Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Wrz 2011 22:12 
Awatar użytkownika

Witam.
Nigdy w zyciu nie latalem, i kreci mnie polatac po stolicach europejskich tanim kosztem.
Chcialbym np taka traske:
Polska-->Paryz-->Barcelona-->Porto-->Londyn-->Warszawa. To jest tylko przyklad, moze byc i tylko z jednym miastem lub z dwoma konfiguracja. Chodzi oczywiscie o male koszta. Spanie raczej na lotnisku. Chcialbym w taka podroz wyruszyc jakos w poczatkach listopada.

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 06 Wrz 2011 22:23 
Awatar użytkownika

To na początek sporo do czytania polecam: http://www.fly4free.pl/lecisz-samolotem ... -pasazera/
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Wrz 2011 22:54 
Awatar użytkownika

W sumie na poczatek chcialbym przetestowac Polska---Paryz---Polska. Chodzi mi, zebym znalazl sie w Paryzu w godzinach porannych, zobaczyl ta wysoka slawna budowle, pochadzal troche w poblizu i na drugi dzien powrot, spanie lub czuanie na lotnisku. Chodzi mi o ten listopada poczatek.

#4 PostWysłany: 07 Wrz 2011 01:13 

Jak masz budżet i odwagę to byłby świetny trip na pewno i fajne przeżycia. Nie miałem nigdy takiego pomysłu, żeby lecieć przez kilka krajów :).
Napisz skąd jesteś to poszukamy czegoś z tym paryżem.

#5 PostWysłany: 07 Wrz 2011 09:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Bardzo ciekawy pomysł, ale trzeba mieć siły na taki wyjazd.

Do kombinowania polecam azuon-a. Z tym, że w darmowej wersji mogą się pojawić problemy.

#6 PostWysłany: 07 Wrz 2011 11:12 
Moderator forum

spokorobi napisał(a):
W sumie na poczatek chcialbym przetestowac Polska---Paryz---Polska. Chodzi mi, zebym znalazl sie w Paryzu w godzinach porannych, zobaczyl ta wysoka slawna budowle, pochadzal troche w poblizu i na drugi dzien powrot, spanie lub czuanie na lotnisku. Chodzi mi o ten listopada poczatek.

Fakt, dobrze zdobyć stopniowo doświadczenie
propozycje z Azuona
noc w P (i nocowanie na MAN)
FR + W6 Katowice (KTW) Paris (Beauvais) (BVA) 1 MAN Sun, 6 Nov 21:20* Tue, 8 Nov 15:05 22h 50
165.77 PLN
Ryanair Katowice (KTW) Manchester (MAN) Sun, 6 Nov 21:20 Sun, 6 Nov 23:00 18h 55 58.00 PLN
Ryanair Manchester (MAN) Paris (Beauvais) (BVA) Mon, 7 Nov 14:00 Mon, 7 Nov 16:15 43.39 PLN
Wizz Air Paris (Beauvais) (BVA) Katowice (KTW) Tue, 8 Nov 15:05 Tue, 8 Nov 17:10 2h 05 64.38 PLN
lub
W6 + FR Wroclaw (WRO) Paris (Beauvais) (BVA) 1 BGY Thu, 3 Nov 11:45 Fri, 4 Nov 08:30 18h 50
219.86 PLN
Wizz Air Wroclaw (WRO) Paris (Beauvais) (BVA) Thu, 3 Nov 11:45 Thu, 3 Nov 13:40 1h 55 94.38 PLN
Ryanair Paris (Beauvais) (BVA) Milan (Bergamo) (BGY) Fri, 4 Nov 08:30 Fri, 4 Nov 09:55 7h 45 38.08 PLN
Ryanair Milan (Bergamo) (BGY) Wroclaw (WRO) Fri, 4 Nov 14:15 Fri, 4 Nov 16:15 87.40 PLN

8-) i z f4 viewforum.php?f=11

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Wrz 2011 20:38 
Awatar użytkownika

Witam, jestem z Augustowa, wiec lotnisko w Polsce raczej bez znaczenia, bo i tak jechac daleko wszedzie. Mam juz azuon pelna wersje i mam male pytanie z tym zwiazane. Program ten znajduje sporo lotow z Wizz Xclusive, czlonkostwo jak zauwazylem kosztuje 135zl za rok, a jak nie bede tego mial, to juz takim samolotem nie polece ? Czy warto wlasnie zapisac sie do tego klubu ?

#8 PostWysłany: 07 Wrz 2011 21:03 

spokorobi napisał(a):
Witam, jestem z Augustowa, wiec lotnisko w Polsce raczej bez znaczenia, bo i tak jechac daleko wszedzie. Mam juz azuon pelna wersje i mam male pytanie z tym zwiazane. Program ten znajduje sporo lotow z Wizz Xclusive, czlonkostwo jak zauwazylem kosztuje 135zl za rok, a jak nie bede tego mial, to juz takim samolotem nie polece ? Czy warto wlasnie zapisac sie do tego klubu ?

poleci Pan ale zaplaci Pan po prostu wiecej bez karty - karta wizz xlusive uprawnia do znizki na loty wizzairem.

jesli zamierza Pan duzo podrozowac to oplaca sie, jesli tylko na 1,2 loty to nie bardzo sie ijnteres moim zdaniem oplaca.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Wrz 2011 21:49 

pomysl jest do zrealizowania. Stolice czekaja :)
jednak jest maly haczyk :)
wiekszosc tanich przewoznikow laduje nie w stolicach tylko w miejscowosciach troche od nich oddalonych ( czy tez ooddalonych od wiekszych miast)
przykladowy paryz to Beauvais ktory defacto jest oddalony od paryza o okolo 80 km
podobnie z tanim Mediolanem - lotnisko Mediolan Bergamo, jest przy Bergamo a do Mediolanu jest kawalek drogi.

odnosnie zwiedzenia tanio europy to polecam takie rozwiazanie .
okreslasz kiedy masz wolne
szukasz pierwszego dnia dowolnych najtanszych wylotow z polski.
wiedzac skad i dokad mozesz poleciec (miejsc docelowych masz kilka ) - zaczynasz szukac z miejsca docelowego do nowego miejsca (czas albo min 2h od przylotu albo jak chcesz zwiedzic okolice to kilka godzin czy tez noc) w nastepnym miejscy znow szukasz gdzie mozna poleciec dalej:)

maly przyklad (tylko wizzair z katra klubowa i kredytowka citi wizzair - jednak mozesz latac dalej innymi tanimi przewoznikami - Azuon naprawde pomoze :)

Katowice » Mediolan Bergamo
Pn 31 Paź 11
W6 1131 06:15 08:10
Wizz Xclusive Club: 4 PLN

z Mediolanu sprawdzamy gdzie mozna poleciec dalej - przyjmuje ze min musi byc 10.00 lub tez zostajesz tu na noc zwiedzajac Bergamo ( na piechote mozna dojsc do miasta)

Mediolan Bergamo » Bukareszt Baneasa
Wt 01 Lis 11
W6 3132 09:00 12:05
Wizz Xclusive Club: 9.99 EUR

Mediolan Bergamo » Gdańsk ( wracasz wiec do kraju i wypad kosztowal cie 8 zl )
Śr 02 Lis 11
W6 1682 21:45 23:45
Wizz Xclusive Club: 0.99 EUR

Mediolan Bergamo » Katowice ( wracasz wiec do kraju i wypad kosztowal cie 24 )
Śr 02 Lis 11
W6 1132 08:40 10:25
Wizz Xclusive Club: 4.99 EUR

Mediolan Bergamo » Sofia - Terminal 1
Pn 31 Paź 11
W6 4352 12:45 15:40
Wizz Xclusive Club: 9.99 EUR

teraz sprawdzamy gdzie tanio mozna poleciec po dacie dotarcia do celu
w Bukareszcie bylismy 1 .11 o 12.05 - to co na szybko zobaczylem to

Bukareszt Baneasa » Neapol
Śr 02 Lis 11
W6 3153 12:10 13:10
Wizz Xclusive Club: 59.00 RON
79.00 RON ( jakies 61zl)

potem znow szukasz z Neapolu i po tygodniu jakos docierasz do kraju:)

jak sie okazuje ze ciezko wydostac sie z neapolu to cofasz sie o 1 miasto i szukasz innych miejsc - w naszym przypadku patrzymy na loty z Mediolanu chodzby do Sofii.
a nastepnie znow kolejne miasto , lotnisko, kraj :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 07 Wrz 2011 22:11 
Awatar użytkownika

Jak na chwile obecna to interesuje mnie listopad, bo bede mial wtedy z okolo 2tys zl.
Nie wiem czy dobrze zrozumialem Twoj post, czyli np. dzisiaj szukam tanio do Paryza, jestem juz na miejscu, odpalam laptopa i szukam sobie cos taniego do jakiegos innego interesujacego mnie miejsca ?
ps. A jak jest z internetem na lotniskach, czy jest darmowy cos w stylu hotspot'ow?

#11 PostWysłany: 07 Wrz 2011 22:16 
Moderator forum

spokorobi napisał(a):
Witam, jestem z Augustowa, wiec lotnisko w Polsce raczej bez znaczenia, bo i tak jechac daleko wszedzie.
Witam ponownie,
a jak u Ciebie z dojazdem do Kowna, lotniska/bazy?/ ryanaira?

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 07 Wrz 2011 22:21 

spokorobi napisał(a):
ps. A jak jest z internetem na lotniskach, czy jest darmowy cos w stylu hotspot'ow?

zależy oczywiście gdzie, musisz poszperac na stronach lotnisk ale przeważnie są.:)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 07 Wrz 2011 22:41 
Awatar użytkownika

Abcn napisał(a):
spokorobi napisał(a):
Witam, jestem z Augustowa, wiec lotnisko w Polsce raczej bez znaczenia, bo i tak jechac daleko wszedzie.
Witam ponownie,
a jak u Ciebie z dojazdem do Kowna, lotniska/bazy?/ ryanaira?

Raczej tanie bedzie wychodzilo pociagiem na jakies lotnisko w Polsce dojechac.

#14 PostWysłany: 07 Wrz 2011 23:28 

spokorobi- bardziej chodzili mi o to ze siedzisz w domu i szukasz kazdego kolejnego przelotu.
wszystkie odcinki masz kupione juz przed pierwszym wylotem.

chociaz poznalem osoby ktore jechaly do berlina czy frankfurtu i bedac juz na lotnisku szukaly jakichs przelotow w samolotach bedacych prawie na plycie :)

majac 2000 zl mozna ju poleciec w wiele miejsc. a ze u nas zimno to polecam Maroko. powinno byc jeszcze cieplo a dodatkow tam sa tanie noclegi. spokojnie za 20 zl masz pokoj 2 osobowy.

jednak aby tam sie dostac to potrzebujesz jeszcze ryanaira i karty master card prepaid . dzieki niej nie masz oplat administracyjnych ( 6E za kazdy odcinek). taka karte obecnie mozna kupic w wielu bankach. Ja bralem w BZWBK za 20 zl , ale tez mozna ja miec za pomoca tego serwisu. Jest ot zwykla karta prepeidowa - jak ja zaladujesz kasa to mozesz nia placic.

i teraz korzystając z azuona mozna zobaczycc ze najtansze loty na listopad sa za troche ponad 200zl

Katowice- Madryt - Tangier- paris- katowice (203 zl)
Tangier jest mocno na polnocy wiec osobiscie wolalbym poleciec nizej np do Rabatu
Gdansk - Eindhowen ( tu zmiana lotniska - z tego co widze z 30-40km ) Dusseldorf - Fez -powrot przez milan
calosc 211 zl
bez koniecznosci zmiany lotniska za 216 zl

nie wiem ile masz czasu, ale za taka kase ja robie wypady 3 tygodniowe :)

a zreszta na dobranoc sprawdzilem ceny :)

z Mediolanu do Fezu masz loty za 15 E - 12,15,19,22,26,29 listopad
czyli nalepiej dolecisz z Polski tam tego dnia, lub dzien wczesniej

wizz proponuje
Katowice » Mediolan Bergamo
Pn 14 Lis 11
Wizz Xclusive Club: 19 PLN
Śr 16 Lis 11
Wizz Xclusive Club: 4 PLN
Nd 20 Lis 11

powroty z Fezu do Mediolanu (Bergamo) masz za 302 Mady (okolo 100zl) tylko 26 i 29 listopada (ryanair)
a z mediolanu do kraju wracasz wizzem

Mediolan Bergamo » Katowice
data lot odlot przylot cena łączna
Nd 27 Lis 11
Wizz Xclusive Club: 39 PLN
Pn 28 Lis 11
Wizz Xclusive Club: 39 PLN
Śr 30 Lis 11

wszystkie ceny liczone z maxymalnymi ulgami ( czlonek wizzair, karta city banku i prepeidowa dla ryana, bagaz podreczny, bez zadnych platnych bonusow)

powodzenia w szukaniu tanich lotow ewentualnie udanych wakacji w listopadzie
ja na kniec paxdziernika odwiedzam paryz, na szczescie z lotniska zabieraja mnie znajomi wiec nie martwie sie odlegloscia :)

---------------------------
a bedac juz gdzies tam na poczatku afryki czy gdziekolwiek indziej, polecam przewodniki loneyplanet (ewentualnie nasze pascala) . Pomoga one w odszukaniu tanich noclegow i przejazdow wewnatrz kraju
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości