Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#861 PostWysłany: 13 Wrz 2013 15:09 

Super, dziękuje za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#862 PostWysłany: 17 Wrz 2013 01:06 

Witam czy 50 minut wystarczy na przesiadkę na lotnisku w barcelonie (BCN) ?
poznań(poz) -barcelona(bcn) 17:20-20:05 barcelona(bcn)-ibiza (ibz) 20:55-22:00
Podróż z bagażem podręcznym.
 Profil Relacje PM off  

#863 PostWysłany: 19 Wrz 2013 21:06 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 29 013
Krajów: 12 / 5.6%
POZ - WAW
13.35 -> 14.30

WAW - KUT
15.20 -> 21.25

Wystarczy mi na Okęciu 50 minut na przesiadkę? Muszę ponownie przechodzić kontrolę bezpieczeństwa?
 Profil Relacje PM off  

#864 PostWysłany: 20 Wrz 2013 19:16 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Kontroli bezpieczeństwa nie musisz przechodzić, po przylocie do Warszawy trafisz od razu między pasażerów oczekujących pod bramkami na odlot swojego samolotu, natomiast jako że jest to lot do Gruzji to będziesz musiał przejść kontrolę paszportową (paszport może zostać zastąpiony dowodem osobistym).
 Profil Relacje PM off  

#865 PostWysłany: 22 Wrz 2013 18:05 

Loty: 39
Kilometry: 26 331
Krajów: 8 / 3.7%
z Aarhus (AAR) do Oslo Rygge 13.05 - 14.00 (lot FR8502)
i z Oslo Rygge do Gdańska - 14.55 - 16.20 (lot FR8505)
da radę?
prześledziłam mapę, przeanalizowałam dni tygodnia i częstotliwość lotów z Rygge w środę (bo lecę 9.10) i powinno dać radę, hm? oczywiście podróż tylko z podręcznym.
+ tak sobie głupio myślę, że w lini prostej z AAR do Rygge jest 465 km bodajże, a skoro boeingi latają max 840km/h to jest szansa przylecieć troszkę szybciej (oh, nadziejo!) a z drugiej strony mieszkam w Danii kilka lat i znam tutejszą pogodę..
a Wy co myślicie?
 Profil Relacje PM off  

#866 PostWysłany: 23 Wrz 2013 13:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Myslimy, ze juz 100 razy bylo o Rygge w tym watku, wystarczy poszukac

#867 PostWysłany: 24 Wrz 2013 13:21 

Witam :

6.10 mam Wylot Warszawa - Bruksela i dalej Essaouira (Maroko) w godzinach
12:00-14:05 z bagażem głównym
kolejny wylot :
Bruksela - Essaouira
15:05-16:40 również z bagażem Głównym

I teraz moje pytanie , czy w godzinę z 1 bagażem głównym zdążę na 2 samolot ? Oba przeloty są Ryanairem.
Dowiedziałem , się że można powiedzieć na lotnisku , że lecę tymi samymi liniami i wtedy nawet nie będę musiał odbierać bagażu, tylko zostanie przetransferowany.
 Profil Relacje PM off  

#868 PostWysłany: 24 Wrz 2013 15:55 
Awatar użytkownika

niebieski
W ryanairze nikt ci nie przetrasferuje bagazu, bo linia nie ma czegos takiego jak lot laczony. Na Charleroi zwykle czekam na bagaz ok 15min, do check-in raczej nie ma kolejek, ale z Marokiem roznie to bywa, duzo "belgijskich" marokancow wiezie prezenty dla rodzin itp, wiec moze byc troche ludzi, licz kolejne 15min. Ponowne security to 5-15min, czyli jakiekolwiek opoznienie i spedzisz wakacje w uroczym Charleroi. Moja rada: lec z podrecznym.

#869 PostWysłany: 24 Wrz 2013 15:57 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
W Ryanairze każdy przelot jest traktowany osobno, więc będziesz musiał odebrać i nadać bilet. Nie ma szans żeby zdążyć, chyba że pierwszy samolot wyląduje pół godziny przed czasem. Z bagażem podręcznym przy czasowym lądowaniu nie byłoby najmniejszych problemów w Charleroi.
 Profil Relacje PM off  

#870 PostWysłany: 24 Wrz 2013 21:26 

Generalnie apropo bagazu to jadę na wakacje i 1 główny muszę mieć.
Rozumiem ze jeżeli pogoda będzie dobra i bez oopóźnień to powinienem zdązyc.

A czy poinformowanie stewardow w samolocie ew w Warszawie może pomóc w pozytywnym zakończeniu misji?
Mam też taka opcje, że będę czekał na bagaż a dziewczyna poleci nas odprawiać i prosić stewardow żeby poczekali, jest opcja powodzenia?
Ryanair ląduje wcześniej czy się spoznia częst?
 Profil Relacje PM off  

#871 PostWysłany: 24 Wrz 2013 22:16 
Awatar użytkownika

Loty: 261
Kilometry: 439 732
Krajów: 32 / 15.0%
srebrny
Squezzer napisał(a):

A czy poinformowanie stewardow w samolocie ew w Warszawie może pomóc w pozytywnym zakończeniu misji?
Mam też taka opcje, że będę czekał na bagaż a dziewczyna poleci nas odprawiać i prosić stewardow żeby poczekali, jest opcja powodzenia?

Odprawa bagażowa kończy się 40 minut przed odlotem. Wątpię, żeby jakieś błagania coś dały.

Ja bym się obawiał lecieć z przesiadką jednogodzinną nawet z bagażem podręcznym, a co dopiero z rejestrowanym...
 Profil Relacje PM off  

#872 PostWysłany: 24 Wrz 2013 22:35 

Squezzer napisał(a):

Koniecznie szukaj jakieś alternatywy co zrobisz dalej, bo lecąc z bagażem rejestrowanym prawie na pewno nie zdążysz (w ryanair każdy lot to osobny bilet, to co słyszałaś dotyczy linii tj. KLM, Lufthansa gdzie połączenia łączone są na jednym bilecie ale o tym pisano tu już milion razy)
 PM off  

#873 PostWysłany: 25 Wrz 2013 07:37 

Dziękuję za odpowiedzi.
Licząc na chłodno bez opóźnień , muszę w 20 minut zdążyć odebrać bagaż.
Zakładamy z moją dziewczyną , że ona poleci w Charleroi nas odprawiać i prosić żeby poczekali.
Jak wracałem z Palmy do Poznania to czekaliśmy na pasażerów , więc zakładam , że ryanair ma u mnie dług wdzięczności do spłacenia ;)

Alternatywa to będzie pewnie kolejny lot, albo autostopem pojedziemy w stronę giblartaru i wtedy już do maroka będzie blisko ;)
 Profil Relacje PM off  

#874 PostWysłany: 27 Wrz 2013 12:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak dziewczyna ma was odprawic, skoro nie bedzie miec bagazu bo ty bedziesz na niego czekal? Prosby nic tu nie dadza, to tak jakbys prosil skarbowke o przedluzenie terminu skladania rozliczenia, powodzenia. W 20min musisz nie tylko odebrac bagaz, ale tez juz go nadac w check in, jesli pojawisz sie z tym bagazem pozniej to nikt go od ciebie nie wezmie.
Ale nie jestesmy tu od tego, zeby ratowac ludzkosc, masz informacje jakich chciales, twoja decyzja czy sie na ta przesiadke zdecydujesz.
Swoja droga, jesli nie lecisz na miesiac to podreczny w maksymalnych wymiarach powinien spokojnie zmiescic wakacyjne ciuchy, olejek do opalania i szampon mozna przeciez kupic w Maroku.

#875 PostWysłany: 28 Wrz 2013 13:15 
Awatar użytkownika

przeszukałam pobieżnie forum, ale nie znalazłam wątku - proszę o link, jeśli ten temat już gdzieś został omówiony:
Co w takim przypadku, jeśli nie zdąży się na odprawę bagażu głównego (40 min do odlotu), a chce się koniecznie lecieć i dopłacić 'extra' za nadanie bagażu (głównego) pod gatem? oczywiście, zakładam, że wyrzucam z bagażu głównego wszystko, czego nie przepuściłoby security (np. 1L płyny), a sam bagaż główny jest takich samych rozmiarów jak dopuszczalne duże podręczne. Jest w ogóle taka możliwość, żeby zostać przepuszczonym pod gate?

#876 PostWysłany: 28 Wrz 2013 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
natka26 napisał(a):
przeszukałam pobieżnie forum, ale nie znalazłam wątku - proszę o link, jeśli ten temat już gdzieś został omówiony:
Co w takim przypadku, jeśli nie zdąży się na odprawę bagażu głównego (40 min do odlotu), a chce się koniecznie lecieć i dopłacić 'extra' za nadanie bagażu (głównego) pod gatem? oczywiście, zakładam, że wyrzucam z bagażu głównego wszystko, czego nie przepuściłoby security (np. 1L płyny), a sam bagaż główny jest takich samych rozmiarów jak dopuszczalne duże podręczne. Jest w ogóle taka możliwość, żeby zostać przepuszczonym pod gate?

Kolega miał niedawno taką sytuację w Poznaniu. Stawili się do odprawy z bagażem (20kg - duża walizka znacznie przekraczająca wymiary podręcznego) na 35 minut przed odlotem. (wymagane jest 40 min.) Bagażu nie przyjęli, ale zaproponowali, że mają wziąć go jako podręczny, oczywiście wyrzucić wszystkie kosmetyki powyżej 100ml i przed wejściem do samolotu oczywiście obsługa to zauważy, wtedy pobierze opłatę z tego co pamiętam 60EURO za przekroczenie limitu bagażu podręcznego i można było lecieć. Tak też się stało. Ostatecznie wyszło, że stracili kosmetyki warte około 300zł, do tego prawie 300zł za bagaż, ale polecieć polecieli ;)

Był to Ryanair, a bagaż i tak poszedł do łuku, tylko że odebrany został przed schodami do samolotu ;)

#877 PostWysłany: 28 Wrz 2013 13:41 
Awatar użytkownika

@szymonpoznan1: dzięki za informację :)

#878 PostWysłany: 30 Wrz 2013 18:54 

Witam!
Mam pytanie mam przesiadkę w Wiedniu i czas na to to 50 min.W związku z tym czy to jest duże lotnisko i czy jest strefa tranzytowa czy starczy mi czasu?
 Profil Relacje PM off  

#879 PostWysłany: 05 Paź 2013 00:09 

niebieski
Witam, wracam z Tangeru przez Beauvais do Wrocławia. FR z Tangeru do BVA przylatuje o 14 35, a lot do WRO mam o 15 50, powinienem zdążyć? Czekam na wasze odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#880 PostWysłany: 09 Paź 2013 12:22 
Awatar użytkownika

Loty: 509
Kilometry: 854 134
Krajów: 78 / 36.5%
srebrny
Witajcie,
Mam pytanie, poniewaz lece z TXL na CDG (terminal 2F) laduje o 16.55 a o 19.30 mam wylot z Terminala 1. Muszę nadać bagaż rejestrowany, czy to wystarczajacy czas na przesiadke? Z tego co widzialem miedzy terminalami smiga szybki pociag.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości