Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Ryanair - miejsca
#1 PostWysłany: 03 Paź 2013 22:03 

Witam serdecznie,
z góry przepraszam za prozaiczne pytanie - mam nadzieję, ze nie posypią się na mnie gromy ...
Będę pierwszy raz leciał Ryanairem (do tej pory latałem tylko Wizzairem) ... czy jeżeli w czasie odprawy nie wybrałem miejsca to siadam tam gdzie chcę (gdzie jest wolne) czy są jakieś miejsca "rezerwowane" i po czym je, jeżeli są, poznać ?

z góry dziękuję
michał
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
 Temat postu: Re: Ryanair - miejsca
#2 PostWysłany: 03 Paź 2013 22:07 

Zbanowany
Siadasz, gdzie chcesz - z pominieciem miejsc z informacja o zarezerwowaniu.

edit moderatora: Informacja nieaktualna, obecnie ryanair przydziela miejsca.

Ostatnio edytowany przez sylwia_pl, 13 Lut 2014 13:51, edytowano w sumie 1 raz
Nieaktualna lub błędna treść zawarta w poście - aktualizacja lub poprawa danych.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Paź 2013 10:48 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Raczej nie pozwolą usiąść z przodu samolotu i ewentualnie mogą być zarezerwowane przy wyjściach awaryjnych. Poza tym siadasz gdzie chcesz :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Lut 2014 13:43 

niebieski
Pytanie - robiłem odprawe online Ryan, swoją i swojej dziewczyny i jakims dziwnym trafem na mojej karcie pokladowej jest "priorytet miejsce"...choc nic nie zaznaczalem...co wiecej na karcie dziewczyny jest normalnie - zwykle.

Gdzie popelnilem blad? Czy to mozna odkrecic i czy duzo mnie to bedzie kosztowalo?

Z gory dzieki.
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Lut 2014 13:46 

viewtopic.php?f=226&t=36110&hilit=ryanair+wyb%C3%B3r+miejsc&start=80
 PM off  

#6 PostWysłany: 13 Lut 2014 13:52 

niebieski
Dzieki, ale mi chodzi o to, ze jakims przypadkiem dostalem miejsce priorytetowe, a nie ze zostalo mi w ogokle przydzielone miejsce. Na pewno nie wybieralem zadnych priorytetow, dodatkowych oplat itd. Co wiecej, teraz ja i dziewczyna mamy zupelnie inne miejsca.
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 13 Lut 2014 14:09 

niebieski
Cooper84 napisał(a):
Dzieki, ale mi chodzi o to, ze jakims przypadkiem dostalem miejsce priorytetowe, a nie ze zostalo mi w ogokle przydzielone miejsce. Na pewno nie wybieralem zadnych priorytetow, dodatkowych oplat itd. Co wiecej, teraz ja i dziewczyna mamy zupelnie inne miejsca.

Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale czy to odprawa w ostatnim momencie? Lot niedługo? Może zdarzyło się tak, że samolot jest pełny i miejsc obok siebie już nie ma?

#8 PostWysłany: 13 Lut 2014 14:26 

niebieski
Lot w sobote. W sumie to o tyle dziwne, ze ja sie najpierw odprawilem i mam priorytet, potem dziewczyne i ona ma zwykly, a z powrotem mamy dwa zwykle oboki siebie ;]
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Lut 2014 14:29 

Może niechcący kliknąłeś na priorytet?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 13 Lut 2014 14:38 

niebieski
Tez sie nad tym zastanawialem, ale w takim przypadku dlaczego mam priorytet tylko w 1 strone? Poza tym twardo stoje na stanowisku, ze nic nie kliknalem niechcacy :)
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Mar 2014 22:05 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Cooper84 napisał(a):
Pytanie - robiłem odprawe online Ryan, swoją i swojej dziewczyny i jakims dziwnym trafem na mojej karcie pokladowej jest "priorytet miejsce"...choc nic nie zaznaczalem...

Robiłem dzisiaj odprawę na wtorkowy lot i u mnie analogiczna sytuacja. Dostałem priorytet i miejsce w jednym z pierwszych rzędów mimo, że za priorytet nie zapłaciłem. Miejsca w samolocie były już prawie wszystkie zajęte z wyjątkiem pojedynczych miejsc w przedniej części i dwóch rzędów w tylnej części...

#12 PostWysłany: 03 Mar 2014 09:24 

niebieski
Ostatni będą pierwszymi :D

#13 PostWysłany: 07 Mar 2014 23:00 

Mam dokładnie taką samą sytuację. Nie wybierałam miejsc a na mojej karcie pokładowej widnieje priorytet miejsca i numer 01A, boje się jakiś dodatkowych opłat, może ktoś napisać z czego to wynika i czy nie mam z tym jakiś problemów?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 07 Mar 2014 23:33 

Loty: 54
Kilometry: 59 518
Krajów: 18 / 8.4%
Zbanowany
basiek09 napisał(a):
Mam dokładnie taką samą sytuację. Nie wybierałam miejsc a na mojej karcie pokładowej widnieje priorytet miejsca i numer 01A, boje się jakiś dodatkowych opłat, może ktoś napisać z czego to wynika i czy nie mam z tym jakiś problemów?

Gratulacje! Siedzisz w pierwszym rzędzie przy oknie ;). Twoje nogi będą szczęśliwe. Na pewno nic nie będziesz musiała dopłacać. Wynika to z tego, że w samolocie zabrakło darmowych miejsc więc z automatu dostałaś miejsce premium, przynajmniej tak mi się wydaje.
Ile czasu przed odlotem się odprawiałaś?

#15 PostWysłany: 08 Mar 2014 00:25 

Ehhh mam taką nadzieję! ;) Po cichu liczyłam na taką odpowiedź bo numer sekwencji mam 169, a gdzieś wyczytałam ze to ma znaczenie przy przydzielaniu miejsc. Odprawiałam się dziś około 18 a lot jutro o 16.20, więc to mniej niż 24 godz... W każdym razie, dzięki za słowo pocieszenia! :) Lecę dopiero 3 raz dlatego wciąż się trzęsę przed tymi odprawami, kontorlami itd. Obyśmy sie tylko nie mylili....
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 08 Mar 2014 00:42 

Loty: 54
Kilometry: 59 518
Krajów: 18 / 8.4%
Zbanowany
Obsługa naziemna nie ma wglądu do "rachunku". Ich interesują Twoje dane i kod na karcie. Skoro system przydzielił Ci miejsce premium to widocznie tak musi być i koniec.
A jakie miejsca były jeszcze dostępne jak się odprawiałaś? Zwróciłaś na to uwagę?

#17 PostWysłany: 08 Mar 2014 01:06 

Niestety nie. Ominęłam ten punkt bo nigdy nie wybierałam miejsca, a do dziś nawet nie miałam pojęcia o jakichkolwiek zmianach jeśli chodzi o linie Ryanair. Cóż... będę się upierać przy swoim ;)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 10 Mar 2014 10:26 

niebieski
Odnosnie mojej sytuacji - nic nie doplacalem, dla bezpieczenstwa nie uzywalem jednak kolejki priorytetowej :)

Con do kolejnosci przydzielania miejsc, dziwne to jest, bo ja sie odprawialem jako pierwszy z naszej grupy i dostalem ten priorytet, za chwile odprawilem swoja dziewczyne i dostala miejsce 10 rzedow za mna, a nastepnego dnia moj kolega sie odprawial i tez calkiem inne miejsce dostal (niepriorytet). Tak wiec niekoniecznie jest tak, ze priorytety rozdaja wtedy, gdy juz nic innego nie zostalo.
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 11 Mar 2014 13:46 

Mam dokładnie taką samą sytuację jak wcześniej opisywaliście i mimo, że czytam iż nie musieliście dopłacać to chciałabym się upewnić że tak będzie :). Czy ktoś miał jakiekolwiek problemy z tymi miejscami priorytetowymi? Robiłam rezerwację na 10 osób i u 6 są priorytety w dwie strony a u 4 w jedną stronę. Podczas rezerwacji nie klikałam oraz nie wyskoczyły mi żadne opłaty dodatkowe ale mimo to się trochę obawiam. Czy może być tak, że na lotnisku mi powiedzą, że muszę dopłacić za ten priorytet?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 11 Mar 2014 15:17 

AWiWW napisał(a):
Mam dokładnie taką samą sytuację jak wcześniej opisywaliście i mimo, że czytam iż nie musieliście dopłacać to chciałabym się upewnić że tak będzie :). Czy ktoś miał jakiekolwiek problemy z tymi miejscami priorytetowymi? Robiłam rezerwację na 10 osób i u 6 są priorytety w dwie strony a u 4 w jedną stronę. Podczas rezerwacji nie klikałam oraz nie wyskoczyły mi żadne opłaty dodatkowe ale mimo to się trochę obawiam. Czy może być tak, że na lotnisku mi powiedzą, że muszę dopłacić za ten priorytet?

NIE, nie będziesz musiała nic dopłacać (gdybyś coś kliknęła to od razu przekierowało by cię do pola do wpisania danych karty debetowej/kredytowej) po prostu obłożenie na tym locie jest duże i przyznaje miejsca zgodnie z tym, co pozostało jeszcze do przydzielenia)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości