Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Wrz 2013 21:54 

Witam ;)

Wybieram się niedługo do Rzymu na 3/4/5 dni, ale z racji tego, że podróż będzie samochodem to planuję jeszcze zwiedzić coś po drodze i teraz zupełnie nie wiem jak to rozplanować. Liczę na Waszą pomoc! :)

1. O jakie włoskie miasta warto zahaczyć jadąc do Rzymu? Chodzi mi o te, które są po drodze.
2. Lepiej zwiedzić jak najwięcej innych miast + Rzym czy lepiej w stolicy Włoch zostać jak najdłużej i tam zwiedzać jak najwięcej? Czy np. jeden dzień - jedno miasto?
3. Nie wiem też jak rozplanować zwiedzanie Rzymu, jaką trasą najlepiej, jaka kolejność, co warto zobaczyć, co lepiej odpuścić. Ktoś może coś podpowiedzieć?
4. Jedzenie. Widziałem, że jest osobny wątek dotyczący tego tematu, ale większość postów jest sprzed kilkunastu miesięcy, a być może coś się zmieniło od tego czasu, także jak ktoś był niedawno w Rzymie i zna jakąś fajną knajpkę, żeby dobrze zjeść to chętnie o niej przeczytam.

Jeśli to ma jakieś znaczenie to budżet zakładam jak najmniejszy [ale bez przesady ;)]. Nocleg to będzie zapewne jakiś hostel/pole campingowe (tutaj na forum znalazłem pochlebne opinie na temat Camping Village Roma) na obrzeżach Rzymu, bo zakładam, że tam jest taniej. Mile widziane także jakieś ogólne wskazówki, porady, doświadczenia albo linki do praktycznych przewodników/map. Wszystko się przyda :)

Z góry dziękuje bardzo za jakiekolwiek informacje i porady,
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 16 Wrz 2013 19:23 

Witam,
nie odpowiem na wszystkie pytania, ale polecam do poczytania o Rzymie:

Praktyczny przewodnik po Rzymie

Co warto zobaczyć w Rzymie?

Może coś się przyda :)

Pozdrawiam i życzę udanego pobytu we Włoszech!

#3 PostWysłany: 16 Wrz 2013 19:35 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 88 128
Krajów: 15 / 7.0%
Polecam dwie stronki, bardzo mi się przydały podczas pobytu w Rzymie:
http://www.rzym.it
http://www.roninrome.com/
 Profil Relacje PM off
yeo lubi ten post.
yeo uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 3 gości