Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: DROGIE WYCIECZKI
#21 PostWysłany: 12 Sie 2011 08:14 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 594
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
remax9p, chyba słabo szukasz:
wrzesień, Hurghada z Poz, 14 dni, all - 1990 zł ****
http://www.sunfun.pl/booking/stepone/id ... dard/typ/2

albo ***** za 2350
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 12 Sie 2011 08:25 

HON fly4free
remax9p napisał(a):
kaasia napisał(a):
remax9p napisał(a):
(...) Tunezja odpada bo to nie jest ciekawy kraj (...)

ale, że w jakim sensie? że nie ma co zwiedzać, że plaże nie takie czy co?
ja mam sentyment do Tunezji, zobaczyć można naprawdę wiele ciekawych miejsc i rzeczy, a i drogo raczej nie jest
zależy czy chcesz odpoczywać czy trochę pojeździć, jeśli to drugie, bierz najtańszą ofertę jaka jest/będzie, a hotel traktuj tylko jako bazę wypadową
a jeśli z 2giej strony chcesz wypoczywać, to nawet skoro wg Ciebie "to nie jest ciekawy kraj", w niczym to nie przeszkadza ;)

Tunezja mało atrakcyjne miejsce jeżeli chodzi o zwiedzanie.
Zależy co masz na myśli pisząc ,,zobaczyć można naprawdę wiele ciekawych miejsc i rzeczy,, Jakie?
Tunezja to kraj dla plażowiczów, ja nie chcę leżeć plackiem na plaży:/
Chcę zwiedzać jeździć oglądać, sory ale Tunezja jest nudna ;) (zaliczam ten kraj do grupy ostatni kraj jaki chcę zobaczyć razem z Bułgarią)
Zgadzam się jest tania.
Zgadzam się co do hoteli, ja moge spac na pryczy bez materaca ale jade z drugą połówką i są wymogi. Mnie nie interesują baseny zjeżdzalnie i takie tam, ja w hotelu nocuje resztę dnia spędzam w terenie:)

Każde miejsce na świecie, jeżeli ktoś tylko siedzi w kombinacie hotelowym olinkluziw i jego życie kręci się wokół plazy, basenu i żarcia, jest beznadziejnie nudne.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 12 Sie 2011 08:45 

remax9p Samaka Desert Inn jest z Alfy dostępny od 15.9 z wyżywieniem ALL tyle że na stronie ma 3 * natomiast tam gdzie sprawdzałam miał 4
Image

Za 2215 masz jeszcze hotel Regina
http://www.sunfun.pl/booking/stepone?id ... dard&typ=2
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 12 Sie 2011 10:59 

oqrde napisał(a):

albo ***** za 2350

{ierwszy link to 3* odpada ten drugi widziałem i jest luta bo 5* i się nad nim zastanawiam:)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 12 Sie 2011 11:21 
Awatar użytkownika

niebieski
remax9p napisał(a):
oqrde napisał(a):

albo ***** za 2350

{ierwszy link to 3* odpada ten drugi widziałem i jest luta bo 5* i się nad nim zastanawiam:)

Jest napisane **** to tak podałem.

Za np 2350 masz też inne ***** np:

więc na prawdę nie widzę problemu, trzeba poszukać, poświęcić chwile czasu ....
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 12 Sie 2011 11:39 

oqrde napisał(a):
remax9p napisał(a):
oqrde napisał(a):

albo ***** za 2350

Jest napisane **** to tak podałem.

Za np 2350 masz też inne ***** np:

więc na prawdę nie widzę problemu, trzeba poszukać, poświęcić chwile czasu ....

Szukam szukam ale ten Pyramisa Blue Lagoon jest daleko od centrum:/
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 12 Sie 2011 11:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Albo cena albo wymagania :D a tak poważnie to oczywiście były przykłady, ty sam wiesz czego szukasz, ale w podanych przez ciebie cenach można coś znaleźć.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 12 Sie 2011 11:54 
Awatar użytkownika

Ty ale wybredny jestes...jak chcesz cos ciekawego to sobie wyszukaj a nie zwalaj na innych, ze daleko, ze cos tam...ze drogo...

#29 PostWysłany: 13 Sie 2011 23:47 

mario jestem wymagający co zrobisz, pisze na forum po to aby uzyskać informacje może ktoś ma większa wiedzę, możliwości i ,,widzi,, więcej w necie ja szukam i jestem podłamany cenami w tym roku dlateog chcę zasięgnąć rady i informacji od was forumowiczów którzy mają o tym pojęcie.

Jeżeli chodzi o wymagania to zazanczyłem je w pierwszym poście czego szukam( co z tego że jest taniej 100 zl jak od centrum jest 20 km?).

przypomne:
hurgada
4-5*
all
wylot Poznań
14 dni
od 15 września ( plus 2-3 dni)

Na nikogo nie zwalam, tylko koryguje wypowiedzi bo takie oferty to ja znam, co mam podziękować i przyklaskać za linki które są błędne?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 14 Sie 2011 01:01 

niebieski
Takie rzeczy to tylko w erze... czy tam timobajl aktualnie :D

Masz konkretne wymagania, i nie rozumiem nad czym sie zastanawiasz ? Przy kryteriach jakoś nie widzę ceny, to bierz to co Ci pasuje terminowo, hotelowo i z głowy, a nie marudzisz jak primadonna ;-)

Tak generalnie to raczej tutejsza społeczność forumowa lubuje się w samodzielnej organizacji wycieczek, nie z biur podróży w opcjach AI, więc może być trudno o jakąś bardzo fachową pomoc w wyszukaniu wg określonego wzorca bezbłędnych opcji 14dniowego leżenia w hotelowym basenie ;-)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 14 Sie 2011 01:14 
Awatar użytkownika

remax9p napisał(a):

Zależy co masz na myśli pisząc ,,zobaczyć można naprawdę wiele ciekawych miejsc i rzeczy,, Jakie?
Chcę zwiedzać jeździć oglądać, sory ale Tunezja jest nudna ;) (zaliczam ten kraj do grupy ostatni kraj jaki chcę zobaczyć razem z Bułgarią)
Zgadzam się jest tania.
Zgadzam się co do hoteli, ja moge spac na pryczy bez materaca ale jade z drugą połówką i są wymogi. Mnie nie interesują baseny zjeżdzalnie i takie tam, ja w hotelu nocuje resztę dnia spędzam w terenie:)

Sorry, ale coś mi tu nie gra. Szukasz wycieczki all-inclusive i mówisz o zwiedzaniu ciekawych miejsc i kategorycznie nie chcesz leżeć plackiem na plaży. Skoro sam piszesz " ja w hotelu nocuje resztę dnia spędzam w terenie:) " - to po co Ci wyżywienie all-inclusive ? Albo sam nie wiesz czego chcesz, albo sam nie wiesz co piszesz.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 14 Sie 2011 01:18 
Awatar użytkownika

niebieski
remax9p napisał(a):
mario jestem wymagający co zrobisz [..] przypomne: hurgada [..] co mam podziękować i przyklaskać za linki które są błędne?

Może zacząłbyś od nauczania się nazwy miejscowości w której chcesz spędzić swój urlop. Bo skoro jesteś wymagający, chyba tego od Ciebie także możemy wymagać, isn't it? Domyślam się, że chcesz lecieć do HURGHADY, tak? Rozumiem też, że nie chcesz PRZYKLASNĄĆ (bo słówko przyklaskać to chyba jakieś nieporozumienie).

Wybacz, ale taka uwaga mi się nasunęła po lekturze tego wątku. Forumowicz Ci podpowiadają - w odpowiedzi jest: "tu źle", "tam niedobrze", "tam daleko". Może jednak warto zweryfikować swoje założenia, tym bardziej że są dosyć sprzeczne? Najcelniej chyba podsumował to kolega Murdock przed momentem: albo sam nie wiesz czego chcesz, albo sam nie wiesz co piszesz.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 14 Sie 2011 01:21 

siGGe napisał(a):
Takie rzeczy to tylko w erze... czy tam timobajl aktualnie :D

Masz konkretne wymagania, i nie rozumiem nad czym sie zastanawiasz ? Przy kryteriach jakoś nie widzę ceny, to bierz to co Ci pasuje terminowo, hotelowo i z głowy, a nie marudzisz jak primadonna ;-)

Tak generalnie to raczej tutejsza społeczność forumowa lubuje się w samodzielnej organizacji wycieczek, nie z biur podróży w opcjach AI, więc może być trudno o jakąś bardzo fachową pomoc w wyszukaniu wg określonego wzorca bezbłędnych opcji 14dniowego leżenia w hotelowym basenie ;-)

remax9p napisał(a):
Hej
może ktoś mi pomoże i odpowie na pytanie czemu drożeją tak strasznie wycieczki przez biura podróży?
Szukam Hurgady od polowy września na 14 dni i od lipca do teraz cena utrzymywała się do 2200 za 4*, all, teraz nagle drożeje wszystko od 40 do 150 zł!

Ktoś ma jakiś pomysł czemu tak jest i czy warto czekać do ostatniej chwili czy brać to co jest?

Z góry dziękuję za pomoc

Temat dotyczy drogich wycieczek, wzrostu cen i czy czekać czy nie na ,,lepsze czasy,, reszta kryteriów wyszła w trakcie.
Właśnie chodzi o to żeby nie brać co daje biuro na daną chwile tylko o to czy to biuro zmięknie(będzie tańsze).
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 14 Sie 2011 01:24 

Murdock napisał(a):
remax9p napisał(a):

Zgadzam się jest tania.

Sorry, ale coś mi tu nie gra. Szukasz wycieczki all-inclusive i mówisz o zwiedzaniu ciekawych miejsc i kategorycznie nie chcesz leżeć plackiem na plaży. Skoro sam piszesz " ja w hotelu nocuje resztę dnia spędzam w terenie:) " - to po co Ci wyżywienie all-inclusive ? Albo sam nie wiesz czego chcesz, albo sam nie wiesz co piszesz.

po to jest wyżywienie all żeby nie jeść w osikanych knajpach, śniadanko się przyda a wieczorem po powrocie do hotelu bardzo chętnie zrelaksuję się przy drinku i kolacji kumasz?

Ostatnio edytowany przez remax9p, 14 Sie 2011 01:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 14 Sie 2011 01:28 

OradeaOrbea napisał(a):
remax9p napisał(a):
mario jestem wymagający co zrobisz [..] przypomne: hurgada [..] co mam podziękować i przyklaskać za linki które są błędne?

Może zacząłbyś od nauczania się nazwy miejscowości w której chcesz spędzić swój urlop. Bo skoro jesteś wymagający, chyba tego od Ciebie także możemy wymagać, isn't it? Domyślam się, że chcesz lecieć do HURGHADY, tak? Rozumiem też, że nie chcesz PRZYKLASNĄĆ (bo słówko przyklaskać to chyba jakieś nieporozumienie).

Wybacz, ale taka uwaga mi się nasunęła po lekturze tego wątku. Forumowicz Ci podpowiadają - w odpowiedzi jest: "tu źle", "tam niedobrze", "tam daleko". Może jednak warto zweryfikować swoje założenia, tym bardziej że są dosyć sprzeczne? Najcelniej chyba podsumował to kolega Murdock przed momentem: albo sam nie wiesz czego chcesz, albo sam nie wiesz co piszesz.

Uwielbiam te nałuki o jezyku polskim kture sa bardzo łuczace, pamietaj poligloto o rurznych regionach polski i to co tobie wydaje sie bledem to pan MIODEK by zaakceptowal, nazwa miejscowosci napisana tak jak slysze a uwież wiem jak to sie pisze prawidlowo.

OradeaOrbea popraw bledy ale wszytkie muj ty bochateze, jak dorosne hce byc taki jak ty.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 14 Sie 2011 09:44 

HON fly4free
Eh, koledzy forumowicze, przzecież to jest poważne zadanie i nie ma czasu do stracenia ! Przecież trzeba znaleźć hotel w Hurgadzie tzw. "4"/"5" * i to w dobrej cenie (bo "drogo") i dobrym położeniu blisko centrum, coby wyczeprany całodniową eksploracją kraju kolega mógł wieczorem pojeść i popić drinków olinkluziw z plastykowych kubeczków w hotelowym laundż :D .
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 14 Sie 2011 13:22 

niebieski
Do autora...

Ale Polacy są uszczypliwi na forach :)))

Chłopak zadał pytanie, nie trzeba mu odpowiadać ani po nim jechać...

Obserwuję ceny wyjazdów last minute i myślę, że trochę się na tym znam.

Ceny zależy od wielu czynników- kursów walut, popytu, podaży, sytuacji politycznej (kwestia zamieszek, powstań itp., ceny ropy, sytuacji na giełdzie, terminu wyjazdu.

Moim zdaniem lipiec, sierpień i również wrzesień to sezon. Coraz więcej osób wyjeżdża we wrześniu (optymalna pogoda, studenci nie mają jeszcze zajęć).

Mogę rozpisywać się godzinami- w każdym razie do ciepłych krajów warto lecieć w kwietniu, maj, czerwcu a potem ew. przełom września i października.

W Egipcie sezon jest 12 miesięcy w roku, dobre ceny zdarzają się w styczniu/lutym.

Podsumowując, ja na Twoim miejscu zdecydowanie dojechałbym z Poznania czy skąd tam jesteś do Warszawy lub Gdańska (PolskiBus, PKS, TLK) i kupił 2 tygodnie HB Empire Hotel *** Hurghada (kompleks 2 hoteli *** i *****- z całego możesz korzystać).

ok. 1700 zł za 2 tyg, może spaść do 1400-1500 zł :)

Najlepszy wybór biorąc pod uwagę kryterium cena/jakość

np.

http://www.wakacje.pl/oferty/egipt/hurg ... dy=1103865
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 14 Sie 2011 13:32 

niebieski
PS. Co to za stereotyp, że Tunezja jest nieciekawym krajem ?

Dobry hotel w Hammamet Yasmin + wykupienie najfajniejszych wycieczek fakultatywnych + duże centrum rozrywki w Yasmin + ceny sportów ekstremalnych na plaży (półdarmo) + kolacja Tunezyjska (impreza Al Zahra) + Quady za pół darmo na pustyni + miasteczko Star Wars + Oazy na pustyni, wielbłądy, jeep safari > Turcja > Egipt

Pamiętajcie, że mamy szczęście, że Europa leży nad północną Afryką a Polska w środku Europy (mamy blisko do Egipu, Tunezji, Maroka, Turcji- 2-3 godziny samolotem).

Taki Amerykanin czy Japończyk musi kupę kasy wydać za 2 tyg. wakacji.

Jakby usłyszał, że płacimy w przeliczeniu 500 dolców za 2 tyg to by nie uwierzył ...

Doceńmy to co mamy pod nosem. To, że wydam kilka tysięcy na bilet do Ameryki Południowej czy Australii nie jest jednoznaczne z tym, że będzie fajniej czy że będę się super bawił (z pustym kontem w banku :D)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 14 Sie 2011 13:53 

garry2012 napisał(a):
Do autora...

Ale Polacy są uszczypliwi na forach :)))

Chłopak zadał pytanie, nie trzeba mu odpowiadać ani po nim jechać...

Obserwuję ceny wyjazdów last minute i myślę, że trochę się na tym znam.

Ceny zależy od wielu czynników- kursów walut, popytu, podaży, sytuacji politycznej (kwestia zamieszek, powstań itp., ceny ropy, sytuacji na giełdzie, terminu wyjazdu.

Moim zdaniem lipiec, sierpień i również wrzesień to sezon. Coraz więcej osób wyjeżdża we wrześniu (optymalna pogoda, studenci nie mają jeszcze zajęć).

Mogę rozpisywać się godzinami- w każdym razie do ciepłych krajów warto lecieć w kwietniu, maj, czerwcu a potem ew. przełom września i października.

W Egipcie sezon jest 12 miesięcy w roku, dobre ceny zdarzają się w styczniu/lutym.

Podsumowując, ja na Twoim miejscu zdecydowanie dojechałbym z Poznania czy skąd tam jesteś do Warszawy lub Gdańska (PolskiBus, PKS, TLK) i kupił 2 tygodnie HB Empire Hotel *** Hurghada (kompleks 2 hoteli *** i *****- z całego możesz korzystać).

ok. 1700 zł za 2 tyg, może spaść do 1400-1500 zł :)

Najlepszy wybór biorąc pod uwagę kryterium cena/jakość

np.

http://www.wakacje.pl/oferty/egipt/hurg ... dy=1103865

Powiedz mi czy ten hotel jest fajny, masz jakąś informacje na jego temat?
Dzięki za odpowiedz, za normalną odpowiedź:)

A Ci na forum pozjadali wszystkie rozumy i wątpie że to są Polacy.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 14 Sie 2011 14:14 

niebieski
Moi dobrzy znajomi tam byli i rodzice.

Polecali :)

Moim zdaniem: nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz ...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość