Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#881 PostWysłany: 12 Paź 2013 20:44 

Witam ponownie,

21 pazdziernika w godzinach ok 17-18 muszę dojechać z lotniska Heathrow do Gatwic (mam przesiadkę). Ląduję w Heathrow o 16.50.
Zastanawiam się czy jest koniecznością wykupienie biletu z wyprzedzeniem (tak zalecają na stronie) lub po prostu tego samego dnia u kierowcy (jest taka opcja)

Zastanawia mnie to ponieważ przy zakupie z wyprzedzeniem musze dokładnie wstrzelić się w godzinę odjazdu autobusu. A widomo, że z lądowaniem, odbiorem bagażu i znalezieniem przystanku może być różnie. Jesli spóźnie się na wykupiony autobus to mi przepada i musze kupic bilet jeszcze raz

Czy ktoś bywał tam wcześniej i wie, czy są tłumy do tych autobusów?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#882 PostWysłany: 12 Paź 2013 21:49 

Z LHR spokojnie zdążysz na przesiadkę na LGW powiedzmy w 1-1,5 godzinę .
Autobus National Express odjeżdża z dworca autobusowego. Czas dojścia z lotniska po odbiorze bagażu ok 5-7 min. Stanowisko odjazdu jest wyświetlone na tablicy. Profilaktycznie radzę kupić bilet na autobus min 1 h po lądowaniu.
 Profil Relacje PM off  

#883 PostWysłany: 14 Paź 2013 12:40 

Witam serdecznie!

Czy ktoś ma już jakieś doświadczenia z przesiadką na lotnisku Skavsta? Chciałbym lecieć Wizzairem z Poznania. Przylot o 13.25, odlot do Skopje 13.55. Kurs obsługiwany przez ten sam samolot, powrót w tej samej konfiguracji (dokładnie 30 minut na przesiadkę). Nigdy nie byłem na tym lotnisku, ale z tego co wyczytałem jest bardzo małe, zatem chyba nie powinno być z tym problemów. Czy da się to zrobić bez ponownej kontroli bezpieczeństwa?
 Profil Relacje PM off  

#884 PostWysłany: 14 Paź 2013 12:43 

Super dzięki jaro65!
 Profil Relacje PM off  

#885 PostWysłany: 15 Paź 2013 13:16 

niebieski
BartGeo napisał(a):
Czy da się to zrobić bez ponownej kontroli bezpieczeństwa?

Nie da się.
 Profil Relacje PM off  

#886 PostWysłany: 23 Paź 2013 09:07 

Witam serdecznie,
Czy jakkolwiek realna jest przesiadka:
z: Wizz Ljubliana-Bruksela 18.40 - 20.25
na: Wizz Bruksela-Warszawa 21.00-23.00?:)

Wiem, że czas skandalicznie krótki, oraz że Wizz nie zawyża aż tak jak Ryan czasu lotu, ale podobno CRL jest małym lotniskiem, więc może jest szansa?
Jaki realnie czas przed odlotem, trzeba się stawić na bramce?
Zdarzyło mi się wchodzić do Ryana na 10 min przed odlotem i to bynajmniej nie przez opieszałość kontroli tudzież kolejki - a moje zgapienie w Bergamo.:)

e: oczywiście podróżując jedynie z podręcznym :)
 Profil Relacje PM off  

#887 PostWysłany: 23 Paź 2013 12:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Bramki na Charleroi sa na dwoch pietrach, jesli wylot bedziesz mial z dolu to nie powinno byc problemu, bo wejscie na lotnisko jest wlasnie przy dolnych bramkach. Praktycznie wchodzi sie w kolejke ludzi czekajacych na kolejny samolot. Jesli na gorze, to nieznajac lotniska raczej nie zdazysz, bo strzalki kieruja do wyjscia, a ty musisz skrecic na schody, a pozniej poszukac odpowiedniego gate'a.
Nie mam doswiadczenia z Wizzem na Charleroi, wiec nie powiem ci ile wczesniej (lub pozniej) wpuszczaja do samolotu, ryanair zwykle konczy "zaladunek" +-15min przed odlotem, wyloty w 90% punktualne, nawet na wieczornych lotach.

#888 PostWysłany: 23 Paź 2013 14:01 

Czyli teoretycznie miałbym max. 20 min na znalezienie wejścia, przejście kontroli i dobiegnięcie do gate'a?

Czy chodzi Ci o to, że idąc schodami a nie wg. strzałek, mogę przejść od razu do gate'a na kolejny lot (nie przechodząc ponownie kontroli - przebywając cały czas niejako w "strefie odlotów")?

Dodam, że w pierwszą stronę podróży, również leciałbym przez Brukselę, więc miałbym okazję poznać lotnisko i od strony przylotów i odlotów.:)
 Profil Relacje PM off  

#889 PostWysłany: 23 Paź 2013 14:06 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ta przesiadka jest jak najbardziej wykonalna ze względu na fakt, że oba loty obsługuje ten sam samolot, czyli nawet jak pierwszy lot będzie opóźniony to ten drugi tak czy inaczej nie ucieknie :)
 Profil Relacje PM off  

#890 PostWysłany: 23 Paź 2013 16:15 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Pytanie, czy uda się na czas z kartami pokładowymi, często pasażerowie czekają na samolot już za zamkniętą bramką gdzie sprawdzają karty.
 Profil Relacje PM off  

#891 PostWysłany: 25 Paź 2013 12:40 

Witam,
planuję przelot Ryanair z Modlina na Teneryfę i z powrotem i znalazłem połączenia, które byłyby pasujące ale oferują dość krótkie czasy na przesiadkę:
WMI 10:35 -> DUB 12:45 + DUB 14:05 -> TFS 18:50 (1:20 na przesiadkę w Dublinie)
TFS 11:50 -> STN 16:15 + STN 17:30 -> WMI 20:50 (1:15 na przesiadkę w Londyn Stansted)
Będę w stanie się wyrobić biorąc pod uwagę, że podróżuję z niemowlakiem i oczywiście z bagażem rejestrowanym?
 Profil Relacje PM off  

#892 PostWysłany: 25 Paź 2013 12:47 

Loty: 46
Kilometry: 104 836
Krajów: 17 / 7.9%
Nie znam lotniska w Dubline ale podejrzewam ze na Stansed moze byc problem. Przejscie przez bramki z odprawą, odebranie i nadanie bagazu. Moze sie nie udac. A jezeli z niemowlakiem to moe byc duzy kłopot. Ja bym na twoim miejscu nie ryzykował.
 Profil Relacje PM off  

#893 PostWysłany: 25 Paź 2013 16:32 

a myślisz, że mając tylko bagaż podręczny i 1:15 do dyspozycji jest możliwość przesiąść się na Stansted? Chodzi o lot Ryanairem

pozdrawiam,
KS
 Profil Relacje PM off  

#894 PostWysłany: 27 Paź 2013 23:43 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
prochwoj napisał(a):
Witam serdecznie,
Czy jakkolwiek realna jest przesiadka:
z: Wizz Ljubliana-Bruksela 18.40 - 20.25
na: Wizz Bruksela-Warszawa 21.00-23.00?:)

e: oczywiście podróżując jedynie z podręcznym :)

Robiłem dokładnie tę samą przesiadkę i to w obie strony bez problemów. Jak pisał kemot był to ten sam samolot.
viewtopic.php?p=242982#p242982
 Profil Relacje PM off  

#895 PostWysłany: 29 Paź 2013 20:05 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 57 098
Krajów: 14 / 6.5%
Witam,

teoretycznie wg rozkładów lotów mam 2h25m na przesiadkę na trasie Sharm El Sheikh - Mediolan Malpensa - Berlin liniami EasyJet, lecę z bagażem podręcznym. Jak sądzicie czy jest się czym stresować czy przesiadka powinna odbyć się bezproblemowo?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#896 PostWysłany: 30 Paź 2013 16:12 

Cześć,

proszę o pomoc doświadczonych użytkowników. Planuję podróż samolotem, pierwszy raz w życiu, na trasie MUC -> PEK -> TPE -> PEK -> MUC.
W przypadku pierwszej przesiadki w drodze do Taipei, będzie ona planowo wynosić 1h 20min. Czy to możliwe, by w takim czasie zdążyć się przesiąść? W drodze powrotnej na przesiadkę 3h 35min, myślę, że nie będzie tutaj problemów. Kupuję lot na jednym bilecie. Aha, i czy jeśli zdecyduję się podróżować z bagażem rejestrowanym, to na odprawę będę potrzebować więcej czasu?

Z góry dzięki za jakiekolwiek uwagi i pomoc
Pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#897 PostWysłany: 30 Paź 2013 16:40 

Zbanowany
Cześć

Po pierwsze - skoro sprzedali Ci takie loty na jednym bilecie to linia zakłada że jest to do zrealizowania

A po drugie - jeśli jakimś cudem byś nie zdążył to przekierują Cię na najbliższy możliwy lot.

Bagaż leci z MUC bezpośrednio do TPE

#898 PostWysłany: 30 Paź 2013 18:01 

Dzięki wielkie za odpowiedź! :)
 Profil Relacje PM off  

#899 PostWysłany: 31 Paź 2013 16:13 

a propos Charleroi
lecę z Modlina Ryanairem z bagażem rejestrowanym i mężem
WML 10:15 do CRL 12:20
następnie CRL 15:30 do RBA 17:45 ( Maroko)
niby powinno wystarczyć
sporo stron w tym wątku :shock:
ktoś pisał, ze bramki sa na dwóch piętrach, czy jest szansa, żeby zorientować się z której bramki się leci w trakcie czekania na bagaż?
czy na CRL jest ogólnie dostępne wi-fi?
orientujecie się może czy sa inne ceny w bezcłówce dla wylatujących poza EU?
Czy na CRL można przejść tranzytem ? ( zastanawiam sie czy nie zostawić męża w tranzycie z naszymi podręcznymi)
jak dowiedzieć się czy samolot nocuje na danym lotnisku czy przylatuje?
jak dowiedzieć się czy leci się tym samym samolotem?
 Profil Relacje PM off  

#900 PostWysłany: 01 Lis 2013 21:34 

niebieski
Mam pytanie nieco z innej beczki, ale chyba nie ma sensu zakładać nowego tematu.
Szukając ostatnio lotu trafiłem na kombinację z dość długą przesiadką w HEL przy locie powrotnym, przy czym dość ciekawe godziny. Można by powiedzieć, że mamy pełny dzień w Helsinkach gratis. I tu zapala się lampka.... "Byłem w MUC.... niestety tylko na lotnisku...."

Proszę o radę:
1. jaka może być najdłuższa przesiadka, która pozostałaby bez wpływu na cenę? czy są jakieś reguły w tym zakresie? Jak zaplanować 2 dni w porcie przesiadkowym? czy to już muszą być dwa bilety?
2. mam wrażenie, że wszystkie wyszukiwarki są ustawione na jak najkrótsze czasy przesiadek, a te dłuższe pokazują wyłącznie jeśli cena jest niższa. Jak to zmienić? Czy są jakieś sposoby na zaplanowanie tego? (wiem, że teoretycznie można zaplanować wylot późno co wymusi nocleg przy przesiadce, ale chodzi mi raczej o zwiedzanie, dzień (nie noc) przy przesiadce. Czy istnieje wyszukiwarka w którą można wpisać minimalny czas przesiadki

Załączniki:
NYC z KRK via HEL 1704_0405.JPG
NYC z KRK via HEL 1704_0405.JPG [ 78.4 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości