Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 147 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 06 Lis 2013 15:36 

Image

pierwszy raz obejrzałem go w telewizji film mnie bardzo urzekł a teraz mogłem go zobaczyć na żywo ;)
i znowu w tv w ostatni weekend był emitowany
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#122 PostWysłany: 06 Lis 2013 17:05 

dzadzax napisał(a):
Billabong jesteś japońskim źródłem wiedzy - napisz mi czy udało się Tobie przejść szkolenie z przysposobienia obronnego na wypadek trzęsienia ziemi lub uderzenia tajfunu?oglądając np Misja Martyna ona szukając pracy w ośrodku straży pożarnej przeszła takowe- a może i Tobie również się udało i znasz choćby jedną lokalizację??

@dzadzax Dzisiaj byłam tutaj : http://www.timeout.jp/en/tokyo/venue/118/Bosaikan, Tokyo Fire Department, 4 piętro. Mają szkolenia 3-4 razy dziennie oprócz wtorków. Bezpłatne. Byłam około 10:00, mieli jeszcze wolne miejsca na 15:00. Zarezerwowałam sobie trening na jutro na 9:30 ( 11:00 i 13:00 były już zapełnione na dzień jutrzejszy, 15:00 miała 2 miejsca wolne). Szkolenie trwa dwie godziny. Nie wiem czy można mailem rezerwować, bo recepcjonistka tylko po japońsku mówiła. Może Ci się przyda na kolejną wizytę w Japonii:) Słyszałam tez, źe podobne miejsce jest w Kioto.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 06 Lis 2013 19:42 

aluap -dzięki za informację , aż łezka się w oku kręci trochę Ci zazdroszczę a jak długo już jesteś w Japonii i jakie plany na dalsze dni?? jak pogoda się tam obecnie kształtuje???
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 09 Lis 2013 21:06 

Nasza wyprawa powoli zbliżała się do końca.Teraz już należało kupić bilet ze stacji Ueno do Narity. Zdecydowaliśmy się na dojazd na lotnisko tym razem zwykłym pociągiem Keisei Limited Express. Mieliśmy czasu na tyle by jednak te 90 minut jechać standardem metra za ok 1000 yen. Mieliśmy porównanie do Skylinera którym to pokonywaliśmy tą trasę w 45 minut po przylocie za 2600 yen
(w tym całodniowy open ticket metro)Ale aż tak wygodni nie byliśmy a cenowo o wiele taniej. Zostało jeszcze trochę waluty więc czekając na odlot trochę pochodziliśmy po butikach na lotnisku i byłem nieco zdziwiony cenami pamiątek czy produktów które nie były aż tak drogie jak należało sądzić i za 700 yen kupiłem sobie pamiątkę - nie miałem pełnej kwoty bo zabrakło mi ok 50 yen i tą resztę
dopłaciłem kartą kredytową (wyszły jakieś grosze) ale nie było problemu -pani zapakowała w piękny papier zrobiła typowy japoński ukłon i pożegnała nas uśmiechem.

Image
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Tokyo z góry
#125 PostWysłany: 09 Lis 2013 21:36 

Podziwiać z góry miasto można tez z baru w hotelu Oriental Mandarin ... Wieczorem widoki niezapomniane / tez z toalety :-)/- morze świateł itp, a ceny jak w każdym innym barze tak naprawdę .... Hotel jest w dzielnicy Nihonbashi
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 10 Lis 2013 16:48 

LOT EK319 o 21/50 28 .04.2013 z Narity do Dubaju.
Maszyna już przygotowana do lotu Airbus A380-800 .

Image

Image

po kilku godzinach lotu samolot wleciał w strefę dnia
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 13 Lis 2013 07:27 

dzadzax napisał(a):
aluap -dzięki za informację , aż łezka się w oku kręci trochę Ci zazdroszczę a jak długo już jesteś w Japonii i jakie plany na dalsze dni?? jak pogoda się tam obecnie kształtuje???

Początek złotej jesieni w Japonii, złoto-czerwone liście...tylko w Kioto padało więc uciekłam do akwarium poleconego przez innego użytkownika forum w poprzednich relacjach, w Osace. Genialny kraj, byłam tylko 10 dni :( Jak planowałam wyjazd miałam w głowie tylko stereotyp, że Japonia jest droga ... Marzę o powrocie tam na wiosnę - cherry blossom...
Szkolenie polecam, było interesujące.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 13 Lis 2013 13:53 

Loty: 43
Kilometry: 143 112
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
tu trochę naszych fotek (wybrane) z naszej wyprawy w sierpniu...było gorąco, ale do przeżycia...
Jesteśmy zachwyceni Japonią- nigdzie nie czułem się tak komfortowo i bezpiecznie. Wszystko logiczne i dla ludzi...

https://plus.google.com/photos/11184286 ... 9777091761
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 13 Lis 2013 14:14 

niebieski
to prawda, w wakacje tam jest ciepło :) szczególnie w Kagoshimie :D 43" jak byłem
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 14 Lis 2013 08:37 

Loty: 43
Kilometry: 143 112
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
u nas najgorzej było w Kioto- tam po prostu nie było żadnego ruchu powietrza...reszta (Tokio, Osaka, Hiroshima, Nara, Wyspa wyspa Miyajima) były do przeżycia, choć nie twierdzę, że były to normalne warunki... w tym czasie było bardzo dużo Hiszpanów w Japonii i im ewidentnie taka temperatura nie przeszkadzała...
Po Kito uciekliśmy do Korei ( https://plus.google.com/photos/11184286 ... erid=gplp0 ) i jak się okazało z relacji w TV potem przyszła fala upałów m.in do Japonii (ponad 43 stopnie). W Korei było już lepiej- tez gorąco, ale lepiej...
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 15 Lis 2013 18:30 

Jestem obecnie w bangkoku , trasa pokonana qatarem porownanie z emirates wypada dość slabiutko ale o tym może napiszę kolejnym razem pozdrawiam wszystkich obieźyswiatow
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 03 Lut 2014 14:14 

wróciłem z podróży łączonej tajlandia- bangkok- koh chang- siem rap angor wat - korzystałem z promocji tym razem Qatar cena 1880 pln/lot ale porównując obsługę, catering, napoje, jak i chociażby rozłożenie foteli i miejsce na nogi w maszynach latających na trasie wszystko na plus emirates- choć cena na podobny termin(2 Polaków)z Krakowa których spotkaliśmy na trasie do Kanchanuburii to o 1000 zł więcej choć ekonomiczna do dubaju ponoć ich nie urzekła. Niestety wracając trafiliśmy maszynę Boeing 747, który nie był przepełniony w drodze do Doha ale podłokietniki maksymalnie można było złożyć do 45 stopni tak więc spanie w takich warunkach w trakcie lotu nie należy do przyjemności.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 15 Lut 2014 18:00 

Czy ktoś z naszych rodakow jest obecnie w japonii , ciekawi mnie jak wygląda sytuacja w komunikacji z powodu tych ekstremalnych warunkow pogodowych , jeśli ktoś ma wiedzę, to ciekawi mnie jak wygląda sprawa rekonpensaty np jr pass
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 16 Lut 2014 08:00 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 828 085
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
Ja się wybieram za 3 tygodnie. Mam nadzieję, że pogoda zdąży się poprawić.

#135 PostWysłany: 16 Lut 2014 09:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Śniegu jest dużo we wschodniej Japonii - szczególnie w Kanto. http://tinyurl.com/sniegwjaponii Jednak dodatnie temperatury powodują, że on szybko topnieje - shinkanseny na trasach Tokaido i Tohoku mają opóźnienia do godziny, te w kierunku Nagano więcej. W przypadku opóźnienia ponad 8 godzin JR Pass może być przedłużony o kolejny dzień, ale do tej pory takie opóźnienia nie wystąpiły. Nie ma możliwości częściowej rekompensaty. Najwięcej problemów jest na Hanedzie z krajowymi lotami.

Na zachodzie (Nagoya, Kyoto, Osaka, Hiroshima - całe Kyushu i Shikoku) śniegu już prawie nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 16 Lut 2014 22:42 

Ja wylatuje w czwartek do Tokyo mam nadzieje, ze bedzie ok.... Zna ktos jakas strone na ktorej informowali by o warunkach pogodowych w Japonii?
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 17 Lut 2014 06:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Japońska Agencja Meteorologiczna - strona po angielsku.

Poniżej link do pogody dla Tokyo (oczywiście można dowolnie zmieniać miejsce z menu).

Można wybrać Three-hourly forecast albo One-week forecast. Ogólnie jest to najlepszy serwis meteorologiczny z jakim się spotkałam (z mnóstwem innych bardzo przydatnych informacji oprócz samej pogody) pomimo tego, że jego przejrzystość przypomina trochę strony GeoCities z połowy lat 90-tych. ;)

http://www.jma.go.jp/en/yoho/319.html
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 09 Lip 2014 14:15 

Pado napisał(a):
tu trochę naszych fotek (wybrane) z naszej wyprawy w sierpniu...było gorąco, ale do przeżycia...
Jesteśmy zachwyceni Japonią- nigdzie nie czułem się tak komfortowo i bezpiecznie. Wszystko logiczne i dla ludzi...

https://plus.google.com/photos/11184286 ... 9777091761

Świetne zdjęcia!
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 26 Lip 2014 14:27 

Loty: 20
Kilometry: 43 668
Krajów: 10 / 4.7%
Zbanowany
dzadzax napisał(a):
Image

pierwszy raz obejrzałem go w telewizji film mnie bardzo urzekł a teraz mogłem go zobaczyć na żywo ;)
i znowu w tv w ostatni weekend był emitowany

Nasz, białostocki fajniejszy:
Image
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 25 Sie 2014 13:15 

@dzadzax, niedlugo wybieram sie do Japonii na okolo tygodniowy wypad (max tydzien), moglbys podzielic sie swoja subiektywna lista "must see" Japonii? super przydatne byloby rowniez podsumowanie z informacjami nt cen, najlepszych/najtanszych opcji transportu itp
dzieki!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 147 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość