, ktora nie odpowie, nie wypozyczaj auta
2. Bez komentarza
3. Oczywiscie, ze beda. A jak nie, to patrz 1.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Lis 2013 16:58 

niebieski
klayton napisał(a):
1. W tej, ktora nie odpowie, nie wypozyczaj auta
2. Bez komentarza
3. Oczywiscie, ze beda. A jak nie, to patrz 1.

to nie tak działa mistrzu, że nie wypożyczaj. Czasem rezerwując samochód przez brokera dowiadujesz się jaka jest to wypożyczalnia dopiero po zapłacie. Rozumiem, że różne osoby wypożyczają samochód przez kryterium "lowest price", ale jeżeli ktoś chce konkretną grupę samochodu to chce wiedzieć czym będzie się poruszał.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Lis 2013 17:02 

Zbanowany

Cytuj:
Czasem rezerwując samochód przez brokera dowiadujesz się jaka jest to wypożyczalnia dopiero po zapłacie

I w czym Ci pomoze wtedy taki watek z zestawieniem? :P
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Lis 2013 17:05 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 632 758
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Wypozyczalnie, zwlaszcza te duze bardzo czesto wymieniaja samochody, wiec jesli nawet jakas baza tu powstanie to raczej nie bedzie zbyt aktualna.

#11 PostWysłany: 19 Lis 2013 17:08 

niebieski
no, że wiem jakie to może być Auto mistrzu:) przed wypożyczeniem... ja osobiście często korzystam z tematów Hertz Fleet/ National Fleet na ft i zaspokaja to moją ciekawość czego mogę się spodziewać. Może dla tego że jestem fanem samochodów:)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Lis 2013 17:11 

niebieski
olus napisał(a):
Wypozyczalnie, zwlaszcza te duze bardzo czesto wymieniaja samochody, wiec jesli nawet jakas baza tu powstanie to raczej nie bedzie zbyt aktualna.

Akurat duże mają podpisywane kontrakty z koncernami na lata aby dany model był "promowany" u nich. Więc oczywiście mogą być często wymieniane ale często na ten sam model auta.

Przykład "Sixt" w Niemczech promował Mercedesa A klasę, w momencie gdy decydowałeś się na zakup tego auta po wypożyczeniu w Sixt zwracali Tobie koszt wypożyczenia samochodu (okres wypożyczenia nie mógł być dłuższy niż 14 dni).
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Lis 2013 17:14 

Zbanowany

Cytuj:
no, że wiem jakie to może być Auto mistrzu:) przed wypożyczeniem

A to nie Ty przed momentem napisales:
Cytuj:
Czasem rezerwując samochód przez brokera dowiadujesz się jaka jest to wypożyczalnia dopiero po zapłacie

Wiec ponownie pytam: co Ci w takiej sytuacji da zestawienie?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Lis 2013 17:25 

niebieski
1. Rezerwuje auto przez brokera, bez możliwości zmian/anulacji
2. Dowiaduje się, że będzie to AutoReisen
3. Wiem z góry, że auta to trupy

1. Rezerwuje auto przez stronę Hertz
2. Z góry wiem że pod kategorią C będzie Citroen C3, Mazda 2, itp
3. Nie muszę nigdzie dzwonić, pisać

Dla mnie jest to bardzo pomocne. Ale jeżeli ktoś jest freakiem np. samolotowym to sytuacja inna. Rok 2012. LOT ma 3 rodzaje klasy biznes. 787, 767 oraz portugalską linie. Kupuje bilet do NY i widzę, że będę leciał linia z Portugali. Wrzucam Sobie Airbus 330 Air... trip report i widzę jaki będzie hard product.

Więcej nie ma co dyskutować. Tak jak napisałem. Dla jednych samochód to dostać się z A do B, a dla innych to inny experience. Podobnie jak z produktem w samolocie.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 19 Lis 2013 17:29 

niebieski
klayton napisał(a):

Cytuj:
no, że wiem jakie to może być Auto mistrzu:) przed wypożyczeniem

A to nie Ty przed momentem napisales:

Może inaczej, przed odebraniem samochodu w wypożyczalni. Czyli okres pomiędzy potwierdzeniem a fizycznym odbiorem auta.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 19 Lis 2013 17:31 

Zbanowany
Cytuj:
1. Rezerwuje auto przez brokera, bez możliwości zmian/anulacji2. Dowiaduje się, że będzie to AutoReisen3. Wiem z góry, że auta to trupy

I co Ci daje ta wiedza, skoro juz zaplaciles?

Cytuj:
 Rezerwuje auto przez stronę Hertz2. Z góry wiem że pod kategorią C będzie Citroen C3, Mazda 2, itp 3. Nie muszę nigdzie dzwonić, pisać

A co jest prostsze, pewniejsze i bardziej wiarygodne?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 19 Lis 2013 17:40 

niebieski
Co daje mi ta wiedza? Że wiem czego mogę się spodziewać. A jak kupujesz bilet samolotowy to wolisz wiedzieć z góry że nie będziesz miał ekranu przed Sobą czy dopiero surprise, surprise dowiedzieć się podczas boarding-u? Ja wolę wiedzieć wcześniej mimo tego, że nie mogę tego zmienić.

Dodatkowo śledząc wątki o wypożyczaniu aut bardzo często są zapytania pod tytułem, jakiego modelu auta mogę się spodziewać.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 19 Lis 2013 17:59 

Zbanowany

Cytuj:
Ja wolę wiedzieć wcześniej mimo tego, że nie mogę tego zmienić.

No to zapytasz wypozyczalnie. :P
Cytuj:
 A jak kupujesz bilet samolotowy to wolisz wiedzieć z góry że nie będziesz miał ekranu przed Sobą czy dopiero surprise, surprise dowiedzieć się podczas boarding-u? 

Nie ma to dla mnie znaczenia - lece do celu, a nie dla samego latania.
A jesli dla kogos jest to najwazniejsze, to zawsze moze wybrac taki lot, ze watpliwosci nie bedzie mial.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 19 Lis 2013 18:18 

niebieski
Wybrać taki lot. Ale wiele osób kieruje się kryterium ceny więc nie mogą Sobie wybierać, który lot, linia co ma.
Jedni traktują lot/wypożyczenie auta jako dostanie się do celu. A dla innych ważne jest co otrzymają mimo, że zapłacili jak najmniej.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 19 Lis 2013 18:24 

Zbanowany
Chyba jestes odosobiony w pogladach.
Ale powodzenia w rozwijaniu watku, ktory nie ma sensu. Pomijam juz zupelnie fakt, ze kryteria przydzialu auta w danej wypozyczalni nie opieraja sie wylacznie na zaplaconej cenie i poczatkowym wyborze klasy auta. ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Djorkaeff oraz 5 gości