Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Paź 2013 16:02 

Cześć wszystkim ! :D

Tak jak w temacie, poszukuję w miarę taniego przelotu ( w obie strony, planuję zostać tam ok 5 dni - do ustalenia jeszcze ) do Kopenhagi.
Z tego co zauważyłam na cenę niższą niż 700zł raczej nie mam co liczyć, ale może ktoś z Was leciał i zna sposób na coś tańszego.
Byłoby miło zejść poniżej tej kwoty w dwie strony, a jeżeli nie to trudno. 8-)

Dlatego bardzo ładnie proszę, jeżeli ktoś z Was zna jakąś promocję dajcie znać !

Przy okazji szukam dobrego taniego hotelu.

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie,
Dorota :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 07 Paź 2013 16:10 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Jakimś Low Costem do Malmo i rowerek do Kopenhagi może? :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Paź 2013 16:22 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
Z Krakowa masz Norwegiana do Kopenhagi na maj za 310zl RT.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Paź 2013 17:20 

Obecnie sprawa wygląda tak że za 86 zł RT z małym podręcznym w Wizzair polecisz z Gdańska do Malmo.
Z Malmo już rzut beretem do Kopenhagi przez fajny most :)

Przykładowa data:
Cytuj:
Wizz Xclusive Gdansk (GDN) Malmo (MMX) Śr, 12 mar 14:15 N, 16 mar 15:45 1 h 00 [4 d 0 h] 0 h 55 86,60 PLN

Do Kopenhagi z przesiadką w Londynie obecnie za ~545 zł, tylko czy jest sens? :P
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Paź 2013 19:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Do tego czasu spokojnie można czekać na Szaloną środę LOTu, jeśli interesuje Cię wylot ze stolicy. Cena na pewno będzie dużo lepsza.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Paź 2013 20:11 

Moi drodzy, dziękuję za odpowiedzi !

Szczerze powiem, że nie mam pojęcia co to jest ta szalona środa LOTu, czy mogę poprosić o jakiś link?

Wolałabym jakiś samolot bez przesiadki, a podróż rowerem jest opcją, tylko skąd wezmę rower ? 8-)

Cała idea taniego podróżowania jest dla mnie nowością więc proszę o wyrozumiałość. ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Paź 2013 20:16 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Szalona środa: http://www.fly4free.pl/szalona-lot-u-lw ... -2199-pln/

Dania jest blisko, więc i raczej nie ma sensu kombinować z przesiadkami: wspomniany Wizzair do Malmo lata z kliku miast w Polsce bezpośrednio, tak samo Norwegian z Krakowa do Kopenhagi

Rower można wypożyczyć na miejscu, ale szczerze wątpię, by dało się go oddać w Kopenhadze. Było to raczej rzucone pół-żartem, chodzi o to, że tak naprawdę Kopenhagę od Malmo oddziela jeden most, czyli jest dosyć blisko.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Paź 2013 20:52 

Loty: 65
Kilometry: 112 335
Krajów: 14 / 6.5%
Jest bus bezpośrednio z MMX za 15E, do centrum Kopenhagi ;)

#9 PostWysłany: 08 Paź 2013 01:04 

Jesteście naprawdę cudowni !
Wobec tego polecę do Malmo, skoro bez problemu autobusem można dostać się do Kopenhagi.

Czy mogę prosić o więcej szczegółów dot autobusu ? Jest jakaś strona internetowa?

No i pytanie, czy cena biletu do Malmo zawsze jest tak niska, czy to obecna promocja?

Jestem z Gdyni więc najbliższe lotnisko mam w Gdańsku, fajnie gdyby udało się lecieć prosto z 3miasta.

Jeszcze raz Wam bardzo dziękuję !
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Paź 2013 08:51 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
google.pl rozwieje Twoje wątpliwości

ewentualnie search.php

#11 PostWysłany: 08 Paź 2013 09:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Do Malme lecisz z Gdańska Wizzairem, bilety kupujesz na wizzair.com. Jest to jedno z najtańszych połączeń, które ma często bardzo dobre ceny (najniżej to 39 zł za lot w jedną stronę). Nie można tylko czekać do ostatniej chwili, trzeba kupować bilety z 2-3 miesięcznym wyprzedzeniem lub jeszcze wcześniej jak cena jest dobra.
Z Malme do Kopenhagi najlepiej dostać się pociągiem. Jest wprawdzie trochę droższy od autobusu ale wygodniejszy, szybszy i co najważniejsze, kursuje z dużą częstotliwością. Pamiętaj, że do kosztów podróży musisz doliczyć jeszcze bus z lotniska w Malme do centrum miasta.

Poniżej masz link z opisem podobnej podróży, który zawiera dużo przydatnych informacji.
http://grumko.blox.pl/strony/kopenhaga.html

No i oczywiście obszerny temat na naszym forum.
malme-kopenhaga,41,1237
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości