Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Wrz 2013 11:02 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Krajów: 52 / 24.3%
Post raczej informacyjny. W systemie ryanaira pojawiły się bilety na nowe letnie trasy z Modlina - Saloniki i Alicante. Ceny póki co nie zachwycają, najtańsze bilety dostępne w kwietniu, można złożyć za ok.350 RT.

Załączniki:
alicante.JPG
alicante.JPG [ 75.03 KiB | Obejrzany 3088 razy ]
saloniki2.JPG
saloniki2.JPG [ 79.37 KiB | Obejrzany 3088 razy ]

Ostatnio edytowany przez JIK 11 Wrz 2013 11:39, edytowano w sumie 2 razy
zmieniłem tytuł
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 11 Wrz 2013 11:36 

Przydatny post. W weekend majowy Warszawa - Alicante za 380 PLN RT i 1 dzień urlopu. Warto obserwować trasę. Późny wylot + późny powrót to często to co tygrysy z ograniczoną pulą dni urlopowych lubią najbardziej :)
 PM off  

#3 PostWysłany: 12 Wrz 2013 10:02 

Loty: 22
Kilometry: 40 056
Krajów: 7 / 3.3%
generalnie jak startują z nową trasą cena nigdy nie jest "promocyjna" jednak z czasem na pewno będą wrzucać promo i na tych trasach.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Paź 2013 19:35 

Poluje na Warszawa - Alucante RT, od maja w górę, za mniej niz 250 ale narazie kiepsko z tym. Rodzina 5-osobowa więc każde 100zl różnicy to dla mnie duzo. Myślicie ze ceny kiedyś spadna czy raczej będą droższe i waro kupowac po 350?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Paź 2013 20:47 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Czekać.. 350 RT to za dużo... chyba ze na majówkę.. to taniej nie będzie.

#6 PostWysłany: 09 Lis 2013 09:30 

Przez ten miesiąc ceny na loty z Modlina do Alicante na terminy czerwiec-sierpien podskoczyly do pinad 600zl, mam nadzieję że to nie oznacza że się super sprzedają i nie trzeba bedzie robic promocji :-( Dla mojej rodzinki to juz koszt ponad 3000pln
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Lis 2013 10:27 
Awatar użytkownika

niebieski
wilanowiak napisał(a):
Przez ten miesiąc ceny na loty z Modlina do Alicante na terminy czerwiec-sierpien podskoczyly do pinad 600zl, mam nadzieję że to nie oznacza że się super sprzedają i nie trzeba bedzie robic promocji :-( Dla mojej rodzinki to juz koszt ponad 3000pln

Czekaj. Nie spiesz się. Promocyjne ceny biletów są na około 30-60 dni przed wylotem.
Ja miałem tak samo. W marcu zobaczyłem, że pojawił się nowy kierunek do Bari. Zawsze marzyłem o Apulii i nie wytrzymałem ciśnienia i kupiłem na pół roku wcześniej za 350zł RT za osobę. Wiesz ile się na wku***ałem patrząc jak w sierpniu i we wrześniu ceny spadają?
Cena była za 99zł OW, a nawet jeden bilet był za 79zł OW. Kombinowałem, żeby bilety oddać ( a okazji było kilka bo dwa razy nieznacznie zmienili godziny lotów i w międzyczasie było też przeniesienie lotów z Chopina do Modlina) i kupić tańsze , ale jakby coś nie poszło? Urlop załatwiony, hotele porezerwowane, za duże ryzyko. Koniec końców dałem sobie spokój i postanowiłem nie przejmować się i cieszyć tym co mam. Z mocnym postanowienie jednak, że nigdy więcej spinania się.
Teraz Planuję do Maroka w marcu. Urlop załatwiony. Hotel w Marakkeszu zabukowany. Wycieczka na pustynię klepnięta I spokojnie czekam do stycznia-lutego na tańsze loty.
Jeszcze raz. Cierpliwości.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Lis 2013 11:47 

Niestety jest różnica w biletach w marcu do/z Maroka, a czerwcem-sierpniem z Polski do Alicante (nie zejdą poniżej 250-350 zł/OW bo nie muszą, za dużo ludzi lata i ceni sobie loty bezpośrednie w szczycie sezonu, podobnie jest z lotami ryanair do Barcelony El Prat i z Madrytem z Krakowa zwłaszcza w sezonie)
 PM off  

#9 PostWysłany: 09 Lis 2013 12:00 

niebieski
pifko napisał(a):

Teraz Planuję do Maroka w marcu. Urlop załatwiony. Hotel w Marakkeszu zabukowany. Wycieczka na pustynię klepnięta I spokojnie czekam do stycznia-lutego na tańsze loty.

Może być ciężko dopasować tanie loty do zarezerwowanego hotelu :roll:
To działa raczej w drugą stronę...
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Lis 2013 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 29 031
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
cheesy napisał(a):
pifko napisał(a):

No właśnie. Myślałem, że tylko ja robię na odwrót - najpierw lot a potem hotel :)

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Lis 2013 12:52 

Hubuus napisał(a):
cheesy napisał(a):
pifko napisał(a):

No właśnie. Myślałem, że tylko ja robię na odwrót - najpierw lot a potem hotel :)

To po pewnym czasie planowania staje się oczywiste, a jak nie to staje się oczywiste po pierwszych problemach z dopasowaniem tanich lotów do zarezerwowanych terminów w hotelu
 PM off  

#12 PostWysłany: 09 Lis 2013 12:55 

niebieski
Z tym bukowaniem hotelu i innych rzeczy bez posiadania biletu lotniczego to trochę ryzyko.

A co do Alicante. Chyba kolega jest zainteresowany biletami w okresie wakacyjnym, ew. maj czy czerwiec. Cóż, na takie terminy często ceny w ogóle nie spadają do tych "promocyjnych".
Linie lotnicze nawet przy wyższych cenach większość wyprzedają więc nie ma sensu obniżać.

Sam brałbym Alicante za 350PLN RT na wakacje i nawet się nie zastanawiał ...
Bo w tym okresie wakacyjne kierunki są wyraźnie droższe.

A Maroko w marcu albo Bari jesienią? Hm, dużo mniejsze zainteresowanie i stąd łatwo o niskie ceny ...
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 09 Lis 2013 12:59 

Teraz po miesiącu wziął bym te za 350 co były miesiąc temu ale teraz są po 600zl. Mogę kupić bo za kolejny miesiąc mogą być po 900 albo czekać by może spadły znowu do 350.

Do tej pory latalem do Alicante z Krakowa i Katowic ale bilety pojawiały się na wakacje dopiero w styczniu, natomiast powstał nowy kierunek z Modlina do Alicante i od razu wrzucili bilety juz na wakacje przyszłego roku, myślałem że tak wcześnie to mało osób bedzie kupowalo i może ceny spadną ale na razie się przeliczylem :-(

P.S. By być dokładnym to ceny 350zl były na kwiecień miesiąc temu, na maj i chyba czerwiec były za 380 najtaniej a na lipiec i sierpień były po 450zl. Teraz lipiec i sierpien gdy loty są w środy to ceny po 635zl więc wzrosły o niecałe 200zl. Co nie zmienia mojego zastanowienia czy kupować po 635 czy czekac :-)
Dla mnie to będzie jedyny wyjazd wakacyjny a co zaoszczedze na 5 biletach to wydam w wodnym miasteczku więc sprawa ważna :-)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 26 Sty 2014 17:09 

Minęły 2 miesiące i Modlin Alicante za 750 na lipiec/sierpień. Jak ja żałuję że nie brałem po 450 :-(
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 26 Sty 2014 17:18 

wilanowiak napisał(a):
Minęły 2 miesiące i Modlin Alicante za 750 na lipiec/sierpień. Jak ja żałuję że nie brałem po 450 :-(

wyluzuj, nawet jak nie obniży ryanair to zapewne z kodami 80 euro edrams.it kupisz za tyle ile chciałeś, a może i taniej
 PM off  

#16 PostWysłany: 26 Sty 2014 18:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Hubuus napisał(a):
cheesy napisał(a):
pifko napisał(a):

Ha.... tu każdy ma rację i nikt nie ma racji.
Zapaliłem się na Maroko i kombinuję jak niedrogo tam dolecieć.
Urlop mam od 17 marca do 13 kwietnia i tylko wtedy mogę lecieć.
Połączenia już wcześniej sprawdziłem i teraz po kolei kupuję odcinki.
Jak na razie przewidywania się sprawdzają Gdańsk- Stansted na 18 marca za 88zł kupione.
Odczekałem i się opłaciło. Teraz czekam na Stansted- Marrakesz za 30-35 euro, Fez lub Rabat- Stansted za ok 300 MAD i powrót do Gdańska też za 88zł. Jak coś przekombinuję to najwyżej kilka euro za jakiś odcinek przepłacę.
Dam znać jak poszło. Dusza hazardzisty się odzywa :D
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 27 Sty 2014 11:15 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 124 496
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
wilanowiak napisał(a):

za te pieniądze może lepiej zastanowić się nad alternatywami? np norwegian do Malagi?

#18 PostWysłany: 27 Sty 2014 11:31 

Nie, ja mam tam lokum za darmo więc musi być Alicante ;-)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 27 Sty 2014 11:40 
Awatar użytkownika

srebrny
WMI-ALC-WMI poniżej 450zł na wakacje nie spadnie, nie te czasy i nie ten kierunek gdy na wakacje można było lecieć za 100zł. Mnóstwo osób z Warszawy na Costa Blanca ma swoje domy i mieszkania, w których spędzają wakacje sami lub wynajmują znajomym. Myślę, że po połowie września jest szansa na cenę 300zł RT.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 27 Sty 2014 16:21 

panprofesor82 napisał(a):
WMI-ALC-WMI poniżej 450zł na wakacje nie spadnie, nie te czasy i nie ten kierunek gdy na wakacje można było lecieć za 100zł. Mnóstwo osób z Warszawy na Costa Blanca ma swoje domy i mieszkania, w których spędzają wakacje sami lub wynajmują znajomym. Myślę, że po połowie września jest szansa na cenę 300zł RT.

Ja już teraz nie marzę żeby kupić poniżej 450zł ale chociaż żeby do 550zł spadły. Przy 5 osobach było by to 1000zł mniej niż obecnie :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości